Ernts projekt(hus) till salu

Skulle jag ha några miljoner över, då skulle jag mer än gärna slå till på det här huset. Nu är det ju så att jag inte har några miljoner över, nej, ett hus i just Nora hade kanske inte heller passat in i vårt liv. Men... vilket hus! Jag minns det här huset från Ernsts program då han renoverade hela hemmmet. Jag hade helt missat att det var till salu, men såg en blänkare om det hos Frida idag. Om jag inte minns fel så tror jag att mycket av Ernst inredningsdetaljer är borta, men huset är ändå det samma. Ta en titt nedan och vill du ser mer så ser du det här.

Fredag och Friyay

Hello Friday! Du är efterlängtad!
Det här har varit en vecka med långa dagar, förkylning, VABB och utlandsresor. Nu jublar jag över fredagen och passar på att önska alla en trevlig fredag! Nu ska det laddas batterier! Jag har inte hunnit uppdatera lite frekvent, men vill du följa mig mer kan jag tipsa om att du följer mig på Instagram emmeliejoh
Trevlig fredag!
 

Let's go - sänghimmel

Nu ikväll blev det ett impulsköp av en sänghimmel. Jag har sett den en längre tid, men inte helt kunnat landa i om jag tycker det är fint. Men så ikväll i soffan slängde jag över frågan till min kära
- Vad tror du om detta i stugan?
Ett klingande ja kom till svar och ja, nu har jag klickat hem en sänghimmel.
Så-det-kan-gå!
Nu-hoppas-jag-det-blir-bra!
Foto: Ellos

Rest-pizza-dags

Jäst är något som alltid finns i vårt kylskåp. Jag vill liksom veta att jag har möjligheten att slänga ihop ett bröd när som helst, om jag så önskar! Nu sker det faktiskt väldigt sällan i vardagen utan mestadels på helgen. Men, något annat som går att slänga ihop om man har jäst i kylskåpet är en rest-pizza. Du tar helt enkelt vad du har i kylen. Här har jag slängt ihop en pizza med rödbetor. Jag la creme fraiche som grund på degen och sedan lök, pizza och lite ruccola och honung. Blev riktigt gott. Så ta vad du hittar helt enkelt och testa!
Foto: Emmelie

Årets glögg

Trender är väl inte till för att brytas, eller?! Jag har nämligen skrivit om Blossas årgångsglögg varje år (snart 10 år!) och måste därför lägga en liten blänkare om att årets glögg är släppt. Smaken i år är från den norrländska skogen. Ett friskt och vildvuxet bär som ska ha läkande egenskaper. Kan du gissa vilket? 
Jo, årets glöggsmak är kråkbär, ett vildvuxet bär som växer främst i Norrland men går att finna över hela Sverige. Flaskan är illustrerad av Petra Börner tillsammans med Scandinavian Design Group och är även den inspirerad av den svenska urskogen där det djupa, mörka och gröna får komma till tals. Blossa 16 passar som bäst till rökt kött och stuvade kantareller som tillsammans lyfter den lätt rökiga och spännande smaken av skog i glöggen.
Foto: Pressbild Folkofolk

Altanbygge

I somras byggde vi en liten altan intill väggen av vårt vedföråd vid stugan. Konstigt att lägga en altan precis där kan tyckas, men saken är den att det är just där man hittar den finaste kvällssolen. Jag har tänkt att visa er bilder men inte helt fått tummen ur, men nu kommer här resultatet. 
När altanen väl var lagd och färdig så kände vi att det saknades något. Jag hade tidigare gått och sneglat på om vi eventuellt skulle göra ett "tak" över altanen och när altanen var färdig, ja, då var vi säkra. Ett tak skulle det bli.
Foto: Emmelie
Så här blev resultatet. Vi är jättenöjda. Även om sommarsemestern i stugan närmade sig slutet när vi var färdiga så kan jag likaväl längta efter att sitta här en solig vinterdag! Jag håller tummarna för att det blir verkligt i vinter!
 

Höstkänslor och planteringar

I södra Sverige har jag sett att sommaren nästan kommit tillbaka. I Stockholm har solen strålat men man känner ändå en annan friskhet i luften och jag tycker allt att det känns mer som höst. I helgen planterade jag höstblommor och nu pryder flera krukor ljung vår entre. Jag är inte så "blommig" av mig, men oj, vad mycket det gör med lite blommor. En bild som jag har haft i minnet och som jag verkligen gillar är den här jag fångade i somras på Furillen på Gotland. Så enkelt, men ändå så snyggt!
Foto: Emmelie

Lördagslunk

Idag hade vi planer om en heldag inne i stan ...men så vaknade vi upp bredvid en liten kamin i sängen som inte alls kändes så kry. Nu har sambon åkt in till stan medan jag är hemma med sjuklingen. Just nu sover han lunch och jag passar på att bara vara, ta en latte och sticka huvudet i några magasin som jag inte hunnit läsa. Trevlig lördag!
Foto: Emmelie
RSS 2.0