DIY: Tips till föräldrar

Jag har svårt att förstå hur tiden med en liten nyfödd knatte bara kan försvinnan så fort. Det är så mycket som händer, så mycket som sker och det är så mycket som jag faktiskt inte vill glömma bort. Innan han föddes så köpte jag en mer traditionell "fyll i bok" där man kan skriva upp "första steget, första tanden etc". Men, jag insåg rätt snabbt att det var mer än så jag ville komma ihåg och senare visa för honom. Så, jag gjorde helt enkelt en egen bok. Där har jag också möjligheten att klistra in minnesvärda saker såsom exempelvis biljetter, vissa foton etc. Här ser ni sidan jag har gjort om hans första resor. Eftersom vi åkte till Japan i september så blev det naturligt att många "första gånger" för honom blev just där. På sidan brevid har jag klistrat in hans första flygbiljetter med hans namn på. Har du redan ett barn så skulle jag säga att det aldrig är för sent att börja. Tänk bara så mycket roliga saker de säger eller gör. Mitt bästa tips är dock att ha boken lättillgänglig! Ha den i en låda i hallen så att den används. Att den slits lite blir bara charmigt!
Foto: Emmelie
 

Lussebak

Idag blev det lussebak i vårt hem. Jag har haft för vana tidigare år att baka lussekatter först när det närmar sig lucia. Men, det har också bidragit till att vi har haft lussekatter kvar till sommaren *smile*. Så, i år blev det ändring och bak lite tidigare och jag tror inte det blir några problem att äta upp alla lussekatter innan jul - det känns redan som en hel del ligger i min mage!
Foto: Emmelie

Hotell Kakslauttanen i Finland

Jag går omkring i något vinterrus och längtar efter snö och jul. I år (då jag är mammaledig) har jag bestämt mig för att njuta utav julstämningen till max. Det är därför jag tror att jag verkligen fastnade för hotell Kakslauttanen i Finland. Hit ska jag någon gång! Tänk att få sova i igloon och ligga och titta på norrskenet. Vilken dröm! Nu ska jag inte klaga, då jag har upplevt norrken deluxe när jag bodde i norra Norge ett år. Men det är ett par år sedan och det låter kanske lite klyschigt att säga att "jag var ung då", men jag tror inte jag njöt av det fina skådespelet på samma sätt som jag skulle göra nu.
Foto: Hotel Kakslauttanen

Första julkänslan har kommit in i huset

Jag brukar alltid hålla strikt på att inget julpynt får komma in i huset före den 1 advent. Men, i år har jag fuskat. Jag har letat reda på ljusstakarna (dock inte satt upp dom) och så har jag plockat in en liten "pyttegran". Jag gick granjakt i vår trädgård och detta var vad jag hittade. Sambon klagade på att den var lite klen, men jag tycker den gör sig perfekt!
Foto: Emmelie

DIY: Adventskalender för vuxna

Jag pysslar för fullt med årets advetskalender. Här kommer ett litet smakprov och en liten "tjuvtitt" för det slutliga resultatet är inte färdigt riktigt än. Jag tror dock att idén är något som fler kanske vill ta efter så det gäller att tipsa i tid innan den 1 december.
Här förstår ni är det ingen julkalender till barnet, nej, detta är en julkalender till de vuxna. Jag och min sambo köper 12 små klappar var till varandra, för totalt max 400 kronor. Nu tänker ni säkert att det inte går att hitta så många klappar för så lite pengar utan att det blir "skräp", men jo, det kan jag lova er att det går. Tänkt mat, tänk lotter, tänk godis, tänk verktyg, tänk... Vi har verkligen tyckt det varit en jättetrevlig jultradition och det är lika mysigt att öppna något själv som att se sambon öppna.
I år hittade jag flera fina etiketter som jag har skrivit ut och dessa ska nu få pryda paketen. Vill du skriva ut samma till dig och sambon/mannen/frun eller vill du kanske skriva ut sifforna till barnens paket så hittar du dom här.
Foto: Emmelie

Födelsedagsfirande

I helgen firade vi min födelsedag. Inget speciellt, inget jämnt, utan bara ett år äldre helt enkelt. Tidigare bakade jag alltid gräddtårtor (med jordgubbar), men de senaste tårtbaken har blivit lite mer avancerade. Detta var ett recepet från Roy Fares. Jag kan generellt rekommendera hans recept för det är sällan jag blir besviken om jag så bakar en kaka, tårta eller dessert med recept från honom. Är du sugen på att baka just den här tårtan (som blev otroligt god) så hittar du receptet här.
Foto: Emmelie

Överlevnadstips för elefantöra

Jag är verkligen urdålig med växter och blommor. Även om det inte är helt min grej har jag bestämt mig för att det här elefantörat ska överleva. Jag har läst på hos Zeta, varit noga med vattningen, men nu har den ändå tappat lite blad. Så, hey, tips någon? Vad gör jag för att överlevnaden ska bli så länge som möjligt?
Foto: Emmelie

You are awesome - far!

Igår firade vi vår (eller min sambos) första fars dag. Jag försökte fota frukosten och paketen, men usch, vilket dåligt ljus. Det blev inga bra foton så istället får den här texten vi har i hallen illustrera budskapet till alla pappor - you are awesome helt enkelt!
Foto: Emmelie

Tavla utan glas

Har du en snygg vägg, varför inte rama in utan glas? Låter det konstigt? Ta en titt här nedan så förstår ni vad jag menar. De här fina motiven är inramade utav IKEA:s blogg Livet Hemma i vanliga ramen RIBBA, utan glas. Fint, eller hur?!
Foto: Livet Hemma, IKEA
RSS 2.0