Sveriges mest eftersökta hem

Utefter 200 miljoner klick som gjordes på Hemnet förra året har Hemnet tillsammans med 2 arkitekter analyserat och översatt klicken till ett hem. Dom har tillsammans skapat det hem som de flesta vill ha. Vad blev det för något? Jo, en villa på 120 m2, 4 rum och 1,5 våningsplan. HemnetHemmet är baserat på data från besök och objekt som har legat ute till försäljning på Hemnet under januari till oktober 2014. Utlver detta har man även gjort en bildanalys av de mest klickade objekten under sex veckor. Varje vecka har bilderna från de 50 mest klickade objekten analyserats. På detta sätt har ytterligare data samlats in, så som färg på väggarna, typ av golv eller vilka bänkskivor vi vill ha. 
Arkitetfirman Tham & Videgård har tolkat datan och resultatet har blivit en kombination av två hustyper; den faluröda stugan och den stilrena funkislådan. Huset är en enkel-, kostnads- och energieffektiv konstruktion. Samtidigt är det en vacker byggnad med mycket ljusinsläpp och en rymd i hela huset.
Vad mer vill vi ha?
  • En faluröd träfasad av vågformad spikad läkt
  • Öppet kök, vilket "egentligen" innebär ett socialt kök
  • Bänkskiva i sten
  • Vita köksluckor
  • Grå soffa
  • Eldstad
  • Helkaklat badrum
  • Vita väggar
  • Parkettgolv
Just nu pågår det en diskussion om att förvandla HemnetHemmet till ett riktigt hus. Priset som är från 2.775.000 kr är också baserat på data från Hemnet. Visst är det lite spännande och fantastiskt vad man kan göra med data?! Här kan du läsa mer om du är intresserad eller vill se fler bilder.
Foto: HemnetHemmet

Söndagsbrunch

I söndags bjöd vi på brunch hemma hos oss. Med en liten kille i hemmet har vi märkt att det nästan är lättare att bjuda på en brunch än en kvällsmiddag (då somnar vi). Eftersom det är rabarbertider så blev det både en och annan rabarber på bordet. Riktigt gott och väldigt uppskattat. Här kommer ett litet axplock och lite tips.
Amerikanska pannkakor är nästan ett måste. Oj, så gott det är. Jag tycker det bästa är att servera dom tillsammans med lönnsirap och färska jordgubbar men banan eller annan frukt är inte fel det heller.
Här har jag serverat små "delikatesser" i värmeljushållare från IKEA. Eftersom de är så billiga (9 kr för 4 st) så tycker jag att man kan ha mängder av dessa hemma. Passar perfekt på ett buffe bord eller som här till brunch. Jag har lagt i turkisk yoghurt, hackat äpple, lite russin och så ringlat över honung. Jag lovar er - riktigt gott!
För första gången så provade jag att göra rabarbermarmelad. Har du rabarber hemma så kan jag verkligen rekommedera att koka lite marmelad. Det går fort, men blir väldigt gott.
Detta är ett av mina favoritrecept på bröd. Frallorna kalljäser över natten och sedan är det bara att baka ut dom på morgonen. Jag har tipsat om det här receptet tidigare, men eftersom det var så länge sedan som 2011 så tror jag det tåls att tipsas om igen *smile*. Här hittar ni receptet.
Foto: Emmelie
Rabarberkräm känns bara som ett måste i rabarbertider. Jag skulle också säga att detta med lite grädde var det som våra gäster nästan uppskattade mest. Jag har hällt rabarberkrämen i IKEAs vas Ensidig (29 kr). Ensidig finns i olika storlekar så grädden hällde jag upp i en mindre variant av blomkrukan. Som sagt även om det är en värmeljushållare eller blomkruka så går det även att använda till annat!
 

Rabarbertider

Igår gjorde jag en deal med vår granne. Jag får ta hur många rabarber jag vill i hans trädgård om jag bakar en rabarberpaj. Vilken superdeal! Igår var jag där och plockade min första laddning rabarber och det blev både paj och idag på morgonen har jag kokat rabarberkräm. Men nu är jag på jakt efter fler bra rabarberrecept, så har du något tips är jag all ears!
Foto: Emmelie

Helgmys i stugan

I helgen var vi i stugan och njöt. Av vädret - nej! Det var så lite som 4 grader på söndagen. Jag tror nästan det var lika varmt vid jul. Brrr! Men, kylan gjorde att vi fick tillfälle att elda i kaminen. Mysnivå delux helt enkelt.
Här på fårskinnet tillbringade jag och mini flera timmar. Mys i dubbel bemärkelse!
För första gången i år fick vi möjlighet att njuta av vårt nymålade hus från altanen. Vilken skillnad det blir med lite färg! Målning av stugan var ett av sommarens projekt förra året. Nu skulle jag verkligen säga att det är värt slitet.
Det var inte bara solen som vi njöt av på altanen, utan också årets första rabarberpaj.
Ett annat av förra sommarens projekt var att bygga vedbod. Den är guld värd, både för veden men också som förvaring. De gamla mjölkkrukorna som jag fått av min mamma fick nu börja agera blomkruka. Passar vid en stuga tycker jag.
Foto: Emmelie
Tyvärr hade vi inte fint väder hela helgen men det blev flera promenader med mini längs sjön ändå. Och även om det inte är sol så kan jag inte helt få nog av den vackra omgivningen.

Kryddglad på IKEA

Jag hinner inte riktigt få ut alla inredningsnyheter bums varje gång längre, men vissa saker är ändå värt att berätta om! Som till exempel IKEAs nya kollektion Kryddglad som släpps på utvalda varuhus den 12 juni i år. Kollektionen är handgjord och bygger på ett samarbete mellan IKEA och kvinnor i Indien. Kollektionen omfattar handflätade korgar av bananfibrer, lådor, bordstabletter och puffar samt handbroderade kuddfodral, dukar, bordslöpare och en sminkväska. Färgerna är korall, svärta och naturmaterial.
Foto: Pressbilder IKEA

Ta in våren

Visst är det underbart med blommor och grönska i hemmet? Färska blommor är bland det finaste jag vet på ett köksbord. Det är inte för inte många kallar det fredagsblommor. Man unnar sig helt enkelt en bukett blommor till helgen. Men nu när det är så vackert ute så behöver man inte åka iväg och köpa en bukett, varför inte plocka in några kvistar istället? Jag hittade en gammal glasvas (tror det är en stor gammal syltburk) i vår källare. Sedan gick jag och tog in några kvistar. Som ni ser har jag nästan överdimensionerat lite. Jag tycker inte att det gör något om de spretar och står ut lite, det blir bara fint!
Foto: Emmelie

Tips på dekoration till dukning

Jag har fått några mail med frågor om hur man ska duka till studentfirandet. Många undrar vilka färger de ska välja i dukningen. Jag brukar generellt tänka tre färger. Ofta brukar vitt vara den tredje färgen, men det kan lika väl vara ett material, så som trä, eller exempelvis koppar. Traditionellt så är många studentdukningar i blått och gult och jag kan faktiskt tycka att vid student, midsommar och 6 juni, då får det gärna vara blått och gult. Vilken blir då den tredje färgen till blått och gult? Jo, kanske är det ett träbord och trädetaljer på bordet, eller så är det kanske vitt bord och vita tallrikar. Förstår ni hur jag menar med den tredje färgen?
Ett billigt och enkelt dekorationstips är att göra enkla vimplar. Här nedan ser ni ett exempel från en dukning av IKEA. Ser ni att vimplarna är i olika storlekar och form? De behöver inte alltid se likadana ut.
Har du mycket tid, så kan du sy egna vimplar. Men har du lite mindre tid, så är ett tips att knyta vimplar.  Förra sommaren bjöd vi in till en Amerikansk fest hemma hos oss. Då köpte jag massa billiga tyger i blått, vitt och rött på IKEA. Sedan rev jag remsor som jag satte på ett jutesnöre. Det gick väldigt fort och du behöver inte ens symaskin för att göra detta. Jag knöt flera flera meter med vimplar som jag hängde upp i allt från infarten till huset, till i köket och på altanen. Här kan du se ett litet exempel på hur de såg ut.
Foto: Livet Hemma, IKEA

Smart förvaring

Det osar tätt med nyheter från IKEA just nu. Jag ligger lite efter med min rapportering (skyller på minichefen i huset), men håll i, det kommer mera! Först vill jag börja med att visa er IKEAs majnyheter. Temat är förvaring och snygg sådan! IKEA vill helt enkelt bjuda på drömmen om en enklare vardag, genom bra förvaring!
Här är flera av nyheterna samlade på en och samma bild.
Snygg som tusan är den här lådan som kommer att finnas i varuhusen i maj och kosta 99 kronor.
Det här tycker jag är väldigt smart förvaring. Tar inte mycket plats, men utmärkt för hängare. Pris; 25 kronor. Nedan ser ni istället KUBBIS somär en ny hängare med 7 krokar. Kommer att kosta 129 kronor.
Foto: Pressbilder IKEA
 
 

Vilopaus vid nya plantorna - eller?!

Jag hade tänkt visa den här bilden igår, men det är mycket jag tänker jag ska göra för tillfället men som inte riktigt hinns med när minichefen i huset vill annat. Igår ville han absolut inte sova (vi snackar vägra-sova-på-hela-dagen) så bilden fick helt enkelt vänta tills idag. Jag tog det här fotot just när jag trodde att jag skulle kunna sitta ett tag i solen och njuta av en bok. Men, 2 minuter blev det innan chefen vaknade. Det fick helt enkelt bli en långpromenad istället för sova bör man... speciellt om man bara är några veckor!
 
Foto: Emmelie

Trädgårdsfix

I veckan bestämde jag mig för att ta tag i vår altan och göra den lite mer "hemtrevlig". Jag har gått och funderat fram och tillbaka om jag skulle göra ett litet land, eventuellt så lite grönsaker och ha några kryddor. Men i veckan kom jag fram till att nej, jag ska köpa ett planteringsbord och istället ha kryddväxter i krukor ståendes på bordet. Det är en bra start för mig som inte är så bra med trädgård, land och växter. Om jag sedan vill utveckla det så kan jag göra det till nästa år!
Sagt och gjort, i fredags åkte jag och köpte ett planteringsbord och peppar peppar, så lyckades jag sätta ihop det när mini sov en eftermiddagslur.
Så här blev tillslut resultatet. Det blev verkligen en trevlig dekoration till altanen och en fin inramning.
Granngården hade just ni erbjudande på kryddor; 5 st för 100 kr. Fyndläge! Jag köpte fem stycken som jag satte i terrakottakrukor.
Foto: Emmelie

DIY: Spraymåla kruka

Idag har chefen i huset inte varit på sitt bästa humör. Han har liksom inte helt förstått vitsen med att sova på dagen (bättre på natten dock). Men i en 10 min mini-sömn så hann jag spraymåla en kruka. Jag har velat testa detta en längre tid och nu äntligen blev det av.
Jag hade en helt vanlig vit kruka innan. Jag använder den inte så jag tänkte att den kunde få "stå prov" för mitt pysselprojekt.
Foto: Emmelie
Så här blev resultatet! Nu kallar chefen igen. Hej så länge!

Fotofunderingar

När jag slutade jobba inför min mammaledighet så bestämde jag mig att under ledigheten, då "jäklar" ska jag bli en bättre fotograf. Japp, jag ska suga i mig fotoböcker, lära mig kamera mer ordentligt och utmana mig själv. Tillråga på allt har jag en väldigt bra modell här hemma i minichefen. Det blir många bebisbilder just nu ska ni veta! För att sockra på mitt engagemang så har jag beställt ett objektiv som jag länge har gått och suktat efter. Nu är jag som ett barn på julafton som går och väntar på att paketet ska komma. Har ni bra tips på fotosidor, kurser, böcker eller andra tips så tar jag tacksamt emot!
Foto: Emmelie

Sprayfärg

I helgen köpte jag tre(!) burkar sprayfärg. Ja, jag har länge gått och tänkt att jag skulle köpa en sprayfärg i guld och när jag var på Panduro Hobby i helgen slog jag till. Samtidigt fick jag syn på en färg i ljusblått som jag tänkte skulle passa bra till lillkillens dop, så då fick den också hänga med. Men, till råga på allt var det just nu köp tre, betala för två på Panduro Hobby så vips hade jag tre sprayfärger. Tills jag kan återkomma med riktiga bilder på före och efter och vad jag har sprayat så får ni nöja er med lite inspiration från Annelie på bloggen Svart, Vitt och Rött. Hon hade tröttnat på några korgar och sprayade nedre delen för att få en dip & dye effekt.
Foto: Annelie Palmqvist, Svart, vitt och rött
RSS 2.0