Snart släpps Blossa 07

...och imorgon släpps BLOSSA x 5 (i beställningssortimentet) som är en specialutgåva med fem olika image109årgångsglöggar. Visste du att glöggen BLOSSA innehåller klassiska glöggkryddor från ett bevarat recept från 1800-talet? I BLOSSA x 5 så möter gamla traditioner nya. Om du vill beställa den så gå eller ring till ditt System och beställ BLOSSA x 5 med beställningsnummer 83939-04, pris 154,-

Imorgon släpps också BLOSSA Glögg image111Trestjärnig spetsad med calvados. Kostar 79,- och beställningsnumm ret är 89601-02. Det som beställs går oftast att hämta ut efter en vecka.

Och så har vi BLOSSA 07. .som vi får vänta lite till på för den släpps dimage110en 16 november! I år har den en smak av kanel och havtorn. Undrar ni (likt jag) vad havtorn är? Det är en nordisk passionsfrukt som har en frisk smak.

Foto: Eget kollage med bilder från Blossa




Homepoint - titta in i andras hem

Det kommer allt fler och fler webbsidor där man kan ladda upp kort på sitt hem samt titta hur andras ser ut. Hompoint (se show-room) är ett exempel. Där hittade jag också Alexanders jätte fina lägenhet. I hans lägenhet tycker jag också att man kan se vikten av att ljussätta rätt... för visst är det ett underbart ljus i lägenheten?!

PS. För tillfället (31/10) verkar inte länken fungera. Jag vet inte om deras sida tillfälligt ligger nere...länken ska vara rätt. Jag tar inte bort det förrän om några dagar ifall det bara skulle vara ett tillfälligt fel. :-)
Album-bild Album-bild
Foto: Från Homepoint (album: Alexander83Andersson)

Paketinslagning

Här är lite wrapping tips, det vill säga paketinslagnings tips från Annica Thornberg för TV4

Gör lite personliga paket:
- Sätta på frukter. Torkas i ett par dagar. Sätts fast med ståltråd.
- För barn - sätta dit något på paketet som gör att barnet inte bara river upp paketet med en gång. Ett exempel kan vara prinsesskrona. En annan kan vara att sätta på en clownäsa eller godis.
- Dekorera på personliga sätt - sidenband, bomullsband eller skosnören. Dekorationstejper kan dras ett helt varv runt paketet. Stuvbitar av tyg från affären kan användas också.
- Sistaminutentips: en raggsocka med sidenband. Slå in med serietidningar, veckotidningar eller dagstidningar. Eller affischer. Skokartonger kan man sprutmåla, klä med folie eller låta vara
- När man slår in paket får man ofta spillbitar som kan användas till att göra "lager på lager". De överblivna paketen kan också göras till rullar som sätts fast på paketen. Eller göras till "smällkaramellvikningar" som fästes på klapparna.

image108
Foto: Eget kollage med bilder från TV4

Greninspirerad

Det är mycket grenar just nu... både på tapeter, gardiner, kuddar etc. Kanske vill du matcha ytterligare. I så fall så kan jag tipsa om dom här ljuslyktorna från Mixin. Ljuslyktan till höger finns i fler färger.


Foto:Mixin

Smaskigt tilltugg

image106
Foto: Eget kollage med bild från Elle mat och vin

Recepetet kommer från Elle mat och vin. Ta gärna en titt i deras receptbok som innehåller massa spännande recept (med väldigt fina bilder).

Ytterdörrar

Vet egentligen inte varför jag fastnade för dom här. Eftersom jag ska flytta in i en lägenhet så brukar jag inte titta så mycket på ytterdörrar men... jag tyckte att dom var lite moderna och fräcka! Samtliga från bygghemma.se.
Info om Ytterdörr - Knåda - Klarglas Info om Ytterdörr - Långhed - Utan glas Info om Ytterdörr - Gäddvik - Dekorblästrat glas Info om Ytterdörr - Ovanåker - Klarglas Info om Ytterdörr - Östanå - Klarglas
Foto: Bygghemma.se

Snygg dörrmatta

Klik på billedet, for at se et større billede
Den här dörrmattan från danska Urbis
är jag väldigt förtjust i. Visst är den snygg?
Mattan består av sex fjärilar som är ihopsatta.
Sedan  ingår en liten fjäril som man kan
placera vart man önskar. Storleken är
120x80 cm. samt den lilla fågeln på 30x30
cm. DKK 549.


Foto: Urbis

Tree från Swedese

Jag har skrivit om den tidigare... men jag kan inte få nog av den. Jag bara älskar den här klädhängaren. Vill ha! Idag var jag och besökte en kompis som precis har flyttat in i sitt nybyggda hus och vad hade dom då köpt... jo, just den klädhängaren! Igår var jag också och spanade på den hos Svenska Hem... kan helt enkelt inte få nog.

För er som inte känner till den kan jag berätta att Tree som den heter är formgiven av Katrin Petursdottir och Michael Young for Swedese. Den finns i björk, ek, svartlack eller vitlack och i två storlekar. Den stora är 194 cm hög medans Junior är 134 cm. Just Tree vägg ingår i serien Tree där det även finns en Tree klädhängare på fot. Priset brukar ligga på ungefär 2.460,-.
image102
Foto: Designtjejen

Gör egen fototapet

Hos Kungsholmens Färgbutik kan du göra din egen fototapet. Det är bara att lämna in eller maila en bild. Leveranstiden är cirka en vecka. 490 kr/kvm är priset och man måste köpa minst 3 kvm. Läs mer här.

Photowall kan också hjälpa dig att göra en egen fototapet. Gå in på "Eget Motiv" i vänster spalten så kan du läsa om hur du går till väga. Kostnaden är 449 kr/kvm. Enklare retuscharbete, frakt och tapetklister ingår i priset. Som minimum debiteras 3 Kvm oavsett om tapeten är mindre. Du kan lätt räkna ut, på deras hemsida, vad kostnaden kommer att bli för den tapet du önskar. Om du inte har någon professionell bild så samarbetar Photowall med Stockphotomedia så du kan även välja en valfri bild från deras bilddatabas (som omfattar 2 miljoner bilder) utan att någon extra kostnad tillkommer. 


Foto: Christina Blom, från Metro

Silvertvål


Den här tvålen, Cor,  från Plankdesign ska innehålla silver. Enligt bolaget ska tvålen öka hudens elasticitet och förhindra hudens naturliga åldrande. Tror ni att man börjar glittra om man tvättar sig...?

Foto: Plankdesign

Halloween skämt

Här kommer lite tips på lite frågor som man kan använda till Halloween festen. Ett exempel är att ha en frågetävling under kvällen.... eller att göra en spökrunda.. eller att krydda sånghäftet med lite roliga halloween skämt. Skämten kommer från Ingelas lekstuga.
image100 

Vem vill inte krypa ner här...

Snygg design från Hoesch...i det här badet? Jag hade gärna badat flera gånger om dagen..

Det vackra badkaret Zero är
designat av Adolf Babel. Badkaret
finns i flera storlekar och utföranden.

Mer information finns hos Hoesch.
Tipset är hämtat från Hoom.


Foto: Från Hoom

Sminktips till Halloween

Buttericks får man hjälp med att göra halloween sminkningen steg för steg. Jätte bra hjälp om du ska klä ut dig på halloween. Nedan så kan du se lite före och efter bilder.

image104
Foto: Eget kollage med bilder från Buttericks

Grönt vid matbordet

Idag var jag en tur på Mio och tyckte att den här gröna inredningen var jätte snygg.
image99

Foto: Designtjejen

Snyggt med svart dukning

Åh, vad jag tycker det är snyggt att duka i svart. Inspiration från Duni.
image95
Foto: Duni

Svampar till höstfesten

 ICA tipsar om hur du kan göra egna "svampar" till exempelvis höstfesten. Antingen kan du använda godissvampar eller göra egna svampar av marspipan. Doppa hatten av svampen i choklad. Sedan kan du antingen strö lite hackade nötter, pärlsocker eller cocos (lite allergivänligare alternativ) på svampen. Du kan dekorera bordet med svamparna och sedan blir det gott att äta dom till kaffet.

Foto: ICA

Fest - om svar anhålles

Jag skulle väldigt gärna vilja ha Micael Bindefelds bok "Fest - om svar anhålles". Boken handlar bland annat om hur man utformar inbjudningskort, skapar en välkomnande atmosfär, ger förslag på vackra dukningar och vett och etikett. Utöver det kan man läsa om mingelfester och om vilken typ av mat som passar att servera samt hur många som är minimum för ett lyckat mingel. Det finns också ett par temakapitel som tar upp vad som krävs vid till exempel ett bröllop, när man fyller jämnt, dop, student, midsommar, nyår, kräftskiva eller en inflyttningsfest.

image96
Foto: Eget kollage med bilder från svt

Dekorera kylskåpet

I gårdagens program av Äntligen hemma så dekorerade Isabelle ett gammalt kylskåp. Jag hann tyvärr inte riktigt se hur hon hade fått tag på plastfotografiet som hon klistrade på kylskåpet men... jag kantavelfärg tänka mig att hon hade lämnat in ett fotografi till en kopieringsfirma och fått det tryckt. Detta har skrivits om på Äntligen Hemmas hemsida tidigare. Tydligen ska ett liknande projekt kosta omkring 500 kr och man får motivet på en självhäftande plast.

Det ska också gå att måla kylskåpet med tavelfärg. Även detta tipset kommer från Äntligen Hemma. Det är bara att köpa griffeltavelfärg. Tänk dock på att rugga upp ytan med sandpapper innan du målar.

Jag har juäven tidigare tipsat om hur man kan dekorera med dekorplast. Även det går att använda på kylskåpet om du vill piffa till det.

Foto: Äntligen hemma, TV4

Skriv ut julklapps-/sylt-/eller burketiketter

Hos ICA kan man väldigt lätt designa sina egna etiketter för syltburken, sillburken, julklapparna eller vad du nu kan önska. När du har designat klart är det bara att skriva ut.... väldigt roligt och smart!

image93
Bild: ICA

Läskig Halloweenmat

Om man ska ha Halloweenfest måste man ju även ha lite Halloweenmat! Här kommer lite läskiga och bra tips från Coop.

MUFFINSSPÖKEN
24 st
ca: 30 min
Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

  2 ägg
  2 dl socker
  2,5 dl vetemjöl
  1 msk vaniljsocker
  3 msk kakao
  1 tsk bakpulver
  50 g fast margarin, smält eller 0,5 dl flytande margarin
  1 dl mjölk

Garnering:

  pappersark
  florsocker


Tillagning

Värm ugnen. Ställ ut 24 muffins- eller mazarinformar i papper på en plåt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Rör ner det smälta eller flytande margarinet och mjölken. Fördela smeten i formarna, ca 2 msk i varje.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Rita en pappersmall av ett spöke ungefär lika stort som muffinsen. Klipp ut mun och ögon och lägg pappret på en muffins i taget. Pudra över florsocker så att det blir vitt. Lyft försiktigt bort pappret.

 MARÄNG OCH CHOKLADSPINDLAR
 15 st
 ca: 15 min

 Ingredienser

   15 små maränger
  100 g mörk blockchoklad

Tillagning

Lägg ur marängerna på ett bakplåtspapper. Koka upp vatten i en kastrull och lägg en djup tallrik som ett lock över. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i tallriken. Låt vattnet sjuda tills chokladen smält. Eller ställ in tallriken med chokladbitar i mikron på full effekt tills det smält, ca 1 minut.

Häll chokladen i en kraftig plastpåse utan vikta hörn och klipp ett mycket litet hål i ena hörnet. Spritas ut ögon och spindelben. Gör inte benen för smala, annars blir de svåra att lossa från papperet. Låt stå och stelna.

APELSINSPÖKE MED GLASS
4 port


Ingredienser

  4 apelsiner, stora, gärna med tjockt skal
  glass


Tillagning:

Skär av toppen på en apelsin, spara den. Gröp ur innehållet i apelsinen. Skär ut spöklika ögon och mun precis som en halloweenpumpa. Frys apelsinerna en stund så att skalet stelnar något. Fyll sedan apelsinerna med glass och ställ i frysen över natten.

Wallconcept väggdekorationer

Wallconcept säljer olika väggdekorationer på sin hemsida. De har två olika koncept; Wallceoncept Vinyl som är en supertunn, matt och lättarbetad självhäftande vinylfolie. Den fästs direkt på väggen och kräver inget målande. Sedan har de också Wallconcept Stencil som är en modernt formgiven självhäftande engångsschablon. De olika produkterna går att beställa från deras hemsida.

Product: #35 HundkexProduct: #34 Svan
Product: #30 Dead Hero IIProduct: #24 Hawaii
Foto: Wallconcept

Trolldeg till benknotor

image58

I Buffé från ICA (nr 10, 2002) tipsades det om hur man kan göra benknotor av trolldeg till Halloween.  

Ingredienser
10 dl vetemjöl
5 dl salt
5 dl vatten
5 msk olja

Gör så här
1. Sätt ugnen på låg värme, 100-125°C.
2. Blanda ingredienserna väl och knåda degen tills den känns mjuk.
3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord eller en stor skärbräda. Oljan gör att degen blir lite mer elastisk och smidig att arbeta med.
4. Rulla och forma degbitar till former som påminner om benpipor och baka på mjölade plåtar i 2-4 timmar, beroende på tjocklek.

Dekorera med möss...

image58
Dekorera med äckliga små möss till halloween festen. Sätt dom i trappan, i köket, badrummet etc. Mallar för mössen hittar du här. Rita av mössen på svart papper och klipp ut. Sedan är det bara att sätta fast dom där du vill ha dom! Tipset kommer från Martha Stewart.


Foto: Martha Stewart

Effektfulla ljus

För att få lite mer effekt med dina ljus (eller om du bill piffa till dom lite) är ett tips att ta ett sidenband och knyta runt några ljus. På bilden har de använt 9 ljus, men det går lika bra med 3, 4 eller kanske 6. Vill du få lite höstkänsla så kan du lägga några grenar runt ljusen eller kanske lite mossa?!
Green Candle Center Piece
Foto: Better Homes and Gardens

Rislampor på rad

Hemma hos mig har gjort en upphängning av flera rislampor på rad. Det gör att det blir ett jätte mysigt ljus i rummet + att jag tycker att det blir rätt så fint.
image88
Foto: Designtjejen

Vinternyheter från IKEA

Nu har IKEA kommit ut med sina vinternyheter. Här är ett litet smakprov.
image86

Foto: Eget kollage med bilder från IKEA

1. Klippan, 2-sits soffa 1.895,-
2. Granat kudde, svart, 39,-
3. Kivsta lampskärm, 149,-
4. Marek golv- och vägglampa i papper, 179,-
5. Hulda påslakanset, 149,-
6. Måsö fåtölj, 599,-
7. Lerberg, Cd-/Dvd-vägghylla, 39,-

Gör en bricka i 70-tals stil

Det här tipset som kommer från Sköna Hem tycker jag är jätte bra och inte verkar det så svårt heller :-).

Det här behöver du:
Två stycken björkplywoodskivor, 21 x 40cm, och 4mm tjocka, en 21 x 40cm bit tyg, multihålssåg till hålen, sandpapper och trälim. Sköna Hem nämner att Clas Ohlson tydligen ska ha en multihålsåg för 59 kr.
 
Så här gör du:
Planera in hålen på skivan, håll borren så rakt som möjligt när du borrar, då kommer hålen att bli snyggare.
Sandpappra hålen med ett fint sandpapper.
Lägg tygbiten mellan skivorna och limma ihop delarna.
image82
Foto: Eget kollage med bilder från Sköna Hem

Kylpumpa


image58

Är inte detta en perfekt kylning till drickan om man ska ha en halloweenfest?
image85

Gör egen kakeldekor eller väggstickers med dekorplast

Stor effekt med små medel
Foto: Aftobladet

Du har kanske (likt mig) funderat på att göra om kakelplattorna i köket eller badrummet? Du behöver inte köpa kakeldekor utan kan faktiskt på ett enkelt, billigt och roligt sätt dekorera kakelplattorna själv. Du kan köpa dekorplast (finns att köpa hos de flesta färghandlare men även hos Coop) som metervara och klippa ut vilka former du vill. Motiven är både lätta att sätta dit och ta av om man tröttnar på dem

Efter
Foto: Aftonbladet

På bilden ovan så visar Aftonbladet att det även är lätt att klippa ut exempelvis text i dekorplast och sätta upp på väggen. Här skrev dom först texten på datorn och använde det som mall till att klippa ut bokstäver från dekorplasten. Därefter var det bara att klistra upp på väggen. Och plasten är lätt att ta bort igen..

Laura magasin visar även hur man med dekorplast kan göra om köksluckorna.
image83
Foto: Eget kollage med bilder från Laura Magasin fotade av Anders Norrsell

Tänk på att innan du drar av skyddsfilmen från plasten kan du fukta en trasa och dra den snabbt över platsen där plasten ska sitta. Då fäster den inte så snabbt och är lättare att justera. Börja på en av dörrarnas kortsida, dra av skyddsplasten och gnugga med trasans hjälp sakta fast plasten uppifrån och ner, gör allt långsamt så att du inte får luftbubblor under plasten.

På bilden ovan har det även gjorts egen kakeldekor i samma mönster som fondväggen i rummet (syns inte på bilden). Dom hade valt ut en slinga ur tapeten och lämnat in den på ett tryckeri som med hjälp av dator och maskinell hjälp omvandlade den till en plastdekor som går att fästa och flytta.

Vill du ha fler tips på projekt med dekorplast?
- Muulinn visar på sin blogg hur hon har gjort om sitt kakel i köket. Ni kan se före och efter bilder här.
- På bloggen Inspiration och Design visas även hur man kan klippa ut motiv i dekorplast och till exempel dekorera dörrarna. Just här har dom klippt ut rektanglar och cirklar, men det går ju även att skapa dekorationer i blommor etc.

Inspiration från Rob Lowes hem


Foto: Aftonbladet

Här kommer lite inspirationsbilder hämtat från Aftonbladet från Rob Lowes hem.
image84
Foto: Eget kollage med bilder från Aftonbladet

Höstig servetttring

Här kommer ett enkelt tips från Better Homes and Gardens på hur man kan göra en enkel och stilren servettring, inspirerad av hösten. Plocka bara in några ekollon. För att få en lite exklusivare dukning kan du byta ut ett ekollon mot en pärla. Knyt sedan fast dom på ett sidenband och knyt bandet runt servetten.
Acorn Napkin Ring
Foto: Better Homes and Gardens

Dekorera med fladdermöss

image58
Här kommer ett enkelt tips från Martha Stewart på hur man kan göra fladdermöss. Det är bara att skriva ut den här mallen. Klipp först ut kroppen och vingarna så att du kan använda dem som mallar. Sedan är det bara att rita av bitarna på ett tjockare papper (förslagsvis ett mörkbrunt och ett ljusbrunt papper). Klipp därefter ut bitarna och limma fast dom i varandra. Sedan är det bara att måla dit en mun (två vita sträck) och ögon. 

image61  Du behöver inte använda fladdermössen på godispåsar. Varför inte sätta en klädnypa på baksidan och sätta fast dem i glaset vid dukningen, eller hänga upp några stycken i lampan eller fönstret. Du kan även ta in ett par grenar och sätta i en vas, sedan är det bara att hänga några fladdermöss i grenarna. Kanske vill du ha vasen i mitten av bordet?

image80
Foto: Eget kollage med bilder från Martha Stewart

Lite roliga brickor

image79
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

1. Rund stor bricka Blossom & Bill - Isak, 329,- hos Favoritsaker
2. Jungle Bricka designad av Nina Jobs för David Design, 389,- hos Designonline.
3. Svinstian, från Gladeholm
4. Svart bricka, 329,- från La Redoute
5. Bricka Bärbar, 29,- från IKEA
6. Bricka i form av ett hjärta från Koziol, 89,- hos Favoritsaker
7. Majamoo bricka, designad av Jani Martikainen för Maze International, 719,- hos Designonline.
8. Röd och vit bricka designad av Mingla Design, 209,- hos Favoritsaker

Tryck egen text på en handduk

Det är faktiskt inte alls så svårt att göra en personlig handduk som du antingen kan behålla själv eller kanske ge bort i present. Texten kan ju anpassas efter tillfället. Ett recept, ett ordspråk, en tanke, en bild...
Det här tipset har jag hämtat från ICA-kuriren.

Tänk på att trycket på handdukarna gör att de inte går att nöta på lika mycket som en vanlig kökshandduk. Men de fungerar utmärkt att torka händerna på och är fina som dekoration.

Du behöver

· Dator och bläckstråleskrivare. Vissa fotoaffärer kan även köra ut foton på transferfilm för textil.

· Transferfilm (även kallad överföringsark), finns bland annat hos Panduro.

· Eventuellt överföringsdekor med bokstäver.

· Bomullstyg cirka 40 x 50 cm eller färdigsydda kökshanddukar.

· Strykjärn.


Gör så här
1. Sy eventuellt en handduk, genom att sick-sacka runt om, vik in kanterna och sy.
2. Välj ut fina bilder att skriva ut.
3. Skriv ut bilderna på överföringsarken och stryk fast på handduken, enligt beskrivningen i förpackningen. Följ anvisningarna noga.

Obs! Tvätta nya tyger för bästa hållbarhet. Tygerna innehåller kemikalier som försämrar hållbarheten.

Personliga kuddar

Vill du göra kuddar av foton? Då kan du vända dig till finska HannasDetails som kan hjälpa dig att trycka kuddar, handdukar eller tavlor av dina foton.


Foto: HannasDetails

Höstiga ljus

Ett väldigt enkelt tips nu på hösten är att ta några löv och knyta med ett litet band runt ett ljus. För att löven ska sitta ordentligt så använd gärna ett gummiband under sidenbanden. Då sitter det bättre! Om du inte tycker att löven sitter ordentligt kan du även limma ihop dom med varandra.
image81
Foto: Eget kollage med bild från Better Homes and Gardens

Gör spöken till festen

image58
Klipp ett litet hål i mitten av ett vitt tygstycke (ett förslag är att klippa i ett gammalt lakan, eller köp ett billigt vitt tyg i tygaffären). Blås upp en ballong, gör en knut på ballongen. Lägg tygstycket ovanpå ballongen och trä ballongknuten igenom det lilla hålet. Därefter knyter man fast en bit resårband i knuten. Därefter hänger man upp ballongen så att tyget faller ner och målar stora ögon och en läskig mun med svart, kraftig tuschpenna eller en glad mun med rött tusch.

Spökballongen kan man antingen hänga upp inne i taklampan eller annan lämplig plats eller utomhus i exempelvis en trädgren.

Plocka in hösten

Använd saker i trädgården när du ska duka. Det finns så enormt många fina färger ute i naturen nu. Det är bara att plocka in och använda! Och varför inte plocka in lite mossa som du kan lägga i en kruka. Så enkelt och så snyggt.
Place cardgreen moss filled pots on white mantel
Foto: Better Homes and Gardens

Spackelschablon

Nu har även spackelschabloner kommit (eller jag har i alla fall inte hört talas om det tidigare). Med en spackelschablon kan du skapa spännande skillnader även i djup. Spackelschabloner går bland annat att köpas hos Beckers. Om du inte vill använda det på en vägg kan du till exempel istället göra en tavla.

Foto: Vi i Villa och Fresks

Matcha från Mingla Design

Som ni vet... jag älskar att matcha. Mingla Design är ett företag som designar både tyg, haklappar, kuddar, brickor, lampor med mera i samma matchande tyger. Här är ett litet exempel... men färgerna samt sakerna är många fler....

image78
Foto: Eget kollage med bilder från Mingla Design och Favoritsaker

Stilren dukning i vitt

Så stilrent, enkelt och snyggt... Dukning från Mateus.image77
Foto: Eget kollage med bild från Mateus

Gör om stolarna till Halloween festen

image58
Ett litet enkelt tips på hur man kan piffa till stolarna till festen är att köpa ett billigt tyg och klä runt stolen. Bind sedan bara ett band runt stolen. Tipset kommer från Better Homes and Gardens.

100417079_07272005

Foto: Scott Little, BHG

Letar du efter tyg? - Shoppa till riktiga outletpriser!

Letar du efter tyg? Om du inte bor så långt från Marks kommun så skulle jag rekommendera att ta en tur till området kring Kinna som är ett riktigt tygrike. Här kan du verkligen shoppa designtyger till riktiga outletpriser.

Ta en titt här så får du en lista på affärerna i området. Nedan följer ett litet exempel på några av butikerna i området.

Skroten. Skroten har en mängd olika tyger för alla smaker till outletpriser. Butiken är öppen 9-18 mån-tors, 9-17 fre och 9-13 lörd. Sön är stängt. Men Skroten är inte den enda tygaffären som finns i Kinna området. Marks Pelle Vävare har fabriksbutik i Kinna. Om det är "skit-tyger"? Nej, absolut inte. Många tyger som du till exempel kan hitta på NK kan du hitta här.
Fritsla tyglager ligger (som namnet tyder) i Fritsla. Dom har tre våningar med textil och inredning till hela hemmet. Här finns ett stort utbud av möbeltyger, gardintyger, sammet, lin, markisväv, mattor, inredning mm.
Gillar du ; target="_blank" title="Serholt">Serholts produkter? I Horred kan du handla Serholt collections andra sortering och utgående produkter till låga priser. Nedan kan du se foton på några av deras produkter.

Karta: Skroten                      Foto: Serholt Sweden

Matsalsbord som man blir kär i

Jag är på jakt efter ett matsalsbord och kan gärna tänka mig ett svart (eller vitt). Här är lite bord som jag inte tycker det är så svårt att bli kär i (ni kan nog väldigt lätt se vad det är jag tycker om...)

image76
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan.

1. Container table 7043, 8.900,- (exkl. moms). Inred.se
2. Grimle, 2.495,-. Ikea 
3 Docksta, 1395,-. Ikea
4. Dakota, 3.127,-. Ilva
5. Pluto, 3.900,- (underrede 5.900,-). Mio
6. Saturn bord, 12.300,-. Svenssons i Lammhult.
7. Big Bombo, 19.509,- (exkl. moms). Inred.se
8. Dinah, 3.749,-. Ilva

Underbara små skyltar

Lönnegårds Anna har en underbar lite blogg där hon visar jätte fina skyltar som hon har gjort. Hon är även vissa skyltar för försäljning (se i butiken under etiketter).
Jag blev speciellt förstjust i skylten med texten "Den vackraste stunden i livet det var när du kom". Vilken underbar text... tänk att mötas av den i hallen!



Två blompinnar med texten:
1. May our dreams be happy ones, and hopefully come true, but most of all, may oue dreams be filled with me and you.
2. Only in the heart does love grow true, this is where I´ll always hold you.

Foto: Samtliga från Lönnegårds Anna

Fräcka kök från New Kitchen

Bilder kommer på "allt"... till exempelvis (nu även) på köksluckor. De här fräcka köken kommer från New Kitchen.
magnoliameadow
schack_mattairport
Foto: New Kitchen

Skapa din egen mall...

image58
...för att sedan karva ur din egendesignade pumpa!
Det kan du göra hos Better Homes and Gardens.

image59
Bild: Better Homes and Gardens

Lite lila inspiration

Plommonlila är absolut en av de senaste färgerna inom inredning. Så vad passar då bättre än lite lila inspiration?

image71
Foto: Eget kollage med foton från företagen nedan

1. Oxford Delux från Mio, 7.250,-
2. Flockblomma kudde från EM, 299,-
3. Gryt från EM, 1.895,-
4. Lampa från Mio, 890,-
5. Pläd från Mio, 1.250,-
6. Vas från Indiska, 179,-
7. Tablett från Indiska, 29,50
8. Pikant lampa från Mio, 850,-
9. Vinglas Pralin från IKEA, 39,-

Matcha!

Som jag har nämnt tidigare så älskar jag att matcha. Här är lite exempel på matchnings idéer!

image70
Eget kollage med bilder från företagen nedan

I rutan längst upp till vänster kommer samtliga saker från Spira. Tyget på bilden heter Skärva och finns i ett flertal olika saker så som skärbräda, panelgardiner, grytunderlägg etc.
De gröna detaljerna i rutan till höger kommer från IKEA. Det är Polarvide pläd, Granat kudde, Hulda Vilse matta och servetten Syntes Skiss.
Sakerna i de nedarsta ruterna kommer båda från Mio. Den vänstra rutan tillhör kollektionen Träd och den högra Spira.

Ny badrumsmatta

Förra helgen när jag var i Litauen så köpte jag en svart badrumsmatta. Den hade jätte tjock "knoppar" som jag tyckte var lite läckert.
image75
Foto: Designtjejen

Camilla Fuchs - gör tavlor för barn

Camilla Fuchs målar tavlor för barn, eftersom barn tycker om saker som är glada, lustfyllda och opretentiösa. Och visst blir man glad av att se dom?



Foto: Camilla Fuchs

Måla i taket

För någon dag sedan så skrev jag om hur man kan tapetsera i taket. Men varför inte måla? Att ha lite blommor som snirklar sig upp i taket tycker jag är jätte snyggt. Funderar på att göra något liknande i min hall. Den här bilden kommer från Alcro.

image74
Foto: Alcro

Fotokakel

Något som kommer mer och mer är fotokakel. Fotokakel är ett företag som säljer just fotokakel. Om du även vill designa ditt eget kakel så kan dom hjälpa dig. Jag tycker att det kan bli ur-läckert!

Om du inte vill kakla om så erbjuder de också fotokakel light som är ett något tunnare fotokakel som monteras upp med monterings- eller kardborrtejp på valfri vägg, till exempel som kakeldekor ovanpå traditionellt kakel, eller som en fondvägg. Någon fog behövs inte mellan plattorna vilket gör att Fotokakelplattorna lätt kan tas bort eller ersättas med ett annat motiv.

image73
Foto: Fotokakel

Billiga och snygga soffor

Jag är fortfarande på soffjakt. På Bolagret har jag hittat ett flertal väldigt snygga (och billiga) soffor. Vilken kombination! De flesta av sofforna finns i flera färger!

image72
Foto: Eget kollage med bilder från Bolagret

1. Oregon i svart skinn, 7.995,-
2. Birminghamn i brunt skinn, 6.499,-
3. Hilma i vitt tyg, 9.695,-
4. Nanna i rött tyg, 4.995,-
5. Oregon i mocca tyg, 3495,-
6. Indi i svart skinn, 8.999,-

Duka till en riktig Tapaskväll

Köp ett svart spetstyg som läggs på en annan duk (eller tyg). Spetstyg går att hitta rätt så billigt i de flesta tygaffärer. Låt gärna duken hänga ner till golvet för att skapa en mer dramatisk och effektfull bild.
Servettringarna är gjorda utav gamla halsband. Sköna Hem tipsar också om att man till exempel kan köpa gamla plasthalsband i en secondhandbutik. Olika servettringar gör också dukningen mer dynamisk och personlig.

image69
Eget kollage med bild samt recept från Sköna hem

Lite soffbord inspiration

image67
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

  1. Flinga från Folkhemmet, 1000,-
  2. Kansas från Mio, 1.950,-
  3. Cana från Ilva, 1.999,-
  4. Pluto från Mio, från 1.150,- 
  5. Avanti från Ilva, 2.499,-
  6. Bord från Boconcept, 5,799,-
  7. Eclipse från Furniturebox, 2.499,-
  8. Kyoto från Ilva, 2.499,-
  9. Ying Yang från Ilva, 3.399,-
  10. Sherpa från Ilva, 2.749,-

Spa-lampor i badrummet eller badkaret

Det är webbshoppen Happy Lina som säljer dom här spa-lamporna. De vattentäta lamporna slås på med en av och på knapp på sidan. Lamporna kan antingen flyta eller fästas med sugpropp. Så här skriver Happy Lina på sin hemsida...

"Släck badrumsbelysningen, sätt på någon skön musik och kryp ner i badet med din egen undervattensbelysning!"

Spa-lampor
Foto: Happy Lina

Tavlor från Isa Form

Isabelle Norman Sällström har startat sitt egna företag Isa Form där hon har skapat underbara motiv. Du får själv vara med och designa och färgsätta... för efter att du har valt ett motiv till tavlan så får du välja färg och/eller textbudskap och storlek på tavlan. Motivet trycks därefter på matt fotopapper och skickas till dig i posten. Här är lite exempel på några motiv.

  
Foto och grafisk formgivning: Isa Form

Tapetsera taket

Pointclickhome frågar sig varför man inte kan tapetsera taket? Och visst är det läckert...!


0907DecDesWallpaperMain.jpg
Foto: Från Pointclickhome.com

Lite svart inspiration

image57

Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan.

1. Takkrona från Ilva, 2.499,-
2. Ljusstake från Pluto produkter
3. A4 Korg från Granit
4. Skohylla från Ilva, 1.499,-
5. Lampa från Mio, 1.290,-
6. Mumin mugg från Arabia, 159,- hos Designonline
7. Soffbord Bond från EM, 995,-
8. Brödbox från Eva Solo
9. Tyget Ro designat av Björn Dahlström  för Marimekko

Duka i Guld

Detta bordet är designad av Victoria Hagan för ett uppslag i tidningen Traditional Home. Victoria har dukat utefter ett hösttema och i huvudsak med färgerna guld och grönt.

image61 Vill du få till guldiga löv? Spraymåla då löven! Det går att köpa sprayfärger i en mängd olika färger så det är bara att låta fantasin flöda. Jag brukar även spraymåla grenar i samma färg och lägga på bordet eller sticka ner i en glasskål på bordet.


Foto: Traditional Home

Tyger från IKEA

Tidigare tycker inte jag att IKEA har varit så där jätte bra på tyger.... men den senaste tiden har de blivit mycket bättre. Här kommer nu ett axplock på tyger som går att hitta hos IKEA.

KATRIN MetervaraKATRIN MetervaraKATRIN MetervaraALEXANDRA Metervara
ANNABELLA Fållad tyglängdGUNNEL Fållad metervara
GUNNEL Fållad metervaraBODIL Fabric 
Foto: IKEA

Marcia Cross visar sitt hem

Lite inspiration från Desperate Housewives stjärnan Marcia Cross hem.

    
Foto: Traditional Home

Inte så mycket inspiration från Litauen

Det blev tyvärr inte så mycket inspiration från Litauen. Jag fotade det färggladaste jag hittade; ett kafe! I övrigt så är stilen väldigt rysk och alla byggnader är inte så restaurerade.. som  balkongen till exempel. Tänkte jag var tvungen att visa er lite i alla fall!

image66

Trevlig helg!

Trevlig helg till er alla! I helgen ska jag ta en tur till Litauen, men jag återkommer på måndag med massa nya idéer! (Förhoppningsvis  med lite inspiration från Litauen)

Hoppas att ni får en jätte härlig helg!

Lakan i fina tyger

Det finns överlag väldigt mycket fina tyger just nu (tycker jag), både i gardiner, dukar och så lakan. Här kommer lite lakan-inspiration. Samtliga är från Mio.

BjörklövBotanica
ChloeBäddset lila
SofiaTetra
Foto: Mio

Romantisk inspiration

Lite romantisk inspiration från engelska Country Living.

Large-scale wallpaperBreaking the rules
Foto: Country Living

Höstnyheter från IKEA

En samling höstnyheter från IKEA

image62
Foto: Eget kollage med bilder från IKEA

Bordsplacering

Här kommer två bordsplaceringstips från Better Homes and Gardens.

Det ända du behöver är en liten "mini-kruka". Plocka sedan gräs, växter (eller vad du vill ha) och sätt i krukan och sedan är det bara att sätta dit en liten namnskylt.

Nu när trädet tappar alla sina löv, varför inte ta in dom? Ta gärna in dem ett par dagar i förväg och torka dem mellan två handdukar. Lägg en tung bok på toppen så att de blir platta och fina. Sedan är det bara att skriva dit namnen!

Foto: Better Homes and Gardens

Tavlor av Liselotte Watkins

Jag fick det här jätte bra tipset av Emelie - att kolla in Liselotte Watkins och wow, hon gör verkligen jätte snygga illustrationer. Men att illustrera är inte det enda hon gör, hon fotar också och har bland annat även formgivit kondomförpackningar (se under).

Illustrationer: Liselotte Watkins (från Cruststation

Foto: Accessora

Kanelbullensdag - IDAG!

Idag är det Kanelbullensdag så passa på att frossa i kanelbullar!

Kanelbullen är ett svenskt bakverk som härstammar från 1920-talet. Kanelbullensdag firas i Sverige 4 oktober varje år och instiftades 1999 av hembakningsrådet.

Idag introducerar också McDonald´s kanelbullen på menyn. Det firar McDonald´s och RIX FM genom att bjuda på kanelbullar under eftermiddagen på 75 platser runt om i landet. Vill du se vilken tid och plats de bjuds på kanelbullar hos dig så ta en titt här.
image60

Gör en egen ovanlig griffeltavla

Vill du ha en annorlunda och egentillverkad griffeltavla? Yle tipsar om hur man gör den här fräcka tavlan!

Griffeltavla


Det här behöver du:

  • Björkfanérskiva
  • Grundfärg
  • Krittavelfärg
  • Akrylfärg
  • Penslar / rulle

Om man inte vill måla en egen mall så finns det mallar att ladda ner i A3 (orginalstorlek) eller i A4 (passar för de flesta skrivarna).


Så här gör du:

1. Börja med att grundera fanérskivan på båda sidorna. När färgen torkat, mät ut hur stor yta du vill använda som griffeltavla. Markera med målartejp.
2. Rulla på tavelfärgen. Behöver målas 2-3 varv för att täcka ordentligt.
3. Måla sidorna vita med akrylfärg (med pensel). Det blir bottenfärg och yta för bilderna.
4. Skissa med blyerts de bilder/ansikten som komma på vardera sida om griffeltavel ytan.
5. Måla med liten pensel och svart akrylfärg. Måla gärna motivet så det kommer lite in på den svarta ytan, då med vit färg.
6. Tavlan är klar!

Markera griffeltavlans storlek med målartejp Rulla på tavelfärgen Måla med liten pensel och akrylfärg
Foto: Yle

Mugg och fat i ett

Den här muggen är designad av Domanic Skinner för Mocha. Den har funnits på marknaden ett tag nu men jag tycker ändå att den är värd att visa. Dominic har designat den med inspiration från byggarbetsplatser, där byggarbetarna gärna vill ha några kakor till kaffet. Dock vill inte byggarbetarna lägga kakorna i skräpet och dammet på byggarbetsplatsen (vilket är lätt hänt), men den här koppen har löst problemet! Går att köpa via Sawitfirst eller Mocha.
Dunk Mug by Dominic Skinner for Mocha FREE POSTAGE
Foto: Sawitfirst

Läckra tyger från Bantie

Här kommer lite exempel på läckra tyger från Bantie. På hemsidan kan du även se vart deras återförsäljare finns i Sverige.

MeterDukSalamanderSvartVit MeterDukKoralBr
MeterKokeshiRd MeterBubbelBr
Foto: Bantie

Tavlor av Lisa Rinnevuo

Jag har tidigare nämnt att jag gillar Poul Pavas tavlor. Lisa Rinnevuo är en annan av mina favoriter. Här kommer ett litet smakprov från Lisa.
 

Foto: Södragalleriet

Karva ur pumpan

image58

Halloween närmar sig... tänkte att det är aldrig för tidigt (?) att börja med lite halloween tips!

Behöver du hjälp med att karva ur pumpan? På Tasteline kan du lätt ladda ner en mall som gör det lätt att karva ur pumpan. Den kan du hitta här.

image61 Maria och Conny har tipsat på Tasteline om att man kan smörja in pumpan inuti samt kanterna med vaselin så håller den bättre!

Duka i filt från Daff

Tyska Daff, eller Domestic Affairs som de heter har specialiserat sig på att tillverka saker i filt. 

image61 Filt är faktiskt inte så dyrt att köpa + väldigt lätt att klippa och sy i, så mycket av det här kan man faktiskt göra själv. Ett tips är att göra en mall i kartong som man kan klippa utefter. Rund? Vänd på en stor kastrull. Fyrkantig? Kanske har du en bricka. Och visst kan det bli fint...?

image54
Foto: Domestic Affairs

Lite röd inspiration

image56
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

1. Drake hängare från Pluto produkter
2. Lampa Gil från EM, 499,-
3. Matta Twist från EM, 499,-
4. Ljustake från Stockholm Design house.
5. Lampa Pikant från från Mio, 850,-
6. 2-Sits soffa Klippan från IKEA, 4.495,-
7. Lampa Pink från Mio, 299,-
8. Sängtextil Anastasia från EM, 399,-
9. Matta IKEA PS från IKEA, 2.495,-
10. Lampett träd från Pluto produkter

Tea and toaster - 2 in 1

Varför inte 2 i 1? Från The Teapottery kan man beställla en brödrost och tekanna i ett!
Toaster Teapot image
Foto: The Teapottery

Gör bordsplaceringskort online

Orkar du inte sitta och pyssla ihop egna bordsplaceringskort?
IKEA Familys hemsida kan du göra dina egna bordsplaceringskort. Till varje namn kan du välja en passande egenskap vilket blir en rolig isbrytare i början av middagen.
Man fyller bara i gästens namn, väljer en egenskap som senare syns i en pratbubbla, väljer en dekoration till kortet, skriver ut och viker ihop enligt instruktioner.

Du kan även göra jätte fräcka inbjudningskort online. Väldigt lätt och enkelt! Absolut värt en titt!

image55
Foto: Från Ikeas hemsida

Gillar du att matcha?

Jag är sådan som älskar att matcha. Om du är likadan så kommer du att älska Spira.  Dom erbjuder allt från brickor, gardiner, förkläden, kuddfodral, löpare, lampskärmar med mera, med mera i samma tyg. Om du istället önskar att sy något eget så har de även flertalet tyg på metervara. Man kan lätt klicka sig in antingen på produkterna och se vad de finns i för tyger, eller via tygerna och se vad de finns i för produkter. Här är lite exempel på mönster som finns.

   
   
Foto: Spira

Fräcka tyger från Ljungbergs textiltryck

Det finns så otroligt många snygga tyger idag. Ljungbergs Textiltryck. är ett företag som finns några mil utanför Göteborg i Floda, och här finns ett stort utbud av svenska formgivares tryckta tyger. Man kan även fynda bland andrasortering till outletpriser.  Ljungbergs Textiltryck ställer också upp och trycker tyger för privatpersoner om så skulle önskas!


Foto: Ljungbergs Textiltryck

RSS 2.0