Före och efter: sovrum i fritidshuset

I stugan har vi tre sovrum (vilket är helt perfekt för att ta emot gäster). Två sovrum har vi gjort iordning tidigare men det tredje har fått vänta då vi inte helt kunde klura ut hur vi skulle utnyttja ytan smartast. I år hjälpte min mamma till och ritade en specialare för sängarna. Ni ska helt enkelt få se.
Ska man visa hur något blir efter så bör man ju alltid börja med före-bilder. Den vänstra bilden tog jag precis innan jag började måla väggarna och den högra bilden är från när vi köpte stugan (mäklarbild).
Här har jag målat klart väggarna och installationen för sängarna börjar att ta form. Innan har vi haft en dubbelsäng i rummet men det "äter upp" hela ytan. Eftersom vi har våningssäng i vårt andra gästum så tyckte vi att det var lite tråkigt att ha det även här och ville hitta på en annan lösning. Mamma kom på att vi kunde bygga en ram på två skåp. Den ena sängen läggs på den ena ramen och får stöd på de båda skåpen, som också blir till bra förvaring.
Här ser ni det när det är färdigt. Vid fötterna på den lägre sängen finns det en liten hylla med korgar. Där kan gästerna lägga sina saker när de är på besök. Båda skåpen målade jag vita för att det skulle smälta in lite bättre i rummet. Tänk vad man kan göra med färg!
Det ena skåpet var ett loppisfynd och skåpet ni ser här i sin helhet ropade jag in på en auktion. Jag föll för de små lådorna och det blir till perfekt förvaring samtidigt som det är fint. Hyllplanen till vänster plockade jag nästan bort så att jag skulle få plats med en liten pall som man kan ställa sig på när man ska upp i sängen. Pallen hittade jag också på auktion och den behöll jag faktiskt i sin orginalfärg.
Foto: Emmelie
Jag ville ha något på väggarna men för att inte ta mer yta i rummet ville jag inte ha något stående på golvet. Jag hittade de här lådorna på Lagerhaus. Ursprungligen var de i trä, men jag målade dom också och sedan fick de hamna på väggen.

Nu går vi in i sista semesterveckan

Måndag morgon och sista semesterveckan. Det är faktiskt första gången jag har fyra veckor ledigt istället för tre och oj, så skönt det ska bli med ytterligare en vecka. Vi ska inleda den här veckan med Gotland och först ut är Fårö. Tips på vad vi ska besöka tas tacksamt emot! Jag håller också tummarna för att det underbara vädret ska hålla i sig. Här är en riktigt härlig sommarbild som jag tog i förra vecka i stugan. Sommaren när den är som bäst!
Foto: Emmelie

Gamla skolplanscher uppe på väggen

Nu har vi äntligen fått upp något på vägarna vi köksbordet i stugan. Min pojkväns snälla mamma fick tag på dessa gamla skolplanscher från deras gamla skola och nu i sommar kom de till stugan med leverans. De gamla planscherna har blivit omåttligt populära och jag har sett dom auktioneras ut på både en och två auktioner i sommar. Vill du ha ett eget exemplar så kan jag rekommendera att titta på loppisar och auktioner. Men vill du hellre ha en nyproducerad så kan jag tipsa om att Ölands Byggnadsvård säljer helt nya skolplancher.
Foto: Emmelie

Härlig sommardukning vid stugan

Jag lever och jag är tillbaka i "internet-civilisationen" (läs: jag har internet-täckning igen). Men, jag har helt enkelt haft för fullt upp med att vara ledig, njuta av vädret och ha besök så det har inte blivit så månag blogg-inlägg. Min kamera är faktiskt också proppfull med bilder (som jag inte har laddat över än till datorn) vilket gör att jag tänkte att jag visar med ett litet inlägg att "hey, I am alive" och så bjuder jag på en gammal dukning från stugan. Jag älskar omgivningen i stugan och att bara få vara där och njuta i drygt två veckor har varit underbart. Hoppas att ni njuter av sommaren!
Foto: Emmelie

Halvtid i sommarledigheten

Nu är det halvtid i vår sommarledighet. Helt ärligt har jag svårt att förstå att det har gått två veckor redan(!) Vi ska snart vinka hejdå till stugan och bege oss till Stockholm för ett bröllop i helgen. Vilka dagar vi har haft i stugan. Jag ska passa på att njuta lite till innan vi åker hem. Bjuder också på en underbar bild (tycker jag) på min mamma när hon tar ett kvällsdopp vid stugan. Underbara sommar!
 Foto: Emmelie

Gäster och födelsedagsdukning

Den här sommaren har vi i stort sett haft besök hela tiden i stugan. Trevligt! Vi har fått mycket gjort och otroligt mycket hjälp både inne och ute. Nu (okejdå, inte riktigt än) är vi redo för vintern i stugan! En av våra flitigaste arbetande gäster fyllde år när han var här och då blev det självklart till att fira födelsedag. Vädret visade sig inte inte från sin bästa sida just den dagen så det blev en blå och gul dukning inomhus. 
För mig är födelsedagar gula och blå. En flagga fick födelsedagsbarnet vid sin plats och så knöt jag små blå och gula band på stolarna. 
Små pappstjärnor (som man egentligen brukar hänga upp) la jag på varje tallrik. Födelsedagsbarnet fick sedan en liten flagga i mitten på sin pappstjärna. 
Är det sommar så tycker inte jag det finns någon vackrare än svenska blommor. Utanför stugknuten växer det mängder av prästkragar och det blir så fin kontrast mot en blå duk. 

Surdegsbak

När jag är ledig passar jag på att baka så mycket jag bara orkar (och har lust till). Det är några år sedan jag bakade med surdeg, men när vi kom upp till stugan passade jag på att sätta en surdeg och för någon dag sedan blev det första surdegsbaket. Små surdegsfrallor fick det bli till frukost. Även om de blev bra så måste jag erkänna att jag tycker inte helt att jag får till det där med surdeg. Men ack, den som ger sig! Tips kanske?
Foto: Emmelie

Regnmys

Från att ha varit strålande solsken i drygt en vecka så har det nu istället varit lite regningt i några dagar. Men, vi har passat på att renovera vårt sovrum inne och istället mysa med en bok och en stor kopp te. Sovrummet vi renoverar har fått vita väggar och möbler, men jag har en tanke att detaljerna ska gå i blått. Senaste numret av Lantliv bjöd på flera blåa dekorationtsidéer och jag ska se vad jag nu får till. Fortsättning följer!
Foto: Emmelie

Grön dukning med utsikt

Idag gör vi en liten utflykt till Sundsvall vilket betyder att jag har lite täckning i bilen till och från Sundsvall. Passar självklart på att förbereda några inlägg med bilder från de senaste dagarna. Ett mål med dagens utflykt är IKEA (och inköp av lite nya saker till ett sovrum vi håller på att renovera). Innan sommaren köpte jag en grön duk på rea på IKEA. För någon dag sedan åkte den fram och fick pryda utebordet till middagen. Jag vet inte vad det är med mig, men jag har börjat bli jätteförtjust i dukar(!) Gamla som nya håller jag numera utkik efter i butiker och på loppis.
Runt servetten dekorerade jag med en liten smörblomma. Enkelt och somrigt!
Foto: Emmelie

Morgonbak

Snabbakade tekakor är en liten guldklimp till frukostbordet på sommaren. Jag vet att jag har delat med mig utav receptet tidigare, men är ni nyfikna så hittar ni det här igen. Detta är ett bröd som går jättefort att baka och även om det innehåller jäst så har det en kort jästid. Här är från morgonens frukost med tekakor såklart!
Foto: Emmelie

Semestervykort

Täckningen i stugan är = med 0. Det vill säga urkass och nästintill obefintlig. Sitter jag ordentligt nära vår grannens stuga så kan jag koppla upp mig på deras trådlösa nätverk (som dom snällt låter mig göra). Men även det har varit jättedåligt de sista dagarna och jag har nästan varit tvungen att sitta inne i deras trädgård för att det ska fungera. Så ja, lite dåligt med bloggande fast jag kan lova att jag har samlat på mig massa bilder till framtida inlägg.
Vi njuter av semester och solen och även om dagarna består av kroppsligt arbete från 9-19 så känns det ändå som semester när man är van vid att sitta vid en dator. Jodgubbar äter vi nästan varje dag. jag kan helt enkelt inte få nog! Så därför bjuder jag på en riktigt härlig jordgubbsbild.
Hoppas att ni också njuter av ledighet (kanske) men framförallt det fina vädret!
Foto: Emmelie

Var det någon som sa semester?

Nu börjar seeeeemestern! Yeha! Semestermood kan innebära att bloggen kanske hamnar i lite sommardvala. Men jag skulle säga att det mer beror på "täckningstillgänglighet" än "blogg-mood". Lust att skriva har jag alltid och eftesom jag vet vad jag har i planen för semestern så vet jag att jag har många roliga tips på g. 
Vi har nästan inget planerat på semestern (förutom vissa projekt). Det betyder att vi kommer att ta det lite som det kommer. Jag går och funderar på en eventuell tur till Gotland. Är det fler som ska åka dit så kan jag tipsa om sidan Gotlandstips som drivs av bloggarna Emma Aspelin och Maria Soxbo. Men, även om det är en bra sida så tror jag inte dom har fångat allt och sitter du på något riktigt bra tips, så är jag idel öra. Om jag drömmer lite om Gotland så skulle jag också kunna tänka mig att stanna en natt på Furillen. Vilket läckert ställe!
Foto: Furillen

Arkitektritad villa med underbar utsikt

Nej, nu är det så att jag inte är gjord av pengar. Men, det hindrar mig inte från att slänga ett litet öga på riktiga pärlor. Läget på det här huset är fantastiskt och jag får ursäkta min tråkighet, men hur vackert det än är, så börjar jag faktiskt bli lite trött på arkitektritade och fyrkantiga kuber. Jag kan inte hjälpa det, men ibland tycker jag det blir lite sterilt. Men, javisst skulle någon slänga huset efter mig så skulle jag absolut inte säga nej. Vill du lägga ett bud eller se fler bilder så hittar du dom här.
Foto: Wrede
 

2 days to go

Nu är det några fjuttiga dagar kvar innan seeeemester! Jag går och planerar inför avfärden mot stugan. Det ska målas, målas och åter målas. Mest ute, men också lite inomhus. Vi har tänkt att göra iordning vårt "mellansovrum". Medan mamma funderar på praktiska lösningar för hur sängarna ska stå så funderar jag på färger och detaljer. Jag har varit helt insöad på att ha ett blått skåp, men när jag såg de här höstnyheterna från IKEA kände jag att - det är ju grönt jag vill ha! Den som väntar får helt enkelt se! Hej, hej så länge!
Foto: Pressbilder IKEA

Några fjuttiga dagar kvar

Nu är det endast några fjuttiga dagar kvar till semestern. Yippi!! Jag känner att jag den senaste veckan har blivit en slav under väderprognoserna. Det vill säga att jag är helt beroende av att se hur vädret kommer att bli och när det ser ut som att "kylan" håller i sig och solen lyser med sin frånvaro - då får jag lite smått semesterpanik! Tills dess att semestern börjar så frossar jag också i svenska pärlor och funderar vart vi ska åka på en liten tur under sommaren.
...om inte vädret är riktigt, riktigt dåligt vill säga. Men jag håller fortfarande semestertummarna! Början av semestern ska tillbringas i stugan och måla om vårt lilla fritidshus. Boken, Husets ABC, som vi fick av våra kära vänner ligger oss extra varmt om hjärtat just nu.
Ser ni också att jag har fått upp korten från Therese Sennerhol på väggen?! Blev en perfekt dekoration på väggen i vardagsrummet!
Foto: Emmelie
RSS 2.0