Festliga inbjudningskort - bara att skriva ut

Kim som bloggar på the Tomkat Studio gör alltid otroligt fina illustrationer. Nu bjuder på hon på lite gratis "downloads" hos Hgtv. Är du sugen på att skriva ut och använda dom så ta en titt här (inbjudningskort ) eller här (tags).
Foto: the Tomkoat Studio

Watkins eller Burfitt?

Jag har länge varit lite "såld" i Liselotte Watkins illustrationer. Men jag är också väldigt svag för Lovisa Burfitt. Just i de här tavlorna tycker jag att de två illustratörerna nästan påminner lite om varandra (törs man skriva det?) Den översta är Watkins och den nedersta är Burfitt. Så, ja, vilken skulle du välja om du bara fick välja en?
Båda tavlorna går att hitta hos Wonderwall.
Foto: Wonderwall

Pernilla Wahlgrens hus till salu

Tänkte att jag idag faktiskt skulle bjuda på lite skvaller, för Pernilla Wahlgrens hus är till salu. Den stora villan på Lidingö har frekvent visats i inredningsmagasin och Pernillas skosamling brukar vara något av en snackis. Den fantastiska garderoben får nog också vilken tjej som helst att ta ett extra andetag och jag måste också uppmärksamma er på att slänga en liten extra glimt på tapeten i hennes welk-in-closet. Lägenheten säljs av Oscars Mäkleri och du finner den här på Hemnet.
Foto: Oscars Mäkleri

Tips: Inflyttningspresent

Igår var vi på inflyttningsfest och i jakten efter en liten inflyttningspresent sprang jag på den här hus-lådan på Lagerhaus. Jag fyllde den med massa saker och sedan så slog jag in hela huset i cellofan. Taket (locket) la jag vid sidan om. Lite rolig inflyttningspresent och du kan helt själv välja hur mycket du ska fylla den med. Vill du inte fylla den med saker kan du ju också fylla den med lite mat, praliner eller kanske godis.
Foto: Emmelie

Romantisk morgon

Här kommer två ögonblicksbilder från morgonens frukost. Igår fyndade jag dessa koppar med liknande assietter på Åhlens. Jag är lite svag för den romantiska touchen och jag gillar att blanda en mängd olika färger och former, bara de har en liknande känsla. Nu ska jag snart ta tag i söndagen. Dock har mina planer kanske kastats om för det planerade regnet lyser verkligen med sin frånvaro och istället tittar solstrålarna fram. Så istället för projekt -inne kanske det blir projekt-njut-av-solen! Hoppas att ni har haft en skön start på söndagen och får ett bra avslut på veckan!
Foto: Emmelie

Tillsammans har blivit porslin

Lagom till Formex lanserar Lisa Bengtsson en rykande färsk porslinsserie i mönstret Tillsammans. Detta finfina porslin finns i tre delar; muggar i 6 olika motiv, assietter i 12 olika motiv och skål i ett motiv.
Tidigare i våras skedde en lyckas lansering av tapeter, affischer och textilvaror i mönstret Tillsammans. Nu kommer uppföljaren där det finurliga mönstret åter igen får sätta guldkant på tillvaron. Tillsammans-porslinet är så nytt så det finns knappt några bilder på det helt nya porslinet, men här får ni en liten tjuvkik. Jag hoppas att jag ska kunna visa er lite mer bilder efter Formex nästa vecka!
Foto: Lisa Bengtsson

Storugglan har fått kompis

Storugglan var en av produkterna som innan sommaren gick att finna i min webbshop som jag hade tillsammans med Lagerhaus. Jag letade samtidigt som en tok efter lillugglan, men den var slut i hela Sverige. Men, tro det eller ej nu har det kommit en ny leverans till butikerna och idag fick lillugglan följa med mig hem efter en tur på stan. Jag vet att det är många som har varit på jakt efter de här ugglorna och nu finns dom som sagt i butik igen!
Foto: Emmelie

Charlotta Sandberg

Med åldern (nu låter det som jag är jätte gammal) har jag börjat att bli mer och mer intresserade av konst och tavlor. Jag fick syn på alster från Charlotta Sandberg och vem kan säga emot att det här verkligen är en färgklick på väggen? Jag tycker dom var otroligt härliga. Man blir helt enkelt glad av att slänga ett litet öga på dom!
Foto: Charlotta Sandberg

It´s a monkey business

En av mina närmsta vänner är helt aptokig. För henne spelar det ingen roll om det är en dyr design apa eller en mjukis apa, hon blir totalt tokig oavsett. De senaste åren har den fina apan designad av Kay Bojesen blivit omåttligt populär, trots att den egentligen är från 50-talet. Här nedan kan ni se både den och lite andra apor. Yes, it is monkey business!
1 Shock the monkey skulptur av Ludvig Löfgren, 1105,- hos All inredning
2. Tavla med eget namn, 250,- hos Kuckeliku
3. My Wide Life Gabba Gabba Hey, glasfigur av Ludvig Löfgren 1520,- hos Artglassvista
4. Zuny Gorilla Milo från från edo, 499 DK
5. Krok över dörr, 59,- hos Åhlens
6. Apa liten från Rosendahl, design Kay Bojesen, 1.150,- hos Länna Möbler


Foto: Eget kollage med bilder från företagen ovan

Nyheter och rea hos Svenskt Tenn

För någon dryg vecka sedan så släppte Svenskt Tenn nya krukor i terrakotta och glas. Det är Erika Pekkari som har formgivit en serie vackra krukor som nu går att hitta i butik. Krukorna finns i tre storlekar i terrakottautförande samt glaserade i vitt och gröna toner. Mässingfat i olika storlekar finns också att köpa till.
För er som bor i närheten av eller i Stockholm kan jag tipsa om att det i morgon påbörjas en realisation i Svenskt Tenns butik på Nybrogatan 15 i Stockholm. Klockan 10.00 gäller det att hänga på låset!
Foto: Svenskt Tenn

När utsikten är en dröm

Jag kan helt enkelt inte få nog utav fina hem. När utsikten är så här då säger jag bara "gulp". Jag minns när jag var liten och mina föräldrar tjatade om att de ville bo högt med fin utsikt och nära vatten. Jag förstod inte helt varför vi skulle bo lite mer ensamt och utan grannar, men idag kan jag förstå varför. Läget är ju så viktigt och det är ju något som inte går att ändra eller renovera sig till. Därför är det inte svårt att bli kär i det här huset. Sedan att inredningen är "to-die-for" skadar ju inte! Huset som ligger i Västra Hamnen i Malmö är till salu just ni hos Bjurfors
Foto: Bjurfors

Hello cupcake

3 oktober så släpper Leila Lindholm sin femte bok. Boken som heter Hello Cupcake innehåller just mängder med cupcakes, men även whoopies, som är den senaste trenden i USA. Whoopies är dock relativt nytt i Sverige, men även om man inte kanske har hört just namnet så kan man har sett dom i något café. De påminner väldigt mycket om franska macroner, dock är de lite lättare att baka och för alla nötallergiker som även är allergiska mot mandel (som jag) passar de mycket bättre än macroner då de inte innehåller sötmandel.
Hello cupcake är fotad i Frankrike och tanken är att den ska vara en liten söt presentbok. Vad som är lite kul är att Leilas på sin facebooksida har haft en en omröstning på vilket omslag boken ska få! Det är dom här två alternativen. Den som ser ut att ha fått flest röster är den första bilden, men vilken det blir, ja, det får vi nog vänta och se den 3 oktober!
Foto: Eget kollage med bilder från Leila.se

Tapetsering pågår

Efter en lång jakt efter bortsprugna tapeter så står det äntligen tapetsering på schemat idag. Ute står regnet som spön i backen och inne lyser flitens lampa. Jag som är van vid vitt, vitt och åter vitt kan säga att vi nu har slagit på stort och tapetserar hela sovrummet i mycket mönster! Men hittills så känns det väldigt bra! Hoppas att ni har en jätte bra lördag!
Foto: Emmelie

IKEA-katalog

Idag har den nya IKEA katalogen släppts. Årets fokus har varit kvadratsmart, det vill säga smarta lösningar för små ytor. Vid lanseringen av katalogen har IKEA valt att lyfta fram människors fritidsintressen, från löpning till pyssel. Dom vill helt enkelt uppmana folk att låta sina intressen ta plats i livet och i hemmet på ett smart sätt. IKEA har också genom en undersökning fått veta att 3,4 miljoner svenskar drömmer om ett särskilt hobby- eller pysselrum (utan mig vore dom 3.399.999 personer). Med lite pyssel här på bloggen har jag också lyckats lägga upp den helt nya färska IKEA-katalogen, så är ni nyfikna på en titt - bläddra på här nedanför! (ser ni inte bilderna direkt så tryck på reload så ska de komma fram)





























En liten tjuvkik i den nya IKEA-katalogen

I morgon (18/8) släpps den helt nya IKEA-katalogen. Men är det kanske fler än jag som är lite nyfikna på en liten tjuvkik? Bilderna är skapade av IKEA i samarbete med fotograf Carl Kleiner, scenograf Fritjof Granström och stylist Evelina Bratell. Jag tycker man ser en annan ton i bilderna och de känns inte så typiskt "IKEA-iga". Jag tycker dom andas nutid, både på stil, färger och även sättet att fota. Ja, det ska bli spännande att se hela katalogen. Jag hoppas kunna bjuda er på lite ytterligare smakprov imorgon.
IKEA-katalogen i år ska ge inspiration, tips och råd på hur du utnyttjar varje kvadrat i hemmet och hur du gör det mesta av ditt utrymme hemma oavsett hur litet eller stort du har det. Hobbys och intressen ska också ta plats i hemmet!

Foto: IKEA

Gratis inbjudningskort för nedladdning

Jag sprang på gratis nedladdningsbara inbjudningskort och det här tycker jag var lite fint. Väldigt enkelt om du ska bjuda till middag. Jag kan tycka att det är jätte trevligt att få ett inbjudningskort i brevlådan. Om jag kan så försöker jag istället lägga på ett brev eller kort om det går. För visst gör det, det där lilla extra? Vill du skriva ut de här inbjudningskorten så ta en titt HÄR.
Foto: Eget kollage med bild från Hgtv

Detalj inspiration

Detaljer is "da shit". Japp, jag är svag för detaljer, om det så är en fin servett, som en lampa eller en liten trädekoration. Jag har alltid tyckt att det är detaljerna som gör hemmet. Just nu tycker jag att vårt relativt nyinflyttade hem består av på tok för många detaljer (läs oordning), men jag kan i alla fall se framför mig hur det kan komma att se ut snart! Här kommer lite inspiration på lite olika detaljer i färger som andas lite höst och mörkare tider och just de färger och material som är väldigt inne i inredning just nu.

1. Diesel Cage mic bordslampa, 3.400 DK från Casanova
2. Servett med mumin motiv, 39,- från Designonline
3. Edison betong, en lampskärm i betong, 475,- från Akvi Home
4. Tax, 495,- från Dennys Home
5. Balsabox small, 85,- från nomess copenhagen (Länna möbler)
6. Bird Stor, 369 DK från Casanova
Foto: Eget kollage med bilder från företagen ovan

Barcelona - Mandarin Oriental Hotel

Eftersom jag har lite "efter-Barcelona-nostalgi" så kan jag ju inte låta bli att rycka till och kika till lite extra om det är något som handlar om Barcelona. Fast här både ryckte jag, tittade och sedan stirrade för vilket makalöst snyggt hotell. Mandarin Oriental Hotel Group finns inte endast i Barcelona utan runt om i hela världen. När jag någon gång blir dunder-rik, har ett överflöd av pengar och vill njuta av riktig lyx - då vill jag bo här! Så det så!
Foto: Mandarin Oriental Group

Kräftskiva

Kräfttiderna närmar sig och just nu ser man kräftinspiration både här och där. Vi är bjudna på kräftfiske till helgen, men tyvärr så har vi tapetsering på schemat hela helgen så kräftfisket kommer att få vänta. Tyvärr! Men eftersom jag älskar kräftor så får vi nog ta och fixa en "mini-kräftskiva" hemma hos oss istället. Tills dess så får jag njuta av all inspiration som flödar! Här kommer lite från Mateus.

Foto: Mateus

Frukoststund

Efter många dagar utanför hemmet så var det underbart att avnjuta en god frukost vid köksbordet hemma i köket igår. Igår var nog min första, lite mer lugna dag i vår lägenhet efter vår flytt. Min bästis kom förbi och vi åt en väldigt lång och otroligt mysig frukost. Här är en ögonblicksbild utan te i koppen, ägg i äggkoppen eller juice i glaset. Jag fotade nog helt enkelt lite för tidigt!

Passion & Success Poster - Gratis

Nu har jag landat i Sverige igen och njutit av den sista riktiga semesterdagen idag. Lika gott som det är att vara på resandefot, lika skönt är det när man väl kommer hem. Jag räknade ut att jag inte har bott i vår "nya" lägenhet många nätter och ja, vi har inte helt fått ordning än. Nu satt jag och tittade på lite poster och bilder som jag vill rama in. Då sprang jag på den här postern som jag tänkte jag kunde dela med mig av. Lite gullig tycker jag och helt gratis att ladda ner. Så ladda ner, skriv ut och rama in! ...om den faller dig i smak vill säga!
Foto: Illustration från Mom & Wife

Happy Pills

Vi sprang på en väldigt annorlunda och rolig butik en dag i Barcelona. Happy Pills har specialiserat sig på att sälja godis i specialförpackningar och ja, precis som det låter och ser ut i pillerförpackningar. När du går in i butiken får du själv välja vilken förpackning till vill ha. Sedan fyller du den med önskat smågodis. Sist men inte minst väljer du en önskad förpackningstext till din pillerburk. Kanske ska det vara "Lovesickness, work problems" etc. Jag tycker idén är lite rolig och det är också något man kan härma efter och kanske skapa själv hemma?! En lite rolg gå-bort-present kanske?!
Foto: Emmelie och Happy Pills

Mors eller fars dag

Hos Isa Form sprang jag på de här jätte härliga grafiska trycken. Hade jag varit en pappa, mamma eller morfar hade jag blivit väldigt varm i hjärtat av att få en så här fin tavla.

Ivo & Co

Ett litet vykort med några inspirerande bilder med en hälsning från Barcelona. Vi var ju bara tvungna att leta upp den butiken som jag läste allra mest om innan vi åkte hit, nämligen Ivo & Co. Men jag måste erkänna att det var en liten besvikelse. Efter allt jag läst så förväntade jag mig en betydligt större butik än det avlånga rum som butiken bestod av. Inte heller var det mängder med saker, fast jag ljuger om jag säger att det inte var en inspirationskälla. Spanien kändes dock plötsligt långt borta och istället var det som man befann sig på en liten plats i Frankrike. Men underbara saker, vissa mer kända varumärken så som Rice och Tolix men de blandades också med vissa unika loppisfynd. Värt ett besök, men ha inte för stora förväntningar!

Designshopping i Barcelona

Imorgon åker jag iväg på riktig tjejresa med min bästa kompis. Vi har siktet inställt på Barcelona och det blir sol, bad, sightseeing, god mat och så självklart shopping. Jag tycker alltid att det är lika kul att ta en sväng inom inredningsbutiker när man är utomlands. För att få lite koll så har jag tittat runt lite på nätet vad Barcelona har att erbjuda. Oj - massor skulle jag nu säga! Eftersom jag ända har samlat på mig lite, tänkte jag att jag likaväl kan dela med mig av lite tips. Håll till godo! Har du andra tips som jag har missat? Lägg en kommentar så får både jag och andra del av ditt tips!

Ivo & Co (se bild nedan)
Plaça Comercial 3 i stadsdelen Born
Ska ha en mängd roliga saker i olika prisklasser. Hemsida

Vincon
Passeig de Gràcia, 9
1000 kvadratmeter av designprylar och husgeråd. Allt ska även vara tydligt exponerat. Om man inte har vägarna förbi Barcelona har de även en hemsida med de flesta produkterna i sin webbshop. Hemsida

Azul Tierra
C/ Cortega 302
En butik som är en blandning av alla stilar, allt från afrikansk till gustaviansk. Butiken ligger högst upp på Paseig de Gracia där den korsar Av. Diagonal. Hemsida

Pilma
Rakt över gatan på Av.Diagonal 403
En inredning och designbutik på två plan. En butik som är en blandning av frankrike och italien. Hemsida

Zara Home
Paseo de Gracia 16
Zara planerar att öppna Zara Home även i Sverige, men tills dess får vi nöja oss att besöka butiken utomlands eller shoppa på nätet. Hemsida

ANDRA GUIDER
Sköna Hem tipsar om Barcelona här
DN har en guide till Barcelona här
Engelsk sida Barcelona.com som tipsar om inredningsbutiker här
Anne-Li living Barcelona har gjort en väldigt bra och omfattande guide i inredningsväg. Du hittar den här

Foto: Pinterest (foto från Ivo & Co)

Sommar frukost

Nu är vi hemma i Sverige igen och jag får njuta av semester några dagar till. Lika härligt som det är att vara iväg, lika härligt är det också att njuta av en lång frukost i svensk sommarluft! Idag invigde vi våra nya tallrikar/brickor/skärbräden som jag hittade i Tyskland på vägen hem. I en liten butik sprang jag på det tyska märket krima & isa som hade urfina saker. Nu smälter jag ju lite extra när jag ser prickar, men de här små skärbrädorna som även går att ha som tallrikar var otroligt smarta.
Nu kommer jag dock inte att få andas svensk luft i så många fler timmar för imorgon så reser jag bort till solen igen, men en touch av storstadspuls. Barcelona väntar nämligen i några dagar. Jag har aldrig varit där tidigare så någon som har några måsten eller bra tips på bra butiker och inredningsaffärer - tips tas gärna emot!
Foto: Emmelie

Matskyltar

Dom här små matskyltarna tyckte jag var väldigt fina, speciellt själva "foten" där lappen sitter. Lite smart lösning istället för att bara ha en "vanlig" fot. Jag tror inte att någon kan missa skyltarna vid bordet.

Foto: The Brides cafe
RSS 2.0