Gör egen bordsplacering

Det här tipset hittade jag hos Better Homes and Gardens och tyckte att det verkligen var värt att tipsa om. Man kan använda små glasburkar, glas eller små ljushållare. Jag vet att IKEA har några ljushållare som passar bra att använda och inte kostar så mycket. Titta på glaset med texten "Owen" på sig. En tejp är satt längst upp och längst ner på glaset. Sedan har man format ett namn utav klisterbokstäver. Antingen kan man skriva ett namn, men man skulle också skriva ord som passar till ändamålet, exempelvis midsommar. Sedan är det bara att färga glaset med önskad färg. Tänk på att det kan vara bra att måla glaset två gånger. När färgen har torkat tar du bort tejpen och klisterboktstäverna. Klart!

Kära ekollonvas, nu har du äntligen hittat hem!

Den *jäkla* (ursäkta språket) ekollonvasen från Svenskt Tenn har jag nu jagat i ja, faktiskt flera månader och nu äntligen har den kommit hem. För att gardera mig, så köpte jag två på en gång (tycker att de är finare i par). Nu har de intagit köksbordet tillsammans med några andra krukor (och fd ölflaskor). Här kan man verkligen prata om att blanda olika varianter av vaser!
Foto: Emmelie

Godmorgon Sverige

Efter en fantastisk vecka på ett väldigt soligt och varmt Kreta så landade vi hemma i Sverige igen igår kväll. Jag vet inte vad det är med mig, men lite ledighet bidrar till en ökat kreativitet och pysslighet, så i morse drog jag igång med ett tekaksbak. Mums!
En smärre chock fick jag också när jag loggade in på bloggen och såg att jag igår ska ha haft över 7000 besökare på bloggen (på en dag) Jag vet fortfarande inte helt vad som har hänt. Vem sjutton har skrivit om bloggen för att jag ska få så många besökare på en dag?! Otroligt trevligt och välkommen hit om du är ny! Jag ska också ta tag och svara på kommentarer som har trillat in i veckan, men först ska jag ge mig ut i det strålande Stockholmsvädret och njuta av en till ledig dag!
Foto: Emmelie

Spång mellan loften

När jag "Hemnet-knarkade" på fritidshus så hittade jag ett jätte fint litet hus på Björkö, utanför Norrtälje. Men, det som jag tittade lite extra på var den annorlunda spången de har gjort mellan loften i huset. Jag kan inte helt avgöra hur det skulle kännas att gå där uppe i "dinglande" luften och för mig som har lite höjdskräck, måste jag nog ändå erkänna att det allt skulle bli lite läskigt. Fast snyggt är det och annorlunda!

Foto: Gripsholms Fastighetsförmedling

Gör om en vas

Här kommer ett litet tips som jag hittade hos BHG på hur du kan göra om en vas. Jag tror att bilderna talar för sig själva och behöver inga tydligare instruktioner. Men visst är det ett litet bra tips och relativt enkelt!?

Foto: BHG

Smarta lösningar

Såg ett hus i Trosa som var tillsalu och vilket fascinerande hus! Dom har verkligen gjort många roliga lösningar och tänkte visa två av dom, för vad säger ni om det är glashörnet eller det lilla växthuset?

Foto: Swedbank Fastighetsbyrån
Vad sägs om den här utbyggnaden? Detta hörnet är en kombinerad luftsolfångare och en hängande glasbalkong. Jag kan inte helt avgöra om jag skulle tycka att det var skönt, eller lite läskigt att sitta där på glaset (jag har lite höjdskräck).

Foto: Swedbank Fastighetsbyrån
Ett liknande växthus har jag inte sett tidigare, men jag måste erkänna att jag tycker att det är riktigt smart! Det är ett halvtinbyggt växthus som man kommer åt både från köket, men även från trädgården.

Hotelldrömmar

Har du som jag någon knepig dröm om att driva ett hotell, baka surdegsbröd till frukost och inreda varje rum i olika stil? Ja, jag tror kanske jag ser mina hotelldrömmar ur en vinkel (den idylliska), för jag har alltid haft någon rosa skimrande dröm om hur det skulle vara att driva ett hotell. Nu är ett fantastiskt hotell till salu på Gotland. Tänk att få sätta fingrarna i det här! Mumma!

Foto: Fantastic Frank

Hej hej värmen

Nu säger vi hej hej en vecka och hoppas på lite mer värme! Men.. bloggen försvinner inte utan jag kan lova lite inlägg i stort sett varje dag för det. Hoppas att ni får en jätte bra midsommar och kanske start på semester?!

Foto: Mintur.se

Görvälns slott

Jag har inte hunnit visa några bilder från förra veckan då jag övernattade på Görvelns slott. Jag tycker att många slott kan vara väldigt fina, men när det kommer till hotellrummen så är de likt många andra hotell, stela, intetsägande och traditionella. Men, på Görvelns tyckte jag att de verkligen hade tänkt till och alla rummen var unika och väldigt fina. Mitt rum gick i rosa toner och även om jag kanske inte skulle ha en "päls" lampskärm hemma så var rummet perfekt dekorerat. Ta en extra titt på de putsade väggarna. Sett till trenderna i inredning just nu så är det väldigt rätt, men också väldigt snyggt!

Foto: Emmelie

Sommarmuffins

Lagom till midsommar tänkte jag tipsa om en sommarbakelse som faktiskt är relativt lätt att göra. Jag har visat det här tidigare, men vissa bra tips tåls att visas igen! Jag har bakat muffins och dom har jag sedan gjort till små bakelser. Söta eller hur? Och riktigt smaskigt goda! Ett tips är att dela muffinsarna i tre (som en tårta) och lägga lite fyllning i. Då blir det verkligen som små mini-tårtor!

Foto: Emmelie

Nya tryck av Therese Sennerholt

Jag visste att Therese Sennerholt skulle släppa några nya illustrationer, men jag hade helt missat att det skedde i förra veckan. Tack vare Jenny på Hemtrender, så såg jag ett litet inlägg om Therese nya motiv. Här är två stycken av de nya, men det är hela 15 nyheter som har släppts. Det är endast 100 ex av varje som släpps så det kan hända att man måste vara lite snabb om det är så att man har en favorit.

Foto: Therese Sennerholt

Gröna blomster och härliga vaser

Jag bara älskar den här bilden. Det kan bero på att jag är väldigt förtjust i de fina ekollonvaserna från Svenskt Tenn som är med på bilden. I veckan försökte jag få fatt på dom (igen), men då var de slut. Men, skamm den som ger sig! Fast jag tror också att jag gillar den här bilden för att det är helt underbara gröna blommor och liljekonvaljer! Visst ger bilden energi! Så, ja, energi skickar jag till er den här måndagen och midsommarveckan!

Foto: Widerlöv & co

Bordsplacering

Hos Etsy hittade jag bordsplaceringar som var som ett paraply. Men med lite eftertanke så tycker jag att dessa borde vara relativt enkla att göra själv. Här kommer också en instruktion: Vik ett papper av något tjockare kvalite. Rita ut ett paraply på pappret (toppen av paraplyet ska vara i vikningen). Klipp sedan ut paraplyet efter din ritning. Gör ett litet hack i neddelen av paraplyet (där du ska sätta glaset). Skriv namn på och sätt på glaset!

Foto: Etsy, Timelesspaper

Svart och vitt

För några dagar sedan visade jag jätte fin svart/vit inredning från Therese Sennerholts hem. Fick syn på ytterligare en lägenhet som är till salu och som verkligen går i svart och vitt. Den här ligger i Malmö och även om jag inte skulle vilja ha ett hem som endast går i svart och vitt så tycker jag att dom har lyckats fånga det där lilla extra och har väldigt många fina detaljer i sitt hem.

Foto: Bolaget Fastighetsförmedling

Lexington sommar 2013

Ja, detta är ju ingen modeblogg, men jag kan ändå inte låta bli att även visa en modebild från gårdagens Lexington Fashion Show. Som tidigare gånger så var lokalen även dekorerad med kuddar, plädar och "home" produkter.

Foto: Emmelie
Lexington får alltid till det där lilla extra, pricken över i:et och det där som gör att man tittar till. Se bara på den lilla desserten som går i Lexingtons färger. Visst är den läcker? Jag låter bilderna tala för sig själva och jag kan sammanfatta det som en väldigt trevlig kväll!

Foto: Emmelie

Design house Stockholm hos Hemtex

Design House Stockholm har gjort ett samarbete med Hemtex oxh lanserar nu kollektionerna "Blå Drömmar” och ”Cotton Stripe”. Daniel Östman som har designat ”Cotton Stripe” har byggt sin kollektion av en lekfull blandning av material, färger och ränder, på längden och tvären. De dynamiska mönster ränderna skapar är ett utmärkt exempel på något riktigt svårt; formgivning, enkel och avskalad.
”Blå Drömmar”, designad av Helena Sellergren, är en levande kollektion som förändras i sin färgskala beroende på årstiderna - från ljust blå till mörk indigo. Kollektionerna finns nu hos Hemtex.

Foto: Hemtex

Hemma hos Therese Sennerholt

Kan inte låta bli att visa några bilder som har snurrat runt på nätet i flera forum. Det är nämligen fantastiska illustratören Therese Sennerholts hem som är till salu. Gavelradhuset som ligger i Gustavsberg, utanför Stockholm, andas verkligen Therese och det går inte helt att ta fel på vilka färgval hon gillar. Eller vad säger ni? Ju mer jag tittar på bilderna, desto fler fina saker hittar jag och jag kan inte helt låta bli att spana in illustrationerna som de kryllar av i huset!

Foto: Karlsson och Uddare

En surdeg på väggen

Det är ett tag sedan jag tittade in hos Mr Perwall, men efter att ha sett en av deras tapeter hos Plaza Interiör var jag tvungen att klicka mig vidare och oj, så många fina tapeter de har fått i sin kollektion. Själv fastnade jag för den här surdegstapeten. Just i det här köket man ser nedan så passar det verkligen som handen i handsken!

Foto: Mr Perswall

Måndagsnjutning

Efter att ha jobbat i helgen så är jag ledig idag och hjälp så skönt det har varit! Jag har verkligen haft en underbar dag! Det kanske inte kan tyckas så när jag tidigt imorse röjde runt och storstädade hela lägenheten och la varenda litet klädesplagg prydligt i vår walk-in-closet. Men, när jag var klar var det helt underbar.
Efter en långpromenad på stan så fick jag med mig ett gäng svenska jordgubbar hem och nu ska jag slå mig ner i vår franska balkong och njuta av solen och jordgubbarna! Mmmm.. man ska verkligen unna sig att ibland vara ledig en vardag. Oj, så skönt! Hej så länge!

Foto: Emmelie

Missionshus till salu - ja, tack!

Fasiken, detta huset är så fint så att man nästan vill flytta på stört. Frågan är bara vad sjutton jag ska göra i Dalsjöfors (där huset finns)?! Det är något visst med gamla skolor, inredda staller eller som det här - missionshus. Husen har liksom något mer och ofta de där lilla extra. Titta och njut och som sagt, huset är till salu!

Foto: Skandiamäklarna

Trälådor, äppellådor eller sockerlådor

Jag är väldigt förtjust i gamla trälådor, även äppellådor, eller ska man säga sockerlådor? Ni kanske förstår vad jag menar. I detta fallet kan man säga att kärt barn har många namn, eller att kärt barn kan se ut på många sätt. Det är en viss charm med de äldre, redan använda lådorna. Men, får man inte tag på dessa så finns det flera nyproducerade lådor som ska likna de lite äldre använda. Jag har samlat ihop ett litet axplock av vad som går att hitta och de ser ni här under.
Funderar ni på vad man ska i? Jag har själv stundtals satt blommor i en, men nu har jag istället fyllt den med vinflaskor och tidningar!


Foto: Låda från Reforma, 495,-, Dania förvaringsback från Lev Hemma, 849,-, back i trä från Förvara, 329,-, från Granit, 379,-, blomsterlåda från Lilla Orangeriet, 299,-, låda för flaskor från Lilla Orangeriet, 265,-

Barnkalas eller ett djurkalas

Jag tyckte att den här dukningen var så otroligt fin, så jag kan inte låta bli att visa den. Det är IKEAs Livet Hemma som har gått loss i djurens värld och gjort ett vilt kalas. HÄR kan du hitta vilka saker som IKEA har använt.



Foto: Livet Hemma, IKEA

Johan & Nyström

Tro det eller ej, solen ville verkligen titta fram igår och strax efter lunch så strålade solen i Stockholm. Vi traskade iväg till ett av mina favorit fik på söder, Johan & Nyström, där det är perfekt att sitta på bänken utanför och njuta av solens strålar. Swedenborgsgatan som J&N ligger på, är (enligt mig) en av söders mysigaste gator. Jag får alltid någon viss New York känsla när jag går där. Fångade några snapshot och gillade speciellt skylten, dagen till ära!


Foto: Emmelie

Härlig bricka

Trillade ner ett litet mail från Johanna B i mailboxen. Jag är förtjust i många av hennes saker, men den här nya brickan tyckte jag var jätte fin. Varje bricka tillverkas i en hantverksmässig process av björk från Norden som sen lamineras. Brickan tål både värme och maskindisk. Varje bricka är dock unik och det finns inte så många av dom (bara 10). Är du nyfiken på en så kan du titta in här och se hur många det finns kvar.

Foto: Johanna Billingskog

Godmorgon Sverige

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord... grattis och godmorgon Sverige till en härlig 6 juni. Vår dag har hittills bjudit på en lång och härlig frukost. Sedan fylls den kanske inte av så mycket firande, utan ett och ett annat måste (tvätt). Hoppas att ni får en jätte bra nationaldag. Här kommer lite gul och blå dukning från morgonen.



Foto: Emmelie

Gör enkla vimplar

Vimplar har blivit allt mer och mer "poppis". Jag har tänkt flera gånger att jag ska göra egna, men jag har liksom inte kommit till skott. Men så i helgen såg jag några som var gjorda på ett väldigt enkelt sätt. Många jag har sett tidigare har varit sydda i kanterna, men de här var inte sydda och min gissning är att de endast är urklippta i den form man har önskat och sedan limmade över ett rep. Det vill säga, ingen symaskin så långt ögat kan nå. Så vill du pynta till examensfesten, köp lite resttyger i blått och gult och gör en vimple. Behöver inte alls ta så lång tid!


Foto: Emmelie

Nu ska du kunna uppleva mer i dina IKEA produkter

Vet inte om ni har hört, men IKEA släpper i juni något de verkligen inte har gjort innan, elektronik!
IKEA tyckte att vardagsrum bestod av oändligt mycket kablar och ville hitta smartare lösningar för ljud och bild att integreras med övrig inredning. Resultatet heter UPPLEVA, en komplett vardagsrumslösning med TV, ljud och möbel i ett. Det är en full HD LED TV i 4 storlekar i svart eller vitt utförande, inklusive Smart TV som ger dig åtkomst till Internet, inbyggd wi-fi, och en ljussensor som automatiskt ger den absolut bästa ljusåtergivningen och dessutom sparar energi. Är du nyfiken på att se "på riktigt" kan du få en förhandstitt i den här filmen. Sedan kan jag inte låta bli att tipsa om att ta en liten rolig till från amerikanska programmet Conan som har gjort en annan version av nya IKEA UPPLEVA. Här hittar du den.

Småländsk helg

I helgen har det varit småland för hela slanten. Min kompis hade hyrt en helt underbar prästgård för att fira sin födesedag. Vädergudarna ver verkligen snälla över småland och istället för den enorma mängden regn som trillade ner över Stockholm, så var det faktiskt relativt fint väder där vi var.
Även om jag till och från kan drömma om ett nybyggt hus, så måste jag nog allt erkänna att mitt hjärta klappar lite extra för så här gamla och fina hus. Den här prästgården var väldigt fin bevarad, med fina trägolv, underbara kakelugnar och genuina tapeter. Åh, nu kommer jag nog hemnet-knarka på små röda torp den närmsta tiden!


Foto: Emmelie

Fredagsnjutning

Efter en mycket hektisk vecka har jag landat hemma! Yippi, det är fredag! På vägen hem idag stannade jag hos Fiskarn i Borgåsund, ett litet familjeägt fiskeri och rökeri med fantastiskt god rökt fisk och underbara röror. Så nu blir det en kall öl i soffan med ett knäcke med räkparmesanröra. Mumma! Hoppas att ni får en jätte bra kväll!

Foto: Emmelie

Lite krångel i kommentarsfältet

Jag har haft lite trubbel med kommentarerna i två dagar. Nu är det fixat igen, men sidan där man kommenterar ser fortfarande inte ut helt som den brukar. Jag hoppas att det snart ska vara helt återställt igen!
RSS 2.0