John Paul Gaultier lanserar tyger

För er som gillar John Paul Gaultier kan jag tipsa om att han vilken dag som helst (dom har sagt slutet av september) kommer lansera textilier tillsammans med det franska inredningsföretaget Lelievre. Än har dom inte släppt vad som komma skall, men HÄR kan du hålla det under uppsikt om ditt hjärta klappar lite extra för John Paul.
Foto: Pressbild Lelievre

En höstdag på Rosendal

Att vandra runt och ta en fika på Rosendals trädgård är inte endast väldigt mysigt, utan också riktigt ögongodis för en fotoälskare. Därför kan jag inte låta bli att bjuda på lite bilder från gårdagens besök.
Tänk att något så enkelt, kan vara så fint! Att sitta i ett växthus med vinrankor i taket är egentligen väldigt simpelt, men ändå väldigt vackert!
På ett bord inne i butiken säljs det glas och vaser i många varianter. Här kan man verkligen hitta olika former, storlekar och färger!
Foto: Emmelie
Helt plötsligt gick det upp en ny värld för mig, man skulle kunna kalla den plantering och lökvärlden. Fritidshuset har ju faktiskt en tomt och kanske är det så att jag ska putta ner några lökar i jorden nästa helg. För visst vore det fint med lite krokusar och påskliljor i trädgården när våren tittar fram.

Said by Josef Frank

Just nu är det mycket på mitt schema. Om några futtiga veckor så byter jag jobb och det är mycket att axla innan jag kan slå ihop och säga hej då. Med det som bakgrund har bloggandet hamnat lite på efterkälken!
Idag kom också min kompis från Japan hem på en snabbvisit och dagen har ägnats till att strosa på Djurgården, fika på Rosendal och så ett besök hos Svenskt Tenn! Bjuder på en Instagrambild från Svenskt Tenn som jag fotade på stående fot med min telefon! Utställningsytan inne i butiken ändras titt som tätt och just nu är den som en hyllning till tapterna från Josef Frank. Tillsammans med de färgglada väggarna så passar det här citatet utmärkt tycker jag! Hoppas att ni har en trevlig lördag!
Foto: Emmelie, via Instagram, emmeliejoh

Romantiska strutar

Sprang på ett riktigt mysigt pyssel, som kanske inte helt känns så höstigt (mer vår)! Men byter man blommorna till exempelvis lingonris så kommer det ge en helt annan känsla. Eller, så kanske man vill göra en godisstrut istället. Tips på hur du gör hittar du här.
Foto: Beyond Beyond

Gör en girland

I Johanna B:s sista nyhetsbrev så tipsade hon om ett litet pyssel. På hennes hemsida kan man skriva ut en grafisk girland, helt gratis. Går sedan att hänga upp på väggen eller på en passande hylla. Ladda ner, skriv ut, klipp ut, trä på ett snöre och häng upp. Du hittar det här.
Foto: Johanna B

Jag erkänner - jag älskar skor

Det är bara att erkänna - jag älskar skor! De kan vara gröna, gula, runda, spetsiga, höga eller låga - jag älskar dom alla! Mina skor står faktiskt i en ok ordning inne i garderoben, men se på den här bilden! Vem vill inte ha det så här! Otroligt smart tycker jag. Jag ska nog också allt fota mina skor och sätta bilden på en liten låda! Det blir både fin ordning, lätt att stapla och det är även lätt att hitta!
Foto: Lucky

Hösten är kommen

De sista dagarna tycker jag att man har känt att hösten verkligen har knackat på dörren. Även om värmen och solen gjorde en väldigt kort visit under sommarmånaderna så kan jag inte hjälpa - jag längtar till vintern! Se bara på de här fina bilderna från the sweet occasion, vem längtar då inte lite efter en kopp choklad? Det fina hjärtat och blomman i chokladen är gjord utav frusen grädde. Frys in lite grädde i en burk och stansa sedan ut motiv med hjälp av en pepparkaksform!
Foto: The sweet occasion

Pysselkollage

Jag har varit så otroligt pysselsugen i flera dagar, men, jag har inte helt tagit mig tid till att pyssla. Istället blev det ett snabbt "kollage-pysslande-och-fotande" på några minuter nu ikväll. Bara för att jag hade lust helt enkelt! Så här blev det. Hjärtat som jag försökte få till syns knappt på det mörka underlaget, men ni kan nog se det skymta lite! Hoppas att ni har haft en bra helg! Dags att samla energi för en ny vecka!
Foto: Emmelie

Instagram update

Jag blir mer och mer förtjust i Instagram! Samtliga bilder har jag tagit med min telefon, så ingen systemkamera så långt ögat kan nå och därav också lite sämre kvalitet. Men, en bild sägs ju säga mer än tusen ord och här är en uppdatering från den senaste tiden! Vill du följa mig på instagram hittar du mig som emmeliejoh.
Foto: 1. Morgonpyssel! 2. Svampplockning i stugan 3. Älskar inredningen i den här receptionen till ett av Sveriges större företag 4. Frukost mitt i veckan 5. Min kompis nya, fina kökstapet 6. Nystädat hemma 7. Tur på stan i mina nya leopardfärgade skor 8. Älskar borden i vardagsrummet och funderar om det egentligen ska inskaffas ett til?! 9. Snabbvisit på Room i Stockholm

Trendspaning

I gårdagens Falkenbergsposten spanade jag trender för 2013. Är du nyfiken på att läsa hela inlägget, så hittar du det här. Vill också passa på att önska er en jätte härlig fredagskväll och helg med för den delen!
Foto: Printscreen Falkenbergsposten

Text i kakorna

Jag är svag för detaljer, det där lilla extra och det där som man inte hittar överallt. I USA kan man hitta de mest fantastiska saker och gillar man detaljer så är ju USA "the place to be". För något år sedan sprang jag på de här, lite roliga kakformarna som gör att man kan skriva personliga texter på kakorna. Jag måste erkänna att jag inte är lika förtjust i färgerna på kakorna, men jag gillar texten! Nu sprang jag på kakformarna i en webbshop, där dom faktiskt går att beställa till Sverige. Så är du sugen på att baka liknande kakor - så hittar du dom HÄR.
Foto: Williams Sonoma

Skummbolsfirande

Det har varit mycket att göra den sista tiden, men i dagarna har det äntligen blivit offentligt att jag ska ta mig ann nya utmaningar! Det är alltid med en blandning av sorg man lämnar det gamla bakom sig, men samtidigt ser fram emot framtiden och nya utmaningar! Imorse fick jag också flera meddelanden om att några hade sett min trendrapport för 2013 i Falkenbergsposten! Jätte kul! Jag ska se om jag kan visa er ett litet utkast här sedan. Tills dess hittar ni den här. Nu firar jag istället med en skummboll och så tänker jag "fasiken" gå och lägga mig i tid! 
Foto: Emmelie

Satan i gatan så snyggt

Ursäkta mitt språk, men satan i gatan så snyggt stylat det här hemmet är! Jag gillar också blandningen av sakerna, kudden från IKEA som blandats med Pia Walléns filt, lampan från Design House Stockholm liksom mattan från samma ställe. Jag kan nästan ana att det är någon som har varit framme och lagt sina stylisthänder på hemmet innan det var dags för "till-salu" fotograferingen. Men oavsett, så är det riktigt snyggt!
Foto: Alvhem

Frukostdukning mitt i veckan

Ibland, eller ja, kanske inte ibland utan rätt så ofta faktiskt, så kommer min kollega till mig lite tidigare på morgonen. Vi har en liten "deal" - jag dukar fint och han kommer med färskt bröd och så äter vi frukost tillsammans! Det är faktiskt riktigt trevligt och är en trevlig start på dagen! Morgonens dukning missade jag att fota, men här kommer bildbevis från förra veckans dukning!
Jag tejpade lite washitejp på bordet. Man behöver egentligen inte så mycket, utan sätt bara några små remsor så lovar jag er att det piffar till bordet!
Jag satte sedan också samma tejp på glaset. Man behöver inte alltid göra dukningen så avancerad, utan ibland gör även det lilla väldigt mycket!
Foto: Emmelie

Printkärlek

Jag har fått lite "nippran" på snygga tavlor. Fritidshuset behöver få lite dekoration på väggarna och även vårt sovrum skulle må bra av en tavla eller två. Det finns mängder av duktiga illustratörer. Jag har tittat runt lite bland de både mer kända, men även de mer okända. Här kommer lite tips!
Foto: Take a Bow av Lovisa Burfitt från Lovisa Burfitt, Leopard av Cassandra Rhodin, Untitled av Erika Blomgren, Bisou av Lisa Ekstrand, För alltid av Ylva Skarp, On my Way av Mette Boesgaard, Say it av Therese Sennerholt, Cherry av Anneli Olander
 

Fotoprojekt

Ikväll har jag haft fotografering á la mig själv! Japp, med fjärrutlösaren i handen har jag hoppat runt här hemma och känt mig lite allmänt fjantig. Mycket lättare blev det sedan när jag kunde fota lite kollage och detaljer istället. Bilderna har jag, tillsammans med en text, skickat iväg till en tidning som har bett mig att göra ett liten trendrapport vad gäller inredning. Jag ska se om jag kan visa er slutresultatet lite senare. Tänkte ändå att jag kan bjuda på några mindre detaljbilder från min fotosession med prylarna (inte med mig själv!)
Foto: Emmelie

Porslinet Berså eller stolen Eames på väggen

Är du sugen på att ha Eames gungstol på väggen, eller Stig Lindebergs tekanna Berså eller varför inte Kay Bojesen apa som hänger i Eames hängare "hang it all". För cirka 150 lappen kan du köpa dessa prints på Etsy. Vill du titta in i shoppen så hittar du den HÄR.
Foto: Etsy, handz

Vem är stolen?

I den senaste pressreleasen från Boråstapeter så skymtade det en otroligt fin stol. Jag vet att jag har sett den tidigare, men jag kan inte dra mig till minnes vartifrån. Så, help, help - vems är stolen? Var kommer den helt enkelt ifrån? Jag vet att stolarna runt köksbordet är från Hay, men därifrån kommer inte den här fina karmstolen. Den fina stolen skulle passa som handen i handsken i vårt fritidshus. Tänk den stolen, vid en öppen spis! Där skulle jag vilja sitta i vinter!
Foto: Eget kollage med bilder från Boråstapeter

Sista chansen och jag tror jag är redo för höst

Glöm nu inte att det är sista chansen imorgon att vara med i tävlingen som jag har tillsammans med Iittala. Som ett litet avslut bjuder jag på två bilder som jag fotade i fritidshuset i helgen. När jag ser dom här så längtar jag faktiskt lite till vintern, att få sitta inne framför brasan medan snön yr och dricka en stor, varm kopp choklad! Hösten - jag är redo!
 
Även om den ljusa koppen i den nya Sarjaton serien är väldigt fint, så tror jag faktiskt att jag gillar den ljusrosa lite mer!
Foto: Emmelie

Årets sista blåbär blir till paj

I helgen kunde jag inte låta bli att gå lite "loss" med kameran på Iittala porslinet som ni nu kan vara med och tävla om på bloggen. Jag läste att både kopparna och skålarna går att frysa, ha i micron och även i ugnen. Jag tänkte att jag måste ju testa om det verkligen stämmer, så jag rörde ihop en liten blåbärspaj på (vad jag tror är) årets sista blåbär. Så här gick det! Pajen blev riktigt god och ja, skålarna gick utmärkt att ha även i ugnen!
Foto: Emmelie

Blossa 2012

Trender är inte alltid till för att brytas, så därför tänker jag även i år visa upp årets Blossa glögg. Jag tror allt att min svenska kompis som numera bor i Japan allt kommer att bli lite nyfiken på att smaka årets blögg, för Blossa har i år hämtat inspiration från just Japan. Blossa beskriver årets smak som en blandning av den japanska yuzufrukten och svensk glöggkultur. Det är en välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.
Foto: Pressbild Blossa

Frukost dukning

I helgen när jag fotade för Iittala tävlingen, så kunde jag inte låta bli att duka upp en trevligare frukost. Jag älskar verkligen vårt träbord i fritidshuset (ett loppisfynd som vi slipat av).
Vad gör sig också bättre på trä, än just trä(!) Så, björkblad fick åka in och pryda mitten av bordet. Färgen på Iittallas kopparna och skålar smälte också bra in med de härliga naturfärgerna. Glöm nu inte av att vara med och tävla om kopparna och skålarna. Tävlingen hittar du här.
Foto: Emmelie

TÄVLING MED IITTALA

I dagarna så släppte Iittala en helt ny porslinsserie, Sarjaton. Serien är skapad av sex designers från mode, produkt, grafisk och digital design. De olika designerna har haft en sak tillsammans och det har varit att tolka finländska traditioner på ett modernt sätt. Ur det föddes den här serien och tanken bakom porslinet är att man ska kunna mixa och matcha de olika delarna med varandra och även med det man redan har hemma i köket. Därav namnet Sarjaton som betyder just “utan serie”.
 
Tillsammans med Iittala har jag nu fått möjligheten att låta er vara med och tävla om Iittala Sarjaton porslin (4 koppar och 4 skålar) till ett värde av 1.400,-. För att vara med och tävla svarar du på frågorna i kommentarsfältet. Lycka till! Tävlingen pågår till torsdagen 13 september 24.00.
 
Frågor:
1. Under Sarjatons porslin gömmer det sig ett litet djur, vilket? (Tips: titta här)
2. Varför vill just du vinna Iittalas nya porslin?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Mattestilda, som svarade 10/9 11.11



 
Foto: Emmelie. Du har möjlighet att vinna 4 skålar och 4 muggar från Iitalla, värde 1.400,-. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 13/9 kl. 24.00.

Höstmys i fritidshuset

Vi har nyss kommit hem från en härlig hösthelg i fritidshuset. Vädret har verkligen visat sig från sin bästa sida och vi har krattat löv, klippt gräs, plockat lingon och varit på svampjakt. Efter många om och med och lång tid i skogen så hittade vi äntligen lite gyllengula svampar, precis så det räckte till två smörgåsar! Yippi, första svampen i år (och hoppas inte det blir den sista!)
Foto: Emmelie

Hej kära fredag

Fredagen har äntligen tittat fram i kalendern! Vad jag har längtat efter dig kära fredag! Idag efter jobbet far vi direkt till stugan. Ska bli så otroligt skönt! Skogsvandring, svampplockning, mys inne och yatzy! Ja, jag tror allt att det är det som jag ska ägna mig åt i helgen! Trevlig fredag och trevlig helg!
Foto: Emmelie

En bra morgon, så det så!

Ibland kan man ha riktiga "skit-dagar". Min gårdag var väldigt nära att vara en sådan dag och nu ska det bli ändring på det! Jag ställde klockan lite tidigare idag och så gick jag upp gjorde en frukostbricka, hoppade ner i sängen igen och såg på nyhetsmorgon! Nu jäklar ska det bli en bra dag!
Ser ni den lilla apan i temuggen? Den fina te-apan fick jag av min kompis som bor i Japan just nu, men som var hemma på besök för någon vecka sedan. Visst är den lite rolig?
Jag tog också fram washi-tejp som fick hamna på servetten och runt koppen! Lite dekoration av washi gör väldigt mycket, men jag lovar er, det tar inte lång tid att göra! Hoppas att ni får en jätte bra torsdag!
Foto: Emmelie

Kvällspyssel på eames stolen

Jag har haft ett par hektiska dagar och ikväll blev det inte så många knop gjorda. Fick dock för mig att gå loss lite med kameran och så här slutade det, med ett litet hejsan på den kära Eames stolen. Hur mycket det än kved i magen när vi köpte de kära stolarna för många pengar, så måste jag säga att jag verkligen älskar dessa fina stolar. Till råga på allt tycker jag fortfarande att de är precis lika snygga som de var när de var nya!
Foto: Emmelie

Gör en egen lampa

På semestern köpte jag en gammal lampskärm som jag senare "klädde av". Min tanke var att jag skulle låta den vara "avklädd" men när jag fick syn på det här tipset hos Dollar Store Craft så kom jag eventuellt på andra tankar. Ska nog allt fundera på om det ska bli något sådant här istället. Tipset på hur ni gör den här lampan hittar ni HÄR.
Foto: Dollar Store Craft

Måndagspepp

Måndags morgon och jag tänkte att det kunde passa bra att börja veckan med lite måndagspepp! På väggen i vårt kök har jag nämligen satt upp det här Nalle Puh citatet som jag tycker kan vara lite tänkvärt! Så hej hopp och hoppas att ni får en bra start på veckan!
 
"Om snöret inte håller, utan går av är det bara att försöka med ett annat snöre"
Nalle Puh

Foto: Emmelie

Nya vykort av Therese Sennerholt

För er som (likt mig) gillar illustratören Therese Sennerholt, så kan jag tipsa om att hon precis (i fredags) släppte en ny vykorts samling. Den här gången heter samligen Move On och det är fyra kort med texten Move On, Hello, Shit Happens och Flaws are beutiful.
Foto: Therese Sennerholt

Nya IKEA favoriter

Den nya IKEA katalogen har legat hemma i vårt kök och liksom blängt på mig sedan den trillade in genom dörrinkastet. Först igår fick jag tiden att i lugn och ro sätta mig ner och bläddra i den och oj, vilken bra katalog! Jag måste säga att jag allt tycker att detta är en av de bättre katalogerna de har gjort. Vilka nyheter! Jag har samlat ihop några av mina favoriter. Vilka är dina?
Foto: (IKEA) Byrå PS 3995,-, Hylla Hyllis 99,-,  Serveringsfat IKEA 365+ 99,-, Grytunderlägg med magnet IKEA 365+ Gunstig 39,-, Rullbordet Råskog, 499,-,  Kuddfodral Lappjäng Ruta 79,-, Skåp i Furu IVAR 595,-

Vit korg har flyttat hem

Ni som följer bloggen har kanske sett att jag är svag för de så kallade trådkorgarna. Jag tror att min sambos kära mamma också har lagt märke till det och i fredags när min sambos pappa och syster dök upp i lägenheten hade de en otroligt fin trådkorg med från min svärmor. Nu kan jag bara inte helt bestämma om den ska få stanna i lägenheten eller om den ska få flytta upp till fritidhuset. Jag känner att den passar precis lika bra på båda ställena! Ja.. jag får klura lite till och tills dess får den en fin plats i lägenheten!
Foto: Emmelie
RSS 2.0