Blossa 14

Traditioner är inte till för att brytas, eller?! Jag har varje år som jag bloggat skrivit om Blossas årgångsglögg. Visste ni att Blossa har kommit ut med nya smaker varje år sedan 2003? Årets upplaga är inspirerad av Provence och smaksatt med torkad lavendel. Den har en spännande blommig smak och serveras med fördel kall eller rumstempererad.
Foto: Pressbild Blossa

Höstens färger i en vas

Oj, vad jag tjatar om alla fina höstväxter och höstlöv. Igår visade jag blåbärsris i en vas, för några dagar sedan visade jag ett annat höstlöv och här kommer nu ett tredje! Jag gillar verkligen höstens färger och även om sommaren är underbar med dess blommor så är hösten underbar med alla dessa färger. Under sommaren plockar jag gärna en bukett som får föja med in i en vas, men nu på hösten så går det lika bra att plocka in det som hösten har att bjuda på!
Foto: Emmelie

Helgmys i stugan

I helgen har vi njutit av lata och underbara höstdagar i stugan. Det har inte blivit många knop gjorda, men oj, så underbart det är att bara få vara ibland. Vi har dock pysslat lite och förberett oss för första snön så nu kan den mer än gärna få börja dala från himlen. Jag plockade också in lite blåbärsris och satte i en vas. Jag älskar de gröna kvistarna. Så fint och fräscht!
Foto: Emmelie

Köksdrömmar

Nej, vi har inga planer på att byta ut vårt kök, men min mamma är på riktigt köksjakt. Hennes tankar, drömmar och funderingar gör att jag tittar lite extra på alla kök jag ser. Jag vet att just det här köket inte faller min mamma i smak, men i min smak är det verkligen. Vill du titta in mer i lägenheten som har det här köket så kan du titta vidare här.
Foto: Alvhem Mäkleri

DIY: Handdukshängare

Hos fina och duktiga Bambula fick jag syn på ett tips på hur man kan göra en handdukshängare. Snyggt blir det ju också! Hon har använt en mässingsstång som hon sedan har böjt till. Har du inte behov av en handdukshängare, kan du till exempel istället göra en hållare till hushållsrullen.
Foto: Bambula

Lördagsfika med hösttouch

Idag har det krattats löv, insupit frisk höstluft och så har det självklart blivit en fika utomhus. Det gäller att ta vara på de fina dagarna som är kvar! Jag som till vardags inte direkt dricker kaffe (jag blir för pigg), festade till och med till det med en latte. Så nu är det bara att hålla tummarna för att jag ska somna ikväll! Trevlig lördags på er!
Foto: Emmelie

Nyheter från Design Letters till barnrummet

Design Letters muggar och fat har synts flitigt de senaste åren. Nu lanserar det danska företaget även formgivna leksaker för barn, eller ja, kanske mer för deras designälskade föräldrar. Den tidigare barnservisen i hållbar melanin utökas med en djup tallrik och i barnkammaren kan man från och med i höst bädda med bokstäver. Det kommer också ett memory med bokstäver och siffror på kuber av trä. Om de inte används så är de ett dekorativt inslag som tål att lämnas framme. 
Foto: Pressbild Design Letters, via Trendgruppen

Höstlöv som dekoration

Vår trädgård består just nu av mer löv än gräs. Ja, någonstans där under så gömmer det sig en gräsmatta men den går knappt att se. Förra helgen krattade vi löv i flera timmar men likaväl ser trädgården ut som den har utsatts för ett lövkrig den här helgen igen. Även om jag är lite trött på det så kan jag ändå inte låta bli att plocka in de "härliga" löven som dekoration. En liten kvist har hamnat i den fina vasen ekollonvasen.
Foto: Emmelie

Vad hände med tiden?

I helgen så gick jag förbi våra kalender på väggen och insåg att jag hade glömt att dra bort två månader. Alltså två månader! Vad har hänt med tiden undrar jag. Jag måste nypa mig och likaväl har jag svårt att förstå att det är mitten av oktober. Jag kan inte köpa det helt enkelt. Någon mer som känner som jag? Vare sig jag vill eller icke så ska i alla fall två augusti och september hamna i sopptunnan!
Foto: Emmelie

Resereportage: San Francisco

En vecka i San Francisco får nästan inte bara gå obemärkt förbi. Därför kommer här ett axplock av de mängder bilder jag har tagit i staterna. Vilken underbar stad! Jag hade läst innan att de bästa månaderna att åka dit var september eller oktober (blev dock en slump att vi åkte dit just då), men att det skulle vara så fint väder! Det var sommar igen helt enkelt! Håll i er. Detta är ingen reseblogg, men jag kan inte låta bli - här är San Francisco!
Vill du ha den här utsikten från en terrass så ska du ta dig upp till Cheesecake Factory i Macys. Är du inte sugen på deras cheesecake (som är otroligt goda) så har dom också väldigt bra mat. Att sedan sitta på terrassen och se ut över Union Square är en känsla i sig.
Helt ärligt - ja, det är så här fina stränder. Vi hyrde cyklar och cyklade längst med stranden och slutligen upp på Golden Gate. Värt varenda US dollar!
Man kan ju nästan inte åka till San Francisco utan att se Golden Gate Bridge. Jag kan inte heller visa bilder från San Francisco utan att visa bron. Så här är den i all sin prakt. Bara-för-att-helt-enkelt!
Jag gillar detaljer. Jag gilade också Cable Cars. Även om det var lång kö, ofta rätt så trångt och en snudd till lite halvläskigt (när de manövrerar de för hand) så är det verkligen historia och en upplevelse att hoppa på de här "spårvagnarna".
Jag trodde helt ärligt att det skulle vara "über-kommersiellt" men icke. När du kom ut till Alcatraz så var det verkligen som att komma tillbaka i tiden. Ja, vad säger man Golden Gate och Alcatraz ska man nog bara se!
Foto: Emmelie
Japp, jag får väl bjuda på en #selfie eller ska jag kanske säga #wefie. Här är jag och min kära, fina vän och mitt fina resesällskap.
 

Styligt hos Stylizimo

Ända sedan Nina, på den norska bloggen Stylizimo, skrev på Instagram att de skulle sälja sitt hem så har jag tänkt att visa er bilerna. Men.. ibland tar saker tid och det har verkligen det här gjort (för mig). Många av er har kanske sett det, men här kommer det ändå. Stylade, snygga och fina bilder från ett lika fint hem!
Foto: Krogsveen

Höstfeelings

Efter en vecka i ett varmt San Francisco så tycker jag verkligen att hösten har kommit till Sverige. Vilka friska morgnar och kvällar! Nu längtar jag verkligen till fredagskvällen, att få krypa upp i soffan, tända i spisen och bara mysa! Bjuder på lite tvättäkta och färsk pinterestinspiration med tema höstmys!
Foto: Emmelie

Detaljrikt på söder

Jag har inte haft tid att "Hemnetknarka" lika mycket som jag brukar den sista tiden. Men idag han jag kika in en snabbis och fick syn på en detaljrik pärla på söder i Stockholm. Eller vad sägs om skolplanscherna på väggarna, den läckra tapeten i sovrummet och så framförallt marmorn i köket!
Skolplanscherna har blivit omåttligt populära. Vi har själva några stycken som hänger i vårt fritidshus (tack vare min pojkväns snälla föräldrar). De är verkligen retro men så snygga.
Här har man blandat det lite äldre "retro-planschen" men en något nyare (dock lika populära) planschen från David Ehrenstråhle på New York.
Även om man kan bli lite dimmig av att titta på den här tapeten så är det ju så "förbaskat" snyggt. I vår tidigare lägenhet på söder hade vi en tapet som var to-die-for. Nu bor vi i ett vitt, vitt och åter vitt hus. Går och småfunderar på en tapet, men tror helt enkelt inte att det passar så bra i vårt hus med massa knepiga vinklar och vrår. Men det får mig inte att älska tapetserade väggar mindre för det. Så snyggt och extra fint blir det med lamporna som bara hänger. 
Foto: Tradition
 
RSS 2.0