Härlig sommardukning

Det här tycker jag är en otroligt vacker sommar dukning. Underbara färger som matchas med natur och trä samtidigt som den har fått en liten romantisk touch. Miniatyr kaktusar har använts i dukningen och till och med till bordsplaceringen. Dukningen hittade jag hos Ashley Meaders och den är gjort för Design Sponge av Our Labour of Love.

Foto: Our Labour of Love

Semesterkänsla

Nu har semestern tagit oss till en miljö med mängder av alptoppar. Jag vaknar på morgonen, tittar ut, andas in alpdoft och äter allt för många apfelstrudel. Några pausbilder med semesterkänsla tänkte jag att jag kunde bjuda på nu när jag för första gången på några veckor faktiskt har fått tillgång till internet. Inläggen kommer fortsätta att komma titt som tätt även om jag är på semester, men kanske inte helt med samma kontinuitet. Man måste ju njuta med! Hoppas att ni har en jätte skön sommar!
Foto: Emmelie

Picknick med Cath Kidston

Det är inte svårt att bli kär i brittiska Cath Kidston saker. Se bara på de här underbara bilderna. Det känns helt rätt i tiden och jag skulle kunna tänka mig att picknick med de här sakerna varje dag. De flesta av produkterna går att hitta i Sverige, men ett tips (om du är intresserad av några saker) är faktiskt att köpa dom från england, från Cath Kidstons hemsida. Frakten var inte så ruskigt dyr och det kan löna sig beroende på vad du är intresserad av.

Foto: Eget kollage med bilder från Cath Kidston

Färgglada grafiska tryck

Posters, grafiska tryck och illustrationer i all oändlighet. Som jag skrev för någon dag sedan så kan jag inte sluta att kasta ett öga på fina posters och tryck. Allt fler tenderar till att vara svart och vita så därför tänkte jag att ge lite inspiration i den mer färgglada skalan!

Dance when everyone is looking från Ida Form, 295,-
In Love with Life (finns i olika färger) från Isa Form, 315,-
Inger och Olle av Sandra Isaksson, £25.00
Olunda från IKEA, 449,-
The time you enjoy wasting... från Petrified in Pink, 220,-
Den traditionella Keep Calm and Carry on från All Posters 145,-
Recipe of life av Formaholic från Signerat, 249,-

Foto: Från företagen ovan

Sommar feeling i dukningen - på hög nivå!

Jag är lite svag för det här lite "puttig-nuttiga" dukandet och jag tycker faktiskt att det här är jätte snyggt. Det är lite barnkalas över det, men samtidigt sommar feeling! Samtidigt är det väldigt genomtänkt och frågan är om man vekrligen vågar röra och äta av det? Det är ju så fint att titta på!

Foto: Hgtv

Inbjudningskort

Detta var jag bara tvungen att tipsa om för detta inbjudningkort tror jag den mest opyssliga kan göra. Skriv ut inbjudningstext på vita papper. Försök centrera texten så mycket det går. Sedan sätter du en assiett, glas eller något annat runt på pappret och ritar runt (för att få en cirkel). Sen klipper du bara ut och dekorerar med lite sträck. Om du inte vill ha en baseball så kan du istället göra en golfboll, fotboll, basketboll..

Foto: Hgtv

Grafiska tryck

Eftersom vi är relativt nyinflyttade (ja, man borde kunna säga relativt när man har bott i drygt 2 veckor) så har vi inget på väggarna än. Jag har några favorittavlor som jag inte släpper, men eftersom den här lägenheten är betydligt större än den förra så finns det massa väggyta att använda. Det finns så oändligt många fina grafiska tryck och vilken inspirationskälla webben är egentligen. Här kommer ett litet smakprov!

Måste påpeka att visa grafiska tryck och inte ha med Therese Sennerholts underbara skapelser känns nästan som ett brott. Hennes hemsida är inte enbart fylld med underbara tryck utan även väldigt fin inspiration. Man känner nästan att man vill kopiera miljön rätt av och skapa det precis likadant hemma.

Blandade grafiska tryck av Therese Sennerholt
Tvättposter från Kitchenbloom, 280,-
Stilrent tryck med texten "Only as high as I reach can I grow, only as far as I seek can I go, only as deep as I look can I see, only as much as I dream can I be", från Formelle Design, 350,-
Grafiskt enkel poster i svart/vitt som pryds av Olle Eksells berömda ögon som han ritade för Mazetti. Från favoritsaker, 199,-
Underbar tavla med texten "Dont count the minutes, count the laughs" från Ida Form, 295,-
I like to say I love you av Caro-lines från Signerat, 229,-

Foton: Från företagen ovan

Beach 2011

När jag surfade in på Lagerhaus hemsida såg jag att två av mina webbshop produkter pryder deras hemsida. Även om min webbshop nu har sommarstängt, så kan ni fortfarande hitta produkterna i butiken. Jag är lite av en röd-fantast och jag är verkligen förtjust i de här tallrikarna och muggarna. Perfekt till picknick!

Foto: Lagerhaus

Sommar, sommar, sommar...Det senaste veckorna har varit minst sagt hysteriska för mig. Jag ursäktar mig för min dåliga repons på kommentarer på bloggen. Jag har inte glömt er, men mitt dygns timmar har bara inte helt räckt till. Nu börjar snart min sommar ledighet och då tänker jag att bara vara ledig så därför kommer det att bli lite mindre uppdateringar på bloggen. Jag har dock förinställt ett par inlägg så visst kommer det att komma inspiration, men lite mer sällan och lite mer direkt kontakt med mig. Men, jag hoppas att jag under semestern också ska kunna ladda med ännu mer inspiration och bjuda er på härliga reportage när jag är tillbaka igen. Hoppas att ni också passar på och njuter av sommaren och är lediga!

Sommar inspiration

Efter väldigt hektiska dagar och veckor börjar jag nu nedräkning för semester. Lagom så här till semestern så tyckte jag att det kunde passa med ett riktigt somrigt kollage. Härliga pasteller, grill och picknick!
1. Vimplar Tivoli från Lagerhaus, 99,-
2. Korbo Korg från Svenssons i Lammhult, 1490,-
3. Termos från Stelton, 579,- hos Rum21
4. Grill från Bodum, 499,- hos Danskdesign.nu
5. Picknickfilt från H&M, just nu REA 69,50,-
6. Assiett i Melamin från Greengate, just nu REA 59,- hos Förr

Foto: Bilder från företagen ovan

Krita in namnet

Jag faller verkligen för roliga bordsplaceringar. Därför föll jag verkligen för den här dukningen från IKEAs Livets Hemma. Dom har använt vanlig krita och ritat på bordstabletten. Livet Hemma har faktiskt använt lin på metervara som bordstabletter. Käckt, eller hur?

Foto: IKEA, Livet Hemma

Fransk sommar frukost

IKEAs Livet Hemma bjuder den här veckan på en sommarfrukost. Visst ser det härligt ut? Helkaklade vita väggar och ett ljusgrått målat trägolv svalkar i värmen och ger ett luftigt intryck. De två eleganta caféstolarna i matt svart bidrar till det franska temat. Helt enkelt en plats att koppla av på.

Foto: IKEA, Livet Hemma

Hästarnas huvudkontor

Det är lite långt mellan inläggen just nu för jag befinner mig nere i södra Skåne på jobb. Falsterbo Horse Show är en av de mer hektiska veckorna i mitt jobb och det är ofta slutklämmen innan semestern. Eftersom jag är omringad av hästar här nere tänkte jag att ett litet inlägg i hästens tecken skulle passa. Det internationella Ridsportförbundet, FEI har nämligen relativt nyligen fått nya lokaler. Huvudkontoret ligger i Lausanne, Schweiz har legat på samma ställe sedan 1991.Prinsessan Haya (ordförande för FEI) har drivit ombyggnaden och donerade också en stor summa pengar för att göra den möjlig.

Foto: FEI Press

4:de juli dukning

Stort grattis till alla amerikaner idag på nationaldagen! Med anledningen av dagen så kommer här en amerikansk känsla i dukningen. Ser ni vad dom har använt som duk? Ja, just det en riktig flagga. Jag ryckte till lite och tänkte direkt vad säger "flagg-etiketterna" om det..? Men ingen kan säga något om att det var en bra idé! Är du nyfiken på att se fler bilder, så ta en titt hos den amerikanska sidan Hgtv

Foto: hgtv

Blå/vit tema dukning

Jag gillar alltid att hålla ett tema, och färger när jag dukar. Därför kan jag inte låta bli att falla för det här kollaget som visar en blå/vit bröllopsdukning. Vill man ha inspiration på dukning så ska man absolut titta runt på lite bröllopssajter, för oj så mycket inspiration det finns. Ett tips är 100 layer cake som har mängder av bra inspiration. Tipsen på bröllopssajtern kan man också likaväl anamma till en bjudning hemma eller kanske födelsedagskalas!

Foto: 100 layer cake

Webbshoppen har sommarstängt

Bloggen har verkligen blivit lidande de senaste dagarna. Man kan nästa tro att bloggen har semesterstängt. Men nej, riktigt så är det inte. I helgen flyttade vi och dagarna innan gick all tid till att packa och nu i helgen har all tid gått till att få ordning (oh, herre mi.. man undrar nästan när man ska få ordning??!!). Jag har till råga på allt jobbat som en gnu för att resa iväg med jobbet en vecka. Måste erkänna att jag längtar lite efter semester nu. Men, för var dag så kommer den närmare!
Något som i alla fall har semesterstängt det är min webbshop som jag har tillsammans med Lagerhaus. Tanken med bloggshopparna var att de skulle vara öppna till sommaren, men det kan hända att det blir en fortsättning. Håll utkik så får ni se. Jag kan också berätta för er Lagerhaus fans att Lageruhaus kommer att öppna en egen webbshop, troligen redan i höst! Självklart kommer jag berätta för er när den öppnar!

RSS 2.0