Väggklistermärken från DVider

Det var något som gjord att jag bara föll för den här bilden. Väggklistermärkena som syns bakom stolarna på bilden kommer från DVider som har en väldigt inspirerande sida med ett rolig utbud.

Nu ska jag springa iväg och nu kommer bloggen att få vila lite i helgen. Hoppas att ni får en JÄTTE härlig valborg!!!

Massa varma valborgskramar Designtjejen


Real_simple_dvider

Foto: DVider

Både lampa och pall

Jag tycker att det är svårt med belysning, samtidigt är det så viktigt. Rätt belysning lyfter verkligen hela rummet. Jag vet inte riktigt om jag skulle vilja ha tärningslampor men jag var bara tvungen att visa de här och jag måste hålla med om att de ger ett jätte fint ljus. Dom här lamporna kommer från Muji och kostar £65.00.

image306

Projekt pall

Några av er kanske minns att jag påbörjade ett projekt pall. Jag var och köpte två pallar på loppis och sedan så har jag målat om dom och nu klätt om dom. Jag har varit lite tveksam till tyg på en av pallarna, men nu fick det bli ett fågelmotiv. Vet inte om jag kommer att ha kvar det men så här är det just nu i alla fall. Den andra pallen är på G... så fortsättning följer.
image312
Foto: Designtjejen

Kläddockor

Jag föll pladask för dom här kläddockorna från Malinki Design. Tänk ett helt modernt, vitt rum med inte allt för mycket saker. Vilken rolig och snygg färgklick en av de här kläddockorna skulle bli! Fast.. man kanske inte vill hänga kläder på dom direkt... 

image308
Foto: Eget kollage med bilder från Malinki Design

Väldigt engelska tapeter

Är du en London fantast? Ta i så fall en titt på Lizzie Allens London inpirerade tapeter. Vad sägs av en tapet med St Pauls, eller vaktparaden vid Buckingham Palace? Nedan väljer jag att visa tapeten "London city gents" som visar ett London med affärsmän som rusar mellan folk och som läser tidningen medan de väntar på 7.52 tåget vid Waterloo stationen. Tapeter finns i en vår och en höst utgåva.

image310
Foto: Lizzie Allen

Fjärils-klädhängare

Ni som har följt mig ett tag vet att jag håller på med mitt projekt med min tree klädhängare som länge har varit en favorit. Men nu har jag faktiskt hittat ännu en otroligt snygg klädhängare och jag tror att den får en bra plats på min favoritlista.  Den här gången är det en klädhängare av fjärilar som är designad av Vanessa Hannen. Jag fastnade för den här roliga kreationen direkt... och visst är den läcker?!

image299
Foto: Vanessa Hannen

Inspirerande danskt hotell

Ska du till Köpenhamn och behöver övernattning? Eller vill du kanske bara ha riktigt bra inspiration? Ta en titt på Hotel Fox hemsida så tror jag du förstår vad jag menar.


Foto: Hotel Fox

Djurwallstickers

Gillar du djur och är på jakt efter wallsticker? I så fall kan jag tipsa dig om att ta en titt hos det australienska företaget stickneon. Väggdekalerna är designade och tillverkade i Melbourne. Utbudet är inte så jätte stort på sidan, men är det just det här du kanske har letat efter så gör det ju inget om det inte finns så mycket!
 
Rabbit Floral
Humming BirdsSir Rabbit
Foto: Stickneon

Fågelmönstrat matbord

Det är ett tag sedan det här avsnittet visades på Roomservice men nu när jag är på jakt efter ett matsalsbord så kom jag att tänka på det här snygga bordet. Det är Mattias från Roomservice som fick i uppdrag att bygga ett fågelmönstrat matbord till Marie Picasso. Riktigt läckert tycker jag. Nu funderar jag på om jag skulle kunna göra ett liknande fast ett runt bord... fortsättning följer...

image308
Foto: Eget kollage med printscreen från Roomservice

Företag som säljer väggklistermärken

Det poppar upp allt fler och fler företag som säljer Wallstickers eller så kallade väggklistermärken. jag har tidigare tipsat om både den enaoch den andra men tänkte att jag kunde göra en liten sammanställning för er som är på jakt...


ApplePie Design. är ett belgiskt företag som har ett roligt utbud av klistermärken. Om du är intresserad av att köpa några av deras wallstickers så går de att beställa från deras hemsida.

Beearo gör flertalet av sina dekler i trä så allt behöver inte vara av vinyl. Tyvärr ligger deras sida för tilfälle i stiltje så dom håller på att flytta kontor. Sidan skulle vara uppe och igång den 1 april men det tycks ha dragit ut på tiden. Men dom är ändå värda att nämna och om ett tag hoppas jag att den ska vara igång igen! 

Blik har jag även nämt tidigare. En av jättarna på marknaden som har ett spännande utbud.

Design 300 är ett tyskt företag som har många roliga produkter och bland annat väggklistermärken.

Divider är ett företag som kan vara värt ett besök. Dom erbjuder inte endast klistermärken utan även skärmväggar som är riktigt läckra.

Domestic är ett franskt företag som är ett jätte stort utbud av saker till väggarna. Förutom klistermärken har de också väldigt fina och roliga väggmålningar som kan vara värda att ta en titt på. 

Elly Nelly är ett företag som har startats av mamman och dottern Elaine och Nell Oliver. DOm har designad väggklistermärken som går att finna i deras webbshop.  


Ferm Living måste ju verkligen bli omnämnda för dom har underbara klistermärken som jag även har skrivit om tidigare.

Form and Function är ett svenskt  företag som är baserat i Stockholm. Det är Form and Function som står bakom många av de klistermärkena som var först ut på den svenska marknaden.

Harmonie Intérieure som är ägt av grafiska designers Fabien Barral och hans fru Frédérique har transformerad sin design och fotografier till väggklistermärken som är lite vintage. Jätte fina och ovanliga klistermärken. 


IKEA  har inte så jätte stort utbud men några stycken. Kommer med all säkerhet fler framöver.

Les Invasions Ephémères som är ett franskt företag är också väda ett omnämnande.

Les Louisettes
är ett annat franskt företag. Ett tips är att ta en titt på deras katalog som verkligen är färglad och piggar upp. Där ser du även deras utbud.


Pop Cling skulle jag vilja säga är lite urban och ungdomlig. Har en hel del unika klistermärken.

Stickneon är ett företag från australienska Melbourne. Dom har har inte så stort utbud men några få väldigt fina klistermärken (främst djurinspirerade).

Target. Är du i USA kan jag också nämna att amerikanska Target även har väggklistermärken. Vad deras utbud är kan du ta en titt och se här på deras hemsida.

Walldesign som jag nämnt tidigare säljer lite olika kreationer som man enkelt fäster på väggen.


Foto: Form and Funtion

Temavecka: Flätad

Det kanske inte är någon av er som har missat vid det här laget att det är  temaveckan?! :-) Här kommer fredagen och det sista bidraget i veckan och det är - flätad! Lite svårt tycker jag och jag vet inte om man kan säga att det här är flätad....? Jag kallar det i alla fall det!
Trevlig fredag!
image297
Foto: Designtjejen

Design House Stockholm till Australien

Design House Stockholm har växt väldigt mycket de senaste åren (med hela 41 %). Nu i april så slår Design House Stockholm upp dörrarna i Australien. Närmare bestämt först i Melbourne och sedan i Sydney. För er som inte vill åka till Australien och shoppa kan jag tipsa om Design House Design House Stockholms outlet i Boda. Ett litet tips om du har vägarna förbi. Jag kan lova att det är värt ett besök!
2light designhouse 4 146DesignHouseStockholm logotoplight dhs1 148
Foto: Designonline

Dekorera din egen MeBox

MeBox är några väldigt käcka boxar som jag tycker är värda att tipsa om. MeBox är designade i London av Graphic Thought Facility. Genom att trycka in små hål på MeBox så skriver du du det du vill eller formar olika symboler, nummer, mönster och mycket mer. Detta fungerar eftersom boxarna har dubbla lager i olika färger. Boxarna är rejäla och klarar upp till 10 kg papper.

mebox
Foto: MeBox

Temavecka: Rutig

Här kommer ett bidrag till torsdagens tema rutig i temaveckan. Hoppas att ni förstår min tolkning :-) Jag hinner tyvärr inte svara på alla kommentarer förrän kanske senare ikväll eller lite senare men - JAG HAR INTE GLÖMT ER! :-) Hoppas att ni har/får en jätte härlig torsdag. Jag ska sticka iväg till mässan i Göteborg nu... fullt jobb hela helgen :-) Stor torsdagskram till er alla!
image296
Foto: Designtjejen

Ljusblå dukning

Nu tycker jag att det är dags för lite dukningstips igen. Det här kommer från Hostess with the mostess och visar en dukning i turkos/ljusblå. Vad som är lite bra tips tycker jag är "gräset" de har lagt ner i vasen till blommorna för att fånga upp färgen i dukningen. Jätte bra tips! Sedan kanske jag är tjatig.. för jag vet att jag har nämnt det tidigare.. men oj, vad käckt det är att knyta små band runt glasen. Så enkelt.. men så snyggt!

image303
Foto: Hostess with the mostess

Surfaces

Svenska Form and Function har kommit med en nyhet som jag tycker är lite rolig. Surfaces som burken heter är en ny sorts burk i porslin med unik design. Burken fungerar som förvaring men har också ett lock med hål i, vilket gör att man kan använda dem som vas. Tar man av locket går de även att använda som kruka. Surfaces är framtagna av Domestic som även ligger bakom Form and Functions Vynil, och man har låtit samma desingers formge burkarna.  Burkarna är 18cm höga och ca 16 cm i diameter.


Foto: Form and Function

Temavecka: Blommig

Idag är det blommig onsdag! Det är ju Ella på Ellas inspiration som den här veckan har skapat temavecka Mönster ...och just idag är det blommig onsdag. Har du inte varit med och fotat men är lite sugen så kan du ta en titt här och se vad temat är för torsdag och fredag. 
Det här fotade jag i helgen. Såg att det skymtade lite blommiga gardiner i ett litet hus och då fick kameran åka fram. Så här kommer mitt bidrag till blommig onsdag! Hoppas att ni alla får en jätte härlig onsdag!
image298
Foto: Designtjejen

Temavecka: Prickig

Idag är det prickig tisdag i temaveckan. Jag har faktiskt letat prickar hela dagen.. oj, det var faktiskt lite svårt. Men här kommer nu mitt bidrag. Helt plötsligt när jag skulle laga mat ni ikväll så såg jag dom.. mina prickar!
image302
Foto: Designtjejen

Utomhus möbler

Nu är det dags att ta fram utemöblerna. Är du på jakt efter något riktigt annorlunda så ska du ta en titt hos Studio JSPR och kicka på deras Plastic-Fantastic serie. Det är unik designad kollektion av plast vilket gör att den kan stå utomhus. Alla produkterna kan bli levererade i en mängd olika fäger... det är bara att önska! På  Studio JSPR hemsida kan du klicka i olika färger för att se hur möbeln kan se ut i verkligheten. Här nedan visar jag två olika möbler men på hemsidan finns det ett flertal andra att välja mellan.
image301
Foto: Studio JSPR

Löv matta

Det är ju väldigt poppis med grenar, löv och blommor. Då kanske du likt mig fastnar för den här läckra mattan från Tord Boontje. Mattan heter "Little Field of Flowers" och jag tycker verkligen att den gör skäl för sitt namn. Mattan finns i två storlekar 200 x 300 cm och 170 x 240 cm.

image300
Foto: Tord Boontje

Temavecka: Randig

Ella på Ellas inspiration har den här veckan initierat en temavecka! Det är lite roligt med temaveckor tycker jag så jag hänger på så gott jag kan!
Temaveckan består av mönster och så här ska veckan se ut:
Måndag:   RANDIG
Tisdag:   PRICKIG
Onsdag:   BLOMMIG
Torsdag:   RUTIG
Fredag:   FLÄTAD
Min första tolkning av randig tycker jag är lite ja... den kan tolkas som ni vill... jag tycker nog att den är randig åt två håll! :-)
image295
Foto: Designtjejen

Fräcka dörrar

Jag är väldigt fascinerad av dörrar (fråga mig inte varför). Men jag tycker det har kommit väldigt många dörrar i roliga färger. Ni som har följt mig ett tag kanske kommer ihåg att jag själv hade ett projekt med min innerdörr till ytterdörren då den blev knallröd. Jag gillar när inredning är vit, enkel och fräsch, men sedan gillar jag verkligen sådana här färgklickar! Efter min promenad idag och efter att ha spanat på flera hus så måste jag sammanfatta att dörren gör jätte mycket! Därför tycker jag nu att det kunde passa med ett litet dörr kollage. Samtliga dörrar är från Bygghemma där de faktiskt också har rabatterade priser på de flesta dörrarna för tillfället!

image292
Foto: Eget kollage med bilder från bygghemma

Husinspiration

I helgen har jag varit på tjejträff. Jätte mysigt! Idag var vi ute och gick en tur i det underbara vädret. Efter en tur vid havet gick vi in bland husen och jag kunde inte låta bli att plocka fram kameran. Det finns så många jätte fina hus. Tänkte att jag kunde dela med mig lite bilder från dagens promenad... lite husinspiration!


image293
Foto: Designtjejen

Tulpanälskare

Jag kan aldrig riktigt få nog av tulpaner. Det ser alltid så fint och friskt ut tycker jag. På den norska sidan klikk hittade jag lite bra tulpantips som jag tänkte att jag kan dela med mig av.

- Om du inte ska använda tulpanerna direkt så köp dom så torra som möjligt. Det vill säga att dom inte har druckit något vatten eller att dom har blivit finskurna.

- Om du ska ge bort blommorna eller ta med dom lite senare så lägg dom i kylskåpet så länge. Blommorna håller sig fint där i cirka tre dagar.

- Låt plasten vara på medan du finskär dom och låter dom dra till sig vatten i en timme.

- När tulpanerna är vattenfyllda och fina igen så tar du av plasten och sätter dom snyggt i vasen.
image291
Foto: Eget kollage med bild från klikk

Post-it till det mesta!

Post-it lappar brukar jag mest ha på jobbet eller kanske hemma för att inte glömma något viktigt. Men när jag tittade in hos WebUrbanist så insåg jag att post-it lappar kan användas till mycket mer än så...

Bright Vibrant Wall Post It Noted

Famous People Post It Mural Art
Post It Note To Do List Mural

Post It Covered Couch and Furniture
Foto: WebUrbanist

Matcha med kakeldekor, glasunderlägg och skärbräda

Ja, nu kan du faktiskt matcha riktigt rejält i köket om du vill. Det är Lotta Kühlhorn som har designat dessa små skapelser och ja, du kan faktiskt matcha kakelekor i köket med glasunderlägg och skärbräda. Se bara här. (Produkterna går att köpa hos favoritsaker).
ÄPPLE: Skärbräda med handtag, svart - Lotta KühlhornSjälvhäftande kakeldekor, 4 st ÄPPLE Amorosa cerise  - Lotta KühlhornÄPPLE: Glasunderlägg, 4-pack svarta äpplen - Lotta Kühlhorn
Foto: Favoritsaker

Barnbestick

Idag sprang jag på de här barnbesticken. Alla vet ju hur barn kan vara när dom äter... jag har själv lekt flygplan med maten ett antal gången när jag var yngre och var barnvakt. Tänk om jag hade haft dom här till hjälp! Vilket barn hade inte fallit för det här?
image288

Foto: Spoonsister

Cupcakes bakning

Yippi - mitt paket med cupcakes ingredienser från kakburken har kommit idag. Jag bara längtar efter att få hugga i och börja testbaka! Jag har faktiskt aldrig bakat cupcakes, men någon gång måste ju vara den första! Nu ska jag rusa hem från jobbet och hämta mitt paket! Hoppas att ni får en härlig kväll! Glöm inte att tända ett litet ljus  för lilla Engla ikväll.. klockan 21.00... det kommer jag att göra.Foto: Martha Stewart

På jakt efter wallstickers?

Är du på jakt efter wallstickers? Idag tog jag en titt på bygghemmas och blev väldigt förvånad över deras utbud - hela 51 stycken olika varianter! Jag kan inte heller riktigt få nog av wallstickers. Det är ju så otroligt bra.. för tröttnar du är det bara att ta bort och kanske byta till något nytt! Så är du på jakt efter wallsticker så kan jag rekommendera att du tar en titt här

Info om Animal Shadows 1Info om Possession BlackInfo om Pop Flower Green
Foto: Bygghemma

Bröllopsdukning

Igår var jag på bröllop. Det är något speciellt magiskt över bröllop... ja, precis så som det ska vara faktiskt! Dukningen till middagen gick i limegrömt och det var väldigt snyggt. Så roligt med en sådan stark och fräsch färg! Något de hade gjort som jag tyckte var väldigt enkelt och käckt var att ha limefrukter som bordsplacering. De hade halverat en lime och även snittat den rak i botten (så att den ska stå ordentligt och inte rulla runt). Sedan hade dom satt fast namnet med en liten nål i mitten på limen. För att fånga upp limefärgen hade var och en fått limegröna servetter. Snyggt!

Mitt på bordet så stod det stora vinglas där botten var dekorerad med murgröna och sedan låg det en stor rosa blomma i vattnet. I mitten på blomman låg den några genomskinliga stenar. Snyggt och ett jätte bra tips tycker jag!

image287
Foto: Designtjejen

Servettringar av pärlor och tapet

Hos Rom123 tycker jag att dom visar några jätte spännande servettringar. På den första ni ser nedan så har namnet på personen dekorerats med pärlor på servettringen. Ett tips är att klistra små pärlor på lite filtvadd som du sedan binder/klistar ihop på undersidan av servetten. Det här kan dock bli lite pilligt om det är någon som har ett väldigt långt namn...
Servettringstips 2 är gjort av tapet. Menyn skrivits ut på ett guldpapper och sedan laminerats tillsammans med tapeten. Ett jätte bra tips tycker jag om man har några gamla tapetrester hemma. För att piffa till det ytterligare har dom trätt lite pärlor på en ståltråd och stuckit in under servettringen.
image286
Foto: Eget kollage med bilder från rom123.no

Make up the wall

Ni som har sett min hall kanske förstår att jag fastnar för bilden nedan. Den kommer från det danska företaget Make up the wall som jag tycker har ett jätte fint utbud på schabloner, wallpaper och stickers. I Sverige kan du köpa dom hos Tapetorama.
image286
Foto: Eget kollage med bilder från make up the wall

Temaparty

Stämplar har ju blivit väldigt populärt, både till att göra kort och även till scrapbooking. Men du kan också använda dom till din dukning. Här nedan visar Martha Stewart hur dom med hjälp av en fågel stämpel har gjort ett fågeltema till festen. Du kann välja vilket motiv du vll och seda är det bara att stämpla. Om du ska göra placeringskort så stämpla motivet med "toppen av motivet" lite över halva kortet. Skär sedan ut motivet högst upp innan du viker kortet. Sedan kan du stämpla några otiv som du klipper utför att sedan sätta runt servetterna, runt en vas eller på glasen kanske?!
Det du egenetligen behöver är en stämpel, en stämpeldyna, sax och papper. På bilden visar Martha Stewart även lite ytterligare saker såsom embossingpulver. Det är inget du måste ha. Embossing är en teknik som ger en hård, lätt upphöjd yta, så kallad relief, på en stämplad eller målad yta. Lycka till!

image284
Foto: Martha Stewart

Happy Horse vaxduk

Vaxdukar är något som kommer väldigt starkt och det blir mer och mer synligt.  Susanne Schjerning har designat en jätte snygg vaxduk med det unika och fantasifulla mönstret Happy Horses, som duken heter består av motiv med galopperande hästar. En duk att bli glad av! Dessutom väldigt lättskött - bara att torka av.

happyhorses oil green 146 happyhorses vaxduk 146 happyhorses oil green 146
Foto: Designonline

Dekorera en stol

Den här stolen sprang jag på hos bhg. Det är faktiskt inte alls så svårt att dekorera en stol på ett liknande sätt.  Skriv bara ut en önskat mönster på datorn. Rita av mönstret på dekorplast (finns hos Coop och hos de flesta färghandlare) och sedan är det bara att klippa ut och klistra på stolen.. eller kanske bordet... eller kanske en pall?
image281
Foto: Bhg

Planera din trädgård

Nu börjar våren komma, eller? (Jag hoppad det i alla fall). Hos Better Homes and Gardens har ett programpå sin sida som heter Plan-a-garden. Där kan man enkelt med en "drag-and-drop" funktion planera din trädgård. Du kan välja bland 150 träd, buskar och blommor. Du kan även lägga till staket, dammar, altan med mera, med mera. Ta en titt här och börja planera din trädgård!

Plan-a-Garden
Foto: Bhg

Family tree vaxduk

Jag är ju inne i mitt "stimm" av grenar, träd och blommor och jag kunde inte göra annat än att fastna för den här vaxduken som är designad av Trine Andersen för Ferm Living. Vaxduken har ett snyggt mönster med ett stiliserat träd och visst är det en färgglad vaxduk?! Det är en tålig, akrylbeklädd yta som är lätt att torka av. Gillar du inte just den här så har dom ett flertal andra färger och mönster

fermliving familytree vaxduk2 146
  fermliving familytree vaxduk 146  fermliving familytree vaxduk2 146
Foto: Designonline

Duka med plastblommor

Det kommer allt fler och fler plastblommor i butikerna och de ser faktiskt riktigt riktiga ut! Men man behöver inte endast ha plastblommorna i en kruka utan du kan faktiskt även använda dom i din dukning. Den översta blomman ni ser på bilden köpte jag på IKEA för flera år sedan. Själva blomman är avtagbar från stjälken (se högra bilden) och därför kan du använda den både utan och med "pinne".
Blomman längst ner har jag i mitten bilden satt fast i en cultdesign "ruta". Inte behöver du bara ha cultsakerna till ljus... Ett sista minuten tips till dukningen är också att knyta ett litet snöre runt besticken eller servetten. Enkelt men kan ändå bli snyggt.

image278
Foto: Designtjejen

Projekt: pall

Jag har känt att jag vill ha en liten pall i hallen och en i sovrummet. Jag har velat matcha upp min röda halldörr lite mer och tänkt att en pall kanske skulle passa. Idag gick jag på loppis jakt och fyndade två pallar för 40,-/st.  Idag har jag haft "projekt pall" på balkongen och slipat och målat pallarna. Den ena ska få röda ben och ett nytt röd-blandat tyg (inte hittat det än). Den andra ska bli vit och få samma tyg som gardinerna i sovrummet (nedersta bilden). Fortsättning följer...
 
image277
Foto: Designtjejen

Tape som en väg

D-brod - the path to the future är en dekorerad tejp. Finns både i designen som en tågräls, vägbana eller måttband. Perfekt till att klistra upp till en bilbana för barnen kanske. $20 fråm De De Ce.

Full_em_packingtape3
Foto: De De Ce

Erika Lövqvist

Designern Erika Lövqvist har designat en underbar matta som jag tycker påminner lite om en väldigt läcker dörrmatta från danska Urbis som jag skrivit om tidigare. Water-lily som mattan heter finns i två olika storlekar 80 cm och 150 cm. 
Jag var också bara tvvungen att samtidigt visa Water-lily bord och Water-lily hylla samtidigt. Visst är dom läckra?!
image268
Foto: Erika Lövqvist

Finsk design

Är du förtjust i finsk design? I så fall kan jag tipsa om Taito Shop som är en specialaffär för högklassiska finska produkter.

Taito Shop-produkterna är tillverkade i Finland, som hantverk eller småindustriellt. För planeringen av produkterna svarar designers och hantverkare. Tillverkningen sker i små hantverksdominerade företag i olika delar av Finland. Jag tyckte också att det passade att visa en bastutermometer som säljs på Taito Shop - för kan det bli mer finskt?

Foto: Taito Shop

I giftastankar?

Går du i giftastankar och behöver lite inspiration? Igår så sprang jag på den amerikanska sidan Wedding favourites. Dom har en mängd roliga bröllopssaker. Många av de sakerna de har är "personifierade" dvs att man kan få sina namn på sakerna. Om ni inte går i giftatankar så kan jag tipsa er om att ta en titt under "place card holders" där de har flera fina och väldigt billiga (nu när dollarna är så låg).
Om dom skickar saker till Sverige? På deras hemsida står det att man ska kontakta dom så ska dom försöka att hjälpa dig..

Argyle Favor Seals Wedding Favor Tags & LabelsMonogram Cake Cookies Edible Wedding FavorsDot Ribbon (12 yards) Wedding RibbonCD Favor Tins Wedding Favor Tins
Foto: Wedding favourites

Cupcakes design

Vill du ha lite tips på hur du kan dekorera dina cupcakes. En av flera kända cupcaksbakare är Krystina Castella. Hon har inte bara gett ut en väldigt populär cupcakes bok utan har även en väldigt bra hemsida som förklara fenomenet cupcakes, vad det kommer ifrån, hur man gör, hur man lagrar dom med mera. Krystina visar även massa förslag på design på sin hemsida. Så vill du baka cupcakes men saknar lite inspiration så ta en titt här (på sidan står det också vad du kan använda för att få till dekorationerna nedan).Foto: Crazy about cupcakes

Duka med prickar

Jag har blivit så otroligt förtjust i dekorplast. Oj, vad man kan använda det till mycket. Det går faktiskt även att använda till dukningen. Se på det här exemplet från Hostess with the mostess - där har man gått i ett prickigt tema. Om du vill gå i ett liknande tema vid dukningen kan du bara klippa ut massa prickar i dekorplast och sätta på koppar, tallrikar, glas, vaser med mera... På den här dukningen kan ni se att dom har vänt höga glas upp och ned på och rullat papper i glasen. Ett väldigt bra tips för att matcha upp de övriga sakerna du har på bordet. Om du vill rulla ihop ett papper som nedan kan du bara skriva ut ett färgglatt papper på datorn!
Dekorplast som jag pratar så mycket om går exempelvis att köpa på Coop och även hos de flesta färghandlare.
Här kan ni också se vad jag tidigare tipsat om vad man kan göra med dekorplast.
image276
Foto: Hostess with the mostess

Cupcake week

Gillar du cupcakes? Ett tips är i så fall att ta en titt hos Martha Stewart då hon har cupcake week den här veckan. En av dom som kommer besöka Martha i studion i veckan är Bakerella som jag skrev om för en tid sedan. Om ni har möjlighet att se programmet så kommer hon att besöka studion imorgon. Jag kan dock inte svara på när/om vi svenskar ska kunna få en chans att se programmet.


Foto: Martha Stewart

Välkomsttext

Idag har jag gjort klart min välkomsttext på min innerdörr (till ytterdörren). Det har varit ett evigt pillande att klippa ut alla bokstäverna men nu är det klart. Jag har valt att ha betydelsen av välkommen från svenska ordlistan.

Texten har jag klippt ut ur vit dekorplast som jag köpt hos Coop (en rulle för cirka 59,-). Sedan har det bara varit att sätta fast bokstäverna på dörren.
image274
Foto: Designtjejen

Striking Design

Striking Design tycker jag har många väldigt vackra saker. Företaget har en kolllektion som består av textilier, bruksföremål och accessoarer med ett tidlöst och lekfullt formspråk. Tygerna är handtryckta och alla produkter tillverkas i små serier. Mönster och produkter är formgivna och tillverkade av Katarina von Wachenfeldt. Här nedan kan ni se ett litet utkast på vad dom har. Vill ni se vad dom mer har att erbjuda kan ni ta en titt på deras hemsida. Vill du handla deras saker online så går dom att hitta hos designonline.  

striking kudde monstera 146  striking tyg alvik 146  striking kudde ormbunke 146
Foto: Striking Design

Veckade figurer från Lovi

Jag skrev för någon dag sedan om trädet Trees från Lovi. Jag är bara tvungen att visa några ytterligare saker från företaget Lovi för jag blev  helt såld i de här underbara sakerna. Se bara här...
image269
Foto: Eget kollage med bilder från Lovi

Frys in dekoration i isbitarna

Nu har det varit ett par dagars bloggstopp! Men nu så ska systemet vara igång igen *tror jag*. Hoppas att ni får en härlig tisdag. Här var det så dimmigt imorse så man knappt såg händerna framför sig!

Det här tipset är säkert något som ni alla har testat(?!), men jag tänkte att jag kan visa det ändå. Tycker allt att det ser vårigt och fräscht ut och det är det vi längtar efter nu, va? Våren alltså!

Foto: Ica
RSS 2.0