Comfort Hotel Malmö

Det kändes faktiskt nästan som jag var en av de allra första som fick sova på nya Comfort Hotel i Malmö. 11 januari 2011 slog de upp dörrarna för det totalt nyrenoverade hotellet. Inför handbollsmatchen i söndags så bokade vi in oss på det här helt "purfärska" hotellet. Inspirationen till hotellet kommer ifrån citizenM i Amsterdam, Mama Shelter i Paris och Roger Smith Hotel i New York och med sina 293 rum är hotellet det största i Malmö. Jag kan också tipsa om att du kan bo här till lågpris vissa dagar (299,- per natt). Snyggt till ett billigt pris!
Foto: Emmelie

Rapport: Hotell Fox i Köpenhamn

Trött i benen efter en lång dag på stan i Köpenhamn, har vi nu landat på vårt hotell i Malmö. Hotell Fox som vi sov på i natt i Köpenhamn upptäckte jag redan 2008 då jag bloggade om det första gången. Hotellet har också diskuterats flitigt av flertalet bloggar under många år (Exempelvis: Snusans Inredningsblogg, Trendenser, This was fun och Vit Design). Men i helgen var mitt första besök och tyvärr, måste jag säga, så levde det inte helt upp till mina förväntningar. Alla rummen var otroligt fint inredda och men en personlig touch. Men jag kan tänka mig att det har hänt mycket på några år och nu är allt rummen i behov av en liten renovering. Man ser att några saker är utbytta, men rummen och hotellet har allt blivit lite slitet. Men, potentialen är stor, och idén med hotellet är snyggt så alla möjligheter med lite uppfräschning!

Foto: Emmelie

Hotel Fox i Köpenhamn

Idag far jag och min kära över sundet för någon dag i Köpenhamn innan vi åker över till Malmö för att avsluta med medaljmatcherna i handboll på söndag eftermiddag och kväll. Jag har länge gått och tänkt att "nästa gång jag åker till Köpenhamn ska jag boka rum på Hotel Fox". Så nu har jag slagit till. Har hört mycket om det här hotellet och ser fram emot att se vilket rum vi får. Alla hotellets 61 rum är inredda på olika sätt. Fördelade på fem våningar har de utsikt över Köpenhamn eller hotellets gårdsplan. Jag kommer att bjuda på fler bilder framöver och kanske lite bra Köpenhamns tips också!
Foto: Eget kollage med bilder från Hotel Fox

Gratis kort till alla hjärtans dag

Johanna B gör inte endast underbara handdukar och grytunderlägg utan även väldigt fina illustrationer. Nu har hon gjort kort till alla hjärtans dag som du lätt kan skriva ut för att sedan klippa ut och sätta på paketen.
Så här skriver Johanna:
"Oavsett om det är till mamma, sambon, vännen eller systern är det kul att visa sin uppskattning med en fin presentinslagning. Jag gjorde en genomgång av skåpen och hittade några fina spetsar, band, gamla bilder och en förpackning med tårtpapper. Alla blir dom fina dekorationer".

Foto: Eget kollage med bilder från Johanna B

Glaskupa

Vart jag än vände mig på Formex så tyckte jag att jag fick syn på glas, i alla dess former, men allra mest i form av glaskupor, eller ska man kanske säga ostkupor. Redan förra året så tyckte jag att man såg kuporna allt mer i inredningsbutiker, men på Formex så kryllade det nästan av dom. Om du trodde att det bara fanns i en viss form, så nej! Det finns tjocka, smala, höga och låga och ja... snart kommer säkert fyrkantiga också!
Foto: Emmelie

Absolut Watkins

Detta är absolut ingen spritblogg och att uppmuntra något drickande? Nej, det är jag inte ute efter. Men jag kan inte låta bli att skriva om den här nya Absolut flaskan.. För Liselotte Watkins har gjort en fantastisk travel edition av Absolut Vodka. Alla ni som är Liselotte Watkins fans kommer inte att bli besvikna av den här flaskan. Flaskan lanserades i januari på taxfree shops runt om i världen. I förra veckan var min kära ute och reste och överst på önskelistan stod en Absolut Watkins. Nu har den landat här hemma och shit, så fin den är!
Foto: Emmelie

Greengate 2011

Jag är barnsligt förtjust i danska Greengates sortiment. I motsats till den tidigare strikta trenden så låter Greengate tankarna sväva ut till drömmar om en romantisk sommarstuga, där man sitter på farstutrappan i ett blommigt förkläder, med en kopp te och ser ut över ängarna. Allt är liksom i sköna, härliga färger och otroligt romantiskt. I år tycker jag att deras vanliga bondromantik är på väg att även förvandlas till en havsdröm. I deras nyheter så går många av deras produkter i blått och vitt, men självklart med en spetskant och romantiken känns hela tiden inom räckhåll. Ett besök i Greengates monter på Formex fick mig att vilja sätta mig ner där inne och bara njuta av alla härliga blommor, fina färger och drömma mig bort till våren.
Foto: Eget kollage med bilder från Greengate

Ernst Kirchsteiger - Odla

En glad Ernst Kirchsteiger lurade i en egen monter inne på Formex. Ernst har gjort en serie som heter Odla bestående av krukor, odlingsram, odlingsstickor och Ernst egen trädgårdspoesi. Produkterna är tillverkade i 15 mm obehandlad plåt vilket med tiden kommer att få patina, en mörkare, rostigare yta som framhäver grönskan tydligare. Varje produkt kommer att bli unik eftersom den påverkas av platsen där den står. Själv fastnade jag för poesin "Undret är inte att flyga i luften eller att gå på vattnet utan att vandra på jorden".
Foto: Emmelie

Rep och grövre snören - helt rätt!

På flera ställen på Formex så såg jag grövre snören och rep. Det hänger väl ihop med trenden där vi går åt den amerikanska cowboystilen. Att rep och snören är inne syntes även på andra ställen runt om på Formex, bland annat i esspressobaren jag skrivit om tidigare. Titta bara på hur man där har lindat blått snöre runt vasen. Jag såg även hur grövre, bruna snören användes på många ställen i dukning, runt servetter eller för att fästa bordsplaceringen. Så ska du duka eller kanske slå in paket - grövre snören eller rep är helt rätt!

Foto: Emmelie

Oddbirds

Visst blir man ända ut i fingerspetsarna präglad av sitt yrke. Jag kanske är mer "skadad" än andra men jag kan inte låta bli att i tid och otid tänka på varumärke, positionering, profilering, annonsering etc. Det är ju också något vi omges av dagligen (så jag måste nog tänka för mycket!). På Formex fångades jag av hur olika företag hade lyckats mer eller mindre med sin profilering av sitt varumärke. I Oddbirds monter tyckte jag det riktigt andades Oddbirds. På flera meteras avstånd såg man tydligt vilket företag som hade montern. De som var i montern var också precis lika spralliga och härliga som produkterna. Snacka om att andas sitt varumärke. Likt Greengates glada monter i glada färger så blev man precis lika glad i Oddbirds monter av deras härliga produkter trots att färgskalan är långt ifrån pastelligt rosa eller grön. Men istället får man en skaparlust och jag kan inte sluta imponeras av deras kreativitet och förmåga att tänka nytt och "utanför boxen".
Foto: Emmelie

Cult Design

Under Formex så fick jag tillsammans med bland annat Victoria och Åsa en rundvandring i Cult Designs monter utav deras VD Magnus Tyrén. Cult Design startade för drygt 10 år sedan och håller fortfarande fast vid sina kärnvärden såsom minimalistiskt enkelt, fyrkantigt, stilrent och modernt.
- Begränsar du kreativiteten så blir du kreativ i dina lösningar, berättade Magnus när han förklarade hur de lyckats komma med nya lösningar där allt ska vara fyrkantigt.
De 500 artiklarna i Cults produktsortiment kan kännas som många fler vilket beror på just på deras funktionalitet. En fyrkantig skål kan lika väl vara en blomkruka i köket eller en burk för smycken i badrummet.
Cults fyrkantiga serie har nu även blivit en utomhusserie. I år har de även utökat sortimentet med krukor i trä.
Handdukarna som är gjorda tillsammans med Pelle Vävare kompletteras med tvålpump och ljusstakar i matchande färg och form. Tvålar som är gjorda i samarbete med Klockargården är ytterligare en nyhet och en produkt som ska komplettera deras spa-serien ytterligare.
Foto: Emmelie och Cult Design

Trendrapport från Formex hos Hemmakanalen

Igår satt jag och plitade och skrev på en helt färsk trendrapport från årets Formexmässa. Den går nu att finna hos TV4:s Hemmakanalen. Så är ni nyfikna på de största nyheterna, trenderna och vad jag lyckades fånga på mässan? Ta en titt här.
Foto: Eget kollage med printscreen från Hemmakanalen.

Mateus 2011

Den omåttligt populära porslinstillverkaren Mateus har släppt en nyhet som skiljer sig lite från deras annars mer traditionella sortiment. Färgerna på porslinet ser ut att vara målat med en pensel och med detta i baktanke dukade Mateus upp en visningmonter som till viss del påminde om en ateljé med färgstänkta stolar och penslar på borden. Till råga på allt hade dom även tavlor på väggarna specialmålade för den nya kollektionen. Jag pratade lite med representanterna i montern som berättade att Mateus finns hos 150 återförsäljare runt om i världen, allt från Japan till Australien. Dock är det Sverige som står för den mesta försäljningen och det är färgerna sand, grått och grönt som är populärast.
Foto: Emmelie

Petrified in Pink

Gulliga Petra från Petrified in Pink ställde ut för första gången på Formex. Montern gick självklart i rosa och var precis lika färgglad och härlig som hennes trycksaker. Till Formex hade hon tagit fram en vinyldekor med ugglor stor står på varandra (finns även som kort). Hon fick dock så många frågor om den fina skapelsen så har tur kanske vi även kommer att se vinyldekorer i hennes webb-shop framöver.
Foto: Emmelie

Formex 2011

Formex 2011 går idag in på sin sista dag. Med en mängd intryck från gårdagen ska jag försöka att förse er med tips, nyheter och roliga reportage. Jag har ägnat förmiddagen åt att skriva ett Formex reportage till TV4:s Hemmakanalen och självklart tipsar jag om det när det väl är publicerat. Här på bloggen tänkte jag istället ge er flertalet ingående reportage från flera av montrarna och trender som kommer.
Generellt kan man säga att färg kommer i alla dess former. Vi ser en motreaktion till det vita vi har haft en längre tid och nu ska det vara glädje i vårt hem. Hemmet blir även allt viktigare. En av anledningarna är att vi pga tekniken och möjligheten att jobba hemifrån tillbringar mer tid i vårt hem. En annan anledning är att hemmet allt mer ska spegla vårt eget jag.
Generellt kunde man se två trender; en som är väldigt färgrik, glad och har mycket humor. Den andra trenden är mer ekologisk, jordnära och rustik. Den hämtar inspiration från amerika och man påminns om cowboy och indianer med bland annat rutiga och indian inspirerade mönster.
Många profiler syntes på Formex. Ernst Kirchsteiger gick att se i sin monter och annan profil som dök upp i sin monter var Maria Montazami. Där svämmade det närmast över av folk, men de flesta tittade inte på toffsarna utan ville ta en bild med Maria. Dock gick toffsarna att se lite här och där och går vi möjligtvis mot en toffs-trend?
Foto: Emmelie

Espressopaus på Formex

Nu har jag satt mig i soffan och sjunkit ner som en stor säck potatis. Efter en dag på Formex så känns mina ben nu som spaghetti. För er som är nyfikna på färska Formex-nyheter så kan jag trösta er med att jag nyss har laddat över otroligt många bilder från min kamera. Men nu ska jag njuta av lördagskvällen.. fast passar samtidigt på att visa er lite bilder från en nyinredd espressobar på Formex. Smakfullt, färgglatt och chict!
Foto: Emmelie

Lördag och formex på schemat

Efter en lång jobbvecka blir det inredningsmässan Formex på lördagschemat(!) Jag ser verkligen fram emot att få se alla nyheter. Jag vet också att Cult Designs VD kommer att presentera lite nyheter och så ska jag träffa lite andra bloggare. Förutom det ska jag också fota och skriva lite för hemmakanalen och självklart ska jag samla på mig massa information som ni kommer att få ta del av här!

Kusmi Tea

Jag har tidigare gått och sneglat på de otroligt fina burkarna som Kusmi Tea ligger i. Från början var jag egentligen inte så intresserad av teet i sig, utan jag fastnade för burkarna. Men det var innan jag faktiskt hade smakat på teet. För vid en rea sprang jag på två burkar som fick göra sig hemmastadda i mitt kök. Men då märkte jag vilket fantastiskt te det var. Nu när mina burkar nästan var slut så var det inte alls samma sak att dricka "vanligt" löste igen. Så förra veckan beställde jag hem några nya Kusmi Tea. Eftersom engelska pundet är relativt billigt så lönar det sig att beställa från england (om man beställer några stycken). Så idag kom mitt efterlängtade paket och nu ska det bli nytt, färskt te till lördagsfrukosten!
Foto: Emmelie

Trendspaning 2011: Material

Nästa trendspaning innefattar material. Vad är det då för material vi kommer att se 2011. Trä har vi sett allt mer av de senaste åren och det fortsätter även 2011. Naturen står fortfarande i fokus och vi vill nästan bo i en träkoja. Enligt danska Bo Bedre är det just mahogny, teak och bambu som präglar vårt hem 2011.
Generellt är det många originalmaterial som kommer mer och mer. Förutom trä så pratar man om läder, porslin och metall. Skinn är något som kommer väldigt starkt 2011. Då pratar man också om lite tjockare skinn, det mer outslitliga. Här är det inte heller främst svart skinn vi ser utan tonerna går i grått och i brunt.
Foto: Oddbirds lampa i porslin från inhabitat.com. Kudde Au Maison från deszign.se, Kay Bojesen Apa från Danskdesign.nu i teak, Hans J Wegner stol Elbow i ek och läder.

Årets färg 2011

Med tanke på mitt förra inlägg om trendspaning av 2011 års färger så tänkte jag att jag kunde ge lite exempel på hur årets färg, Honeysuckle (18-2120), har börjat dyka upp hos flera av våra inredningsföretag. Ta bara en titt på den här soffan från IKEA som är en nyhet i år. Men det är inte bara IKEA som bjuder på den rosaröda färgen för när man tittar runt lite så dyker den nästan upp överallt. Så jag tror att vi kommer att få se mycket av den här färgen under 2011!
1. Soffa, 3.485,- från IKEA
2. Vas, 169,- från Ilva
3. Forsytia överkast, 159,- från IKEA
3. Chop Kniv från Normann Copenhagen, 369,- från Royal Design
5. Skål Rosie, 79,- från Åhlens
Foto: Eget kollage med bilder från företagen ovan

Trendspaning 2011: Färger

Eftersom årets första Formex mässa närmar sig så tänkte jag att den här veckan ska få bjuda på lite trendspaningar för 2011. Först ut är 2011 års färger.
Vitt, lantligt och romantiskt, även kallat Shabby chic har hållt i sig ett tag. Men vi kommer att gå åt en trend med mer färg. Jag tycker att man de senaste åren har sett att vi har velat gå åt mer mysigare och varmare hem. Istället för endast avskalat ska det vara lite mer ombonat. Detta ser ut att fortsätta och 2011 så pratar inredningsvärlden om att blått och även rött kommer att slå in i våra hem (passar mig bra som är en röd-fantast!). Dock är det inga starka färger utan man pratar om dämpande och nästan lite smutsiga färger. Khaki kommer vi också att se en hel del. En färg som sakta smyger sig på är rosa och Pantone som varje år lanserar årets färg för alla branscher (mode, accessoarer, sport, kosmetik, inredning, grafik och design) har valt just Honeysuckle (18-2120) som har en rosaröd färg. Så här förklarar Pantone årets färgval:
"Energigivande, för ökad självkänlsa och med en upplyftande känsla är färgen rätt för tidens anda 2011. Efter en längre tid av stress och oro, vill vi nu fylla oss mer energi och livgivande färger såsom den varma rosaröda Kaprifol "Pantone Honeysuckle 18-2120" kommer att vara en dominant färg 2011. Det är inte för doftens utan för färgens skull som kolibrin älskar kaprifolen!"

Foto: Pantone och NCS (30 trendigaste färgerna 2011)

Snabbmatskedja med stil

Vad sägs om att gå in i en sådan här snabbmatskedja? Det är tyska Wienerwald som har satsat på att göra om sin image, dock med sina värden i baktanke. Den första Wienerwald-restaurangen öppnades i Munchen 1955. Snabbmatskedjan expanderade och blev verksamt i 18 länder. Men tyvärr så kollapsade företaget och var efter det i olika ägares händer tills barnbarnen av de grundade familjen köpte tillbaka rättigheterna till varumärket 2007. Deras mål är nu att bygga vidare och i det ville man göra om designen. Inte helt fel tycker jag.
Foto: Ifgroup

Snart ringer klockorna för - Formex!

Nu är bara några få dagar kvar till årets första Formex, den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. Vårens tema är Glorious Design. Looken är sofistikerad och elegant med en modern jet set-atmosfär. Intrycket är grafiskt och stilrent men samtidigt avslappnat och humoristiskt, med mer stil än pengar som utgångspunkt.
Influenserna hämtas från sextiotalets pop-optimism med naiva former, skulpturala möbler, nya färgkombinationer och stora, grafiska, optiska och psykedeliska mönster som minner om sextiotalets Marimekko och Pucci. 
Favoritfärgerna är en harmoni av turkost och jadegrönt, lila och citrongult mot en bas av luftiga, ljusa nästa vita nyanser. Och naturligtvis, massor av skimrande guld. Glamouren är tillbaka!
Jag ska försöka att ta mig till Formex i helgen och självklart lovar jag er färska rapporter! Ska du kanske också dit?
Foto: Printscreen från Formex.se

Gör din egen Savon de Marseilles

I helgen skrev jag om hur tvålen Savon de Marseille dyker upp både här och där i inrednings bilder både från hem till försäljning, tidningar och bloggar. Tycker du att den är lite för dyr, men gärna vill ha en så kan du prova att göra en själv. Visste du att en 600g Savon de Marseilles tvål kan vara upp till 6 månader(?!) Martha Stewart har fått unik information från French Soaps som äger Savon de Marseille, så vill du göra din egen ta en titt här efter instruktioner.
Foto: Eget kollage med bild från frenchsoap

Vindsvåning säljes - ja tack!

Ibland får jag en extrem längtan att vakna upp nästa morgon med några miljoner på kontot. Sådan längtan brukar infinna sig efter att jag ser sådana här fina lägenheter. Jag har en förkärlek för vindsvåningar med takbjälkar. Det kan vara för att jag har bott i två stycken, men det kan också vara för att jag tycker att bjälkarna är som en inredningsdetalj i sig själv. Jag är också extra svag för lägenheter som har två våningar. En sådan här lite trapp - ja tack!
Foto: Stadshem

Savon de Marseille

Finare tvålar tycker jag blir vanligare i allt fler hem. Min kompis närmast skrek åt mig när jag gick och tittade på dyra handtvålar när vi var i USA sist. Hon tyckte inte jag var klok. Men det är något med en dyr, dekorativ handtvål vid handfatet. Frågan är dock om den måste vara dyr för att var dekorativ? Min personliga favorit är Molton Brown, både för lukten och utseendet men framförallt för känslan i händerna efter att man använt tvålen och handkrämen. En annan två jag tycker jag ser lite överallt är Savon de Marseilles. Jag tycker både den dyker upp i inredningsreportage och även i bilder på nätet. Som en liten detalj gömmer den sig i bakgrunden på bilderna, eller vad säger ni om de här?
Foto: Eget kollage med bilder från Alvhem

Varm choklad i favoritkoppen

Jag har länge gått och funderat på att köpa en fjärrutlösare till min kamera, men jag har inte riktigt kommit till skott. Det var tills jag fick syn på de här bilderna som Josefin tog själv(!) på sig och sin make på deras bröllopsdag. Samma kväll jag såg bilderna beställde jag en fjärrutlösare via nätet. Igår damp den ner i brevlådan och ikväll var jag bara tvungen att testfota lite. Varm choklad med grädde satt som fin-fin modell. Det har blivit lite småkallt i Stockholm igen och efter en tur ute i kylan värmer det gott med lite choklad.
Det här är också en av mina favoritkoppar. ASA-selection har inte endast porslin, utan även väldigt fina blomkrukor. Dock tycker jag att de är lite svåra att få tag på ibland, så är det någon som vet om någon butik i Stockholm så tas tips tacksamt emot. Jag behöver komplettera med några krukor då jag råkade putta ner en från fönsterbrädet för några veckor sedan.
Foto: Emmelie

Lisa Bengtsson lanserar nytt tyg

Lisa Bengtsson släpper en härlig vårnyhet, det är succén Baronessa som släpps i en ny färgsättning. Mönstret Baronessa lanserad även den här gången av textilföretaget Mairo, som lanserade den första färgsättningen på Formex 2010.
Baronessa finns förutom på metervara även på paneler, löpare, kuddar, brickor, rullgardiner och oljeduk.

Foto: Eget kollage med bilder från pressrelease

Meny

Vissa detaljer gör bara helheten. Jag har hittills inte någon vana att lägga fram en meny vid dukningar, men jag får nog allt ta mig en funderare, för visst blir det här snyggt? Jag blir nog dock tvungen att köpa mig en skrivare vilket jag faktiskt saknar i min lilla lägenhet. Frågan är bara vart jag ska ställa den så att den inte tar för mycket plats eller uppmärksamhet. Jag har faktiskt hittills inte sett någon riktigt snygg skrivare som kan passa in i inredningen. Men det kanske kommer snart?!

Pastelldukning

Den här buffédukningen är lite av en "favorit i repris". Ni som har följt mig ett tag kanske har sett den tidigare då jag har visat den på Hemmakanalen. Men jag tänkte ändå att jag kunde visa den igen då jag vet att många tyckte om den sist. Jag gillar också verkligen de här pastellfärgerna. Min bikupa (kaka) är jag också lite barnsligt förtjust i. Det har blivit lite av en tradition att göra den vid födelsedagar. Formen köpte jag i USA, men den är från Nordic Ware och går även att hitta i Sverige. För att få till "honungen" har jag använt florsocker. Bina har jag gjort av sockerpasta och vid sista födelsedagen gjorde jag dom av mandelmassa (som jag färgade).
Foto: Emmelie

En badbalja, legolåda eller en champagnekyl

Jag gillar saker som kan användas till mycket och om jag köper något nytt försöker jag hitta nya användningsområden för det jag har köpt. Jag gillar också företag som tänker "outside the box" eller som försöker tänka nytt med något väldigt traditionellt. IKEA tycker jag ofta bjuder på mycket inspiration och deras sida Livet Hemma är portal för bra inspiration. Jag gillade hur de exempelvis har tänkt med den här badbaljan, eller var det en legolåda, eller kanske en champagnekyl?
Foto: Eget kollage med bild från IKEA

Svart-vita inbjudningskort

Som pappers tokig så kunde jag inte låta bli att fastna för de här fina inbjudningskorten inspirerade och stylade av Lisa Madigan. Det var något med deras enkelhet och renhet som gjorde att jag fastnade för
Foto: Eget kollage med bild och styling från Lisa Madigan

Nytt med en antik touch

Man har vissa saker som man är så där löjligt överförtjust i. Så är jag med min smörbytta. Det kan tyckas som en liten och "löjlig" sak, men varje frukost när jag plockar fram smör och ost så är det faktiskt mycket trevligare att plocka fram den här än ett smörpaket. Bruka Design som säljer serien kommer i vår utöka sitt sortiment med nya produkter. Jag är inte lika förtjust i de övriga, men smöret det får stanna!
Foto: Eget kollage med bild från Bruka Design

Dekorera muffins med florsocker och ett tårtunderlägg

På eftermiddagen var jag hos en kompis på lite fika. Hon hade bakat muffins och innan de skulle serveras dekorerade hon dom med lite florsocker. Till sin hjälp tog hon ett tårtunderlägg från IKEA. Även om tanken kanske inte är att de ska användas till dekorering så tyckte jag att det var väldigt smart. På så sätt fick hon också fram fina små hjärtan på muffinsarna.
Foto: Emmelie

Matues

I dessa reatider så har jag letat överallt efter en eventuell Mateus rea. Men icke-sa-nicke, inget har jag hittat (än). Jag påbörjade min grå samling av Mateus tallrikar för flera år sedan, men den är absolut inte komplett (snarare motsatsen). Det är alltid lite roligare att känna att man gör ett fynd och jag tänkte att nu kanske jag skulle kunna ha möjlighet att komplettera min samling. Är det någon som vet om någon rea så tas tips tacksamt emot.
Foto: Eget kollage med bilder från Mateus

Reatips

Mellandagsrean eller nyårsrean har inte bara släppts lös i butikerna utan även på nätet och såväl i inredningsvärlden. Idag tänkte jag ta mig en tur på stan, men tänkte att jag även här kunde ge lite tips till dig som vill fynda till hemmet.

1. Bra designreor på nätet
Ilums Bolighus har vinterrea
Rum21 har rea på allt från Vitra till Design House Stockholm
Royaldesign har kampanj på flera av sina produkter
2. Designreor i butik
Svenssons i lammhult har upp till 40% på sina produkter i affärerna i Göteborg och Stockholm. Här kan du se vilka produkter de rear ut.
Fredagen den 7 januari började NK:s rea i Stockholm med många kända kvalitetsmärken.
PUB Huset i Stockholm har upp till 70% rea. I Pub Huset finner man bland annat House Doctor och Himlas nyöppnade butik. Här finns även R.O.O.M och Lexington.
3. Övrig inredningsrea på nätet
Inreda.com har 50-70% rea
Cosas har upp till 80% rea
Favoritsaker har upp till 60% rea
Formodesign som mer specialiserar sig på design prylar och detaljer än möbler har också rea.
Detalj och Design har mellandagsrea

Lisa Madigan

Australienska Lisa Madigan bjuder på en mängd fin inspiration på sin hemsida och blogg. Här har hon stylat en romantisk dukning med bröllop i baktanken. Tycker att hennes dukning passar bra in i den romantiska trend som man ofta ser i inredning för tillfället. Dukningen är både rustik, gammal, samtidigt som den är trendig och varm.
Foto: Eget kollage med bilder och styling av Lisa Madigan

Frukost på sängen

Lediga dagar ska njutas tycker jag och vad passar då bättre än att börja med frukost på sängen på Trettondagen. Tänk så mycket godare frukosten smakar också när det blir lite annorlunda. Så jag överraskade min kära med en bricka med frukost. Perfekt uppladdning och bra start på en dag.
Foto: Emmelie

Reaprodukter

Just nu pågår rean för fullt i nätbutikerna. Jag har samlat på mig lite blandade rea-artiklar som faller mig i smak och kanske något som passar någon mer än mig?
Uppifrån och ner One Bordsplampa från Holmegaard 1995,- (ord. pris 4595,-). Gloss Handvisp från Dualit 995,- (ord. pris 1295,-). Button Up klädhängare från Gumbo Studio 399,- (ord. pris 599,-) Stelton Termos 199,95 DKK (Ord pris 385 DKK) Tivoli Audio 1450,- (ord. pris 2490,-). Oval gryta från Le Creuset 999,- (ord pris 1583,-)
Foto: Eget kollage med bilder från företagen ovan

Julgodis

Som jag nämnde sist så har några av mina inlägg blivit lite "efter" på grund av min skidsemester. Ville ändå visa julgodiset jag gjorde precis innan jul. Jag ville ha en fin och praktisk ask till godiset och hittade en gammal chokladkartong. För att få den mer personlig slog jag in den i presentpapper. Sedan skrev jag en liten egen innehållslista som jag satte på locket. Därefter var det bara att lägga ner godiset och knyta en rosett runt asken.
Foto: Emmelie

Nyårsdukning

Eftersom jag inte har varit hemma den senaste veckan har jag inte kunnat visa er årets nyårsdukning tidigare. Men här kommer lite bilder från dukningen jag gjorde i vår fjällstuga. Man "tager vad man haver", så det blev relativt mycket grankvistar och grenar. Jag tycker också att det passar till det rustika träbordet som vi hade i stugan. Sånghäften hade vi gjort tidigare och hade med oss. Nyår tycker jag gärna får gå i färgerna silver eller guld och i år blev det väldigt mycket silver.
Foto: Emmelie

Hemma igen

Nu är jag hemma igen och har laddat med massa ny energi från skidbacken. Hoppas att ni har haft en jätte bra jul och nyårshelg. Eftersom jag inte har varit hemma så har jag inte haft möjlighet att svara på era frågor eller kommentarer, men det kommer. Självklart kommer det också nya starka tag för bloggen under 2011 och förhoppningsvis en och annan överraskning. God fortsättning på det nya året!

Ljusa trägolv

Jag är uppvuxen i ett gammalt hus från slutet av 1800-talet, med trägolv, kakelugnar, vedspis och en trappa som knarrar. När jag flyttade hemifrån ville jag att allt skulle vara splitter nytt och stilrent, men med tiden har jag börjat tycka om de där gamla trägolven och vedspisen igen. Kanske har det att göra med den skiftande trenden och den bondromantik vi ser i inredningsvärlden, eller är det så söker mig tillbaka till det jag faktiskt varit uppvuxen med?! I vårt hus så var inte trägolven vita när jag var lite, men det är något som får mig att bli helt svag. Måste väl erkänna att jag faktiskt också kan tycka att dom ibland kan göra sig väldigt snygga som svarta, men får jag välja så vinner nog det vita och ljusa ändå!
Foto: Eget kollage med bilder från Alvhems mäkleri
RSS 2.0