Massa free printables

Är du som jag helt tokig i alla "free printables"? Det vill säga tavlor, tryck eller ordspråk som är färdigdesignade och gratis att skriva ut?! Japp, då är den här sidan för dig! Jag sprang nämligen på 101 tips om sidor där du får såkallade free printables. Några av länkarna känner jag igen, men det finns massa fler att uforska! HÄR hittar du sidan.

Griffelfärg på glaset

Jag har tidigare visat flera tips på vad man kan göra med griffelfärg. Men det här har jag inte tänkt på tidigare! Idén fick jag när jag såg de här bilderna hos Sarah Hearts. Varför inte måla foten på glasen i griffelfärg?! Man kan helt enkelt bara doppa glasen ner i en griffelfärgsburk. Efter att de har torkat är det bara att skriva namnet på glaset! Enkel och smart bordsplacering!
Foto: Sarah Hearts

Paket dekorerat med washi tejp

Min kompis fyllde år för någon vecka sedan och då tänkte jag att jag skulle testa att använda washi tejp på ett litet nytt sätt. Vid jul dekorerade jag paketen med washi tejp på ett annat sätt, men nu tänkte jag göra vimplar. Jag får en del frågar om vad det är som gör washi tejpen så speciell. Tejpen är betydligt tunnare än vanlig tejp. Den är lätt att använda på väggen, eller på andra ytor där du inte vill få några fläckar. Jag har använt tejpen på väggen och den är även lätt att ta bort om man inte vill ha den kvar. Jag har också använt tejpen i dukning, både runt glas men även som dekoration.

Foto: Emmelie

Älska enkelheten

Det enkla är ofta det mest vackra. Tanken är också den som räknas och värmer i hjärtat. Idag vaknade jag till en färdigdukad frukost, elden som sprakade i kakelugnen och en underbar lapp från min kära vid frukosttallriken. Även om jag inte gillar att skriva om alltför personliga saker så tyckte jag att meddelandet på servetten kan inspirera andra att vårda varandra, ta vara på varandra och tänk så enkelt det är att egentligen bara skriva ett litet meddelande på en servett?! Nu ska vi kickstarta dagen och ge oss på skidspåret för första gången i år. Hoppas att ni får en jätte bra lördag!

Foto: Emmelie

Det glänser i vitt

Sedan drygt ett halvår så är jag en söderbo men någonstans i mitt hjärta så klappar det allt lite för Kungsholmen. Kanske beror det på att det var just dit jag flyttade först när jag kom till Stockholm, eller så är det bara något visst med Kunghsolmen. Nu är vi störtförälskade i vår lägenhet, men ibland kan jag ju inte låta bli att Hemnetsurfa och kolla på utbudet och då, mitt i allt så hittade jag den här helt fantastiska lägenheten som får en inredningsnörd som jag att nästan svimma. De har fyllt sin lägenhet med massa fina inredningsklassiker. Jag ser den underbar AJ golvlampan som jag har gått och sneglat på länge nog nu, About a chair från hay som bara växer och växer i mina ögon, strinhyllorna och för att sedan toppa med eames rocking chair. Ja, och så en hel del andra, snygga desingprylar. Mumma för ögat!

Foto: Edward och Partners

Therese Sennerholt - lansering idag 8.00

Idag klockan 8.00 lanserar Therese Sennerholt två nya set med vykort. Samlingarna heter 4xEveryday Thoughts och 4xPassion. Passion-korten (de längst ner på bilden) kan passa utmärkt till alla hjärtansdag som närmar sig. Korten i samlingen Everyday Thoughts är endast en special edition så faller du för dom är det bästa att skynda.

Foto: Therese Sennerholt

Rute Stengunsbageri

När jag gjorde ett inlägg om stenungsbageriet Fabrique för någon dag sedan så fick jag nys om att Fabrique har köpt Rute Stenungsbageri på Gotland. Efter lite gogglande så fick jag genom Tant Johanna veta att Rute tydligen var till salu i augusti 2011. Från och med i sommar är det Fabrique som slår upp portarna även på Gotland. Jag har faktiskt aldrig varit på Rute, men de här bilderna får mig verkligen att vilja åka dit!
Foto: Hemnet via tant Johanna

Prickig onsdagsmorgon

Ibland är det viktigt att stanna upp mitt i vardagen och bara njuta av... ja, att det till exempel är onsdag! Ibland har jag en förmåga att ta en "macka på vägen" så att säga. Det finns liksom inte alltid tid till att sätta sig ner och bara vara lite på morgonen. Men idag åkte frukosten fram på bordet, och vad kan bli bättre än att börja med en prickig frukost!

Foto: Emmelie

Ballongmiddag

Här kan man verkligen prata om ballongmiddag! Det roliga är att jag fuderade just på ett liknande koncept för en tillställning med jobbet, men anledningen till att det inte blev av var att jag var rädd att det skulle ta för mycket av sikten i rummet. Men, är man ett mindre sällskap kanske det skulle fungera, för det ser faktiskt lite fint ut ändå!

Foto: Från All things bright and beutiful

Formex våren 2012 - trädgård

Trädgården ser ut att bli allt viktigare "i" våra hem. Det handlar mycket om att vi ska odla själva och har vi ingen trädgård finns det även praktiska lösningar för de som har lägenhet. Trädgårdstrenden kunde man se väldigt tydligt på en hel vägg i entreutställningen på Formex.

Foto: Emmelie
Personligen fastnade jag för Andersson & Lejons fågelholkar som syns intill väggen på bilden ovan och i ytterligare närbild nedan.

Foto: Emmelie

Formex våren 2012 - surdegsbröd

Mattrender skiftar ofta fort, men surdegstrenden tycks hålla i sig. Kanske är det för att det på något vis känns väldigt äkta, hembakat och nyttigt! Redan förra året på Formex så slogs jag av att det var surdegsbröd bakom varje hörn. Så var det även i år. Det ena efter det andra inslaget i papper.

Foto: Emmelie
Som jag skrev härromdagen skulle jag kunna sätta en femma på att bröden kommer från den här butiken. Jag vet inte om jag skulle kunna säga att surdegsbakande är en trend. För hur länge är något en trend egentligen?
Jag kan ändå inte låta bli att ändå tycka att utställningen, inklusive bröd blev snygg. Men praktiskt kan det inte vara och i verkligheten kan det inte fungera, för om bröden låg framme på det här sättet - hur goda skulle det då vara efter ett tag?!

Foto: Emmelie

Formex våren 2012 - sport

Jag har redan tidigare skrivit om dem 2012 års sporttrend. Även den gick att skymta både här och där på Formex, men ingen annanstans så tydligt som i Nyblom Kolléns monter. Dom hade till och med ägnat en hel vägg åt "sportliv". Är du nyfiken på vad som sägs om sporttrenden kan jag tipsa dig om att ta en titt på Trendgruppen en blogg som skrivs av Stefan Nilsson, Sveriges storsta trendexpert som titt som tätt syns i bland annat nyhetsmorgon på TV4.

Foto: Emmelie

Formex våren 2012 - rislampor

De kära rislampora kommer att komma tillbaka under 2012. Men, det betyder inte att de endast behöver vara vita. Se bara på de här som jag fick syn på i danska Miss Etolies monter under Formex. Lamporna som kommer är nödvändigtvis inte heller helt som de traditionella i formen, utan de kommer mängder av olika papperslampor i olika formera och färger!

Foto: Emmelie

Formex våren 2012 - glasklart

Glas, glas och åter glas! Glas är en helt glasklar trend som har invaderad inredningsvärlden. Vi dukar med glas, vi sätter i blommor i genomskinliga vaser, vi gör det mesta i dukningsväg med just glas! Här är endast ett litet axplock av vad jag sprang på i torsdags. Men bilderna sammanfattar ändå vad som syntes i de mesta montrar under Formex - glas!

Foto: Emmelie

Fabrique - en liten pärla

I entreutställningen på Formex så fanns det mängder av bröd (ska visa er i ett senare inlägg). Jag skulle kunna sätta en tiokrona på att de kommer från stenungsbageriet Fabrique. Detta underbara bageri finns på flera ställen i Stockholm (och vi bor nästan lite farligt nära ett av dom). Så hej-hej, nu ska jag mummsa gott bröd!
Foto: Emmelie

Formex våren 2012

352 kort senare så stapplade jag igår kväll ut från Formex med ömma ben och fötter. Jag var helt förundrad över hur min syster hade klarat av att gå där i närmare 10 timmar och fortfarande kunna ta sig hem(!) Jag förundras över hur roligt det ändå är att gå på Formex varje år. Det är som att jag slukas upp i min egna värld och så försvinner bara tiden. Någon som känner igen sig?!
Formex är en fackmässa för inredningsfolk. Det är den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. Här samlas 850 utställare, 25 000 nationella besökare och 850 medierepresentanter.
Varje år finns det en temautställning vid ingången och i år hade Synnöve Mork skapat utställningen "fågel mittemellan fisk" som bygger på leken fågel- fisk eller mittemellan. 
Foto: Emmelie
Besökarna som kom in i entren möttes av en modern arkitektonisk lada där ljuset, rummet, känslor och sinnlighet stod i fokus.
I utställningen har Synnöve Mork tagit lekens tre olika nivåer som utgångspunkt för tre aktuella trendteman.
Titta upp! Står för fri som fågeln, the sky is the limit, sikta mot stjärnorna … Saker som fladdrar i vinden, lätta, transparenta och sinnliga i såpbubblans lite vattriga pasteller. 
Titta ner! Står för fisken i vattnet, i ett stim, simma lugnt …Det är nya former, organiska och flytande. Glaset glänser och reflekteras ibland i helt oväntade produkter. Färgen är asfaltsgrå och ger grafisk skärpa.
Mittemellan! Står för att gräva i jorden, plantera och se framtidens odling och bli mer urban, samtidigt blir gamla sorter vanligare igen. Det handlar om en trygghet baserad på erfarenhet, om trämaterialets ådring och om igenkänningseffekten.
Foto: Emmelie

Black and white

Svart och vitt har bivit omåttligt populärt inom inredning och därför tror jag att det är fler än jag som faller för de här läckra bilderna från en byrå i engelska Dorset. I slutet av 2010 var studion klar att öppnas upp. Visst är det läckert?

Foto: Candy Black Studio

Renhorn fast ingen ren

Renhorn har synts i våra hem den senaste tiden, men det här är några annorlunda renhorn som jag inte har sett tidigare. Helt enkelt så saknas renen och de så kallade hornen är egentligen ett par grenar. Ett litet roligt och annorlunda sätt att pryda väggen. Väldigt lätt att göra själv också!

Foto: Geremia

Molly och Erics lägenhet till salu

Jag har alltid tyckt att Molly Sanden och Eric Saade har varit sådär otroligt gulliga ihop. Men, nu ska de ju tyvärr inte bo ihop längre och deras fina lägenhet är ute på Hemnet. Egentligen gillar jag inte att tipsa om skvaller och detta är ju egentligen ett indirekt skvaller. Men deras lägenhet är för fin för att inte visa. Ta en liten extra titt på takbjälkarna i taket!

Foto: Bjurfors

Brittiskt och sportigt under 2012

Runt om i inredningsvärlden (och på flertalet inredningsbloggar) skrivs och talas det just nu mycket om vilka trender vi kommer att se 2012. Med anledningen av kvällens stora idrottsgala (som jag faktiskt ska få äran att sätta min fot på) tänkte jag lyfta en av trenderna som förutspås vara stor under året - den sportiga trenden! Under 2012 förväntas nämligen OS och fotbolls EM sätta sina spår i inredningsvärlden. Vi kommer att se flera engelska flaggor, men även starka färger som vi ofta är vana att se i sportvärlden. Kanske bjuder inte den här bilden på de starkaste färgerna, men absolut på en snygg matta - med flaggtema, inspirerad av värdlandet för OS!

Foto: Eget kollage med bild och matta från The Rug Company

Annorlunda tavelupphängning

Hittade denna något udda tavelupphängning via Pinterest. Dom har helt enkelt hängt alla tavlor i ett band. Pricken över i tyckte jag var att användt färgade band och få en liten extra färgklick til väggen. Men, det betyder inte att man behöver ha samma färg i alla banden. Här har dom använt ett gult och de andra tavlorna hänger i band i en mer diskret grå färg.

Foto: Via pinterest

Slottsbesök

Efter att vi kom hem idag så har söndagen tillbringats i soffan framför Vinterstudion. Tänk att det kan vara så underbart att inte göra någonting. Efter mycket jobb i flera dagar så avslutades veckan med en vinterbal på Häringe slott. Även om detta inlägg inte ger inspirerande inredningstips så tänkte jag ändå visa en liten bildkavalkad från Häringe och slottet som jag absolut kan rekommendera er att besöka! 
Foto: Emmelie

Hej hej Häringe slott

Nu packar vi våra väskor med friluftskläder, finskor, fluga och balklänning. För vid lunch åker vi ut till Häringe slott som ligger en bit utanför Stockholm. Dagen ska förgyllas av lekar medan det till kvällen ska svidas om till finkläder och bli bal på slottet. Slottet står nog inte i en sådan grön vårskrud som på bilderna, kanske det istället ligger någon centimeter snö. Men, det gör verkligen ingenting. Här ska det njutas för fulla muggar och kameran är med så jag hoppas kunna bjuda på några inspirerande bilder efter helgen. Hoppas att ni får en bra helg!
Foto: Häringe slott

IKEA med Carl Kleiner

Dom här helt färska bilderna som Forsman & Bodenfors har tagit fram tillsammans med Carl Kleiner (fotograf) och Evelina Bratell (stylist) för IKEA tycker jag är otroligt läckra. Vem vill inte köpa mer köksprylar när man ser det här? Jag blir så impad av IKEA som hela tiden lyckas att ligga lite i framkant, vara lite differentierat och lite annorlunda men ändå så rätt.
Foto: Carl Kleiner, Stylist: Evelina Bratell, Byrå: Forsman & Bodenfors, Art director: Christoffer Persson, Maria Fridman, Copywriter: David Lundgren. Via: Trendland

Manlig inredning

Jag sitter och knepar och knåpar på ett tal "till mannen" som jag ska hålla på en vinterbal imorgonkväll. I mitt inspirationsinhämtande kan jag inte låta bli att tänka på manlig inredning. Finns det? Just i höstas tycker jag att det pratades en del om det här. Trendgurun Stefan Nilsson gjorde ett inslag i TV4:s morgontv och även Frida alias Trendenser gjorde flera inlägg på ämnet manligt.
Vissa färger och former upplevs ofta som mer kvinnliga eller manliga. De mörkare grå tonerna är ofta färger som tilltalar många män och ofta tycker jag att det är just dessa som syns i manliga singelhushåll.
Ja, här kommer lite inspiration i mörkare toner. Mer manligt? Det får ni avgöra själva!
Foto: Assietten Burkina, en nyhet från Filippa K och Rörstrands 149,- från dukatbord, Friends salt och pepparkar från Normann Copenhagen 299,- hos designonline.se, Kudde, Fasett grå från Spira inredning, Hay, Loop Stand Bred klädhängare från Länna Möbler, 1999,-, Hay, Ray Lounge Chair från Länna Möbler, 13.034,-, Gamla slipsar har blivit drinkunderläggen Cravat från Plenty

En touch av trä och storstad

Ikväll har vi haft besök av våra kära vänner som inom några få futtiga dagar flyttar till Japan. Det är med sorg och vemod blandat med en viss spänning och nyfikenhet som vi njöt av några härliga timmar tillsammans. Vi kom faktiskt att börja prata om den japanska butiken Muji. Även om storleken av butiken är betydligt mindre än i Japan så har den både en och en annan godbit. För några veckor sedan fick jag syn på flera fina träskulpturer i deras butik inne på Åhlens i Stockholm. Det som fångade min blick mest var dock just New York in a box. Den skulle gärna få flytta in hos oss! Se bara på de läckra träbitarna! För den som inte gillar New York så har dom även London, Paris och faktiskt Tyskland och Italien!
Foto: Eget kollage med bilder från Muji

Fjällstuga med en touch av Ernst

Även om jag vet med mig att jag inte skulle kunna bosätta mig på heltid i fjällvärlden så har jag en dröm om en fjällstuga. Men, den måste ligga såpass nära så att det är möjligt att åka dit över en helg. Se på den här riktigt gamla timmerstugan som är till salu i Vemdalen. Jag tycker den nästan känns som ett Ernst Kirchsteiger projekt. Det är nästan att att Ernst skulle kunna dyka upp bakom ett hörn.
Foto: Remax

Vindsvåning

Om rosetter runt skjortkragen är en fluga inom mode så är absolut vindsvåningar en fluga inom inredning. Fast när jag tänker efter är det nästan mer som en geting, som riktigt bitit de flesta någon gång. Jag upplever mer och mer att de som har suktat efter äldre sekelskiftslägenheter nu suktar efter vindsvåningar istället. Jag kan verkligen hålla med och säga att det är ruskigt snyggt. Jag har faktiskt fått möjligheten att bo i vindsvåningar två gånger om och jag kan säga att det finns både fördelar och nackdelar. På sommaren har dom en förmåga att bli väldigt varma. Men... man kanske kan ta lite värme för ett ursnyggt hem?!
Foto: Erik Olsson

Hemmagjort kakfat i glas

För en tid tillbaka sedan tipsade jag om hur man kunde göra hemmagjorda tårtfat. Då tipsade jag om hur man till exempel kunde sätta ihop olika vaser och spraymåla för att få till fina kakfat. Men, man är faktiskt inte tvungen att spraymåla. Se bara på de här bilderna. Här har man använt en glasvas och ett glasfat och vips har det blivit ett vint kakfat! Vill du se mer bilder kan du ta en titt här.

Söndags laddning

Hoppas att ni har vaknat upp till en underbar söndag! Den här helgen har jag tokmycket jobb och idag blir det pricken över i med kick-off och gala! För att klara av en lång dag har jag börjat med en stor, underbart god latte! Nu är det bara att hålla tummarna för att alla små pusselbitar man har arbetet med en längre tid ska falla på plats och att allt går vägen. Hoppas att ni får en jätte bra söndag!
Foto: Emmelie

Härlig uteplats

Mitt i vintern kan det väl ändå passa att tipsa om en inspirerande uteplats?! Det här huset är till salu i Billdal och jag tyckte att uteplatsen var lite inspirerande. Jag kan inte helt säga om jag själv skulle vilja ha det så här, men jag tycker absolut att det ger inspiration.
Foto: Åberg & Lawe

Kontor i garderoben

Har du en garderob som du kanske inte använder, eller har behov för? Titta då på det här tipset så tror jag kanske att det rycker lite i fingrarna på att förändra och göra nytt. Själv tycker jag att den här pysselhörnan fick sig en rejäl omvandling och blev helt underbar!
Foto: Country Living

Lotta Agaton Shop

Den 15 december öppnade en av mina "stylist-favvisar" en helt egen inredningsbutik. Lotta Agaton slog upp portarna till en liten butik, som jag tror kommer att bli ett måste för inredningsnördar. Har du vägarna förbi, bor i Stockholm eller är på besök så hittar du butiken på Rådmansgatan 7 i Stockholm. Butiken är öppen på torsdagar mellan 12-20.

Foto: Grafisk bild av Therese Sennerholt via Lotta Agaton

Vitvintriga tulpaner

Nyårsaftons vintervita tulpaner börjar nu att hänga så smått över kanten på glasvasen. Fast trots det tycker jag nästan att de är som vackrast just nu. För även om de är sträcker på sig, så är det som de sträcker på sig lite extra uppåt för att slippa hänga nedåt sidorna. Vi fick en bukett med blandfärgade tulpaner på nyårsafton och även de har slått ut otroligt vackert. Är det så att tulpanerna nästan är som vackrast just nu?
Foto: Emmelie

Nyårsvimpel

Vimplar har blivit mer och mer populärt och visst piffar det till om man ska fira något eller någon. Lagom till nyårsafton gjorde jag en nyårsvimpel med texten "Happy New Year". Mallen hittade jag hos the tomkat studio. Jag skrev ut bokstäverna. Efter att jag hade klippt ut dom satte jag fast dom på lite tjockare, svart papper. Jag satte sedan fast alla på  ett snöre med hjälp av lite prickig tejp. Sedan var den bara att hänga upp!
Foto: Emmelie

2012 års färg: Tangerine Tango

I december så släppte Pantone den färg som ska stå för 2012. Vi lämnar därmed 2011 års rosaaktiga färg till en mer orangeröd nyans; Tangerine Tango. De sista åren så har orange växt och blivit en alltmer populärare färg och den har synts allt mer både inom inredning och i kläder. Och, ja, vi kommer då med all säkerhet se mer av den under 2012. Men redan nu ser man den både här och där. Här får ni lite inspiration som går i årets färg!
Foto: Jelly Bean kakfat, 688,- från Sparsmakat, Grytunderlägg från Eva Solo, 299,- hos Rum21, A Tempo tvättkort från Alessi, 1300,- hos Rum 21Filt Cross Orange av Pia Wallén, 1495,- hos Aschebergsgatan 24, Washitejp från Darlingthings, 3-pack 99,-

Sprakande nyårsdukning

Dagen igår försvann i som i ett "juhej" i alla våra förberedelser inför kvällen. Jag hade tänkt att visa några dukningsbilder innan gästerna kom, men tiden blev knapp så ni får se dom "the day after" istället.
Hos the tomkat studio hittade jag "gratis printables" som jag skrev ut tidigare i veckan. Jag klistrade sedan utskrifterna på svart papper och använde dekorationerna både på glas, vattenflaskor, runt blommor etc. Jag gjorde också en vimpel med texten "Happy New Year" som jag hängde upp i taket. Bordsplaceringsskyltarna som jag gjorde i krympplast härromdagen satte jag fast runt foten på glasen. Det är ett också ett tips om ni är många och man vill komma håg vilket glas som tillhör vem.
Desserten serverades tillsammans med ett sprakande tomtebloss. För att tomteblosset skulle sitta fast vid desserten satte vi det i en vinkork. Korken satte vi fast på tallriken med dubbelhäftande tejp.
Hoppas att ni hade en bra nyårsafton!
Foto: Emmelie
RSS 2.0