Hej och tjena Japan

Det är bara att lägga sig platt och be om ursäkt - för dåligt bloggande. Jag trodde att som mammaledig skulle jag ha all tid i världen, men det har blivit helt tvärt om. Tiden bara rusar iväg! Nu sitter jag och går igenom det allra sista innan vi ska åka till flygplatsen. Japp, långresa väntar. Hej, hej Japan får vi säga om några timmar.
Foto: Emmelie

Blondinbellas hem till salu

Nu är bloggdrottningen Blondinbellas hem till salu. 104 kvm etagelägenhet på Kungsholmen. För er som är nyfikna så kommer det en liten samling bilder här. Mer bilder hittar ni hos mäklaren ESNY.
Foto: ESNY

Odd Molly Home

I våras släppte Odd Molly sin första home kollektion och i veckan öppnade de sin största butik i Sverige som kommer att erbjuda hela home sortimentet. Är det så att du inte har vägarna förbi butiken, som ligger i gallerian på Frölunda torg i Göteborg, så hittar man också hela sortimentet på nätet.
Foto: Pressbild Odd Molly

Hej hopp helgen

Den här veckan har verkligen rusat iväg. Allvarligt, vart tar tiden vägen? Hela veckan har jag gått och lagt mig tidigt som attan. Den lille har inte velat sova själv så jag har legat i sängen från 19. Men idag blev det förändring och nu kan jag sitta i soffan med en kopp te och bara njuta av att vara vaken lite längre. 
Jag blev så förtjust i den här bilden jag tog för några dagar sedan. Morötterna är så fantastiskt fina och jag kunde inte låta bli att fånga dom med kameran. Inte inredning i form av möbel, men de är som ett litet konstverk i sig tycker jag! Trevlig fredagskväll på er! 
Foto: Emmelie
 

Blossa 2015

Igår släpptes Blossas årgångsglögg. Jag har som tradition att skriva om det varje år, så varför bryta en trend? 
I år har BLOSSA inspirerats av de teälskande engelsmännen och smaksatt årets glögg med en av världens mest populära tesorter: Earl Grey. Det citrusdoftande svarta teet har tagits fram exklusivt av The London Tea Company – ett nyskapande tehus som enbart jobbar med Fairtrade. Det låter spännande tycker jag, men framförallt skulle jag säga att flaskan verkligen är urfin i år!
Foto: Pressbild Blossa

Nyhet: Möbler som ska hålla en livstid - från IKEA

I oktober släpps IKEAs nyhet BJÖRKSNÄS till försäljning i butikerna. Vilken kollektion! Urfin tycker jag. Det är designduon och syskonparet Knut Hagberg och Marianne Hagberg som har formgivit en serie möbler och inredningsdetaljer i björk. BJÖRKSNÄS hämtar inspiration från skandinaviska design- och hantverkstraditioner och karaktäriseras av naturliga material som massiv björk, fårskinn, läder,  ull,  linne  och  munblåst  glas.  Kollektionen består av ett 40-tal produkter, däribland vitrinskåp, regissörstol, soffa, textilier och inredningsdetaljer.
Den fina regissörstolen kommer att kosta 599,- Den kommer att finnas i både vaxad, massiv björk och svart vaxad massiv björk. Bordet kommer att finnas till försäljning för 1995,-
Foto: Pressbilder IKEA
Den lilla bänken tycker jag är jättefin. Själv föredrar jag den i trä, men den är även väldigt fin i svart. Bänken kommer att kosta 995,- och önskar man en fårskinnsdyna till så kostar den ytterligare 800,-.
 

Fortfarande lite sommarkänsla i stugan

I helgen var jag med min fina kompis och lilla prinsen i stugan. Det känns att hösten är på ingång. Det är lite krispigare i luften, man får elda i spisen och så blir det så där mysigt mörkt om kvällarna. Ja, jag tycker faktiskt det är mysigt när man får krypa upp i soffan, framför elden med en stor kopp te i händerna.
Inne i vårt gästrum är det dock fortfarande sommarkänsla. På väggen hänger flera hattar och även om det är en touch of sommar så tycker jag att de är lika fina när snön viner utanför fönstret!
Foto: Emmelie

Ett annorlunda fritidshus - dragspelshuset

Skulle jag vilja köpa det? - Nej
Tåls det att skriva om? - Ja
Djupt inne i de värmländska skogarna finns det just nu ett väldigt annorlunda fritidshus till salu. Det kallas dragspelshuset på grund av att huset kan, likt ett dragspel, dras ut och förstoras från 45 kvm till ca 72 kvm.
Vill du se fler bilder, så hittar du dom här.
Foto: Mäklarhuset

En samling av augusti

Kan ni förstå att det är 1 september idag? Även om jag har lite svårt att acceptera att kallare väder är på ingång så tycker jag samtidigt att det är lite skönt att få tända ljusen och mysa inomhus. Oavsett så känns det som augusti har gått i raketfart. Här kommer ett litet axplock av mitt instagram-augusti. Vill du följa mig på instagram så hittar du mig som emmjoh.
1. Förra måndagen tog min fina vän ledigt och umgicks med mig och Melker. Vi njöt av fint väder i trädgården och gjorde en utflykt till Vaxholm. 2. Söndagsgäster innebär söndagsfika. 3. Jag och Melker har fått flera mysiga stunder i hängmattan. 4. Formex 5. En söndagsutflygt till Gräddö i Stockholms skärgård. 6. Jag och Melker var på jobb i Mora och Sälen och tog ett våffelstop på Gammelgården i Sälen. 7. Minichefen blev en Melker i början av augusti. 8. Vi har haft många härliga stunder på bryggan där vi bor. 8. Årets andra dopp blev i en pool och Melkers första dopp någonsin i en pool.
RSS 2.0