Riktigt pinsamt

...är det att jag inte har lämnat så mycket som ett pip ifrån mig på väldigt länge. Min tid har helt enkelt inte räckt till. Sedan en och en halv vecka sedan befinner jag mig i Dalarna. Dagarna har mer eller mindre gått in i varandra och jag har inte haft någon möjlighet att göra så mycket annat än att jobba. Så kan det vara helt enkelt! Bjuder på en stugbild från Dalarna och lovar bättring på bloggfronten! 

Foto: Emmelie

Myshelg i stugan

Om någon fjuttig dag så åker jag till Dalarna och två veckors jobb väntar mig i Mora i samband med Vasaloppet. För att ladda batterierna (och få några sista skidmil i benen innan Tjejvasan) åkte vi till stugan i helgen. Det blev verkligen en lugn helg med skidor, mys framför elden och så självklart massa OS(!)
Vi har fortfarande lite småpyssel att göra i stugan och i vårt tredje sovrum tror jag allt ska bli vårt sommarprojekt. Trots det börjar jag ändå känna att det är så där hemtrevligt och mysigt att komma dit. Precis så det ska vara i en stuga helt enkelt!
Foto: Emmelie

London baby

Jag tittade av en slump in hos Olsson & Gerthel  ikväll och fick syn på en nyhet av David Ehrenstråhle. De populära storstadsbilderna har fått en ny kompis - London! Jag har länge gått och suktat efter postern med New York, men när jag väl fick tummen ur så har den varit slut överallt. Men London är ju också verkligen en hit. Jag kanske ska slå till direkt innan även den här säljer slut!
 

En helg i vinterlandskap

I helgen har vi njutit av en vintrig helg i stugan. Medan snön lyser med sin frånvaro i Stockholm så ligger det istället i stora högar vid stugan. Tro det eller ej så tittade även solen fram en dag under helgen (jag tror på allvar att jag inte har sett solen sedan innan jul). Eftersom solen är så sällsynt så kan jag inte låta bli att dela med mig av en solig, vintrig och härlig bild som jag tog med min Iphone. Ingen inredning, ingen design, ingen nyhet, ingen kvalite, men ren och skär solglädje!
Foto: Emmelie/Iphone

Härlig alla hjärtans dag

Idag har vi vaknat upp i ett snötäckt Hälsingland. Vi lyckades ta en dag ledigt och passade på att åka till vår stuga igår kväll. Nu har vi njutit av en härlig alla hjärtans dags frukost och tittat på os. Nu är det dags för oss istället att snöra på oss skidorna och ge oss ut  dagens skidpass. Hoppas att ni får en jätte skön alla hjärtans dag. Bjuder på lite bilder från morgonens frukost. Min present till min kära blev en stor härlig frukost med nybakat bröd.
Foto: Emmelie

Mina kära blommor behöver hjälp

Jag är så långt ifrån en blommänniska jag kan bli. Tyvärr!!! Nu har jag en till liten stackare som håller på att dö. Just nu är jag trött som en oxe och har totalt glömt vad den lilla blomman på bilden heter. Någon som kan hjälpa mig? Bjuder också på en bild där jag är med. Jag vet att detta önskas och jag ska försöka bli bättre (även om det är lite jobbigt att se sig själv på bild). Så alla blommänniskor där ute, eller icke blommänniskor, tipstack tas gärna emot på hur man får den här fina lilla blomman att överleva!
Foto: Emmelie

Moodboard vardagsrum

Med anledning av gårdagens blogginlägg så fortsätter jag på temat "projekt vardagsrum". Även om jag inte vill vara alltför trendberoende så har jag blivit helt såld i årets färg, ljusrosa. Här ser ni ett moodboard på hur känslan och färgerna jag har tänkt i vardagsrummet. Projekt vardagsrum fortsätter!
Foto: Pinterest, webstagram, rum21 och hay

Projekt vardagsrum

Vårt vardagsrum har legat i vila sedan vi flyttade in i vårt hus och innebär att vi har gjort "nada" för att få ordning eller fint i rummet. Trots det har det ändå känts mysigt och hemtrevligt vilket har gjort att det har varit ännu svårare att tänka till kring hur vi vill ha det. Hörnan ni ser på bilden har också varit lite i "intet". Det har varit en yta man inte har använt och vi har stått i valet och kvalet att göra den till något mysigt (där man faktiskt vill vara) eller låta den vara ögongodis (bara snygg). Nej, mysigt och praktiskt vann så i helgen köpte vi den här Kivik fåtöljen Blocket för att få till en mysig läshörna. Nu ska vi bara tänka till på resten också och jag har redan beställt hem lite tygprover från Bemz till vår soffa. Funderar faktiskt på att vinka hejdå till vitt för att säga hej-hej till en grå nyans.
Foto: Emmelie

Härlig söndagsmorgon

Idag har vi njutit av en härlig söndags frukost. Nu sitter vi och myser med en kopp te framför OS-sändningarna och hejar på svenskarna. Stockholmsvädret bjuder idag på regn och grådis och tanken på att åka skidor känns nu väldigt avlägsen. Om mindre än två veckor ska jag åka Tjejvasan, men träningsmöjligheterna är som sagt inte helt optimala. Men jag passar på och njuter framför tv:n nu istället. Idag går jag enkelt helt efter mottot att man ska vara tacksam för livets små speciella stunder!
Foto: Emmelie

Gratis Alla Hjärtans dag kort

Nu är det inte alltför många dagar kvar till Alla Hjärtans Dag. Jag surfade på de här jätte fina korten av en liten slump. Vill du ha lite pyssel i helgen så rekommenderar jag verkligen att skriva ut de här korten och posta till någon du tycker om. Ett tips är att skriva ut korten på olika färgade papper, till exempel som de här i härliga pastellfärger. Vill du göra korten så hittar dom dom här. Är det någon mer förresten som känner att de påminner lite om Ylva Skarp?
Foto: A pair and a spair

Instagramboom

Det är ett tag sedan jag bjöd på en Instagramboom, så nu är det dags igen. Vill du hitta mig på Instagram så finner du mig som emmeliejoh.
Foto: 1. Kylig dag där vi bor, 2. Minigranen får fortfarande bo kvar, 3. Godissug slutade i chokladbullsbak, 4. Mys med brasa i köket, 5. En kväll på Idrottsgalan, 6. På en yta i köket, 7. Vi upplever 70-talet igen, 8. Så förtjust i det här porslinet från RIF design. 9. Årets Formex

Mustach på grillpinne

För någon dag sedan visade jag ett enkelt DIY för att piffa till sugrör. Nedan kan ni se hur jag på samma sätt har klippt ut mustacher från ett presentpapper, men istället för att sätta mustachen på ett sugrör har jag satt den på en grillpinne. Just den här grillpinnen har hamnat i en liten dessert men den passar precis lika bra i en muffins, kaka eller en förätt?
Foto: Emmelie

Tacksamhetsonsdag

Idag har jag jobbat på tok för många timmar av dygnet. Men tacksam som tusen är jag efter att jag äntligen har betat mig igenom saker jag inte haft tid att ta tag i. Jag är också jätte tacksam för att jag i morse lyckades boka en vecka till solen och att vi nu har något jätte kul att se fram emot! Jag är också jätte glad efter att jag idag fick en riktig rolig förfrågan från en tidning om en intervju och att pryda deras omslag. Innan jag gör något förhastat så ska jag sova på saken! Men, det är helt enkelt bra att ibland stanna upp och bara vara tacksam för det man har! Så tack alla ni fina läsare som tittar in här om och om igen. Lämnar en liten kommentar, skriver något uppskattande eller skickar ett mail! Tusen tack för att ni finns!
 Foto: Pinterest

Kontor med häftig anslagstavla

Det dyker upp mängder av olika anslagstavlor på nätet. Just den här har jag sett "poppa upp" både här och där och nu senast hos en lägenhet som är till salu hos Alvhem Mäkleri. Snyggt, enkelt och stilrent skulle jag säga!
Foto: Alvhem Mäkleri

DIY Piffade sugrör

Nu när melodifestivalen har dragit igång igen tänkte jag tipsa om ett litet enkelt DIY som kan passa utmärkt till lördagarnas mellokvällar. Det är ett enkelt tips som självklart även passar vid andra tillfällen. Barnkalas kanske?!
Jag har använt mig utav presentpapper från Lagerhaus. Jag har klippt ut mustacherna i pappret. Vill du ha ett annat motiv kan du egentligen klippa ut precis vad som helst. Varför inte klippa ut något i en tidning till exempel?
Med dubbelhäftande tejp har jag sedan satt fast de urklippta bitarna på sugrör. Bara att servera i saften eller i en drink!
Foto: Emmelie
RSS 2.0