Nyårspyssel

Igår började jag lite nyårspyssel inför kvällens dukning. Stugan är inte full utav pyssel så jag letade runt i mina gömmor och fick helt enkelt ta det jag hittade.
Jag hittade någar guldtallrikar, svart silkespaper och ett stort vitt tygstycke (ska nu bli en nyårsduk). Fynden gjorde att helt enkelt bestämde mig för att dukningen ska få gå i vitt, svart och guld!
I en gömma hittade jag också lite gammal svart griffelfärg. Den går lika bra att använda som just svart färg så jag har nu använt den för att måla grankvistar svarta.
Kvistarna har jag tänkt att antingen knyta runt servetterna som en servettring eller sätta i små vaser på bordet.
Jag hittade en gammal stämpel med texten "the future looks bright". Egentligen har den suttit tillsammans med ett gäng studentstämplar, men jag tycker texten passar precis lika bra inför ett nytt år. Jag stämplade den på vitt papper som jag klippte ut och satte på lite tjockare svart papper. Jag har tänkt att sätta den fina texten runt champagneglasen och även använda den i dukningen. Gott Nytt År på er och tusen tack för att ni tittar in här Jag hoppas att ni får ett jättefint avslut på detta året och en jättefin start på 2015. Stor nyårskram till varende en av er!
Foto: Emmelie

Nyårs-duk-funderingar

Vi njuter för fullt av mellandagarna i stugan. Jag gillar verkligen att skrota runt utan måsten. Plötsligt har man tid att bli helt uppslukad i ett pysselprojekt, fastna flera timmar i en bok eller bara se flera avsnitt i rad av sin favoritserie. Igår drog jag fram flera saker och började fundera på nyårsdukning. Detta får bli ett litet smakprov. Fortsättning följer helt enkelt.
Foto: Emmelie

Fortfarande frukostmys med julfeeling

För mig är inte julen över utan jag försöker att mysa av alla ljusen, vörtbröd, granen och allt som hör julen till ett tag till. Jag försöker liksom hålla fast i det lite till bara för att det är så mysigt. Så, julporslinet får fortfarande stå på bordet och julgröten serveras till frukost! Trevlig helg!
Foto: Emmelie

Juldukning

Hoppas att ni har haft en jättehärlig julafton och juldag. Vi myser för fullt i stugan och tro det eller ej så är det ett riktigt vinterlandskap utanför dörren.
Jag har som tradition att visa juldukningen så här kommer årets! 2013 låg det en röd linneduk på bordet, men i år lät jag det fina träbordet stoltsera för sig själv. Mitt på bordet skapade jag en slinga utav granris. Jag har sedan använt mig utav led-ljus från Enjoy Candles. Ingen brandrisk "what so ever" så de kan lätt placeras i granriset. Perfekt för myskänslan!
Foto: Emmelie

God Jul

 

Tallen står (snart) så grön och grann i stugan

Förra året inledde vi en ny tradition i stugan; vi köpte julgran på rot! Japp, ni skulle sett min förvånade min när jag snabbt ringde min mamma från bilen och säger "Damen säger att jag ska köpa den på rot???" Jag förstod helt enkelt inte alls vad det betydde. 5 min senare visade det sig att jag skulle traska med den lilla damen ut i skogen, med en såg i näven och spana in bästa träd. Det blev en liten fin tradition som skapades och för andra året i rad gick vi igår ut och köpte ett träd på rot. Tyvärr är min mamma allergisk för gran så för vår del har det blivit en jultall itsället. Tips till er som är allergiska och inte vill ha plastgran. Nu står den fina tallen i stugan och ikväll ska den kläs.
Foto: Emmelie

Juldukning

Är du sugen på en mustig, rejäl, bastant juldukning? Ja, ni förstår vad jag menar när ni ser bilderna från IKEAs blogg Livet Hemma. Hela dukning känns rejäl på något sätt. Lite murrig, men ändå mysig.
Foto: Livet Hemma, IKEA, Ragnar Ömarsson

Tips: Paketinslagning

I helgen tror jag att det är många som sitter med en kopp glögg och slår in paket. Vill ni ha lite tips så kan jag först tipsa om mina tidigare inlägg som ni hittar här, här, här och här. Om ni vill ha fler tips så har jag plockat ut några av olika inspirationsbilder från Pinterest. Happy inslagning!
Foto: Pinterest
Har du inget snöre så kan du istället måla direkt på paketet. Detta är egentligen inte så svårt, men visst blir det snyggt?!
Foto: Pinterest
Känner du att det inte är din grej att måla eller rita på paket så an du istället klippa ut exempelvis granar i ett annat presentpapper eller från ett ritpapper. Klistra dom sedan på paketet eller sätt dom på ett litet snöre.
Foto: Pinterest
Ibland kan det bara handla om att tänka lite "utanför boxen!. Sätt på snöret lite annorlunda, klistra fast julkortet på paketet eller tejpa mitt över en etikett.

IKEA släpper snygga köksnyheter

Det känns lite tidigt att prata om inredningsnyheter som släpps i februari (jag menar, vi är ju faktiskt inne i ett julstim just nu!). Men, vissa nyheter tåls att rapportera om och IKEA:s vårnyheter är verkligen sådana. Nyheten för i år är det kommer ett flertal bordsskivor och underreden som kan kombineras ihop till stilsäkra matbord.Totalt är det sju underreden och nio bordsskicor som vi kommer att kunna välja på. Allt från modern minimalism till rustik lantlighet.

 Bordsskivan VÄSTANÅ är här kombinerad med underredet VÄSTANBY. Bordsskivan är i tjock askfaner och ben i massiv björk.
Här är det bordsskivan DALSHULT  som är kombinerat med benen SLÄHULT. Perfekt för den som vill ha en skandinavisk look.
Pressbilder: IKEA
I massiv furu är både bordsbenet RYGGESTAD och bordsskivan GREBBESTAD. Passar kanske den som vill ha en enkel med elegant design.

DIY: Gör en egen presentpåse

Tänkte att jag lagom till jul skulle tipsa om hur ni relativt enkelt kan göra en liten presentpåse. Jag har gjort några stycken. Just den här har jag lagt en liten julklapp i, men jag har också gjort en påse för att lägga lite julgodis som gå-bort-present. Så låt fantastin flöda!
Jag använde presentpapper till min påse. Om du ska lägga lite tyngre saker i din påse skulle jag dock rekommendera lite tjockare papper. Jag klippte till en remsa papper som jag vek dubbel och tejpade ihop i skarven.
Vik in vänster och höger kant på pappret.
Vik sedan ner de över och undre kanten.
Tejpa ihop botten över din vikning. Jag har använt washi tejp men det går precis lika bra med vanlig tejp.
Slutligen vek jag ner kanterna längst upp på påsen. Jag gjorde små hål med hjälp av en hålslag och satte in lite presentsnöre. Färdigt!
Foto: Emmelie
Jag la ett litet paket i min mini-påse. Jag hängde sedan en liten etikett runt hantaget och så var det klart! Redo att ge bort.
 

Gratis juletiketter

Jag sprang på de här fina juletiketterna via Pinterest. De finns för gratis nedladdning och sedan är de bara att skriva ut och klippa ut för att fästa på sina paket. Snygga, eller hur?! Du hittar dom här.
Foto: Jasmine

Just nu - söndagsmys

Bjuder på en just-nu bild från liggande soffläge. Vi har varit ute på en långpromenad i finvädret och nu ligger jag soffan i köket och tittar på Vinterstudion. Det får vara slapp söndag ett litet tag till, innan vi ska iväg på glöggmingel.
Hoppas att ni njuter av en skön söndag!
Foto: Emmelie

DIY: Paketinslagning i rött

För några dagar sedan gav jag några tips på paketinslagning. Då gick allt i natur, med accentfärger som brunt och svart. Vissa tycker bestämt att julen ska vara röd och för er (och er andra också) kommer här lite paketinslagningstips med mycket rött.
Här har jag gjort en rosett utav ett lite tjockare band. Jag vek bandet dubbelt och virade lite silversnöre på mitten. Rosetten satte jag sedan fast på paketet med dubbelhäftande tejp. Ett tips är att ta flera varv med snöret runt paketet. Här har jag använt ett tygsnöre i rött och vitt som jag virat tre gånger runt paketet.
Ofta går det att kombinera olika sorters julklappspapper för att skapa effekter. Här har jag klippt ut långa vimplar i två andra presentinslagningspapper. Det första var ett neutralt brunt och det andra var rött med vita prickar. Sedan har jag limmat båda två på paketet.
Kommer ni ihåg hur man vek små stjärnor när man var liten? Ibland gjorde man det i silkespapper, men här har jag använt brunt presentinslagningspapper. Den vikta stjärnar har jag satt fast på paketet med dubbelhäftande tejp. Den röda, lite genomsnkinliga, randen på paketet är röd washitejp. Texten, den 24 December, har jag stämplat, klippt ut och satt fast på stjärnan.
Foto: Emmelie

Stugmys

Helgen blev betydlig lugnare än vad jag hade räknat med. Till åttio procent blev det soffhäng, vinterstudion, bok och julpyssel. Min sambo har totalt slukat en skidbok i helgen och jag har istället slukat skönlitteratur och te. Ja, den här bilden speglar verkligen min helg (det är bara soffan som saknas).
Foto: Emmelie

Stugmys på andra advent

Vi är nyss hemkomna från en härlig helg i stugan. Det finns inget som går upp mot att tidig helgmorgon tassa upp på de kalla golven, tända kaminen och krypa upp i soffan med en kopp te. Pågrund av att jag ska hålla en tidig morgonföreläsning imorgon så var vi tvugna att åka hem ikväll igen. Nu har jag krypit upp i soffan hemma och ska se över det sista på min presentation. Hoppas att ni har haft en mysig andra advent och får en härlig söndagskväll!
Foto: Emmelie

DIY: Paketinlasgning

I december vill jag verkligen hinna njuta av allt som hör julen till och få en riktig julkänsla i kroppen. Därför är jag också ute i rätt så god tid, vilket (jag vågar knappt säga det) innebar att jag slog in mina första julklappar redan i slutet av november. Jag har samlat ihop lite tips som gör att du med relativt enkla medel kan få till en fin touch på julklapparna.
De små vimplarna har jag klippt ut ur en gammal kartong. Hålen gjorde jag med hjälp av en hålslagare och sedan stämplade jag på bokstäver. Du kan själv välja vad du vill skriva. God Jul, namnet på den som ska få paketet, andra julord eller varför inte julkram. Stämplarna som jag har använt kommer från granit, men du kan lika väl skriva för hand eller klippa ut bokstäver ur en tidning och klistra på. Sedan är det bara att trä på de små vimplarna på ett paketsnöre som du knyter runt paketet.
Jag har gjort en lite "ficka" på paketet med hjälp av ett annat presentpapper. Fickan limmade jag fast på paketet och sedan la jag i en liten lapp där det står vem som ska få paketet. Jag har klistrat fast några paljettstjärnor och så trätt runt lite paketsnöre.
Nedan är en liten samlingsbild. Till det större paketet har jag klippt ut en svart stjärna i lite tjockare papper. På stjärnan har jag skrivit God Jul med hjälp av en dymo.
 Foto: Emmelie

Gör en jullampa

Kan ni förstå hur fort veckorna faktiskt går?! Jag har svårt att förstå att det redan är fredag imorgon och att andra advent närmar sig. Vår helg ska bestå av stygmys och julpyssel. Stjärnor och julpynt ska upp i stugan, något julbak kanske det blir och så ska vi gå på riktig hälsinge-julmarknad. Julmys deluxe helt enkelt.
För att inspiereras till julpyssel har jag surfat runt lite och på Pinterest hittade jag det här jätteroliga tipset på en jullampa. Du behöver faktiskt inte ens hänga lampskärmen över en lampa, du kan helt enkelt hänga upp dom som dekoration. Mitt tips är att kika in på en loppis för där kan jag lova att ni hittar flera lampskärmar för en tia eller två. Sedan är det bara att klä in dom i mossa!
Foto: Pinterest

Kära tomten

Nu ska jag äntligen ta tag och inreda ett till av åra sovrum. Då vi har mycket ljust trä i vårt hus så tänkte jag att nyanserna ska få gå i ljust beige och trä. När jag funderade lite närmare så kom jag självklart på att på min önskelista till tomten står också en väska hos Svenskt Tenn. Så nja, jag höll mig kanske inte helt till en önskelista till sovrummet utan det blev helt enkelt en "kära tomten..." lista. Vad önskar ni er till jul?
 
Foto: Vimplar, Vintage Beige, 149 kr hos miniroom.se, Hängande kanin från Oyoy, 315 kr hos Bluebox, Björk matta i offwhite från Desigh House Stockholm, Muuto Dots, 649 kr för ett 5-pack hos Länna Möbler, Grid Korg från Ferm Living, 500 kr hos Rum21, Väska Bag Elefant Lin, 1500 kr hos Svenskt Tenn.

Begär av lussekatter

Jag har fått ett totalt begär efter lussekatter. Förra helgens bak äts det nu flitigt av och kan det vara så att vi för första gången på flera år inte får kvar lussekatter till midsommar?! För tredje året i rad bakar jag efter mitt absoluta favoritrecept - det här! Hemligheten? Jag tror att den absoluta hemligheten  är att jobba degen ordentligt innan första jäsningen. Jag arbetar mina i assistent minst 15 minuter och det gör skillnad, jag lovar!
Foto: Emmelie
RSS 2.0