MINA Påsk DIY-tips

Med en ettåring i hemmet och fulltidsjobb så har mitt påskpyssel det här året varit väldigt dåligt (typ en påskblomma planterad vid entrén). Men under åren har jag samlat på mig en hel del diy tips för påsken och jag tänkte; "Varför inte visa dom igen?!" Bra tips är ju till för att delas.
1. Skriv, eller stämpla en text eller ett namn på äggen. Här har jag stämplat namn och använt äggen som bordsplacering. Fungerar faktiskt lika bra året runt som vid påsk Läs mer här. 
2. Vik en kaninservett till dukningen. Läs mer här
3. Påskdukning i stugan. Läs mer här
4. Marmorera ägg med hjälp av nagellack. Läs mer här
5. Blåbärsägg. Japp, dessa är färgade med hjälp av blåbär. Läs mer här.
6. Gör en påskhare i papper som exempelvis kan användas på påskbordet. Läs mer här
Foto: Emmelie

Påskinspiration

Även om det är jobbdag för mig idag med så känns det lite som den officiellt första påskdagen! I Stockholm så bjuds det också på riktigt påskväder; strålande sol och blå himmel. Hang in there,  säger jag. Detta har jag längtat efter. Hepp! Trevlig skärtorsdag på er!
Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Tiden den rusar

Tiden har minst sagt rusat den sista tiden. Efter ett års mammaledighet har jag satt igång och jobbat. På mindre än tre veckor har jag avverkat två resor och flertalet nätter borta. Ja, ni kanske förstår att bloggandet har blivit lite lidande. Något jag är lite bättre på att uppdatera är instagram, så vill du hänga med lite mer så tipsar jag om att följa mig där under emmeliejoh 
 
 

Vasaloppsfrukost

Vid 8.00 på söndagsmorgon så satt vi bänkade framför tv:n med nybakat bröd och en riktigt god frukost. I vårt hem är den här första söndagen i mars, den så kallade Vasaloppssöndagen, helig! I förra veckan åkte jag Tjejvasan och min sambo Öppet Spår, men idag har vi verkligen njutit av att heja på vänner och bekanta genom tv:n.
Foto: Emmelie

Köksinspiration

Ljust, fräscht och otroligt snyggt. Ja, det sammanfattar köket på bilderna nedan. Vilket kök! Kaklet tycker jag är riktigt fint, men pricken över i är verkligen de fina hantagen på köksluckorna. Vill du se fler bilder från just den här lägenheten så hittar du den här hos Fantastic Franc.
Foto: Fantastic Franc

1 års firande

De sista två veckorna har varit minst sagt hektiska. Närmare en vecka har tillbringats i Dalarna där jag har skidat TjejVasan och sambon har skidat Öppet Spår. Den lille har hunnit fylla 1 år. Tro det eller ej så har också ett år av mammaledighet gått mot sitt slut och jag har börjat  jobba igen. Ja, ni förstår att det inte har blivit så mycket bloggande den sista tiden. Men nu tänkte jag äntligen visa er lite bilder från kalaset från förra helgen!
Ballonger är en hit för en ettåring. För några ynka kronor köpte jag ballongpinnar så att ballongerna kunde stå upp. Perfekt om du inte vill lägga pengar på att fylla dom med helium. Jag skrev ut en etta på datorn som jag klippte ut och limmade på en ballong. 
Jag ställde flera ballonger i en vas. Jag gjorde också (för första gången) egna mums-mums. Kan verkligen rekommenderas för vilken hit! De blev riktigt goda och det var inte så svårt som jag trodde.
Foto: Emmelie
RSS 2.0