Änglavingar på kaffekoppen

Vad sägs om de här otroligt söta kakorna? Dom är bara att baka och sedan hänga på te eller kaffekoppen. Jag tycker dom vore perfekt att ha i frysen och plocka upp efter behov. För visst är det en snygg detalj?!
Jag har tyvärr inte sett de här formarna i Sverige, men hittade dom på Design 3000, en tysk sida som även skickar till Sverige.
Foto: Eget kollage med bilder från Design 3000

Annorlunda bröllopsinbjudan

Jag fick titta till två gånger för att få kläm på den här bröllopsinbjudan. Men tittar man till lite ordentligt så ser man hur genomarbetat den är och så mycket spännande information det finns på den. Lite ovanlig tycker jag, men otroligt fin! Jag kan tänka mig att temat på bröllopet är "the key to my heart" ...eller vad tror ni?

Foto: 100 Layer cake

Midsommar dukning

Hoppas att ni har haft en jätte härlig midsommar. Tänkte jag skulle passa på att visa lite somriga bilder från årets midsommar dukning. För er som undrar vart i vårt avlånga land jag har varit, så kan ni nog gissa er till det genom att ta en titt i fönstrerna på bilderna.
Ett litet tips om ni ska duka och inte har någon bra duk, så använd presentpapper. Här har vi använt presentpapper från IKEA som pappersduk. Fungerade utmärkt!

Foto: Emmelie

Sista minuten bakelse

Ett litet tips till er som har haft mycket att göra, men ända kanske är sugna på en liten midsommar bakelse! Här har jag bakat muffins som jag sedan har gjort till små bakelser. Vill du inte baka några muffins, så köp bara några och på med lite grädde och jordgubbar!

Foto: Emmelie

En plats i solen

Många av er vet ju hur svag jag är för picknick! Det är något mysigt att sitta på på rumpan i gräset (eller på klipporna) och bara njuta av vacker utsikt och härlig luft. Därför blev jag väldigt snabbt förtjust i de här bilderna från IKEAs Livet Hemma. Får man inte en liten känsla av Toscana? Med hopp om sol och mycket värme önskar jag er en jätte trevlig midsommar!

Foto: Livet Hemma, IKEA

Bohemian Rhapsody

Tapettillverkaren Decor Maison har släppt en ny tapetkollektion, Bohemian Rhapsody som innehåller hela 42 olika tapeter. Decor Maison vill locka fram glädjen i vardagen och inspirera till ett personligt och avslappnat hem, där antikt trivs med trent, romantiskt och funktionellt, nytt med nött. Tanken är att man ska våga blanda sådant som inte riktigt passar ihop. Stilbrott är själva stilen och skönheten ligger i mixen. Visst låter det lite spännande?

Foto: Pressbild Decor Maison

Odlade presenter

En kollega frågade mig i veckan om en bra midsommarpresent. Jag tipsade henne om egeninlagd sill. Oj, vad svårt tänker många. Men, oj, så lätt skulle jag säga. Med så kallad 5-minuters sill så kan man göra en heminlagd sill på ja, 5-10 minuter. IKEA har gamla burkar som jag är väldigt förtjust i att använda till sill. Men IKEAs sida Livet Hemma gav också ett jätte bra tips i veckan som kan bli en gå-bort-present vid midsommar. Dom har använt krukorna Mandel, Skurar och IKEA Ps Krog. Krukan Mandel har fått ett spetsband som dekoration, medan Skurar har fått ett bastsnöre på magen och IKEA Ps Korg har fått en gördel i brunt papper. Krukan mandel går också att skriva direkt på med en krita. Så vill du inte ge bort en sillburk, kan du ju ge bort en liten planta!

Foto: IKEA, Livet Hemma

Nyheter i webbshoppen

Webbshoppen har fått in några nyheter. Ni som följer bloggen vet ju om min förkärlek för picknick. Därför är också de här två produkterna några av mina favoriter. Perfekta för picknick och till råga på allt är dom i min favoritfärg - röd! Tänkte att jag skulle se om jag kunde göra lite dukningar och visa er också, men just nu är jag mellan två lägenheter och mestadels av mina saker ligger i kartonger.. puh! Men jag ska se om jag kan få till det snart!
Visste ni förresten att ni just nu kan få 20% rabatt hos Lagerhaus. Hur? Ta en titt på Lagerhaus facebooksida så ser du hur du gör. Lätt som en plätt!

Midsommar inspiration

När midsommar närmar sig tänkte jag att det kunde passa med lite inspiration inför helgen. Jag vet att jag har lite läsare runt om i världen. För er som är i Europa och är sugna på att göra en midsommar middag, så hittade jag Butiken hemlängtan, en webbshop som skickar mat och produkter till hela europa. Där kan du bland annat beställa sill, knäckebrödkaviar eller ett helt midsommarpaket.
Övriga produkter jag visar kommer från företagen nedan:
Flaggspel, 6m från Partytajm, 35,-
Midsommarstång från Mamsell, 99,-
Made in Sweden mugg från Rotor, 275,- hos Designonline
Handdukar från Lexington, från 115,-
Skärbräda Fiskarens dröm, från Almedahls, 119,- hos Förr
Picknick bricka från Almedahls, 219,- hos Designonline
Sillburk SOS från Sagaform, 169,- hos Dukatbord
Tårtfat från JellyBean
Serpentiner Partytajm, 9,-


Foto: Eget kollage med bilder från företagen ovan

Midsommar dukning

Eftersom midsommar närmar sig tänkte jag bjuda på några bilder från förra årets midsommardukning! Jag tycker att midsommarbordet ska få fyllas med härligt plockade blommor och jag fyllde en vas mitt på bordet, men gjorde också servettringar av blommorna och gräset.
Jag gjorde också små sånghäften där jag satte fast ett ormbunksblad på framsidan. Jag stämplade även en liten text av "Idas sommarvisa" och satte fast på ormbunksbladet. Stämpeln kommer från Inkido. Jag såg att dom för tillfället inte har den här stämpeln, men är du sugen på andra sommartexter så har de flera andra. Bland annat

Foto: Emmelie

Ordning i dukningen

Det har blivit lite ordning i dukningen här på bloggen. När jag började titta lite i arkivet insåg jag att jag hade "ruskigt" många dukningstips. Det behövde bli lite struktur för vem orkar egentligen sitta och bläddra bland drygt 10 duknings sidor? Nej, nu har dukningarna blivit uppdelade och fått egna små kategorier. Kategorierna ser ni nedan och nu hoppas jag att alla ni läsare ska kunna lite bättre!

Flytt på G

Jag hoppas på regn, jag hoppas på regn, jag hoppas på regn idag! Annars kommer jag tycker det är rent "pisstråkigt" att stå inne och packa flyttkartonger. För det är precis vad vi måste göra hela helgen för nu ska hemmet ner i kartonger. Våran flytt har närmat sig med stormsteg och snart får vi vår nya lägenhet. För er som är lite nyfikna så gjorde jag ett litet inlägg om vår lägenhet innan vi ens hade varit och tittat på den. Jag föll pladask för den när jag såg köksbilderna på Hemnet... och ja, vi föll pladask när vi såg hela lägenheten sedan med. Så även om det är tråkigt att packa har vi ju faktiskt något roligt att se fram emot!

Jag tipsar midsommardukning hos Hemmakanalen

Lagom till midsommar så tipsar jag om olika midsommardukningar hos TV4:s Hemmakanalen. Jag bjuder på en väldigt traditionell blå och gul dukning, picknick, tema rosa och för den som vill vara lite mer otraditionell och gillar svart/vitt så tipsar jag om dukningen som ni får en liten tjuvtitt av nedan. Är du nyfiken på att se de andra dukningarna. Ta en titt här.

Foto: Emmelie

Utskrivbara ugglor

Jag har "snöat in" lite på utskrivbara saker i olika former. Det finns så mycket fint och på 1-2-3 så skriver man ut det och kan ha det på ett paket, i dukningen, som en present etc. Ugglor är något är väldigt populärt just nu. Inte minst såg jag det i kommentarsfältet när jag gjorde ett inlägg om ugglor för en tid sedan. Här sprang jag istället på en utskrivbar uggla. Lisa Storms som har gjort mallen är amerikan, vilket gör att uggorna är anpassade till en amerikans lite chokladbit, men jag är helt övertygad att om du tittar i godishyllan så har vi i Sverige även något som ska passa. Jag tyckte dom var fina som en liten sommarhälsning. HÄR hittar du mallen och behöver du instruktioner på hur du gör så finner du det HÄR.

Foto: Eget kollage med bild från Lisa Storms

Svag för Manhattan

Är det någon stad som jag är lite så extra svag för så är det allt New York. Jag arbetade en gång med en man som sa att han åkte till New York en gång om året. Tokig - tyckte jag att han var! Men... jag måste nog erkänna att jag skulle inte ha något emot att åka till New York, en gång om året. Vi slog till igår, och bokade några biljetter till jul. Jag har aldrig varit i New York precis innan jul, men jag kan bara tänka mig hur det känns mitt i allt julfirande!
Det finns många underbara utsikter men en av de mest vackra jag har upplevt var när jag sist jag var i New York och fick gå upp i en lägenhet på något på 30:e våningen med en helt fantastisk utsikt över staden. Ja, det var som i en film! Oj, så skulle jag vilja bo när vi åker dit nästa gång, men *host, host* ska vi kunna göra det får jag nog spela på lotto och kryssa alla fingrar jag har ända fram till jul!
Vill man drömma sig bort lite så kan jag tipsa om att surfa in på Eklund Stockholm New York som inte endast säljer bostäder i Stockholm, utan även i New York. Där kan man bland annat hitta den här.

Foto: Eget kollage med bilder från Eklund Stockholm New York

Kärlek i ett äpple

Vill du ge bort lite kärlek? Det här tipset tycker jag är lite roligt. Använd en pepparkaksform och "stämpla" ut ett hjärta i två olikfärgade äpplen. Sedan byter du plats på dom. Vips har du fått lite kärlek i två äpplen!

Placering av tavlor

Jag har snöat in lite på att kika efter lösningar med tavlor. Jag har fått en liten "hang up" på att ställa tavlor på golvet. Men samtidigt så känner jag att det gäller att få till det rätt för annars kan det se ut som att man bara har glömt att hänga upp en tavla. Det kan på något vis se ogjort ut. När jag kikade in på den här lägenheten som är till salu hos Alvhem tyckte jag dom hade lyckats riktigt bra. På översta bilden står det några tavlor på golvet, dom skymtar lite i bild, men jag tycker ändå att dom verkligen gör sin rätt där. Sedan fick jag syn på något mer i den här lägenheten. Ja, för på skrivbordet står det ett par Agrippa pärmar i silver(!) Det är inte bara jag som tycker att de snygga pärmarna verkligen är en detalj!

Foto: Alvhem

Ulfsunda Slott

Oj, oj, oj.. det är mycket varje dag för mig just nu. Även om det känns som förbud att jobba på en lördag (speciellt när det är kanonväder) så har jag idag varit tvungen att sitta inne i möte helda dagen. Jag får trösta mig med att jag har varit i en vacker miljö och ett fint inrett slott. Ulfsunda slott ligger nära Bromma i Stockholm. Det är inte långt att ta sig samtidigt som man fick känslan att man var i en avslappnande och lugn mijö. Nu bor jag ju i Stockholm men är man sugen på en tur till storstaden och kanske vill kombinera en romantisk helg med lite shopping eller flanering i storstaden så kan jag absolut rekommendera en natt här.

Foto: Emmelie

Blommor i gammalt porslin

Är du intresserad av den så kallade shabby chic stilen så tror jag att du tycker om de här bilderna. Liknande porslin är väldigt lätt att hitta på loppis eller auktion, eller kanske har du rentav några gamla sparade i förrådet eller garaget? Varför inte plantera lite blommor i dom, för vissst blir det fint?!

Foto: Emmelie

Brygga

En regnig dag är kanske inte den bästa att fota en brygga, men just  den dagen då jag var hemma på besök stod regnet som spön i backen. När jag var liten så minns jag alltid att vi hade problem med att alla besökte våran (egentligen) privata brygga. Men efter att den fick lite tyg och färg så håller sig många besökare borta. Tänk att lite tyg kan göra susen. Visst är det mycket bättre än en skylt där det bara står "privat" och framförallt ser det mycket roligare ut!

Foto: Emmelie

En Smögendröm

Min pojkvän brukar skratta åt mig och säger att jag har så många drömmar. Men om man inte drömmer så tror jag inte heller att något blir verklighet. Men mina drömmar kan ibland vara väldigt skilda, vilket jag tror beror på att de är så många. Så är det också med mina bostadsdrömmar. Jag kan tänka mig så många olika hem, för det finns helt enkelt så många fina! Se bara på det här huset. Att det ligger i Smögen, så nära havet att man kan känna havsbriset (nu drömmer jag igen.. men tror att det är så!) gör ju bara att det här huset blir ännu mer underbart!
Om det är någon av er som är på jakt efter ett hus och har lite pengar över.. så är detta huset, med 14 rum, just nu till salu hos Stadshem
Foto: Stadshem

Picknick i cykelkorg

Har du ingen bra picknick korg så går det att istället använda en cykelkorg. Lägg en härlig duk i korgen och fyll den sedan med godsaker. Ska du ta cykeln till picknicken är det ju ännu bättre för då är det bara att förbereda korgen, hänga den på cykeln och bege sig av!
Detta är också en perfekt "gå bort present" eller en present till någon som fyller år och som du vill ge en korg med något roligt i. Fyll den med precis vad du önskar.

Foto: Emmelie

Sveriges nationaldag - inspiration i blått och gult

Med lite blå och gul inspiration vill jag passa på och önska er en jätte härlig nationaldag!

Foto
: Hampen matta 99,- från IKEA. Tårtpapper 4st/förp 39,- från Partytajm. Textilsladd 149,- från Lagerhaus. Iitalla Vitriini Ask Gul 252,50,- hos Torebrings. Bricka 199,- från Johanna B. NEON living Vägghylla 2795,- från Danskdesign. Gula plastbestick, 24 st 35,- från Partyprylar

Picknick på rutig filt

Vilket underbart väder det har varit och man vill ju knappt gå in när det har varit så härligt varma kvällar. Fredag kvällen valde vi bort grillen för lite färska räkor på klipporna. Med lite småplock så kan man få en underbar picknick som är lika god för ögat som för magen! 

Foto: Emmelie

inbjudningskort till födelsedagskalaset

Jag är barnsligt löjligt lycklig när jag får post. Därför försöker jag också titt som tät skicka iväg ett kort eller brev så att jag även kan göra andra glada. Något jag är extra svag för är snygga inbjudningskort. Ofta springer ju tyvärr tiden iväg så om man ska bjuda till en middag blir det istället över ett sms eller telefon. Men, nej, jag ska bli bättre på det! Nu har jag fyllt 30 (och har ett tag kvar till 40), men annars hade jag mer än gärna härmat efter det här inbjudningskortet från Invitationconsultants. Enkelt men snyggt tycker jag! Vad jag tyckte var extra snyggt är att dom har tänkt lite längre och även skapat matchande små dekorationer som du kan sätta på kuvertet.
Foto: Invitationsconsultants

Duka med syréner

Igår kväll fick vi ett hastigt infall och bjöd hit lite kompisar på middag. Det blev till att göra en väldigt hastig dukning så jag sprang ut och plockade lite syréner. Det matchade jag med lite lila band och servetter. Ser ni vad jag har använt som vas? Ja, det är ölflaskan jag tipsade om för någon vecka sedan. Ett kap om man vill ha flera billiga vaser!

Foto: Emmelie

Sommar-fealing

Vad underbart det är att vakna upp med solen strålande in genom fönstret och veta att idag kan jag faktiskt vara ute hela dagen och njuta av vädret! Vad passar då inte heller bättre än att börja dagen med en skål med jordgubbar och få en riktig "sommar-fealing". Jag tar verkligen tillfället i akt och äter mängder av jordgubbar på den här tiden av året. Hoppas att ni alla får en underbar torsdag och får njuta av solen!

Foto: Emmelie
RSS 2.0