Dukning till alla hjärtansdag

Det närmar sig alla hjärtansdag. Ska du kanske bjuda hem lite gäster... eller kanske din bästis, pojkvän eller flickvän? Här kommer lite inspiration från Martha Stewart.

Foto: Martha Stewart

Bordsplaceringshållare

Jag kunde inte låta bli att visa dom här roliga bordsplaceringshållarna. Samtliga är från Wraples.

Heart Placecard Holders (set of 4)Woodland Reindeer Placecard Holders (set of 4)Mini Handbag Placecard Holder
Foto: Wraples

Dekorera i vitt och grått

Vitt tycker jag är en färg som alltid är snygg. Därför tycker jag också att det alltid kan passa med lite vit inspiration. Den här gången är det en blandning av vitt och grått och bilderna kommer från Living Etc.
Livingetc - Decorating with whites and greysLivingetc - Decorating with whites and greys
Livingetc - Decorating with whites and greysLivingetc - Decorating with whites and greysLivingetc - Decorating with whites and greysLivingetc - Decorating with whites and greys
Foto: Living Etc

Trädgårdsbord med blommor

Det är egentligen lite tidigt att skriva om trädgårdsbord, men jag ville ändå visa det här otroligt blommiga bord och stol. Bordsytan är 67 cm i diameter och det går att köpa matchande stolar till bordet. (Obs finns i två olika blommönster). Finns att köpa hos bluebox.se.

Foto: Bluebox.se

Marin stil

Jag har alltid drömt om ett hus, eller i alla fall en sommarstuga vid havet. Tänk vad underbart att få inreda ett sådan hus! Nu bor jag i och för sig inte så långt ifrån havet, fast i en lägenhet och det känns inte riktigt som samma sak. Jag såg dom här tavlorna hos Ocean House men tänkte tipsa om att dom faktiskt inte är så svåra att göra själv.

image61 Snickra ihop ett antal plankor så att det ser ut som en liknande tavla som nedan. Grundmåla gärna plankorna innan du sätter ihop dom för att vara säker på att täcka överallt med vit färg (i springor etc som blir när man snickrar ihop det). När du har satt ihop dom är det bara att måla ytterligare en gång. Jag skulle rekommendera en heltäckande helblank lackfärg (för att det även ska bli lätt att torka av tavlan från damm). Sedan är det bara att måla tavlan som du vill ha den, i önskvärt motiv. Om du vill kan du slå på några bräder runt om tavlan så att det blir som en ram. Ett annat alternativ är att måla en ram i en annan färg, vilket gör att det kommer se ut som att det finns en ram.
Lycka till!

Trätavla 6-flagsTrätavla M
Trätavla U.S StarTrätavla MTrätavla ATrätavla U.S FlagDuktavla Star
Foto: Ocean House

Upphälningspip till pet-flaska

Det här har jag faktiskt aldrig sett tidigare. Det är en upphälningspip till pet-flaska. Du kan använda den till att exempelvis (lite lättare) vattna blommor, eller om du tycker att det blir lite snyggare att servera drickan på bordet. Den här pipen kostar 65,- hos bluebox.se.

Foto: Bluebox.se

Fin söndag

Idag kom jag hem igen från min vecka i Stockholm. Det var ju så underbart väder så även om jag kände mig en aning sliten så tvingade jag mig själv att gå ut en tur. Jag har alltid svårt för att gå ut utan min kamera och nu ikväll var så otroligt fint ljus så jag var tvungen att fota lite. Jag tog en tur till havet och fotade när solen gick ner.

image193
Foto: Designtjejen

Röd vit dukning

Den här dukningen kan tyckas vara lite julinspirerad men jag tyckte att den var så fin så att jag ville visa den. På bilden har dom satt ner lite tallbarr i servetterna, men man kan lika väl använda lite grenar, knoppar, blommor etc. På så sätt kan man duka liknande även om det inte är jul. Tallrikarna som syns på bilden går att köpa hos JellyBean.
image190
Foto: Eget kollage med bild från JellyBean

Fototapet från Colorama

Colorama har sex olika fototapeter som jag faktiskt tycker är riktigt läckra. Dom har måttet 270x265 cm. Om man inte tycker att något av de här motiven passar så kan man beställa ett eget motiv. Önskar man något av de här... så kostar dom 1895,-/st.
Foto: Colorama

Grönt badrum

Puh.. det har varit "svettiga" dagar på min jobbfront. Lite sömn har det varit de senaste dagar så jag längtar efter att få stupa i säng i mitt hotellrum. Jag är på ett ställe där jag får bo lite billigare pga att jag jobbar där jag gör. Det finns inte många rum och det är egentligen inget riktigt hotell. Men det påverkar verkligen inte stilen.. det är otroligt smakfullt. För mig som älskar Marimekko så är rummen som en liten Marimekko dröm (gardiner, kuddar...). Jag tänkte att jag kunde visa lite bilder från badrummet. Dom är kaklade i grönt och så är det ju självklart badrumsdraperi från Marimekko. Visst är det läckert?!
image189
Foto: Designtjejen

Måla om dörrarna

Jag har jätte tråkiga dörrar i min lägenhet och jag funderar på att måla om dom. Jag har hela tiden varit inställd på att jag ska måla dom vita, men efter att jag idag "sprang" på den här dörren så måste jag säga att rött är väldigt snyggt.
image188
Foto: Dominomag

Vik en kartong

Vek du också massa kartonger när du var liten fast har glömt hur du gör? Det hade nämligen jag gjort. Därför blev jag jätte glad när jag hittade den här förklaringen hos Skapligtenkelt.se. Det finns många sätt att vika en kartong, men jag har länge letat efter det är "viksättet" där man slipper klippa i pappret.
image186
Foto och beskrivining: Skapligtenkelt.se

1. Utgå från ett kvadratiskt papper. Vik pappret för att markera ut mitten.
2-3. Vik in hörnorna mot mitten.
4. Vik in sidorna mot mitten.
5. Vik in kortsidorna mot mitten.
6. Vik upp igen, men behåll två hörn invikta enligt bild.
7. Vik upp kanterna 
8. Vik upp ena sidan samtidigt som du trycker in kanterna.
9. Tryck ner i botten
10. Gör motsvarande med den sista kanten.

Söta kuddfodral

De här jätte söta kuddfodralen kommer från Fiskrens design. Något för barnkammaren kanske? Fler motiv finns på deras hemsida. På sidan finns det också tändsticksaskar, kort etc.

Foto & Design: Fiskrens design

Mosskreationer

Jag tycker att det är väldigt fint med mossa. Nu bor jag i en lägenhet så jag kan inte göra så många "utomhuskreationer". Men... jag är helt såld i sådana här mosskreationer. Nu har Aftonbladet ett stort uppslag där de tipsar om hur man kan göra lite "mosspyssel". Här kommer ett exempel men om du vill se fler så kan du ta en titt här.

GRÖNA BOLLAR

Du behöver:

Hönsnät

Blomstertråd

Mossa

Gör så här:

A. Klipp av en stor bit hönsnät (till den största bollen använde vi en bit som var ca 50x60 cm) och forma den till en boll.

B. Börja klä bollen med fuktig mossa och fäst allteftersom med grön blomstertråd. Det går enklast om du arbetar med stora bitar mossa. Täck hela bollen med mossa och var noga med att fästa mossan ­ordentligt med blomstertråden. Upprepa därefter samma sak med en mindre bit hönsnät och fortsätt så tills du fått det antal mossbollar som du vill ha.

C. Mossbollarna passar fint på trappan.

Tips!

Vill du till sommaren få en ny lerkruka att se gammal och mossbelagd ut, kan du pensla den med fil och ställa ut den. Då kommer du snart att se resultat!
 
Foto: Magnus Torle för Aftonbladet

Gamla tapetklassiker

Min mamma höll på att få fnatt på mig när jag sa att jag skulle "kånka" hem några tapeter från Estland. När jag sedan berättade att det var medaljongtapter höll hon på att få slag. Jag har märkt att bara man säger ordet "medaljontapet" i ett sälskap bland äldre så säger alla "usch....". Men för oss som inte var med förra gången det var poppis... ja, vi är väll ofta lite kärare.. och jag är i alla fall jätte glad att de här tapterna har kommit tillbaka! SC0060-2.jpg" alt="" />

Foto: alltombostad.se

Ursnygg papperskorg

Objekt papperskorg, PhilippiFör en tid tillbaka sedan skrev jag om ett ursnyggt tidningsställ från Philippi. Den här jätte snygga papperskorgen kommer från samma ställe. Papperskorgen har en skinnklädd metallstomme och är 32 cm hög. Går att köpa hos Inneonline för 949,-.

Foto: Inneonline

Hörnbokhylla

ZoomaDet här är faktiskt en hörnbokhylla. Riktigt käck tycker jag. Den är 20 cm bred och 110 cm hög. Tvärs hörnhylla, som den heter, kommer från Jotex och kostar 199,-.


Foto: Jotex
Matta i rolig form

Jag har tidigare tipsat om en ursnygg hallmatta från Urbis. Idag sprang jag på en matta som jag tyckte påminde lite om den tidigare. Water-lilly är en filtmatta och finns i storlekarna 80 cm och 150 cm i diameter. Mattan är designad av Eva Lövqvist för Eva Lövqvist. En matta med diametern 80 cm kostar 890,- hos designonline.se och en matta med diametern 150 cm kostar 3.200,-.
waterlily carpet 221
Foto: Designonline.se

Postfack

Det här postfacket såg jag först hos Inspiration och Design och tyckte att den var ursnygg(!) Efter lite jakt så såg jag att den kommer från FG Intersales. Den skulle jag kunna tänka mig... För det första tycker jag att den är jätte snygg, men samtidigt otroligt praktiskt.. jag har nämligen en förmåga att sprida min post överallt..

Foto: FG Intersales

Iso Satakieli från Marimekko

Jag är totalt såld i det här Marimekko tyget. Det heter Iso Satakieli och är designat av Maija Louekari. Tyget består utav en blandning av människor, blommor och fåglar. Jag har ju nämnt att jag är på jakt efter gardintyg. Dock är inte detta tyget något jag skulle ha som gardintyg utan jag skulle vilja sätta upp det på en ram och ha det som en tavla. Det hade passat utmärkt i min hall.. nu hade jag dock egentligen andra planer.. men jag kanske ska tänka om.
image184

Lila inspiration

För några år tillbaka sedan var jag väldigt "lila-inspirerad". Jag inredde mitt gamla sovrum helt i lila och det blev faktiskt riktigt bra. Det var en härlig sovrumsfärg och ibland kan jag faktiskt sakna den (ska se om jag hittar några bilder). När jag fick syn på den lila bilden från Sköna Hem fick jag lust att göra ett lila kollage.. så här kommer det!

image183
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

Lila inspiration från Sköna Hem
Blommig kudde, 29.90,- från Rusta
Taklampa Play, 890,- från Mio
Pläd Isig, 65,- från IKEA
Bäddset Rialto, 290,- från Mio
Lampa La Mia - Lila klar, 2.290,- från designonline.se
Vas Chrysalis, 499,- från Bolia

Måndag till torsdag erbjudande

IKEA har startat med något som de kallar "måndag till torsdag erbjudande". Det hela innebär att det varje vecka (måndag till torsdag) är vad IKEA kallar "supersmarta vardagar" och varje varuhus har diverse erbudande. På IKEAs hemsida kan man gå in och ta en titt och se vad det finns för erbjudande på just ditt varuhus.

Fler grentapeter

Jag är ju (som ni nog vet) otroligt greninspirerad. När jag surfade in på bloggen Mina glädjeämnen så såg jag att hon hade tapetserad med en jätte snygg tapet i sitt sovrum. Jag har skrivit om den i ett tidigare blogginlägg.Jag tycker att den är helt... ja.. jätte snygg. Den tillverkas av Fiona Walldesign och i Sverige så säljs den av Flügger färg. Men på Fiona Walldesigns hemsida så finns det inte bara den här grentapeten utan en mängd snygga tapeter. Jag vet att jag har visat flera av dom här tidigare, men jag tycker att dom är så snygga så de tåls att visas en gång till. Här kommer ett litet utkast (samtliga ingår i kollektionen Nordic Leaves).

Foto: Fiona Walldesign

Tidningsställ

Det här tidningsstället är inte billigast, men det är absolut ett av de allra snyggaste. Stället kommer från Philippi och är i vitt skinn och rostfritt stål. Kostar 1.999,- hos inneonline.
Objekt tidsskriftsamlare, Philippi
Foto: Inneonline

Det växer ur lampan


Foto: Möbelvärlden

Jag är på jakt efter lampor. Det är faktiskt inte jätte lätt att hitta snygga lampor.. någon som har något tips? Den här tycker jag var lite rolig.. fast jag är oftast inte så bra vän med mina blommor så den här lampan är kanske inget för mig. Men jag tyckte ändå att den var rolig så att jag ville visa den. Lampan går att köpa hos möbelvärlden.se och kostar 2.250,-. Det är Margot Barolo som har designat lampan för Bsweden.

Steltons brödpåse

bread bag stelton miljo 146 bread bag stelton svsv 146 bread bag stelton miljo 146 
Foto: Designonline

Har du tittat (och suktat) efter Steltons brödpåse? Nu är det 25% rabatt på den hos Designonline (nu 149,- tidigare 199,-). Brödpåsen behöver ju naturligtvis inte bara användas till bröd utan du kan också ha den till godis eller hålla äggen varma i den.

Gör en egen ram - med tejp

Vill du ha en guldkant på tillvaron? På sidan coolstuff.se hittar man den här tejpen där man kan rama in en bild, ett diplom.. ja, eller vad du nu önskar att rama in. Tejpramen är 4 cm bred och rullen är 25 meter lång. Det var Martí Quixé på Droog Design, som är ett holländskt företag som fick i uppdrag att göra en praktisk och funktionell ram till bilder, foton och konst och som sedan kom fram med den här tejpen.

En rulle kostar 129,- hos Coolstuff.

Foto: Coolstuff

Tillbaka!

Oj, oj, oj... det känns som det är en evighet sedan jag bloggade (det är det ju nästan också). Tack för alla underbara kommentarer jag har fått när jag har varit borta! Hoppas att ni alla har haft en underbar jul och ett gott nytt år!
Min semester har varit jätte härlig. Efter en dag i Kina har jag sedan varit i Vietnam (visar lite kort nedan). Men nu lovar jag att det ska bli ordning på bloggandet igen!

Massa kramar Designtjejen

image180
Foto: Designtjejen

RSS 2.0