Ljus och helg

Nu längtar jag efter helgen och - ljuset!
Det tråkigaste med hösten tycker jag är att man inte ser ljuset så många timmar på dygnet längre. Nu längtar jag till sovmorgon, god frukost och helgljus! Trevlig fredag!
Foto: Emmelie

Nytt och gammalt i fin blandning

För någon vecka sedan var i Skåne över helgen och hälsade på vänner. De har ett helt fantastiskt, stort och gammalt hus precis vid en sjö. Varje gång jag har varit i deras dryga 300 kvm hus så känner jag att vi bor i en skolåda(!). Deras hus är inte bara gammalt och fint, utan de har verkligen lyckats att bevara de gamla och blanda det med ny design och nya detaljer. Den här lilla detaljen nedan är bara ett exempel. Den nya moderna lampa Norm hänger över bordet medan den här väldigt vackra bonaden pryder väggen.
Foto: Emmelie

DIY: Halloween

Sedan vi flyttade till hus har det varje år knackat på dörren vid Halloween och några häxor, scream-masker och spöken har ropat "bus eller godis". Ett år vägrade spökena att gå. De stod i vår hall (och var höga på godis) och pratade i en evighet. I år tänkte jag förbereda lite roligare godis till dom och för några kronor pysslade jag ihop de här små spökena idag. Jag köpte klubbor som jag slog in i papper och tyll. Eftersom klubborna var i blandade färger och jag ville ha vita spöken klippte jag först till lite papper som jag virade runt klubban. På pappret satte jag fast två ögon och sedan satte jag tyll över.
Anledningen till att jag satte ögonen innanför tyllen var för att de inte skulle trilla av.
Vill du göra liknande spöken kan jag tipsa om att både tyll och ögon går att köpa på Panduro Hobby.
Foto: Emmelie

Höstfeeling

För någon vecka sedan var vi på höstmarknad vid stugan. Det var så otroligt mysigt och landsbygden bjuder på något som staden faktiskt aldrig kan erbjuda. Utställarna är från bygden och de är så där genuina och helt omedvetna om sitt "moderna biodynamiska jordbruk". Vi fick med oss en hel påse med broccoli, morötter, sallad och rödbetor. Allt för mindre än 100 pix. Bra eller hur!?
Foto: Emmelie
Spara

Tips: Matlista

För att få ihop vardagen med jobb, dagishämtningar, (vabb) och resor så gäller det verkligen att förenkla så mycket det bara går. Sedan några månader tillbaka så har vi varje söndag planerat veckans måltider. Jag hittade en jättebra kalender på Söstrene Grene när jag var i Danmark, men får man inte tag på den här så kan man likaväl skriva på ett vanligt papper. Varje söndag planerar vi som sagt veckans måltider och samma dag åker vi iväg och storhandlar. Vid sidan av namnet på det vi ska äta har står vart vi hittade receptet. På så sätt är det lätt att googla upp när du väl ska laga.
Detta är ju inte på något vis en ny uppfinning men för oss har den här enkla aktiviteten verkligen underlättat. Så detta är mer en påminnelse till er som önskar att ni planerade lite mer,  men inte kommt till skott - testa!
Foto: Emmelie
RSS 2.0