Pakettips

I veckan har det varit jobb (jobb och åter jobb), packning inför jul, paketinslagning, städning... ja, listan har varit lång och nu börjar jag känna mig lite mör och längta efter jul! Här kommer en fotobomb av några av årets julklappar. Jag har faktiskt inte hunnit lägga lika mycket tid på paketinslagning i år som jag brukar göra. Men jag gjorde ett ryck en kväll och skrev då även ut etikettert från internet. Ja, det kryllar av etiketter som bara går att skriva ut, klippa till och sätta på paketet. Dom jag har använt i bilderna nedan kan du hitta här och här. Om man inte skriver ut på tjockt papper så kan de bli lite "sladdriga". Därför har jag klistrat etiketterna på ett lite tjockar papper för att de ska hålla lite bättre. Har du inget tjockare papper går det lika bra med kartong eller exempelvis wellpapp.
Foto: Emmelie

Årets hetaste julpynt

Förra året var det kvisten. Året innan var det rumsgranen. Men i år måste det hetaste julpynt vara eukalyptuskransarna(!) Eukalyptus har inte endast varit "hett" till jul utan synts under hela 2016 men i december har kvisten verkligen exploderat på alla julkransar. Har du inte gjort någon krans än, kan jag faktiskt rekommendera detta enkla pyssel. Inte endast är de väldigt fina utan de luktar också väldigt gott. Jag gjorde kransarna utav ståltråd och sedan klädde jag delar av tråden med kvistarna.
Foto: Emmelie

Några fjuttiga dagar kvar

Den här helgen hade vi massa jul-fix-planer, men istället kan det sammanfattas som en helg med lite sömn och sjukhusbesök. Minichefen fick krupp och efter en natt på akuten så har vi varit minst sagt möra idag. Peppar, peppar säger jag (ändå), för tänk om det hade kommit en vecka senare(!) Nu gäller det bara att hålla tummarna för att det går åt rätt håll och räkna ner dagarna till jul.
Idag strålade verkligen solen in i vårt hem och jag passade på att få fram kameran när köket dansade i ljus tidigare idag. Hoppas att ni har haft en bra fjärde advent!
Foto: Emmelie

Vintern är tillbaka och julkortet är äntligen i hamn

Tredje advent och imorse hade verkligen vintern kommit tillbaka igen. I Stockholmsområdet har vi nu ett tjockt, vitt täcke på marken. Jag och minichefen tog tillfället i akt och hoppade runt i snön idag i tomtekläder. Ja, han hoppade runt i tomtekläder (med massa underställ och fleecekläder under) och jag rullade omkring i snön med täckbyxor och varm jacka. Efter flera misslyckade försök att fota julkort några andra helger så fick vi äntligen till några bra bilder. Nu har jag knåpat här i kväll och skickat flera till framkallning! Bjuder på ett av korten, dock inte den riktiga julkortsbilden (den får jag spara som en överraskning till familj och vänner).
Foto: Emmelie

Instagramminnen från November

November sprang verkligen förbi. Jag har fortfarande lite svårt att förstå att det snart är jul! Här är lite samlade bilder och instagramminnen från november. Vill du följa mig hittar du mig som emmeliejoh.
Foto: 1. Årets första julpynt. Kransar med eucalyptus. 2. Julmarknad vid Wira bruk. 3. Lussebak. 4. Min fina kompis bjöd mig på födelsedagsbrunch på Oaxen. Jag prickade in at bli magsjuk och kunde inte äta. 5. Årets första skidpass 6. Frukostmys 7. Lansering av kampanj på jobbet. 8 Mys med minichefen. 9. Ljus i köket!!!
 

Adventskalendern

Idag har vi öppnat första paketet i årets adventskalender. Minichefen tyckte det var så roligt så han lyckades få tag på fler paket när vi vände ryggen till.
För fjärde året idag har jag och sambon också gjort en adventskalender. Vi har köpt 12 paket var för en maxsumma. Därefter får vi öppna paket varannan dag. Väldigt trevlig och rolig grej att göra även för vuxna. Minichefen, ja, han får 24 små minipaket. Inte helt lätt tycker jag att hitta bra paket till en liten summa. Några har fått russin och smoothie och några andra har fått bilar. En salig blandning helt enkelt!
Jag har skrivit ut etiketterna till alla paketen från nätet. Vill du använda samma som jag har använt i år så kan du hitta dom här (de på bilden) och de här.
Foto: Emmelie
RSS 2.0