Crêperie á la Visby

Efter en fullproppad vecka har jag nu landat på Gotland och närmare bestämt sommarstaden Visby. Kan dock erkänna att det idag är det långt ifrån sommar och snö blandas istället med regn och ordentligt med vind. Men vad gör det? Då är det bättre att mysa inomhus! Vi sprang vid lunch på ett urmysigt crêperie som verkligen måste få en stjärna i kanten. Förutom väldigt mysig inredning så var maten riktigt, riktigt god. Rekommenderas varmt om du har vägarna "förbi". Hoppas att ni får en mysig lördag!
Foto: Emmelie

R.O.O.M möblerar om

Butiken R.O.O.M som ligger i PUB huset i Stockholm är en plats där jag lätt kan drömma mig bort. Jag kan liksom vandra omkring och bara drömma mig bort bland alla fina saker. Idag trillade det ner ett litet mail med en pressrelease om att Susanne Molinder och Per Wennberg har stylat om butiken. De har tillsammans skapat en modern och nyskapande utställning med tre olika huvudteman; Green Room, Blue Story och Black Box . Inspirationen kommer bl.a. från den kända inredaren och formgivaren Jonathan Adler. Så ja, nu får allt ett besök på R.O.O.M skrivas upp på att-göra-listan!

Foto: Pressbilder R.O.O.M

Zzzova

Idag har jag varit helt däckad. Ja, man skulle kunna förklara det som helt otroligt trött. Kan man fortfarande skylla på omställningen till sommartid, eller kan det vara för att jag hade semester förra veckan, eller kan det ligga något i att jag höll i en väldigt sen föreläsning igår kväll?! Trots det sitter jag nu och laddar mig för ett hårt träningspass till häst. Men jag måste jag erkänna att jag helst av allt just nu skulle vilja sjunka ner i en stor och härlig säng, gärna som den här nedanför från Lexington. Själv är jag väldigt svag för Lexingtons sängkläder. Efter att jag provköpte några en gång så är jag helt fast. Varning! Kan som sagt framkalla ett beroende!
Foto: Lexington Company

Påsk utskrifter

Eftersom påsken närmar sig kan jag inte helt låta bli att tipsa om lite fina påskutskrifter. Om du är sugen på att pyssla lite så kan du hitta dom här fina påsk printables här. I gratis kollektionen ingår båda flaggspel, dekorationer till vattenflaskor och små kort. Bara att börja pyssla!
Foto: Catchmyparty

En sista doft av vinter

Som ett avslut på snö, vinter och skidåkning så bjuder jag på en bildkavalkad från det underbara huset vi hyrde förra veckan. Både läge, utsikt och inredning var fantastisk och nu har jag fått min dos av skidor och snö så att jag klarar mig till nästa gång. Håll till godo, nu ska jag lämna fjällhus för ett litet tag framöver!
Foto: Emmelie

Våfflornas dag

Ni missar väl inte dagens stora händelse? Nej, inte att ställa om klockan utan att äta en våffla!? Själv har jag njutit av både en och två välförtjänta våfflor på fjället i veckan (och självklart blev det också en kopp varm choklad). Hoppas att ni får en jätte bra söndag och att ni njuter av vårvädret!

Foto: Emmelie

Vitt, vitt och åter vitt

När jag ser sådana här bilder så får jag lust att bums åka och köpa vit målarfärg till våra svarta trägolv. Man kan inte säga något annat än att den här lägenheten verkligen går i vitt, men oj så snyggt! Många lägenheter som ska säljas tycker jag har en förmåga att visas alltför opersonliga, men här tycker jag att man på ett väldigt bra sätt har lyckats ha kvar en personlig touch och lägenheten känns (trots allt det vita) väldigt varm och härlig!

Foto: Tradition Fastighetsmäklare

Påskinspiration

Påsken närmar sig med stormsteg och jag tänkte att det kunde passa bra med lite gul och påskig inspiration. Vill du ha lite mer inspiration till påsk så kan jag tipsa dig om att ta en titt under kategorin "Högtid - påsk". Där hittar du flera av mina äldre påsktips och ett och ett annat dukningstips!

Foto: Karamellskål på fot från Lagerhaus, 59,-, Kivi ljuslykta från Iittala, 249,- hos dukatbord, Påskhandduk från Rotor, 150,-, Påskägg boll från Lagerhaus, 29,-, Gul pappersservett från IKEA, 29,-, Bulky tekoppar mugg från Muuto, 259,- hos Svenssons i Lammhult, Gul äggvärmare från Village, 25,-

Morgonstund har guld i mun med underbara tekakor

Nu känns det som om den här bloggen nästan får en ton av en bakblogg, men jag kan inte låta bli att tipsa om ett toppenbröd som jag bakade imorse. Själv kan jag fastna för recept som går är lätt att göra på morgonen och som inte tar för mycket tid. Dom här fantastiskt goda tekakorna kommer jag verkligen att göra igen. De innehåller jäst, men istället för att jäsa på "vanligt" vis så ska man fylla diskhon med lite varmt vatten och ställa ner degbunken och låta degen jäsa i 10 min. Käckt, va?! Tekakorna blev fantastiskt goda, precis så som tekakor ska smaka.
Hej hopp här kommer torsdagens morgonsbak i bild och recept:

Recept: 100 g smör, 4 dl, 50 g jäst, 1 tsk salt, 2 msk strösocker, ca 11 dl vetemjöl.
Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och häll över mjölkblandningen. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Häll lite varmt vatten i diskhon och ställ i degbunken. Låt jäsa i 10 min. Baka ut degen till 12 tekakor. Nagga som lätt med en gaffel. Låt bröden jäsa på plåt, under en duk i 10 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 6-8 min. Klart!
Foto: Emmelie

Nordic Design Collective

Nordic Design Collective är en helt nyöppnad webbutik med designprodukter inom inredning, tavlor, smycken, till barnen och väskor & accessoarer. Det är 39 utvalda svenska formgivare som visar sina alster och jag måste erkänna att det går att hitta både en och två godbitar. Jag har speciellt fastnat bland massa av de fina tavlorna. Mums.. kan bara inte helt bestämma vilken jag helst vill ha!

Foto: Pressbilder Nordic Design Collective

Stekpannebröd

Idag vaknade jag riktigt tidigt i ottan och trots att jag egentligen kunde sova hur länge som helst så var det helt omöjligt att få en liten blund i ögat. Istället gick jag upp och fick för mig att prova på att göra Stekpannebröd. Verkligen snabbt och otroligt enkelt. Bara att blanda ihop ingredienserna och sedan steka de små bröden i stekpannan. För er som är nyfikna att testa så kommer receptet här:

Recept: 2,5 dl vetemjö, 2 dl rågsikt, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 50 g smör, 2 dl flilmjölk eller naturell yoghurt.
Blanda alla ingredienserna och tillsätt sedan smöret. Sist häller du i fil/yoghurt. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till små tunna kakor. Stek (gärna i stekpanna av gjutjärn) några minuter på vardera sida. Vänd brödet när det fått små bruna fläckar.
Foto: Emmelie

Underbar picknickdetalj

Här är några helt otroligt söta freebies som jag sprang på och du hittar dom för gratis nedladdning här. Du skriver ut dom på papper och sedan så syr du ihop kanterna. Vill du inte nödvändigtvis sy så går det också att tejpa eller klistra ihop kanterna. Kanske är det lite tidigt för picknick, men detta är ett tips som jag ska spara till sommaren och absolut använda till sommarens picknickkorg!
Foto: Todays Creative blog

Smarta 32m2

För en tid tillbaka sedan gjorde en kompis till mig om sin lilla etta till vad han kallar "Stockholms smartaste minitvåa". Från att ha haft en stor hall och ett stort rum så blev det walk-in closet och köket flyttades och ett sovrum växte fram. Jag måste erkänna att detta är faktiskt en otroligt smart planering. Lägenheten är bara 32m2, men otroligt bra planerad. Är du nyfiken på fler bilder så hittar du den här.
Självklart ska det vara 32m2 och inte 32cm2. Hade varit intressant att se någon bo på 32cm2 *smile*

Fabulous Sunday

Skickar ett vintrigt, men vårigt vykort från norra Sverige. Söndagen har varit precis så som man önskar att en söndag till fjälls ska vara. Dock hamnade vi lite vilse och skidturen blev något längre än planerat. Men, med ansiktet i solen och varm choklad i ryggsäcken, så är det inte hela världen. Hoppas att ni har haft en underbar söndag!
Foto: Emmelie

Kaka i en burk

I veckan skulle jag egentligen ha bakat en kladdkaka, men ibland blir det inte helt som man har tänkt sig och tiden räckte helt enkelt inte till. Men istället så fyllde jag en glasburk med alla torra ingredienser. Lite snabbt skrev jag sedan på en lapp vad jag behöver blanda i + vilken gradantal och minuter i ugnen det ska vara för den lilla kakan. Ett litet tips om ni ska åka iväg och vill ha nybakat en speciell dag, eller så kan det vara en lite rolig "gå-bort-present".
Foto: Emmelie

Fjällen - here we come!

Yippi, yippi, yippi, nu blir det fjällen för hela slanten! Visst ser stugan härlig ut? Det är så här stugan ska se ut, så vi får se om det stämmer när vi väl kommer fram. Det känns verkligen som det blir en välförtjänt semestervecka och även om jag nu börjar tycka att det är jätte skönt med lite vårluft så har jag inget emot att susa på skidor en vecka! På återseende och hoppas att ni får en bra lördag!

Tilltalande köksvägg

Jag har en liten dilla på ovanliga, roliga och fräcka väggar. När något sticker ut (fast på ett positivt sätt) då brukar mitt öga klistra sig fast. Den här väggen hittade jag i en lägenhet som precis är såld via Alvhem. Förutom att jag gillar idén med väggen så tycker jag om hur dom har fångat de röda detaljerna genom lampsladden, men också på en liten "plansch" på griffelfärgsväggen. För er som gillar griffelfärg - ni har väl inte missat mina doppade bestick, eller omgjorda flaskor?
Foto: Alvhem

Påskinbjudan

Funderar du på att bjuda hem folk till påsk eller att ordna ett litet påskparty så kan jag tipsa om gratis utskrivbara inbjudningskort med en påskfeeling. I samlingen finns både inbjudningskort, placeringskort med mera. Bara att ladda ner och skriva ut. Du hittar det HÄR.
Foto: Carrot

Kraftstart

Nu ska jag snart sätta mig i bilen och tuffa på vägarna några timmar för ett möte som jag ska ha lite senare idag. Om några futtiga dagar så har jag semester så nu samlar jag kraft de sista dagarna och kör... för att sedan bara sitta på en topp, andas fjälluft och åka skidor! Sådetså! Hoppas att ni får en jätte bra onsdag!
Foto: Emmelie

Påskpyssel

Från den 5 mars till och med den 8 april kan man tävla med sitt bästa påskpyssel på IKEAs sida Livet Hemma. Kanske gör du som Lotta på Bråkmakargatan och pyntar hela trädgården, eller är du mer för det traditionella riset med fjädrar i? Hur som helst både, roliga, festliga och kansiga påsktips kan vara med och tävla. De tre påskigaste, roligaste, mest inspirerande pyssel-tipsen vinner ett presentkort på IKEA till ett värde av 500 kr. Jag funderar faktiskt på om jag kanske ska hitta på något. Ska nog ta mig en funderare och se om jag kommer på något!
Foto: Livet Hemma

Leilas general store

Idag klockan 15.00 slog Leila Lindholm upp portarna för sin egna webbshop - "Leila General Store". Faktum är att succen blev så stor att servern crashade! Men, nu är sidan uppe och rullar igen och det bjuds på massa fint! Undrar du varför Leila öppnar eget och vad som egentligen finns i butiken, så ta en titt här så får du lite mer information.
Ett litet tips är att ta en extra titt på Vintage sidan, där är det saker som Leila har köpt på sig på resor eller samlat på sig på andra håll. Sakerna finns bara i ett exemplar så där är det verkligen först till kvarn som gäller!

Foto: Printscreen från leilasgeneralstore.com

Orangeriet

Idag har varit en underbar dag i Stockholm. Solens strålar har verkligen varmt och det har varit fantastiskt skönt att vara ute. Jag och en kompis tog en promenad som slutade med riktigt mysig fika på Orangeriet vid Norr Mälarstrand. Om ni har ett besök till Stockholm (eller bor i storstan) måste ni verkligen försöka få till en fika på Orangeriet. Jag lovar att ni inte blir besvikna. Det är en oerhört trevlig miljö och maten går inte heller av för hackor!

Foto: Emmelie

DIY med etiketter

Genom Pernilla så fick jag nys om det här jätte bra tipset. Jag harinte sett det här tidigare. Genom att skriva ut egna etiketter på speciellt papper så kan man bara klistra på det på glasburkar. Ettiketterna och instruktioner hittar här.   Visst blir det snyggt?

Foto: The painted hive

"Mellokväll"

Jag undrar hur många hem som just nu laddar för Melodifestivalen?! Jag läste att varje delfinal har setts av ungefär 3 miljoner tittare och idag verkar det som det kommer att slås!
Vi väntar just nu för att våra vänner ska knacka på dörren vilken minut som helt. Efter en tacobuffe (typiskt meldofestival mat??) så ska det självklart bli melodifestival för hela slanten! Tidigare på dagen gjorde jag några röstlappar så att vi kan ha en liten internt omröstning. Vi får väll se om vår lista sedan stämmer med den riktiga och om rätt låt vinner?!

Foto: Emmelie

Hallnostalgi

Igår tog jag mig en nostalgi trip bland bilder på gamla lägenheter. Jag vet att flera av er har sett de här bilderna, men jag kan ändå inte låta bli att visa dom igen. Det här är min hall i min gamla lägenhet i Falkenberg. Innan jag målade hade jag en bild i mitt inre på hur en växt skulle snirkla sig upp längs väggen. Efter en hel del pysslande och skapande så blev det så här! Jag målade också om min gamla trädörr i rött. Jag minns fortfarande hur måleributiken vägrade att sälja mig färgen. Jag fick lova att ta hem prover och titta om jag verkligen ville ha så stark röd färg. Dagen efter kom jag tillbaka igen och sa att jo, jag ville allt ha den rödfärgen och ja, så här blev det!

Foto: Emmelie

Nostalgi

Under mina dryga 30 år har jag flyttat väldigt många gånger. Alla mina hem har på något sätt fått en liten speciell plats i mitt hjärta. Jag kan väl kanske dock ändå erkänna att stenväggarna och den hårda sängen i Indien kanske inte har exakt samma plats som min vindsvåning i Estland eller lägenheten i England som hade en pool utanför dörren. Men när man har bott på ett ställe en längre tid så är det alltid med en viss saknad man flyttar tyckar jag. Jag satt och bläddrade bland lite gamla bilder ikväll och fick då syn på min förra lägenhet. Nostsalgi! Men, jag har lite tur för min kompis bor i lägenheten nu, så får jag saknad kan jag ju allt göra ett litet besök!

Foto: Emmelie

Bok-duk

Sådan här dukning har jag inte tänkt på! Det var allt lite smart att klistra ihop flera (bok)blad till en duk. Ovanligt kan man absolut säga, men lite roligt ändå tycker jag. Får man tråkigt under middagen kan man ju alltid börja läsa... Genast fick jag idén att man till ett barnkalas kan göra en duk av gamla Kalle Anka eller Bamse. Blir nog absolut uppskattat bland barnen!
Foto: Style me Pretty

Skapa ett monogram

Allt fler verkar vara på jakt efter att kunna göra egna monogram. Ofta vill man kanske göra det om man ska gifta sig, men ibland önskas det också på ett inbjudningskort till en fest. Glädjespridaren är en sida som Posten står bakom och sidan ska just sprida inspiration och glädje. På sidan kan du skapa ditt egna monogram. Det finns färdiga mallar och det enda du behöver göra är att skriva in vilka initialer du vill använda. Du kan sedan välja om du vill spara bilden eller om du vill skicka den som ett kort.
Foto: Illustration skapad hos gladjespridaren.se

Vasaloppsfrukost

Som ett passande tema för dagen så bjuder jag på en vasalopps-frukost-dukning. Jag måster erkänna att dukningen inte är från idag, utan jag fuskar lite och tar en favorit i repris från förra årets Vasaloppssöndag. Nu ska jag ladda inför starten! Fast.. ja, inte i spåret.. det är så varmt och skönt framför tv:n. Men, vem vet.. nästa år kanske?! Tjohej och trevlig söndag!

Foto: Emmelie

Tur-retur fjällen

Idag har vi varit en tur-retur till fjällen. En förskylning hindrade oss från att ta med oss skidorna och istället fick det bli fullt fokus på det som vi kom för att göra - titta på fritidshus. Men en paus i solen blev det och vad passar bättre  än att äta gulaschsoppa i strålande solsken?! Hoppas att ni har haft en underbar lördag och fått njuta av vädret!

Foto: Emmelie

Grafiskt och gult

Nu när solen spricker upp och våren känns i luften så får man lite lust att piffa til det med härliga färger även hemma. Varför inte ta in lite färgglada accessoarer i hemmet som kan matchas med det grafiska svart/vita? Gult är en färg som har smygit sig på mig mer och mer och nu börjar jag tycka att det är riktigt snyggt. Dom här härliga bilderna kommer från Lagerhaus. Vet inte om ni har sett, men Lagerhaus har fått in flera väldigt fina grafiska tryck i sitt sortiment. Litet tips om ni vll ha fina grafiska tryck till en billig peng!

Foto: Lagerhaus

Ombyggd möbelfabrik - for sale

För några dagar sedan tipsade jag om Hustoppen, ett program på TV8 som ger mängder av härlig inspiration från folk som har byggt om och skapat sina drömhus. Efter att ha sett programmet kan man inte låta bli att drömma om att renovera och sätta sin personliga prägel på en gammal fabrik, station eller kanske ett mejeri. Här är ett exempel på en gammal (möbel)fabrik utanför Hässleholm som är omgjord till bostad. Lite kalt idagsläget kan jag tycka, men om man får sätta sin personliga prägel så tror jag att det skulle bli ett underbart boende. Se bara ytorna och utsikten!

Foto: Mäklarfirma Hemstaden

Gör egna ljusstakar

Via pinterest så kom jag till Style me Pretty och hittade ett väldigt bra tips på ljusstakar. Jag tror att bilderna talar för sig själva. Visst är det kanske lite jobb, men ska man ha en stor fest, bröllop eller vill ha flera likadana ljusstakar så tycker jag detta var ett väldigt bra tips!

Foto: Style me Pretty
RSS 2.0