Gott Nytt År!

Gott Nytt År alla kära läsare! Tack för det här året, för att ni tittar in här, lämnar en kommentar eller två och för att ni kommer tillbaka! Utan er hade det aldrig varit så här roligt att skriva och dela med sig av tips och inspiration. Hoppas att ni får ett jätte bra gott nytt år och en härlig start på det nya året!
 

Mellandagsdukning

I mellandagarna gjorde jag en dukning som jag tänkte kanske kan ge lite inspiration till evetuella nyårsdukningar. Detta var dock en otroligt enkel dukning och jag lovar dig att detta kan vem som helst göra.
Jag använde mig utav rulldukar dukar från Duni. Ja, det är precis som det låter, dukar som är upprullade på en rulle. Jag mätte sedan upp hur jag ville ha dukarna och så klippte jag bara av de längderna jag önskade.
Servetterna var i exakt samma mönster som duken. Jag valde de här färgerna för att jag ville ha något som inte var sådär juligt rött och sedan ville jag att duken skulle fånga upp bordets trä. Just de här servetterna var riktigt tjocka så de var enkla att vika och ställa precis som du ville ha dom.
Som en liten dekoration mitt på bordet ställde jag bara några grankvisar i en vas. Just här så förhöjde också elden i bakgrunden verkligen myskänslan, men fundera lite hur du kan få det riktigt mysigt i rummet där ni sitter. Släck gärna ner lite och tänd istället fler ljust. Ja, detta är absolut väldigt enkelt, men ofta är det små saker som gör väldigt mycket. Jag såg också att Duni just nu (likt många andra) har rea på sin hemsida. Där kan du också hitta lite inspiration till nyår!
Foto: Emmelie

Fjällhälsningar

Skickar en vykortshälsning från ett vintertäckt Sverige. Nej, tyvärr så ser det inte så här fint ut vid vår stuga, utan vi har tagit oss en bit bort till fjällen i två dagar för att få åka lite skidor. Nu hoppas jag att snön ska vräka ner över stugan tills vi kommer tillbaka så det kan bli lite skidor även där! Hoppas att ni njuter av mellandagarna och även lite ledighet, kanske!?
Foto: Emmelie

Glöggtips

Har ni tröttnat på julmaten men inte på glöggen och småplocket så kan jag verkligen rekommendera mjuk pepparkaka med blåmögelost och fikon. Jag har alltid trott att det var svårt att baka mjuk pepparkaka, men oj, så fel jag hade! Det var som att baka en vanlig sockarkaka. Riktigt gott blir detta också till glöggen!
Foto: Emmelie

Frukost med jultouch

Tänkte att jag bjuder på en juldukning jag gjorde för några dagar sedan. För att få lite julkänsla i dukningen så behövs det ofta så lite och det räcker ofta med några grenar, kottar eller kanske lite mossa.
Tårtfatet ni ser nedan är egentligen på tre våningar. Som tårtfat ofta är ihopsatta så går det ofta även att inta använda alla våningar om man inte önskar. Jag plockade bort en våning och använde enbart två. Sedan tycker jag inte att tårtfat bara behövs användast till kakor eller bullar, nej här har jag lagt upp frukostbrödet och lite grönsaker.
Foto: Emmelie

GOD JUL

En stor varm julkram vill jag skicka till varenda en av er som tittar in här. Jag hoppas att ni får en jätte härlig julafton, god mat, fina paket och månag härliga skratt. Stor varm julkram! 
Foto: Emmelie

Paketrace

Jag känner att det är lika bra att köra ett fullständigt paket"race" så här dagen för julafton. Här kommer ännu en samling av paket som jag slog in med saker från Lagerhaus. Förhoppningsvis kan det ge lite inspiration till paketinslagningen!
På bilden ser ni lite stjärnor på snöre. Jag har gjort dom utav självtorkande lera. För att stämpla ut dom använde jag en pepparkaksform som var som en stjärna. Stjärnan som jag har satt fast på paketet gjorde jag två små hål i med hjälp av en tandpetare, medan stjärnorna som hänger på rad på snöret endast fick ett hål.
Foto: Emmelie

Paketinslagning

Idag kan jag tänka mig att det är flera som sitter och slår in de sista julklapparna. För någon dag sedan visade jag lite paket som jag slog in och fotade på uppdrag av Lagerhaus. Man kan säga att det blev att slå två flugor i en smäll, för på så sätt fick jag också mina paket inslagna. Jag visade er i mitt förra inlägg hur man kan göra egna påsar. Påsarna går till exempel att använda till julgodis, men även till vanliga paket. Här nedan ser ni två paket som är inslagna med "påsar"
  
Jag har fått dilla på att klippa till små "slipsar" att sätta på paketen. Det är väldigt enkelt men jag tycker att det blir en fin dekoration. Nedan ser ni att jag har klippt till en lång "slips" i brunt papper som jag sedan har limmat fast på paketet. I änden har jag klippt till den likt en liten vimpel.
Foto: Emmelie

Äntligen

Äntligen har vår efterlängtade lampa hittat hem! Om man väntar på något gott så kan man ju som sagt aldrig vänta för länge.... Vår kära AJ lampa har vi väntat på i flera månader, men jag är oerhärt glad att den nu har flyttat in. Trevlig lördag på er!
 Foto: Emmelie

Jultips hos Lagerhaus

I veckan har jag tipsat om juldukning och julpyssel på Lagerhaus Facebooksida. Idag publicerades det sista tipset och jag tänkte att jag kan ge er en liten "sneak-peak". Detta är ett tips på hur man kan göra egna presentpåsar. Passar både till julgodis eller julklappar!
Foto: Från Lagerhaus, foto av Emmelie

Hjälp med olivträd sökes

Jag är alltifrån bra med växter. Det är nästan så att jag bara behöver andas på dom så dör de. Jag köpte ett olivträd i somras som jag verkligen vill ska överleva. Ni ser det på bilden nedan och ja, det har inte så många blad kvar längre. Det stod ute i somras, men eftersom det nu är lite kallare så har jag det inne (framför ett fönster). Jag tror jag dock har förvattnat det lite i min iver att inte döda det. *Vops* - det gick inte så bra det heller. Någon som har några bra super-duper-tips? Alla tips tas tacksamt emot!
Foto: Emmelie

Julklappsetiketter

Är du mitt upp i presentinslagningen men känner att du vill sätta på några fina etiketter på paketen? Internet fullständigt kryllar av gratisetiketter som är väldigt lätta att skriva ut, klippa ut och sätta på paketen. Här kommer en liten samling som jag har hittat. Bara att välja vilka som passar!
Dom här fina etiketterna kommer från the Caroline Johansson. Tipset är att skriva ut dom och klistra dom på lite hårdare papper eller kartong. Hål kan du göra med en hålslagare. Vill du skriva ut dom hittar du dom här.
Vill du hellre ha svartvita etiketter med fin text så kan jag tipsa om de här fina med kalligrafi. VIll du skriva ut de här behöver du ju inte heller någon färgskrivare. Du hittar dom här.
Här får man bortse från att de här etiketterna är från 2010. Själv fastnade jag för Babouskadockan längst ner till höger. På sidan Orange You lucky hittar du fler fina etiketter som kan passa vid jul. Du hittar dom här.

Enkel juldekoration

Tänkte tipsa om ett väldigt enkelt jultips. Jag är nämligen svag för kvistar. Vid juletid passar de utmärkt i en liten vas, på ett bord, i en kruka eller utanför dörren. Väldigt enkelt tips men det blir ändå väldigt snyggt!
Foto: Emmelie

Paketinslagning på schemat

I helgen har ja slagit in paket så att snören och papper har sprutat ut ur öronen. Men, jag ska verkligen inte klaga för jag tycker det är riktigt roligt. Jag tänkte att jag ska ge er lite tips, men eftersom en julkonsert hägrar så bjuder jag på en snabb bild och återkommer med tips! Trevlig tredje advent!
Foto: Emmelie
 

Våning med fjällkänsla

Nu är det inte många dagar kvar till jul. Kan ni förstå att det är mindre än två veckor kvar? Vår julledigheten kommer att firas i vår stuga, förhoppningsvis med massor av snö och flera dagar på skidorna. I väntan på julmys, snö och fjällskänsla så kommer här några härliga bilder från en inspirerande lägenhet i Klövsjö. Är du sugen och har några miljoner över i fickan så är den här och flera liknande lägenheter till salu.
Foto: Skeppsholmen

Andra adventsfrukost

Ibland är det inte så mycket som ska till, utan det kan vara det enkla som är det snygga. I stugan i helgen hittade jag några blå-vita renar som jag har köpt för något år sedan på IKEA. Jag tog bort det vita snöret som de hängde i och så la jag dom bara på servetten vid frukosten. Väldigt enkelt, men ändå lite roligare att sätta sig och äta frukost!
Foto: Emmelie

Unika prints från Lovisa Burfitt

Idag klockan 16.00 lanserade RUM21 ett unikt samarbete med Lovisa Burfitt. Det är en unik kollektion med illustrationer från den fransk/svenska kreatören och illustratören. Kollektion har tydliga spår av Lovisas franska illustrationssignum och kommer även denna gång att släppas i limiterad utgåva. Den nya serien består av sex olika illustrationer, alla speciellt framtagna för RUM21.se.Kollektionen hittar du här och ska jag förutspå så tror jag att den tar slut riktigt fort. Den första kollektionen som RUM21 lanserade tillsammans med Lovisa sålde slut på bara några dagar.
Foto: Pressbild RUM21

Riktig, äkta julmarknad

I helgen åkte vi till stugan, julpyntade, drack glögg, njöt av all snö och värmde oss framför brasan när termometern visade mer än -20. Igår var det aldeles för kallt för att stå på skidor så istället för träning blev det julmarknad i Järvsö. Vilken julmarknad sedan!
 
Vi åkte till den fina Hälsingegården, Stenegård i Järvsö. Väl där möttes vi av sprakande eldar, massa ren- och fårskinn och så en häst med släde såklart!
 
Inne i den fina byggnaden var det fullt av små stånd. Vad som fick mig att tycka att det var väldigt mysigt var just att alla som hade ett litet bord var inhemska. Det vill säga att de flesta var från Järvsö eller närområdet. På en balkong en våning upp stod ett tiotal män i hälsingedräkter och spelade julsånger på fiol. Ja, ni förstår, det var myskänsla x10!
 
 
Att doppa äpplen i knäck, ja, det var en nyhet för mig. Men kanske något man ska prova?! Någon som vet om det är gott?
 
Jag kan inte helt se mig mätt på den fina utsikten och de fina husen, så jag avslutar med en härlig bild som jag tog från Stenegård. För er som inte har varit här kan jag varmt rekommendera ett besök även på sommaren!
 

Andra advent

 
Nu provar jag något helt nytt. Jag sitter nämligen i bilen och tänkte försöka mig på att göra ett blogginlägg från mobilen. Vi är uppe i stugan i helgen och det finns inte ens en liten gnutta mobiltäckning i vår stuga och därav blir det väldigt svårt att blogga. Just nu är vi på väg till julmarknad i Järvsö. Ute är det riktigt snöigt och kallt så julkänslan har verkligen infunnit sig! Hoppas ni får en bra andra advent. Ska nu se om jag lyckad ladda upp en bild från morgonen!
 

Jul med Ernst

Ni missar väl inte Jul med Ernst idag? Ikväll klockan 20 är första avsnittet av Ernst riktiga juliga program. Hos oss har det blivit en återkommande tradition så nu ska jag krypa upp i soffan med en kopp te, några pepparkakor och mysa till Ernst!
 

Minigran

Kunde inte låta bli att slänga av några kort i helgen på våra lilla minigran när solen strålade in i köket. Att dessa små granar har totalt exploderat i inredningen har blivit väldigt tydligt nu till jul. Man skulle kunna säga att de syns på var och varannan blogg. Men, jag är inte bättre jag och en liten gran flyttade för några veckor in även i vårt kök!
Foto: Emmelie

Snart kommer vintern!

Jag måste erkänna att jag går och väntar på att det ska börja dala ner små snöflingor från skyn. Till helgen har jag hört att det finns en stor chans, eller risk skulle jag kanske säga då jag har hört att det fötväntas komma större mängder snö över huvudstaden i helgen. IKEAs Livet Hemma publicerade de här riktigt vintriga bilderna för någon dag sedan. Visst ser det kallt ut? Fast jag måste ändå erkänna att lite mysigt är det allt!
Foto: Livet Hemma, IKEA

Julkalender - DIY

Jag tror inte det spelar någon roll hur gammal jag blir - jag gillar verkligen julklappar! Jag tycker det är jätte roligt att få julklappar men jag gillar verkligen också att leta efter dom. hitta dom, slå in dom och slutligen ge bort dom. För att få njuta av julkänslan extra mycket har jag och min kära sambo gjort en julkalender till varandra. Vi har delat de 24 stycken paketen mellan oss. Det vill säga att jag har ordnat 12 paket och han 12 paket. Varannan dag öppnar vi sedan paket. För att det inte skulle bli för stora och dyra paket satte vi också en maxsumma på 500 kr. Men det gör också att ett paket kan kosta 100 kronor och en annan dag kan det vara något för 10. Men över 500 får det inte bli! Riktigt roligt faktiskt!
Foto: Emmelie
RSS 2.0