Mitt drömhus är(var) till salu

Är ni som jag, har ni också spanat in något drömhus i området där ni bor? Ni vet sådant där hus som man bara går och tittar på, suktar efter och tänker att en dag kanske det kan bli mitt?
Ja, jag har några få sådana hus i vårt område. Under min mammaledighet har jag gått förbi, kikat och drömt mig bort. För en vecka sedan kom ett av mina topp tre hus ut till salu. Alltså... man kan säga att det kommer ut till salu lite för tidigt. Ja, lite "vi-har-inte-hunnit-spara-tillräckligt-med-pengar-för-att-köpa-detta". Förstår ni vad jag menar?  Jag kunde ändå inte låta bli utan var tvungen att ringa och prata med vår bankdam.. bara ifall att. Och ja, så planerade vi att gå på visning idag. Men, vet ni vad? Någon har lagt ett (mega)bud och köpt huset innan visning. Jag förstår dom - det var to die for! Men, även om jag gråter lite i hjärtat så kan jag ändå inte låta bli att dra en liten lättnande suck. Det var liksom inte mening just nu bara. Men, detta hus.... *suck*. Det är helt totalrenoverad i riktig topp-kvalitét. Fyra eldstäder och ett tornrum. Ja, titta nedan så ska ni få se!
 

Enkel lördagsbukett

När man har ett litet barn i huset så ingår liksom tidiga morgnar på köpet. Idag smög jag och lilla chefen upp och gick ut runt husknuten och plockade en bukett med blommor. Jag hade inte köpt några blommor till helgen och egentligen behövs det faktiskt inte, för hur många vackra blommor finns det inte ute nu?!
 
Foto: Emmelie

Desserttips

I förra inlägget berättade jag om helgens cykelfest. Vi bjöd som sagt på desserten. Med tanke på att det var flera personer som vi aldrig träffat var det också svårt att veta vad de tyckte om i matväg. Därför gjorde jag istället fyra olika minidesserter så att det skulle finnas något som passade alla. En klar favorit på bordet blev verkligen den Tiramisu som jag gjorde med recept från Roy Fares. Den var så otroligt god så att jag tänker att jag lägger en liten "heads up" även här och det är så att det är någon som har lust att prova!
Foto: Emmelie

Dukning i sommartider

I helgen har vi haft cykelfest i området där vi bor. Ett väldigt roligt koncept som verkligen var en hit! För att förklara  väldigt enkelt så fick vi en vecka tidigare en lapp i brevlådan som berättade att vi skulle infinna oss en viss tid, på en specifik adress för att äta förrätt. Väl på plats så träffade vi (självklart) de som bodde i huset och även ett par till som vi inte kände. Efter cirka 1,5-2 timmar fick vi en ny lapp av de som höll i förrätten med en adress som vi skulle cykla till för att äta varmrätt. Åter igen så kände vi inte dom som bodde där och inte heller det andra paret som kom dit. Sista rätten, desserten, hade vi blivit tilldelade att ha i vårt hem. Så efter 2 timmar med varmrätt cyklade vi hem till oss för att ta emot två andra par vi inte hade träffat tidigare för att bjuda på efterrätt. Lite senare cyklade alla som hade varit med (70 par) ner till en efterfest i partyttält nere vid hamnen. Väldigt lyckat måste jag säga och otroligt roligt och ett bra sätt att lära känna andra människor! Tyvärr så missade jag helt att fota dukningen jag hade gjort för efterrätten. Därför tänkte jag att jag istället visar er de här inspirerande bilderna från IKEAs blogg Livet Hemma. Snyggt och inspirerande!
Foto: Livet Hemma, IKEA
RSS 2.0