On the road again

Jag har uppriktigt talat varit hemma en snabbis och vänt efter min USA-resa och sedan flygit iväg igen. Jag har haft en liten fjuttig natt hemma. Det är verkligen betoning på fjuttig då 9 timmars tidsskillnad verkligen gör sig påmind och den förra natten blev väldigt fjuttig på sömn. Idag har jag haft en lång dag i Tyskland och nu har jag däckat på hotellet. Så detta är ett hej-jag-har-inte-försvunnit-inlägg. Jag lovar - jag är snart tillbaka lite starkare (och lite oftare)!
Foto: InterCity Hotell

Vykort från en amerikansk diner

Här kommer en liten tidig hälsning från San Francisco. Efter några dagar så sliter vi fortfarande med tidsskillnaden och vaknar orimligt tidigt varje morgon. Men vad gör det egentligen? Det blir tidiga mornar och långa (men tidiga) frukostar. Vi utnyttjar dagen helt enkelt! I San Francisco fullkomligt kryllar det av riktiga amerikanska diners. Det är en viss charm att gå innanför dörren, känna oset, höra ljudet och låta blicken vila på all typisk amerikansk "diner-inredning".
Röda skinnfåtöljer, barstolar och så rutigt golv. Kan det bli mer "american-feeling"?
Foto: Emmelie

Tips på bra ljud och snygg inredning

För någon vecka sedan visade jag en liknande bild på Instagram och jag fick lite frågor om spelaren. Vi köpte den här lilla Bang & Olufsen lagom till att vi skulle ha en amerikansk fest. Vi har saknat en spelare länge men har inte heller tagit tag i det men till festen blev det verkligen ett ypperligt tillfälle! Vill ni ha en liten snygging men som ändå bjuder på väldigt bra ljud så är detta ett väldigt bra tips. Vi är supernöjda!
Foto: Emmelie

Packning pågår

Imorgon (som jag har längtat) så åker jag iväg på semester med min tjejkompis. Även om det inte är så länge sedan det var sommarsemester så känns det som att hösten fullkomligt har rivstartat. Imorgon far vi till San Fransisco och det ska bli otroligt skönt att få en veckas ledigt och njuta av shopping, sol, kaffe och bara vara!
Vi brukar försöka göra en tjejresa om året. För flera år sedan var vi inte så noga med boendet och vi har bott på några riktigt halvdassiga hotell i New York. Nu har vi blivit gamla (ja, ja, äldre) och kostar hellre på oss ett bättre boende. Vi slog till på ett relativt nybyggt Lifestyle hotell i centrala San Fransisco. Ser urmysigt ut och jag hoppas att jag har rätt! Hej hopp, tillbaka till packningen och har ni några dundertips så är jag all ears!!!
Foto: Hotel G, San Fransisco

Charmig inredning och inspiration i Norrköping

Jag kan bli fullkomligt såld i de senaste inredningstrenderna, men jag kan också gå helt i gång på det lite äldre, charmiga och på något sätt äkta. Det här huset, från börjat av 1900-talet, i Norrköping skulle jag verkligen kunna tänka mig. Vilket hus! Myskänslan som man får bara av att titta på bilderna känns så fullkomligt äkta. Släng också en blick på golven. Wow! Vill du se fler bilder så hittar du det här.
Foto: Bielkhammar Fastighetsförmedling

Fantastisk jordgubbssylt

I lördags lyckades jag få tag på årets sista(?!) jordgubbar. Jag har planerat en längre tid att göra jordgubbssylt, men tiden har liksom bara runnit iväg. Men i lördags fullkomligt jublade jag när jag fick tag på två liter jordgubbar och kunde röra ihop världens godaste jordgubbssylt. Hittar du inte några jordgubbar i år så kan jag verkligen rekommendera att spara det här receptet till nästa år för det är riktigt, riktigt gott!
Så här gör du: Rensa jordgubbarna och koka dom tillsammans med vattnet och vaniljstången (delad och urskrapad) i ca 15 min. Skumma av om det behövs och ta bort vanilstången. Tillsätt sockret och limen och gör ett uppkok. Låt sylten svalna innan den förvaras.  Receptet kommer från Leilas kokbok.
Foto: Emmelie

Skön söndagsmorgon

Efter en vecka på resande fot har jag verkligen "däckat" hemma i helgen och bara varit. Så otroligt skönt! Idag smög jag upp medan sambon låg i sängen och gjorde en riktigt härlig söndagsfrukost med bland annat amerikanska pannkakor. Mumma. Hoppas att ni njuter av den här valsöndagen och får en jättebra dag!
Foto: Emmelie

Kräftor på hemmagjort kakfat

I helgen dukade vi upp med kräftor och då åkte ett av mina hemmagjorda kakfat fram. Detta är egentligen ett gammalt tips, men för er som inte har sett det så tåls det att tipsas om igen. Jag har helt enkelt gjort kakfatet med hjälp av en kopp, ett fat och en assiett. Tårtfatet fungerar både till kakor och som här kräftor. Vill du läsa mer om hur jag har gjort kakfatet kan du se det här. 
Foto: Emmelie

En hösthelg i stugan

Vi har inte varit i vår stuga sedan sommarsemester så i helgen när vi åkte dit var det verkligen på tiden att vi åkte. Medan vi lyckades krama ut det sista(?) ur sommarens värme så har vi trampat runt i skogen på svampjakt, eldad i kaminen och bara varit. Underbar helg enkelt! Här kommer en samling från helgens höstmys!
När man tittar ut genom köksfönstret går det att se att färgerna börjar att skifta och så vackert det är!
Jag som har har totalt "o-gröna" fingrar har på något underligt sätt lyckats få blommorna vid entren att överleva. Det kanske helt enkelt beror på att jag inte har varit där på länge *smile*
Medan min kära tog ett sista dopp i sjön så stod jag stadigt på land. Jag njöt helt enkelt av utsikten istället!
Om jag skulle välja en favoritplats i stugan så är det framför brasan. När mörkret faller och kylan sakta kryper in i stugan då är det helt underbart att tända en brasa och bara njuta av skådespelet innanför rutan.
Foto: Emmelie

Stylat gårdshus

Jag såg det här fina gårdshuset på Hemnet för någon dag sedan, men när det även trillade ner ett lite mail med massa bilder i mailboxen så kände jag att jag inte kan låta bli att visa det. Inte nog med att det är något speciellt med gårdshus, detta är verkligen jätte läckert inrett också. Samtidigt funderar jag om detta är början på något nytt, att inredningsföretag försöker att få profilering och synlighet genom mäklarannonser. Smart och jag tror inte det är det sista vi ser!
Fantastic Frank som säljer lägenheten brukar styla sina objekt med både det ena och det andra. Den här gången är det inrett med flera av det svenska möbelföretagets Plus Functions möbler. Samtliga möbler är multifunktionella och många av dem döljer förvaringsmöjligheter. Jag har helt ärligt inte helt klurat ut än hur stolen vid skrivbordet fungerar, men om ni tittar nedan så ser ni hur den fungerar mot en vägg (även om jag tycker det känns lite läskigt).
Jag är förtjust i vitt som blandas med trä och det tillsammans med en eldstad (jag älskar eldstäder) gör att jag tycker detta är ett väldigt trevligt kök!
En lampa men också en klädställning. Soffan Scandi bench har smart förvaring under sistsen och tidningsförvaring i ryggen.
Foto: Fantastic Frank
 

Augusti

Det var flera som höll med mig om att augusti gick aldeles för fort! Jag kan knappt förstå att jag faktiskt stod med så bruna ben och tog ett dopp i poolen i början av augusti. Ja, bilden ser ni här nedan till höger. Alla bilder är en tillbaka blick från mitt instagramkonto i augusti. Vill du följa mig på insta så hittar du mig som emmeliejoh.
Foto: Emmelie

Hej hå, redan september

Jag har faktiskt otroligt svårt att förstå att det redan är september. Mitt huvud vill på något sätt hålla sig kvar i värmen, solen och augusti. Men, jag har hört det ryktas om indiansommar så än är det kanske inte slut. *Yippi* Jag sitter just nu i soffan och tragglar ett föredrag jag ska hålla imorgon. Eller, jag ljuger, jag tragglar inte alls (även om jag borde). Jag sitter mer och känner att ögonen går i kors och att jag bara vill lägga huvudet på kudden. Jag tror helt enkelt att är man pigg så presterar man bättre. Hej sängen - här kommer jag! Natti-natti!
Foto: Hemnet
RSS 2.0