Första ljuset tänt

Nu har vi sjunkt ner i soffan efter en lång och god adventsfrukost. Vinterstudion med längdskidor är på tv:n och så är naturligtvis första ljuset tänt i ljusstaken. Söndagsmys och adventsmys på högsta nivå! Hoppas att ni får en underbar första advent!
Foto: Emmelie

Jul med Ernst tillbaka i rutan

Nu är jul med Ernst snart tillbaka i rutan igen. 4 december klockan 20.00 får alla ni Ernst-älskare sitta bänkade framför tv:n. I är det Stadra gård utanför Nora i Bergslagen som ska få äran att bli pyntat båe utom- och inomhus av Ernst.
 Foto: TV4

En välplanerad vindsvåning

Jag är svag för vindslägenheter. Det är något med taket, bjälkarna och den generella myskänslan. Jag har bott i två vindslägenheter och jag har varit otroligt förtjust i dom båda. Det är som att varje vindslägenhet är helt unik. Just nu är den en liten pärla till salu i Göteborg via Stadshem. Jag skulle säga att de har utnyttjat varje kvadratmeter och även om den är liten så är den väldigt mysig. Jag gillar verkligen de smarta lösningarna, ta en extra kik på kökslampan, lamp-A:et och böckerna på golvet.
Foto: Stadshem

Lampa som inredningsdetalj

Den här bordslampan, LÅTER från IKEA, har jag faktiskt inte sett tidigare. En snygg och enkel lampa som kan lysa upp i höstmörket. Den fungerar också lika bra som en inredningsdetalj. Tänder du den ger den ett mjukt sken som skapar en varm, mysig atmosfär i rummet. Onsdagstips i höstmörkret helt enkelt!
Foto: Livet Hemma, IKEA

Årets rumsgran har fått flytta in

Med en vecka kvar till första advent så har årets första juldetalj fått flytta in in vårt hem. Jag blev så förtjust i vår lilla rumsgran förra året så i år fick helt enkelt en ny flytta in. Man kan tyca att förändring inte verkar vara min grej för den står i samma kruka, på exakt samma plats som förra året *smile*. Nu ska jag ta tag i söndagens sysslor. Jag har eventuellt lussebak på schemat. Mumma! Trevlig söndag på er!
Foto: Emmelie

Hetast till jul

Desto mer vi närmar oss första advent, ju mer adventspyssel och julinspiration börjar vi se på bloggar och på nätet. Jag har sett en tydlig trend och vad som kommer att vara hett till julen 2015 - stjärnor! Ja, nu pratar vi inte bara pappersstjärnor i fönstrerna utan överallt. Gärna på väggen, som dekoration vid tv:n, eller på golvet. Hänger de i fönstret, så ska det gärna hänga flera stycken. Här nedan ser ni lite av vad jag pratar om! Tro mig, vi kommer få se mer av det här!
Foto: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest.

Tårtkalas

I helgen firade jag min födelsedag. Jag fick för mig att testa en helt ny tårta (istället för en mer traditionell gräddtårta). Det blev en blandning av dulce de leche, banan, grädde och marängkräm. Smaskens till sista slicken! Mäktig, men god!
Foto: Emmelie

Julkalender: te-kalender

Förra året introducerade vi en julkalender i vårt hem. Jag köpte 12 paket och min sambo köpte 12 paket (för max 500 kr per person). Sedan fick vi öppna ett paket varannan dag ända fram till jul. Som en julkalender för barn, men för vuxna helt enkelt! I år blir det en favorit i repris och jag kan verkligen rekommendera det!
På nätet fick jag också syn på en annan julkalender som passar mig i smaken, en te-adventskalender. Jag är en riktigt te-älskare och det dricks verkligen några koppar om dagen! Detta är ett jättemysigt och trevligt sätt att testa olika teer!
Foto: Pressbilder Te-adventskalendern

Ögongodis i Göteborg

Stadshem har verkligen en riktig pärla till salu i Göteborg just nu. Lägenheten som är ett riktigt ögongodis är stylad av Emmahos och Blackbirdstyle. Jag skulle säga att den kryllar av massa snygga detaljer och möbler, Ögongodis helt enkelt!
Foto: Stadshem

Isabelle McAllisters säljer sin kreativa lägenhet på söder

Designern och stylisten Isabelle McAllisters säljer nu sin lägenhet på söder. Det är mäklarfirman, Fantastic Frank, som har fått uppdraget att sälja 3-rummaren vid Nytorget. Man kan absolut säga att det är en kreativt inredd lägenhet som har en speciel känsla. Vill du se fler bilder så hittar du dom här
Foto: Fantastic Frank

Nytt julprogram på kanal 5

Alltså, jag har en liten hemlig kärlek till Roy Fares. Jag bara fullkomligt älskar många av hans bakverk. Ofta tar han det enkla men får det att se så fint och avancerat ut. Idag släppte Kanal 5 nyheten om att Roy Fares, tillsammans med Magnus Johansson och Sebastian Boudet kommer att hålla julstök i 4 stycken julprogram. Det blir dels klassiker som lussebullar, chokladkola och pepparkakshus, men också spännande nya recept på godsaker med julens smaker. I pressreleasen så berättar man att Magnus bland annat kommer att baka saffranskola med mandel, Sebastien tarte tatin med pepparkaksglass och Roys rencupcakes. Snacka om att jag kommer sitta klistrad! Programmet har premiär den 10 december, klockan 20.00 på kanal 5.
Foto: Pressbild Kanal 5

DIY: Enkel och snygg tidningshållare

Duktiga Riikka som bloggar på WeekdayCarnival har (tyvärr) tagit en bloggpaus. Hon har under en längre tid gett underbara tips och härlig inspiration och vi får helt enkelt hålla tummarna för att hon kommer tillbaka igen!
Ja, Riikkas inspiration behövs verkligen. Se bara på det här utmärkta (och enkla) tipset. En snygg tidningshållare utav skärp att hänga på sidan av exempelvis en stringhylla. Snyggt och enkelt!
Foto: Weekdaycarnival
 

Bemz lanserar barnguide

Bemz, företaget som ger gamla IKEA möbler ett lyft med nya tyger, har nu också lanserat en barnrumsguide. Företaget har tagit fram fem olika stilar som ska inspirera kreativitet och personlighet. I samband med lanseringen dekorerar också Bemz om sin inspirationsbutik i Stockholm för att välkomna den yngre publiken.
För er som är som "moi" och tycker det är ursnyggt med madrasser i olika färger - japp, ni kommer gilla det här. Här nedan ser ni ett axplock av de nya bilderna, men här kan du läsa mer om den nya barnsatsningen.
Foto: Pressbilder Bemz

Vad tittar köpare på under en visning

Jag gillar expriment, fakta och undersökningar som den här! Svensk Fastighetsförmedling har låtit några personer ha på sig eye-tracking glasögon under en visning för att se vad det är de tittar på i lägenheten. Vad tror du att de tittar på? De säger att de tittar på golv, väggar och kakel, men gör de verkligen det? Jag skulle säga att den här undersökningen visar att intedningen är viktigare än vad vi kanske vill erkänna. Här kan du se resultatet.
Foto: Visningskollen, Svensk Fastighetsförmedling

Pyssel och myshelg

I helgen har det varit riktigt busväder, eller ska jag kanske säga novemberväder? Grått, regningt och lite småkyligt har gjort att det dragit i min pysselnerv och i lördags åkte massa papper, snören och stämplar fram. Det blev helt enkelt årets första julpyssel och jag slog in årets första julklappar. Jag har tänkt att visa er lite tips, men jag känner allt att det vänta tills lite närmare december. Det får bli en ögonblicksbilden så länge istället. En stor kopp chai te och två chokladpraliner som fick stå för en härlig pysselfika.
Foto: Emmelie

Paketinslagning till fars dag

Den 9 november är det Fars dag. Har du köpt något eller har du tänkt att köpa något som du sedan vill slå in? Det här fina paketet hittade jag på pinterest och visst är det en perfekt inslagning av ett paket till fars dag!?
Foto: popularjpeg.com
RSS 2.0