Plocka fram svampkorgen vetja!

Kickade in på Stadshems hemsida för att se på eventuellt nya objekt. Fick då syn på en korg som var väldigt strategiskt placerad i en hall. Inte alls dumt tänkte jag genast och började fundera på var jag har ställt våra svampkorgar.
Jag har en mängd sjalar i garderoben och jag kanske ska lägga dom just så här. För även om de ligger lite halvslarvigt i korgen så måste jag säga att det faktiskt är rätt så snyggt. Så har du en svampkorg som står och skräpar i källaren, eller på vinden - plocka fram den vetja! Vill du inte ha sjalar i den så går det ju lika bra med halsdukar, mössor och vantar!
Foto: Stadshem

2013 kalender

Det finns mängder av fina så kallade "free printables" på nätet. Jag skulle nästan säga att det finns ett hav av illustrerade kort, etiketter, affischer med mera som är gratis att skriva ut. Här hittade jag en kalender för 2013 (som du hittar här). Jag funderar faktiskt på att skriva ut den här till jobbet. Jag kan tycka att det kan vara svårt att få tag på en kalender med hela året på en sida, men här rymms allt på ett blad!
Foto: A pair of pears

En liten kärlekshälsning

Alla hjärtans dag närmar sig, men varför ska man bara visa att man tycker om någon på alla hjärtans dag?! 14 februari närmar sig och vill du vara ute i god tid kan jag tipsa om de här gratis utskrifterna hos 74 Lime Lane. Men, de här utskrifterna tycker jag också passar precis lika bra för att visa att man tycker om någon under årets alla andra 364 dagar. Vill du skriva ut dom, hittar du dom här.
Illustration: 74 Lime Lane

Tulpantider

Bjuder på en kvällsbild från vårt köksbord. Jag gillar verkligen "tulpantiden" som börjat nu. Det är så fantastiskt vackert med tulpaner och se bara på de här utslagna, men helt underbara rosa tulpanerna!
Foto: Emmelie

Semelbak

För flera år sedan lyckades jag med ett skräckbak av semlor. De blev helt enkelt riktigt dåliga. Därefter har jag haft någon föreställning om att jag inte kan baka semlor. Men, ack, den som ger sig. Idag provade jag igen och de blev (pepper-peppar) riktigt, riktigt bra! Jag tror dock att jag hade lite tur och fick tag på ett riktigt kanonrecept. Vill ni prova att baka samma så hittar ni receptet HÄR. Är ni som jag, och inte tål mandelmassa så kan jag tipsa om att byta ut den till vaniljkräm. Väldigt gott!
Foto: Emmelie

Lördagskväll

Veckans lördagskväll innebär lördagsmys i vårt hem. Jag vågar knappt säga det, men jag ligger utslagen i soffan, medan min kära sambo står och lagar mat. Tänkte att jag bjuder på några ögonblicksbilder från vårt lördagshem!
Efter veckans kyliga dagar eldar vi ikväll i spisen som tokar för att få en riktigt  härlig värme i lägenheten. Är det något jag är svag för, så är det ljus och eld!
Varför bara visa alla perfekt stylade bilder, här bjuder jag på en just nu bild från soffan, med filten ihoprullad och kuddarna lite nedsuttna. Så det så! Så blir det när man bor *smile*
Foto: Emmelie
Vi har enormt många ljus son brinner i vår lägenhet just nu. De här fina ljusen står framför en kär julklapp från mina kompis. Passar väldigt bra i en stockholmslägenhet! Hoppas att ni myser av er lördagskväll!

Godmorgon underbara lördag

Jag älskar verkligen att vakna upp lördagmorgon och bara njuta av att ligga kvar i sängen, se lite på tv och njuta av en god frukost. Idag dukade vi upp frukosten i köket, gjorde gående bord och åt frukost i sängen! Det är lördag det! Bjuder på en "ovanifrånbild" från vårt enkla, men härliga gående-frukost-bord! Hoppas att ni får en bra lördag!
Foto: Emmelie

Remake och DIY

Under Formex så såg jag en lite "annorlunda" utställare. Om man jämnför med trädgårdsprylar, inredningsdekoration och designsaker så skulle jag säga att Alcro med sin målarfärg var en lite annorlunda utställare. Men, dom hade verkligen lyckats hitta sin profilering i Remake-temat som var tydligt på Formex. Se bara på den här pallen.
Det går att göra mycket med lite målarfärg. För att visa på hur mycket man faktiskt kan göra med en pall så låg det en liten beskrivning vid sidan av några fiktiva målarburkar.
Foto: Emmelie
Här ser ni lite exempel. Får ni inspiration till att göra en egen pall så kan jag tipsa om att använda pallen Frosta från IKEA (69,-) som är samma pall som Alcro har använt. Sedan är det bara att välja färg och dekoration!

Här kan jag tänka mig att sitta och knappra på tangenterna

Det snurrar runt otroligt mycket snygga kontorsplatser i bloggar och på nätet. Jag känner att jag faktiskt borde ta tag i "projekt-dekorera-kontorsyta". Vi har en liten plats med skrivbord, stol och stringhylla, men så mycket mer är det faktiskt inte. Det finns så otroligt härlig inspiration på nätet och frågan är bara.. vad är snyggast?!
Foto: Alvhem Mäkleri
Den här snygga bilden är från en lägenhet som är till salu hos Alvhem Mäkleri. Några enkla snören hänger med några bilder på väggen. Väldigt enkelt, men ändå väldigt snyggt.
Foto: Pinterest
Som en kontrast till allt svart och vitt bjuder jag här på en bild från pinterest. Jag kanske inte hade kopierat den här bilden rätt upp och ned, men det är något härligt varmt med den och jag får en känsla av att ja, där skulle jag kunna tänka mig att sitta!
Foto: Alvhem Mäkleri
Kan inte låta bli, utan det blir en till bild från Alvhem Mäkleri. Annorlunda, men vem säger att papperspyssel inte kan sitta på väggen? Snyggt blir det iallafall!
 

Nästan en granne

 När jag satt och hemnetknarkade en kväll så fick jag för mig att undersöka vilka lägenheter som var till salu i området där vi bor. Då hittade jag den här pärlan.
Visst är köket helt underbart? När jag tittade lite noggrannare så såg att vi har samma kökslampa och faktiskt likadana stolar. Men, där slutar också våra likheter för jag är absolut inte lika bra på att matcha olika saker (typ stolar). Men visst blir det fantastiskt när man vågar mixa!
Foto: Bjurfors
En lägenhet som också har kamin, då är jag såld! Vi är lyckligt lottade som har en kamin i vår lägenhet och jag tycker att man blir beroende! Den här lägenheten skulle jag absolut kunna tänka mig!

Formex rapport: lampor

Det slog mig först när jag kom hem från Formex och tittade på alla bilder, att jag hade fotat väldigt många lampor! Är det en trend som kommer kanske, eller var det bara en ren slump?! Det anmärkningsvärda är att jag inte har fotat någon "vanlig" lampa. Vad menar jag med vanlig. Ja, jag lovar att ni förstår det när ni ser mina bilder!
De här lamporna skulle jag säga var de mest "normala" lamporna, men även om det kanske inte helt syns på bild så är de gjorda av kartong. Japp, hård pappkartong.
Om den andra var de mest "normala" lamporna, så skulle jag säga att de här är den som var mest "onormal". I en stålram hänger det grönsaker. Ja, de var riktiga (jag var tvungen att gå fram och klämma lite). Lampan tydliggör också den trädgårdstrend som gick att se på Formex. Trädgård är hippt helt enkelt!
Detta är verkligen en "pyssla-hemma-lampa". Ja, jag skulle säga att många av lamporna kan man egentligen pyssla ihop på egen hand. Det tydliggör också mässans "Re-make, Re-pair, Re-use" tema. Den här lampan som Sanna Lindström har designat är gjord utav bullformar. De är helt enkelt ihophäftade och sedan är hela skapelsen placerad över en lampa.
Ännu ett tydligt exempal på Re-make. Ser ni vad det är? Det är gamla vispskålar som är vända upp och ned på. Lampan ni ser längst fram är gjord utav en vispskål och en gammal plastmugg (tänk gammal plast-fika-mugg). Sakerna var också verkligen gamla, för att man kunde till och med se de gamla vispränderna i skålarna.
Här har man istället använt ett durkslag och en vispslkål. Ni ser också att det är hål gjorda i skålarna så att ljuset ska komma ut.
Foto: Emmelie
Sista lampan i vispserien. Här ser ni nästan hur vispränderna syns innanför skålen. Jag kan inte helt bestämma mig för hur snyggt jag tyckte detta var, men roligt - absolut!

Fresh på årets Formex

Igår öppnade dörrarna för årets första Formex. Idag hade jag ett jobbärende till mässan och passade också på att ta en snabbtitt av vad som fanns där inne. De andra åren har jag nästan gått runt, runt en hel dag och varit helt slut! Man kan säga att det i år blev en expressvisit och jag har nog inte tänkt att gå tillbaka mer i helgen. Men, vem vet, jag kanske ångrar mig!
Årets tema är Fresh och speglar en ny, modern och ljus känsla.
I vårens tema bildar trärena ytor, rotting och andra enkla, naturliga material basen, och mönstrade textilier med en artistisk touch bidrar med en upplyftande färgklick. Jag skulle säga att det var mycket detaljer som kopplas tillbaka till trädgård, trädgårdsarbete och utomhusarbete!
Dessa tre ord tycke jag till viss del förklara mässan väldigt bra. Re-Fresh med fräscha färger, mycket orange, rosa och gult! Fresh står också för alla blommor som det kryllade av! Re-Make skulle jag koppla till trenden med att återanvända det gamla. Måla om, gör om vet ja! Repair lämnar en slit-och-släng period bakom sig och Re-Use där man på många ställen i mässan använde gamla saker och gjorde till de nya. Vad sägs till exempel och gamla bakskålar som blir en lampa (ska visa er i ett senare inlägg).
Foto: Emmelie
Nu är det dags för mig att ladda inför morgondagens skidlopp (ja, vad är det jag har gett mig in på?!). Fler bilder kommer och några av de guldklimpar som jag sprang på! Trevlig fredagskväll!

Gör en matta av washitejp

Har du inte lust att täcka ditt fina golv med en matta, eller har du inte hittat någon du tycker om. Se på här de bilderna som är från en lägenhet som är till salu hos Alvehem Mäkleri. Här har man instället för att lägga en riktig matta på golvet, tejpat upp en matta. Lite kul, eller hur?!
Foto: Alvehem Mäkleri

Snurrig dag

Idag känner jag mig som Kay Bojesens apa, som har lyckats hänga kvar med en hand för att inte trilla ner. Egentligen skulle apan hänga upp och ned på också, för så känner jag mig idag - upp och ned på! Jag lyckades till och med på vägen hem från jobbet tappa bort min kavaj, som jag trodde jag hade på mig. Vet i sjutton hur det gick till och vet i sjutton fortfarande vart den är. Japp, det är lika bra att gå till kojs, sova och vakna upp till en något mindre snurrig dag!
Foto: Emmelie

Chokladmuggar

För en tid sedan visade jag några muggar som flera frågade om. Muggen som jag då visade var i blått, men den finns också i rött. Jag köpte de för 3 år sedan hos Lexington, men de finns tillverkas fortfarande och går bland annat att fortfarande köpa i Lexingtons Webbshop.
Foto: Lexington Company
 

Läderfabriken

I veckan så visade min kollega mig flera bilder på de planerade lägenheter i Läderfabriken i Nacka i Stockholm. Vilka fantastiska lägenheter! Jag har redan innan kikat på huset utifrån, men oj, vad snygga de kommer att bli inne. Är du nyfiken på att se mer rekommenderar jag verkligen att gå in på Läderfabrikens egna hemsida.
Förutom snygga detaljer så kommer också Läderfabriken att få aktivitets- och serviceytor som är helt unika för ett bostadshus: Gym, biorum, lekrum för barn samt hund-SPA. Inte helt fel, eller hur?!
Foto: Alexander White

Nu dansar julen ut

Idag, i sista sekund nu på kvällen så dansade julen ut här hemma på Söder. Egentligen tycker jag det är lite tråkigt, för mycket mörkare det blir i alla fönster! Det slog mig att jag har glömt att ta ner renarna från väggen i fritidshuset. Så här såg det ut i julas (och fortfarande!). Renarna satte jag fast på väggen med washitejp. En enkel, men rätt så fin dekoration. Japp, vare sig jag vill eller ej dansar inte Knut ut all jul idag!
Foto: Emmelie

En tur till en guldklimp i Mora

Det har varit tyst några dagar för jag har varit en liten tur till Mora. Förutom min "nyttogöra", så tog jag tillfället i akt och provåkte en del av Vasaloppet inför mitt kommande Tjejvasalopp (och jag överlevde!). Jag fick också  äran att bo på ett helt fantastiskt gästgiveri strax utanför Mora. Myrängsgården är verkligen en liten okänd guldklimp. Med endast några få sovplatser och utan att ha satsat något marknadsföring så har Myrängsgården endast gjort reklam för sig genom mun till mun. Jag fick äran att bo i ett gammalt härbre, ja, det är faktiskt precis det ni ser nedan. Mysigt, eller hur?!
Foto: Myrängsgården/Facebook

Första dagen i verkligheten

Idag har det varit första dagen i verkligheten igen. Även om det är riktigt skönt att vara ledig, så måste jag faktiskt erkänna att jag tyckte att det var roligt att jobba idag igen! Om det är något jag saknar så är det all frisk luft jag har fått de sista veckorna. Just frisk luft har jag också bjudit på i många bilder på Instagram den senaste tiden. Här följer ett axplock av min instagram-jul! Vill ni hitta mig på instagram så hittar ni mig under emmeliejoh
1.Fritidshuset med vinterkappa 2.Sista skiddagen vid stugan bjöd på fantastiskt vinterväder 3.Lagom till nyårsafton sprejmålade jag två gamla ölburkar i silver. 4.Stämplingspyssel innan nyår 5.God skinkmacka i skidspåret 6.Tidig morgon och istappar från taket i stugan 7.Den här lilla fina stugan var så vacker mitt i det vita vinterlandskapet. 8.Jag jobbade tre dagar från vårt kontor som inte ligger så långt från stugan. En lunch tog jag en promenad, och så här vackert var det! 9.En lussekatt i sängen, då vet man att det är jul!

Sista dagen i stugan

Idag packade vi ihop våra saker i stugan och efter två veckor med massa skidåkning, stugmys, korvgrillning och skidåkning så åkte vi hemåt till huvudstaden igen. Eftersom vi troligtvis inte åker upp innan Knut dansar ut julen så fick jag dansa ut julen idag istället. Jag gick loss lite med kameran bland julstök och städning. Hej, hopp, här kommer en bildbomb!
När det mesta julpyntet hamnade på bordet insåg jag vilken salig blandning julgranspynt jag har samlat på mig. Se bara på den här bilden. Kulorna till vänster kommer från en mysig julbutik i tyska Rothenburg ob der tauber, medan stjärnorna i mittnen är från Lexington och de till höger från IKEA. Vem sa att det är fel att blanda?!
Granen åkte också ut och det blev endast korgen kvar! Ja, för i år ställde jag julgransfoten i den här korgen. Väldigt hemtrevligt och mysigt och jag tror allt att det blir en favorit i repris nästa år.
En av mina fantastiska julklappar, ljusstake a lá Ferm Living med utrbrunna ljus. Även om det var väldigt frestande att låta den följa med hem till lägenheten, så lät jag den vara kvar i stugan. Vi försöker hålla stugan väldigt ljus, vit och naturlig inomhus och ljusstaken passade perfekt på det ljusa träbordet!
Så fort vi köpte stugan så investerade vi i en braskamin och det har varit värt varenda öre. Det ger en så otrolig värme och som ett extra pluss är det hög mysfaktor! Om ni funderar på att sätta in en kamin där ni bor, så kan jag bara säga "gört"!
Foto: Emmelie
Dagens utsikt från vardagsrumsfönstret. Ett vitt och något kallt vinterlandskap! Vi har haft några riktigt fina vinterdagar, men idag var det allt lite grått och ruggigt! Fast, vad gör det?! Det är ju så vackert ändå!
 

Nyårsdukning

Håll i er, för här kommer det en bildbomb på vår nyårsdukning. "The more the merrier" tänkte jag, för här blir det många bilder!
Jag sprejmålade inte endast gamla ölflaskor till nyår utan även små grankvistar. Sedan knöt jag de silversprejade kvistarna i naturligt snöre runt champagneglasen. Nyårsdukningen gick i naturligt trä, med grenar, ljusa färger och kvistar. Därför ställde jag också glasen på en träskärbräda. Fungerade perfekt som bricka!
För någon dag sedan knöt jag små stjärnor av grenar. Dessa placerade jag, väldigt naturligt, på tallriken. När det ska vara naturligt tycker jag också det passar med ordentliga servetter. De här små guldklimparna från Lexington är några av mina favoriter. Dock är det så fina så jag ofta glömmer att använda dom och gömmer de istället i garderoben. Dumt! Får bli ändring på detta under 2013!
De fina (och billiga) flaskorna från IKEA brukar jag använda som vattenkannor. Även här hängde jag en liten silvrigt sprejad grankvist. Jag stämplade också texten "Gott Nytt År" och använda gammalt papper från julafton som bakgrund.
Igår visade jag mina sprejmålade ölflaskor. Här är de på bordet med lite dekoration i. Jag stack ner sprejmålade grankvistar och varvade det med lite grönt blåbärsris. I riset hängde jag små hemmagjorda "Gott Nytt År lappar". Runt flaskans hals knöt jag en naturligt brunt snöre.
Foto: Emmelie

Förvandling med sprejfärg

Jag har tänkt att jag ska bjuda på lite bilder från nyårsdukningen, men först tänkte jag visa mitt sprejprojekt som hamnade som dekoration mitt på nyårabordet. Efter en röd och julig julaftonsdukning ville jag ha en mer naturlig nyårsdukning. Eftersom vi var i vår stuga hade jag inte tillgång till alla dekorationer som jag har hemma så det fick bli "jag-tager-vad-jag-haver". Några gamla ölflaskor fick agera modeller och tanken var att de skulle bli vita. När de nästan var klara så tog sprejfärgen slut och vips så fick de bli sprejade i silver istället. Fortsättning följer så ska ni få se hur de blev på bordet!
Foto: Emmelie
RSS 2.0