Godaste jordgubbssylten

I flera år har jag kokat en otroligt god jordgubbssylt. Jag kan nästan lova er att börjar ni med att göra den här då kommer ni få svårt att sluta(!). Jag tycker (tyvärr) att det är väldigt svårt att hitta självplock av jordgubbar nu för tiden och istället har jag de senaste åren köpt jordgubbar. Det som gör det lilla extra i den här sylten är just lime och vanilljstång.
 
Leilas jordgubbssylt

2 liter färska jordgubbar
1 msk vatten
1 vaniljstång
7 dl strösocker
3 dl syltsocker
Skal och saft av 1 lime

Rensa och halvera jordgubbarna, koka dem tillsammans med vattnet och vaniljstången (delad och urskrapad) i ca 15 min. Skumma av om det behövs och ta bort vaniljstången. Tillsätt sockret och limen och gör ett uppkok. Låt sylten svalna innan den förvaras.

Foto: Emmelie
Spara

Axplock av sommar

Även om jag har börjat att jobba och sommarsemester är slut så har jag inte helt sagt hej då till sommaren. Jag hoppas på några fler bad, några ljumma kvällar och skålar med jordgubbar.
Här får ni en samling av vår sommar hittills!
1. Efter flytt och mycket jobb hemma tog vi en tur till Dalarna. Vi övernattade med utsikt över Tällberg och Siljan. 2. Fantastiskt boende och fantastiskt kväll i Dalarna. 3. Är man i Dalarna så måste man ju titta på Dalahästtillverkning(!) 4. Minichefen och sambon tar ett dopp vid stugan. 5. Nymålat i vardagsrummet! 6. Bad i Frankrike. Varmare i luften men tro det eller ej rätt så kallt i vattnet. 7. Utsikt över Marseille från vårt hotell. 8. Solnedgång i Frankrike. 9. Nymålat i sovrummet! Hepp!
 

Lampfix och sidobord på plats

I helgen "gav jag mig fanken" på att jag skulle lyckas få upp tre lampor i vår hall. Till saken hör att jag inte bara skulle hänga upp dom, utan också koppla ihop tre lampor till en sladd och istället för en väggkontakt skulle dom få en takkontakt. Ack, den som ger sig! Jag klarade det och jag kan lova att nu "jäklar" vad mycket lättare det kommer gå nästa gång!
Eftersom vi inte har packat upp alla våra kartonger än så har jag dekorerat med lite av vad jag hittade än så länge. Japp, så här blev resultatet!
Foto: Emmelie

Sommarstängt

Bloggen har legat lite i träda över sommaren och har jag skyller på sommarstängt. Det betyder inte att inspirationen har trytit utan här har vi verkligen jobbat på i vårt nya hus. BIldbevis kommer! Vi har målat, målat och åter målat. Från att tidigare bara haft vita väggar har vi nu vågat oss på lite färg. Hur det känns? Ärligt?! Skitbra!
Bjuder så länge på en blomma från köksbordet i stugan!
Foto: Emmelie
RSS 2.0