Diskad eller odiskad?

Nu har jag tyvärr ingen diskmaskin... men om jag hade så skulle jag tycka att den här var lite smart. Det är Designtorget som säljer de här magneterna med texten "odiskad" och "diskad". Bara att sätta på diskmaskinen så är det lätt att hålla ordning på disken... eller?!
Diskmaskinsskylt magnetisk
Foto: Designtorget

Rosa dukning

Åh, mitt dygn har haft för lite timmar den senaste veckan så bloggandet har kommit lite i andra hand. Men tack för alla era underbar kommentarer. Jag ska svara er. Jag lovar!!!

Expressen har nyligen publiserat fyra olika dukningstips. Jag tänkte att jag kan bjuda på ett här - det rosa! Snacka om rosa med! Det lyser riktigt om det!


Foto: Expressen

Dekorera med kakor

Från Taste.com.au kommer den här fina bilden.

Cookie table settings
Foto: Taste.com.au, Scott Hawkins

Enkelt halloween pyssel

Det här tycker jag är ett jätte enkelt halloween pyssel som man väldigt lätt kan göra en regning eller blåsig höstdag. Det är bara att måla några glasburkar i orange. Måla därefter till näsa, ögon och mun i svart. Eller så klipper du ut det i svart dekorplast och klistrar det direkt på burken.

Foto: Eget kollage med bild från Martha Stewart

Gardenparty

Nu vet jag att värmen börjar att försvinna och höster gör intåg, men jag kan ändå inte låta bli att visa dom här mysiga bilderna från ett gardenparty. Åh, vad jag skulle vilja duka upp så här och bjuda på ett riktigt kak och tårtkalas! Jag får helt enkelt ladda till nästa sommar.


Foto: klikk.no

Nyckelbricka

Nu när jag var på konferens i veckan så var det i en väldigt hästinspirerad miljö ...och vad kan då passa bättre än att ha sådan här nyckelbricka på hotellrums nyckeln? Jag vara bara tvungen att fota den för jag tycker faktiskt att den är lite härlig och fin!


Foto: Designtjejen

Sovrum

Nu har jag precis krypit ner i min säng på hotellet (jag är på konferens några dagar). Här är otroligt fina och väldigt romantiska rum. Jag har även tidigare visat några rum härifrån då jag var här sist (dom kan du se här och här). Var gång man kommer hit så blir man lite lyrisk för det är så fint.
Hoppas att ni sover så gott!


Foto: Designtjejen

Smörgåspapper

Jag är ju väldigt förtjust i detaljer och det där lilla extra. Därför är jag lite förtjust i de här läckra smörgåspapprerna från Inreda.com. Tänk att servera en smörgås eller kanske en hamburgare i det. Du kan även om du ska ha kalas, rulla in maten det här lite roligt pappret för att få fram en liten prick över i:et.
picknickpapper-leo-200.jpg
picknickpapper-zebra-200.jpg
Foto: Inreda.com

Inspiration

Igår kväll körde jag till en kompis som jag övernattade hos inatt innan jag skulle åka iväg på konferens. Jag har inte varit i hennes underbara lägenhet tidigare och jag var ju bara tvungen att plocka fram kameran. Jag bara älskade hennes tapet i köket. Helt fantastisk tycker jag. När jag kom hade hon tänt massa ljus och lagat lite mat. Otroligt mysigt! Jag ska tillbaka till henne om någon dag och då ska jag se om jag kanske kan ta lite fler bilder!


Foto: Designtjejen

Söta små cupcakes

Måste bara visa dom är gulliga cupcaksen. Bhg som har gjort dom har gjort cupcaksen extra hög genom att sätta en minicupcake på den riktiga cupcake (dvs. en mindre cupcake har satts på en större). Den har sedan dekorerats med frosting och därefter med massa marshmallows. Inte så komplicerat som det kanske ser ut..?!

 
Foto: Eget kollage med bild från Better Homes and gardens

Via Letter

Eftersom det är så poppis med bokstäver så måste jag tipsa om sidan Via Letter där man kan skapa ord efter eget behag och sedan lägga en beställning. Det finns olika typsnitt och du kan själv skriva, testa dig fram och se hur det ser ut. Ett + är att dom inte är så dyra heller.

Foto: Via Letter

Chokladbollsbak

Idag har jag varit ute på en runda golf. Jag är helt extrem vad det gäller mat när jag spelar golf - jag måste nästan äta hela tiden annars så går det inte bra. Fråga mig inte varför och detta är något jag har kommit på i sommar... (kanske är det något jag har hittat på.. hih) Ja, idag innan golfrundan så bakade jag lite chokladbollar som fick åka med i golfbagen. Egentligen brukar jag ha med mig frukter och kanske en liten smörgås... men någon gång kan man ju ta med sig sådana här sötsaker.


Foto: Designtjejen

Det skrivs om Designtjejen

Idag så upptäckte jag att den här fantastiska sidan hade skrivit om min blogg. Oj, så glad jag blir.
Så här har dom beskrivit min lilla blogg.

"Our new blog of the week is DESIGNtjejen. Yet another blog E and I can't read, but still love! The pictures are gorgeous enough to keep us there.  When we're dying to know what she says we simply use Google translator. We hope you enjoy!"

Så otroligt fina ord som värmer så mycket. Jag ska nog se om jag kan lägga till Google translator med på bloggen.. hmmm..
Jag kan inte nog (inte tillräckligt) säga hur glad jag är över alla som läser och kommenterar bloggen. Oj, vad ni gör mig glad!

Lördagsfrukost

Mina frukostdukningar känns nästan som ett återkommande tema här på bloggen.  Idag har dukningen gått i grönt. Jag har även tidigare visat er en liknande dukning så den är inte helt ny, men förhoppningsvis så inspirerar den någon ändå!!!
Hoppas att ni får en jätte mysig lördag! 


Foto: Designtjejen

Bakelse?

Nej, detta är faktiskt ingen bakelse utan handdukar. Det är American Bridal som har ett par stycken olika handduksbakelser. Lite gulliga tycker jag och en väldigt bra present.
Dom här fick mig dock också att tänka på att man kan servera rulltårta i en liten muffins eller bullform. Det behöver inte vara så komplicerat men blir välidgt snyggt!
Ett tack till hostessbloggen som gjorde att jag hittade hit.

Foto: American Bridal

Avklätt

Dessa fina bilder är från Sköna Hem. Det dom visar är avklätt... en ram utan motiv som hänger på väggen. Lampskärmar utan tyg på byrån. En karmstol utan tyg som faktiskt är precis lika snygg ändå. Lite läckert ändå tycker jag. Eller vad tycker ni?


Foto: Eget kollage med bild från Sköna Hem

Halloween party

Det är ett litet tag kvar till Halloween, men det gör väll inget att man är ute i god tid och tipsar?! Jag gillade den här enkla men snygga dukningen som kommer från Martha Stewart. Om man har små mini pumpor kan man bara klippa till små vingar i svart papper och sticka ner i sidan på pumpan. Väldigt enkelt, men en väldigt bra halloween dukning!


Foto: Eget kollage med bild från Martha Stewart

Eye-candy

Det här fina godiset såg jag hos Martha Stewart. Ofta är det så lite som ska till för att det ska bli så mycket mer. Här har man gjort ett väldigt enkelt godis som man har lagt i små knäckformar. De har sedan slagits in i lite orange papper för att (kanske) vara extra passande till Halloween som närmar sig.
Vill du veta vad det är för godis dom har gjort? Ta en titt här.


Foto: Eget kollage med bild från Martha Stewart

Kollektion Sigvard Bernadotte nominerat i Svenska Designpriset

Sassabrassa lanserar Designprinsen Sigvard Bernadottes fantastiska Virrvarr-mönster i nya produkter, för en modern och medveten publik. Som del i arbetet med att presentera kollaktionen på ett tydligt och smakfullt sätt togs en förpackningslinje fram, tillsammans med Olai&Lindgren Reklambyrå. Nu är förpackningslinjen nominerad i Svenska Designpriset i kategorin Identitet-förpackning, tillsammans med bl a Volvo, Ica, Falcon och RFSU. Röstningen pågår mellan den 15:e och 22:a september.

Om du vill rösta eller bara är nyfiken på de övriga finalisterna så kan du ta en titt här.

Kollektion Sigvard Bernadotte nominerat i Svenska Designpriset!
Foto: Pressrealese Sassabrassa

Kulörgaranti!

Visste du att Alcro har kulörgaranti? Vill du utnyttja garantin ska du inom en månad efter köpet komma tillbaka till den Alcro-återförsäljare där du handlat färgen. Vid besöket ska du visa upp kvitto, färgburken/färgburkarna och visa fotografi på det färdiga resultatet, dvs helt rum. Alcro vill dessutom veta varför du inte är nöjd.

Du får vid detta tillfälle betala för nya färgprodukter, i samma mängd som vid första tillfället, och därefter måla om det rum du vill reklamera.

Efter ommålningen ska du gå tillbaka med nya fotografier på samma rum, samt ta med dit första foto (som du visat upp tidigare), de båda kvittona samt burken/burkarna med den senast använda färgen. Du får vid det här tillfället återbetalning på de först inköpta färgprodukterna

Piffigt förkläde

Vad tycks om det här lite annorlunda förklädet? Det ser inte bara ut som ett förkläde utan även som en liten festblåsa. Korsetten är skräddat så att det passar de flesta kroppsformer. Förklädets övre del kan enkelt vikas in och ned när man önskar skydd endast från midjan och ner.

Tvätta i 40 grader, använd tvättpåse. Stryk från baksidan, på medelvärme. Material 100 % bomull

Går att köpa hos Nyttadesign och finns även i svart/vit,






Foto: Nyttadesign

Auktionsfynd: Orange vas

Jag var ju på auktion i helgen och det blev några fynd gjorda. Jag köpte en del porslin och i en fyndlåda så låg den här vasen. Jag tänkte inte alls på den först men när jag kom hem och tog upp allt så insåg jag att den här faktiskt var riktigt snygg. Knallorange är den verkligen! Orange är faktiskt något som jag har sett kommer mer och mer i inredningen. Hittills tycker jag att vi har börjat se det en hel del i tyger och textilier.


Foto: Designtjejen

Gladys

Det har varit mycket spets ett tag. Jag vet att det vid början av 2008 skrevs massvis om att vi skulle få se spets i mängder under 2008. Och det har vi väll också fått gjort, eller?
För några veckor sedan sprang jag på en urläcker lampa i en butik. Med lite efterforskning så visade det sig vara Louise Hederströms ljuskrona Gladys i vitlackerad stål med spetsmönster.


Foto: Designtjejen

IB Laursen

Vad är det med danskar och design? På något vis så verkar det bara passa ihop. För två helger sedan så köpte jag en (rosa) karaff. Den var från danska IB Laursen som jag faktiskt inte har hört talas om tidigare. När jag tittade lite närmare på dom så insåg jag att det var ännu ett danskt företag med massa härlig inredning.


Foto: Eget kollage med bilder från IB Laursen

Blivit tokig i kakfat

Jag har fått dilla (=blivit tokig) i kakfat. Därav måste jag också bara berätta om det här kakfatet från IKEA som jag tycker är ett riktigt fynd. Arv Bröllop är ett tårtfat med lock som endast kostar 149,-. Ett fynd för kakfatsälskare!


Foto: Eget kollage med bild från IKEA

Bokstäver på väggen

I veckan så visade jag när jag höll på att måla mina Panduro Hobby bokstäver. Igår var dom torra och fina och det var dags att sätta upp dom på väggen. Nu funderar jag dock på att även köpa till  ett s, t och t för att skriva sött vertikalt (dvs använda samma ö). Jag har ju en tavla i sovrummet som jag har skrivit dröm sött på.. och jag tänkte att det kanske kunde vara snyggt att det även går igen på väggen. Fortsättning följer...


Foto: Designtjejen

Prickig söndagsmorgon

Det är ju ofta på helgerna jag brukar komma med lite frukostdukningar (hm.. en anledning kan vara att jag har lite mer tid då...  :-) ). Idag blev det en prickig morgon som gick i svart och vitt.

Hoppas att ni alla får en jätte härlig söndag!


Foto: Designtjejen

Bokstäver på väggen

Det är ju mycket bokstäver just nu. Inget mig emot för jag tycker det är riktigt läckert. Jag har alltid haft någon speciell kärlek till ord och bokstäver (kalla mig konstig.. :-) )
Den här uppsättningen av ord såg jag hos Sköna Hem. Lite läckert tycker jag. Om ni vill veta vart bokstäverna går att köpa kan ni ta en titt här.


Foto: Eget kollage med bilder från Sköna Hem

Auktionsfynd: Vispskål

Jag var ju på auktion idag och jag fyndade faktiskt en hel del saker. Den här skålen bara skrek mitt namn när jag fick syn på den (tyckte jag i alla fall). Jag köpte faktiskt den + två skålar från Gustavsberg + lite annat smått och gott i en låda för 20,-. Fynd tycker jag. Den senaste tiden har jag haft lite dilla på vispskålar (ska man baka så måste man ju ha snygga skålar... eller??). Jag är väldigt förtjust i dom här lite tyngre, ordenliga skålarna så den här passade mig utmärkt!


Foto: Designtjejen

Leila cheesecake

Idag har jag varit på auktion. Vi var fyra stycken som åkte och vi hade delat upp fika-lagandet. Jag hade fått kak/bull ansvar. Eftersom en av mina kompisar fyllde år idag så ville jag baka något mer kak aktigt och vad passar då bättre än att börja bläddra i Leilas a piece of cake?! När jag fick min Leila kokbok härromdagen så blev jag helt såld i ett cheesecake recept så det var utmärkt att testa det receptet nu. Kan verkligen rekommenderas!! Så här blev kakan!!! Och den smakade kanon när vi satt på marken och smaskade mellan inropen!

Foto: Designtjejen

Lisbeth Dahl

Förra veckan så förälskade jag mig i en liten vispskål som jag genast inhandlade. Skålen kom från danska Lisbeth Dahl och jag blev genast nyfiken på det övriga sortimentet. Nu har jag tittat runt lite och är förälskad. Oj, så mycket fint. Massa fina tårtfat har dom också... kan varmt rekommendera. Tills vidare så får jag nöja mig med den här skålen. Det är en hjärtformad skål i plast. Den finns i både beige och i rosa. Den finns i tre olika storlekar och kostar från 99,- På nätet har jag hittat skålen hos Syster Lycklig.


Foto: Eget kollage med bild från syster Lycklig

Gör ett eget kakfat

Jag har fått helt dilla på kakfat på fot. Helst ska dom vara i flera våningar. Jag drömmer om ett stort kalas där jag kan duka upp med massa hembakade kakor på mina kakfat. Hmm... vet inte om detta blir av... men drömma kan man ju!
Idag sprang jag på ett tips på Ica-kuriren om hur man kan göra ett eget kakfat. Faten och ljusstakarna kan man fynda på loppis. Sedan är det bara att börja sätta ihop. Så här gör du:

Du behöver:

· 3 kaffefat

· 2 ljusstakar

· 1 krok, hängare eller knopp med ett hål på 4 mm

· 1 gängad stång, 4mm

· 1 låsmutter, 4mm, eller annan mutter som fästs med superlim

· 1 metallbricka

· markeringstejp


Verktyg:

· metallsåg

· metallfil

· skiftnyckel

· penna

· borrmaskin med reglerbar hastighet

· Kakel- och glasborr (finns att köpa på exempelvis Clas Ohlson för 26 kronor)


Gör så här:
1 Markera tallrikarnas mittpunkt med en penna.
2 Sätt en bit markeringstejp på markeringen. Då glider inte borren.
3 Borra hål i tallrikarna och ljusstakarna. (Provborra gärna på en annan tallrik först). Ha tålamod och låt det ta tid, det är lätt att porslinet spricker.
4 Mät hur högt ditt kakfat kommer att bli genom att placera tallrikarna och ljusstakarna på varandra.
5 Såga av den gängade stången och fila till kanterna. (Stången ska vara någon centimeter längre än vad kakfatet kommer att bli högt, på den sista centimetern ska du sedan fästa en krok, hängare eller en knopp).
6 Fäst låsmuttern, eller en vanlig mutter med lite lim, i ena änden av den gängade stången.
7 Trä på tallrikarna och ljusstakarna om vartannat.
8 Skruva fast kroken, hängaren eller knoppen. Dra inte åt för hårt, porslinet kan lätt spricka.


Foto: Erik Hedman, Ica-kuriren

Målning av bokstäver

För en tid sedan så köpte jag lite träbokstäver på Panduro Hobby. Igår så bestämde jag mig för att det var dags att äntligen börja måla mina små bokstäver. Det är ett d, r, ö och m.. det vill säga att det ska bli ordet dröm. Ni kanske kan gissa vart jag ska sätta det? Japp - sovrummet! Eftersom jag går i grönt i sovrummet så ska dom få en grön nyans. Ni ska få se när dom hamnar på väggen sedan, men så här ser det ut just nu.


Foto: Designtjejen

Leila - a pice of cake

I veckan damp den här ner i brevlådan. Glädje!! ...och vilken enorm lust jag får att baka när jag bläddrar i boken... och vilka fina bilder.. och.. ja, jag är nog ett fan av Leila!

Foto: Designtjejen

Wallpower Mini & Maxi

De här jätte söta barn-nyheterna har tapetföretaget Intrade kommit ut med. Kollektionen heter Wallpower Mini & Maxi och där ingår bland annat en härlig lövskog att vilja gå in i, gulliga gosedjur i storformat, stilren fjäril i svart/vitt, ryska dockorna från stor till liten och lite därtill! Tänk att ha en av de här stora björnarna på väggen. Kan inte helt bestämma om det är gulligt eller kanske rent av lite läskigt...


Foto: Eget kollage med bilder från Intrade

Kakbak på kakfat

Ja, jag visade ju resultatet av min nyinköpta form i helgen. Jag passade på att baka flera kakor och ställde upp dom på mina nyinköpta kakfat. Jag har blvit helt tokig i kakfat. Tänk att ha massa kakfat som man kan duka upp med massa kakor, bullar och tåtor. (Ja, det gäller att man bjuder hem lite folk för annars vet jag ju faktiskt inte riktigt vad jag ska göra med det... jag hade nog blivit som en boll med). Men drömma kan jag ju göra.. :-)


Foto: Designtjejen

Blossa 08

Det har blivit lite av en trend att se vad Blossa släpper för årgångslögg. Årets glögg tycker jag låter jätte god då den ska ha en frisk smak av blåbär med en ton av kryddnejlika. 4 november kommer vi att kunna finna den i butiken. En flaska kostar 79,-.


Foto: Eget kollage med bilder från Blossa

Kakbak

I veckan köpte jag en ny liten form som jag visade härrom dagen. Idag var jag bara tvungen att testa formen. Formen kanske inte ger samma resultat som Nordic Ware formarna men för priset på formen (20,-) så tyckte jag resultatet blev helt ok. Och så smakade den gott med.. och det var ju faktiskt huvudsaken :-)


Foto: Designtjejen

Dimmig kväll

Det har varit en häktiskt vecka på min front och igår kväll när jag äntligen började att röra mig hemåt så hade jag ett par timmar i bilen. När solen började att gå ner så var det så otroligt vackert på himlen och det var massa dimma. Jag var bara tvungen att stanna och plocka upp kameran. Visst är det lite mystiskt på något vis..


Foto: Designtjejen

Tejp

Jag har börjat se dekorerad tejp i allt fler och fler inredningsbutiker. Jag stod faktiskt och höll i en i veckan och tänkte köpa den. Jag gjorde det inte och nu när jag såg dom här underbara bilderna från Rice så börjar jag självklart att ångra mig. Se så fint det blir på paketen!

Foto: Eget kollage med bild från RIce

Nappar som servetthållare?

Ska ni fira någon som blir 1 år? Varför inte använda nappar som servetthållare eller som på bilden - runt besticken. Det här tipset kommer från Hostess with the mostess som bjuder på några jätte härligt färgglada bilder. Ett annat tips är ockås att klistra fast bokstäver i olika färger på paketen. Panduro hobby har träbokstäver som är cirka 10 cm höga och inte allt för dyra...


Foto: Designtjejen

La Minervetta - design hotell i Italien

Var bara tvungen att visa de här underbara bilderna från hotellet La Minervetta i Sorrento, Italien. Sorrento är den största staden i Amalfi kusten. Är det så att man inte har "vägarna förbi" just Italien så finns även La Minervettai Sóller, Mallorca och i Ithaca i Grekland.


Foto: La Minervetta

Medicinskåp

Jag är väldigt mycket för detaljer och då var det inte konstigt att jag föll pladask för det här medicinskåpet från Dixie. Oj, oj, oj... man vill ju vara sjuk varje dag så man får öppna det här. Ok.. kanske inte.. det räcker ju faktiskt att bara titta på det så blir man nästan frisk! Skåpet går att köpa hos Mixin.


Foto: Mixin

Bakerella-klubbor

Jag har tidigare skrivit om Bakerellas "cupcakes-klubbor" (eller vad man nu kan kalla dom?). Jag tycker att dom är helt underbara. Dom jag visade sist var ett av Bakerellas första försök att baka på pinne. Men nu verkar det ha blivit till en vana. Se bara på dom här underbara små kak-klubborna!


Foto: Eget kollage med bilder från Bakerella

Kakform

Jag har fått helt dilla på roliga kakformar. Ni kanske kommer ihåg dom här helt fina kakformarna jag skrev om för ett tag sedan... som ger helt underbara kakor. Dom ligger högt upp på min inköpslista på min kommande USA resa.
Idag sprang jag dock på en annan jätte fina kakform på Stockhm. Det fick i ett litet inköp... ett kap tycker faktiskt jag för den kostade bara 20,-.


Foto: Designtjejen

Modern grafisk konst

Tavlor är något som jag inte kan få nog av. Det tycks också vara så att ju äldre jag blir.. desto mer tycker jag om det (vart ska det här sluta...?!). Om ni gillar färgglad, modern, grafisk konst så kan jag tipsa om att ta en titt på den dansk/svenska sidan artkoncept.dk. Dom har ett utbud som faller mig i smaken.. både i färg och svart/vitt. Om det är något som du skulle vilja köpa så kan du beställa direkt över internet.


Foto: Eget kollage med bilder från artkoncept.dk

Annorlunda gardiner

Vill du ha lite annorlunda gardiner så ta en titt på dom här som är designade av Tord Boontje. Dom är gjorda av tyvek som är ett tjockt syntetiskt pappers material. Om du köper dom så kommer dom med upphängen och krokar. Just dom här på bilden är från Unica Home.
Jag har även sett att Åhlens har fått in liknande i sitt nya sortiment. Värt att ta en titt på :-)


Foto: Unica Home
RSS 2.0