Stugstillbild

Då vi fortfarande är i stugan är det lite ont om uppdateringar. Jag bjuder helt enkelt på en stillbild från stugan. Men stilla skulle jag egentligen säga att det verkligen inte är. Den lilla chefen i huset (som närmar sig ett år) är allt ifrån lugn och jag skulle säga att det verkligen är fullt upp. Hoppas att ni njuter av en skön helg!
Foto: Emmelie

Formex - vår 2016

Förra veckan gick årets stora inredningsmässa, Formex, av stapeln. Jag slog två flugor och spanade in de senaste trenderna samtidigt som jag hjälpte min syster med inköp till sin butik. Då jag direkt efter Formex åkte till vår stuga (där internetdöden råder) så har jag varit lite sen med att lägga ut vårens Formexrapport. Eftersom vi också fortfarande är kvar i stugan så blir detta en väldig komprimerad men tydlig trendrapport. Jag tänkte att jag till och med gör det så tydligt och enkelt att jag helt enkelt sätter upp vårens trender i punktform. Är ni redo?
  • Blått! Det råder närmast blåfeber. Man såg en start på detta redan i höstas men nu har färgen blått verkligen blommat ut och finns nu överallt och på allt! Det är inte en speciell nyans av blått, utan det är allt från lite dovt, till havsblått till riktigt starkt blåfärg. Man kan helt enkelt inte göra fel med blått!

  • Rosa. Blått i all ära, men rosa skulle jag säga att det också kryllade av. Rosa kommer vi se mycket av 2016, var så säker!

  • Keramik. Massor av keramik gick att se på mässan. Det ska helst vara handgjort och gärna drejat.
  • Makramée fanns överallt. Trenden som började förra året har fullkomligt exploderat och det fanns amplar i alla dess slag.

  • Kaktusar. Kaktusar på tyg, kaktusar i plast och så riktiga kaktusar. Det blir ett kaktusår!

  • Samarbeten verkar vara hett just nu. Pernilla Wahlgren och Sagaform, Tina Nordström och Ekelunds Väveri, Sköna Hem och Himla.

Höstens trendutställning var inte en av mina favoriter, men nu tycker jag att det var mycket bättre igen. Det var Oddbirds som hade tolkat temat Nordic Kicks som ska stå för ”nånting gammalt, nånting nytt, nånting lånat, nånting blått och nånting fått”.
Årets mest spännande?
Ja, det måste vara att Village återuppstår med en ny, fräsch profil. Ni minns kanske att Village gick i konkurs? Nu kommer företaget tillbaka med en skandinavisk profil med hantverkskänsla och ekologiska råvaror. Spännande!
Foto: Emmelie

Läcker lägehet på Odengatan

Som söndagsinspiration delar jag med mig av några bilder från en lägenhet som just nu är till salu på Odengatan i Stockholm. VItt, snyggt och stilrent. Fler bilder hittar ni hos ESNY
Foto: ESNY

Tulpanensdag

Veckans fredagsblomma kan nästan inte bli något annat än en tulpanbukett på självaste Tulpanensdag. Idag har det varit bitande kallt ute. När jag satte mig i bilen på förmiddagen visade mätaren så mycket (eller lite) som -19 grader. Brr! Vi har eldat i spisen hela dagen och tulpanerna blir det närmaste vårtecken man kommer just nu. Jag föredrar de nästan ett par dagar gamla, då de börjar slå ut lite fint och spreta åt lite olika håll. Trevlig helg på er!
Foto: Emmelie

REAtips

Tänkte att jag ska passa på att tipsa om bra erbjudande på (världens bästa?) datorfodral. Ja, inte noga med att det är ett bra skydd för datorn, så är fodralet från P.A.P också väldigt snyggt. På deras sida har dom också ofta bra rea där man ofta kan fynda till riktigt bra priser. Torsdagstips!
Foto: Emmelie

Nyheter från IKEA

1 februari släpper IKEA flera nyheter som andas tradition och hantverk. Här har jag samlat några av mina favoriter.
Köket THORHAMN tycker jag var otroligt snyggt. Passar lika bra i en stuga, som i en mer modern villa. Köksluckorna kan verkligen te sig helt olika beroende på vilka material du väljer till. Här är köket stylat väldigt traditionellt och "hantverksmässigt". Är det bara jag som tycker att det andas lite Iris Hantverk i bilden?!
Sängstommen GJÖRA i massiv björn passar både som klädhängare eller som rumsavdelare. Jag kan tycka att det bara är fantastin som sätter gränser för hur man vill dekorera den här sängen, eller så kanske man bara vill låta den vara som den är.
En ny kollektion piedestaler för odling inomhus kommer i början av februari. Jag slängde ett extra öga på den här piedestalen som kan stå på köksbänken. Riktigt snygg tycker jag. Vill du titta närmare på kollektionen så går den under namnet SATSUMAS.

Chokladfabriken

I helgen var vi och besökte några vänner har köpt en av Oscar Properties lägenheter i den gamla chokladfabriken på Kungsholmen. Visste ni att när lägenheterna släpptes så köade runt 300 personer för att få köpa lägenheter. Det var till och med några bosatte sig utanför lägenheterna några nätter bara för att få första tjing. Jag kan faktiskt förstå dom, för vilka läckra lägenheter!
Det var inte tal om att köparna kunde vara med och bestämma om den fasta inredningen. Nej, det mesta var bestämt, från badrum till kök. Just köken är rostfria i alla lägenheter, för att påminna om storköken som en gång fanns där. Även balkarna i taken har sparats och fönstrerna är allt lite dragiga, för de har bevarats. Jag tycker inte att de här bilderna riktigt gör lägenheterna rätta - de är faktiskt ännu finare i verkligheten. Men, jag glömde att ta med mig kameran så för nu så får ni nöja er med de här.
Foto: Oscar Properties

Årets trendfärger - Rose Quartz och Serenity

Redan i december presenterade Pantone Color Institute i USA 2016 års trendfärg, eller trendfärger. Faktum är att det för första gången på tolv år presenterades två färger; Rose Quartz och Serenity. Pantone Matching System (PMS) är ett färgsystem för dekorfärger där varje färg representeras av ett unikt namn och/eller nummer. Färgen, eller färgerna brukar vara en värdemätare av vad vi kommer se inom mode och design det kommande året. Dock tycker jag att vi har sett den ljusrosa färgen en längre tid i inredning, men det tyder nog på att vi bara kommer att få se mer!
Lampan Ambit Pendant Rose från Muuto, Lampan E27 från Muuto, Ray Soffbord Ljusblå ek, Ballograf penna, Alvar Aalto vas, Kuddfodral i Canvas från H&M, Tallrik Kastehelmi från Iittala, Dot Hero kudde från Hay, Handdukar från Lexington.

Bildspel från ett vintrigt Norge

Nu är vi hemma igen efter en vecka med härliga vänner, fin skidåkning, kyligt klimat men underbart väder och massa god mat. Istället för att bombadera er med flera bilder har jag samlat godbitarna i ett litet minikollage.
Foto: 1. Minichefen har för första gången varit ute i längdskidspåret. Min gamla pulka (som jag låg i när jag var liten) har sparats i många år och nu kom den äntligen till användning igen. Minichefen sov som en stock! 2. Vår hytte 3. Skidspåret utanför stugknuten bjöd inte bara på fin skidåkning utan också fantastisk utsikt och fin solnedgång. 4. Kalla, hårda och väldigt fina spår 5. Utsikt från fiket inne på Pellestova 6. Pellestova, lite vindpinat uppe på fjället. 7. Vackra vyer på fjället 8. Lika vackert är det att köra bil i den här miljön. 9. Ett kallt hej (-19) från skidspåret

Nyårshälsning från Norge

Gott Nytt År och god fortsättning! Jag vet, det är några dagar sent, men bättre det än aldrig! Vi har varit i stugan där internetdöden råder, så japp, dåligt med inlägg och tyvärr ingen nyårshälsning. Nu kommer det istället en stor nyårskram från ett kyligt Norge. Vi kom hit igår och hoppas nu på mycket skidåkning en vecka. Hoppas att ni har fått en bra start på det nya året.
Foto: Emmelie
RSS 2.0