Färgglada grytor och formar

Jag är ju väldigt förtjust i färgglada formar, grytor och porslin. Därför tyckte jag att jag fyndade då Rusta hade det här porslinet för halva priset. Skynda att fynda! Ugnsgrytan kostar 64.50,- medan ugns- och pajformen kostar 39.50,-.


Foto: Eget kollage med bilder från Rusta

Solsidan bar och cafè

Igår var det ju sådant underbart väder. När kvällen närmade sig så tog vi cyklarna och cyklade till Glommen som ligger strax utanför Falkenberg. Jag har länge hört talas om ett ställe som heter Solsidan bar och café men har inte lyckats ta mig dit. Om ni har vägarna förbi så kan jag verkligen rekommendera ett litet stopp. Se bara så vackert det var...


Foto: Designtjejen

Cykelkorg

Jag har länge gått och suktat efter en cykelkorg från Design House Stockholm. För någon månad sedan så smällde jag till... och åhh vad nöjd jag är. Jag har länge tyckt att den är supersnygg. Dock kommer den att få fylla sin funktion i min hall och inte på cykeln.


Foto: Designtjejen

Servettringar

Ska du ha fest men har brist på servettringar? Du kan göra det väldigt enkelt med saker du har omkring dig. Se bara nedan på tipsen från Martha Stewart. Varför inte använda pepparkaksformar? Detta är ett speciellt bra tips vid jul då det skapar lite extra julkänsla. Ett annat tips är att klippa till remsor i fräcka papper och klistra runt servetterna. Lätt och enkelt!


Foto: Eget kollage med bild från Martha Stewart

Blåklockor

Det är så härligt att plocka in lite blommor och sätta i en vas. Härrom dagen så hittade jag en gammal Rörstrands kanna som jag fick med i en låda jag ropade in på en auktion för några år sedan. Jag har glömt av kannan men så hittade jag den härrom dagen och tyckte faktiskt att den var riktigt snygg så nu fick den fungera som vas.


Foto: Designtjejen

Te

Idag cyklade jag och köpte massa nya tesorter efter jobbet. Mmm.. nu när jag har börjat jobba igen och det regnar ute så känns det ju som om hösten är på väg och då behövs det laddas upp med massa te. Jag sprang på den här bilden idag hos Snippet & Ink. Visst är det en liten rolig servering av kalladrycker och te?!


Foto: Eget kollage med bild från Snippet & Ink

Sia glass outlet

Jag vet att sommaren börjar gå mot sitt slut.. och ja, jag borde ju tipsat om det här mitt i sommaren... men.. bättre sent än aldrig! Jag måste nämligen tipsa om ett litet glass stopp. Sia Glass har nämligen ett litet outlet precis bredvid sin fabrik i Slöinge, strax utanför Falkenberg. Det ligger nästan precis bredvis motorvägen (du ser det faktiskt från motorvägen) så har du vägarna förbi så kan du kanske undvara 10  minuter och göra ett litet stopp. Du kan fynda massa glass till otroligt bra priser. Det finns även massa roliga test smaker såsom röbeta och banan.


Foto: Designtjejen

Fotokonst

Har du svårt att välja vilket foto du vill rama in? Varför inte rama in hela negativ från från semestern. Snacka om att visa alla bilder! Det här tipset kommer från Sköna Hem där dom visar hur man på olika sätt kan skapa fotokonst på lite annorlunda vis.


Foto: Eget kollage med bild från Sköna Hem

Auktion

I lördags åkte jag och min kompis på auktion. Oj, vad roligt det är! Den här gången hade dom helt underbart porslin som bara ropade "köp mig, köp mig". Tyvärr(?) lyckades dom inte överrösta min inre röst som sa nej, nej, nej... så den här gången fick det vara.. men oj.. vad fina dom här kopparna är. Se bara nedan.
Det är något visst med auktioner och loppis och jag drömmer om det perfekta fyndet. Den här gången blev det lite fler ramar som ska göras om med lite färg. Jag köpte också lite vaser.


Foto: Designtjejen

Formar från Gerbera

På semestern gick jag in i en liten butik och fick syn på det underabara porslinet från företaget Gerbera. Jag har även tidigare sett proslinet (och blivit helt såld) då Leila Lindholm har använt det i sina matlagningsprogram på TV4!
Porslinet är av handgjord keramik som tillverkas i Portugal med design från Provence. Den är ugnsfast och fungerar både i microugn och i diskmaskin. I dagsläget finns det ingen nätbutik som säljer porslinet men No place like home kommer att sälja hela sortimentet  online när deras webbutik är klar. Me and my home har även delar av sortimentet i sin webbutik. Vill du ta istället ta en titt på det i "verkligheten" så finns det ett fleratal butiker runt om i landet som du kan hitta här.


Foto: Gerbera

Havstema i dukningen

I fredags när min kompis kom så hade jag köpt massa räkor och kräftor. Eftersom jag hade lite att göra på jobbet dagarna innan så dukade jag upp bordet någon dag innan (oj, börjar jag bli gammal? Det är ju så många äldre gör... haha). Eftersom det blev havets läckerheter så gick jag ner till stranden i veckan och plockade massa snäckor. Dom använda jag sedan i dukningen och de som blev kvar strödde jag ut på bordet. Jag plockade även lite vass som jag använde som dekoration.


Foto: Designtjejen

Hektiska dagar

Oj, oj, oj.. jag har haft lite att göra de sista dagarna så jag har inte hunnit blogga. Jag har haft första veckan på jobbet och i slutet av veckan blev det lite hektiskt så bloggandet fick vila lite. Nu i helgen har jag haft besök av en kompis. Vi var på auktion igår (bilder kommer). Alltid lika roligt att åka på auktion.
Idag har det varit så underbart väder. Jag har nyss varit ute och gått en långpromenad längs stranden och bort till klipporna. Oj, så skönt. Det var så skönt att jag fick lust att bada. Så jag gick hem och cyklade ner och tog ett dopp. Det var faktiskt riktigt varmt i vattnet. Hoppas, hoppas, hoppas att sommaren inte är över än!


Foto: Designtjejen

Bakformar från Nordic Ware

Härrom dagen så skrev jag om de underbara bakformarna från Nordic Ware. Jag visade ju bara formarna och kände att jag även är tvungen att visa hur fina kakorna blir. För visst blir dom läckra...?


Foto: Nord Ware

Spara på vinkorkar del 2

Det var många som gillade mitt tips angående vinkorkar som jag visade för en liten tid tillbaka sedan. Därför tänkte jag att jag ska ge er ännu fler anledningar till att spara på vinkorkarna. Här har vinkorkarna gått igen i mycket på festen. Dom har både använts till bordsplacering, att visa nummerlapparna och för att hålla ett papper med information om festen.


Foto: Eget kollage med bilder från Brides Cafe

Tapetsera bordet till festen

Det här dundertipset hittade jag hos Expressen. Varför itne tapetsera bordet till festen istället för att lägga på en duk? Vill du inte tapetsera ett bord du har hemma så kan du ju istället köpa skiva dom sedan tapetserar. På bilden har Expressen använt en skiva i furuplaywood som dom har köpt hos Beijer Bygg för 180,-/kvm. När du fixat i ordning skivan så lägger du bara upp den på några liknande "bockar" som du ser på bilden. Just dom här bockarna (Vika Lilleby) är från IKEA och kostar 95,-.


Foto: Eget kollage med bild från Expressen

Långpannebröd

Jag älskar att baka bröd i långpanna. Det är så lätt, käckt och smakar mums-mums. Därför blev jag lite frälst när Allt om mat hade ett tema långpannebröd. Jag är bara tvungen att visa er några recept och vill ni ha fler så kan ni ta en titt här.


Foto: Eget kollage med bilder från Allt om Mat

Frys in snapsflaskan

Visst är det här ett litet roligt tips till dukningen. En snaps vill man ju hålla kall... och visst är det lite roligt att servera snapsen så här? Man kan helt enkelt frysa in flaskan i ett isblock i blomblad. Sänk ner flaskan i en större burk av plast. Fyll med vatten upp till flaskhalsen. Vill flaskan flyta upp ta en bit packtejp och tejpa ner den. Fyll med blomblad och ställ in i frysen över natten. Ett tips från Expressen.


Foto: Eget kollage med bild från Expressen

Finnhamn

När vi var ute och seglade i förra veckan så stannade vi på Finnhamn som ligger i Stockholm skärgård. Direkt när jag kom dit så kände jag att jag bara var tvungen att berätta om den här fina ön. Finnhamn kan man nämligen besöka året runt. Lättast åker man hit genom att ta en av skärgårdsbåtarna som trafikerar Husaröleden från Stockholm (om du inte kommer med egen båt). Jag hörde att man vid jul kan åka ut till Finnhamn och äta julbord. Hur mysigt som helt kan jag tycka. STF har ett vandrarhem på ön - Utsikten, som jag måste säga såg jätte trevligt ut (det är det ni ser på bilden nedan). Väldigt fräscht och härligt. Ja... Finnhamn rekommenderas varmt för en tur i höst eller vinter!


Foto: Designtjejen

Underbara bakformar

Jag tittade in i min systers inredningsbutik i Alingsås i förra veckan. Hon hade tagit in ett par helt underbara bakformar från amerikanska Nordic Ware som hon sa att Leila har använt i tv. Jag blev helt såld. Min syster visade lite kort på hur kakorna blir och wow... helt underbara. På nätet har jag hittat formarna hos bland annat inreda, klara färdiga gå och form och design.
Bakform Hjärta stort





Bakform Aloha
Bakform Julkrans
Bakform Palace Royale
Foto: Form och Design

Segling

Nu börjar (eller har) semestern gått mot sitt slut och imorgon är det dags att börja jobba igen. Sista veckan har bestått av segling i Stockholms skärgård så nu har jag laddat batterierna för att ta tag i jobbet igen... samt lite mer bloggande! Hoppas att ni har haft en jätte härlig vecka och helg.


Foto: Designtjejen

Spara på vinkorkar

Jag spar på alla vinkorkar jag får. Man kan faktiskt göra riktigt mycket bra grejer av vinkorkar och framförallt bordsplacering. Här ser ni ett exempel på vad man kan ha det till. Om du inte vill göra just så här så kan man även skära ett litet snitt på toppen av en vinkork och sätta bordsplaceringslappen i. Lätt och enkelt!


Foto: Eget kollage med bild från Brides Cafe

Vinn en lakritsbok

Sköna Hem har en utlottning på sin sida där man kan vinna boken Lakrits, mint & choklad (Natur & kultur). I boken så finns det 50 recept på bakverk, glass, drinkar. Några exempel: chokladdoppad lakritskola, salmiak- och limeglass, lakrits- och hallonkaka. Sköna Hem lottar ut fem exemplar av boken och det du ska göra för att vinna är att maila in ditt bästa efterrättsrecept (som inte behöver innehålla lakrits, mint eller choklad). Man får även gärna skicka med en bild. Gör du det så vips är du med i tävlingen. Maila till [email protected] och märk mailet "Lakritsboken". Senast den 29 augusti vill dom ha ditt bidrag.

Foto: Eget kollage med bild från Sköna Hem

First Hotell: Örebro

Idag har vi hamnat i Örebro. Efter en otroligt regning dag på golfbanan så var det skönt att komma in till hotellet och in på det här jätte mysiga hotellet. Rummet är väldigt "havs-inspirerat" och det går i färgerna blått och rött. En bra introduktion till vår segling nästa vecka :-) 
Jag vet inte riktigt hur jag har tillgång till internet framöver så det kan bli lite sporadiskt. Men jag ska blogga så fort jag kan och får möjlighet! Hoppas nu att ni alla får en jätte härlig helg!


Foto: Designtjejen

Lille Picasso

Lille Picasso är en dansk sida som förvandlar barns teckningar till rena konstverk. Lille Picasso hjälper till att ta fram de bästa teckningarna. Med enkla medel så gör dom sedan tavlan ännu mer personlig. Du är med och väljer färger och hur du vill ha det. Därefter kan du välja om du vill få motivet tryckt på tavla, t-shirt, koppar, pussel.. eller vad det nu kan önskas.



Foto: Eget kollage med bilder från Lille Picasso

Ölands tips: Gårdby - del 2

Jag skrev tidigare om den lilla lanthandeln i Gårdby. Jag visade främst bilder från själva lanthandeln och inte så mycket från cafét så jag tänkte att ni skulle få se det med. Trots att det var en varm sommardag då vi var där så var det frästande att slå sig ner inomhus.. ja, ni kan ju själva se varför.


Foto: Designtjejen

Gör en klädhängare

Ibland (ofta) är det så lätt att slänga (lägga) kläderna över en stol i sovrummet. Men varför inte göra en sådan här enkel och snygg klädhängare. Det gör du lätt som en plätt av en pinne. Gå ut i och finn en pinne som du tycker är i önskad storlek. Sprejmåla sedan pinnen i önskad färg och häng sedan upp den med hjälp av kedjor och krokar i taket. Snabbt, lätt och enkelt!

Foto: Eget kollage med bild från Boligmagasinet

Ovanliga stolar

När vi var på Mejeriet som jag skrev om härromdagen så fick jag syn på ett par ovanliga stolar. Så kameran fick åka fram så att ni skulle få se. Visst passar det bra för ett mejeri att ha liknande stolar - på mjölkkannor. Lite roligt, och en färgklick är dom verkligen!


Foto: Designtjejen

Frukost på onsdagsmorgonen

Ja... ni får stå ut med en frukostdukning till! Idag blir det dock den sista (tror jag) för den här veckan för idag åker vi hemifrån. I nästa vecka ska vi nog ut och segla i Stockholms skärgård (om vädret håller) så vi ska sakta men säkert åka lite norrut och göra lite stopp på vägen.
Idag blev det en röd inspirerad dukning. Hoppas att ni får en jätte mysig onsdag!


Foto: Designtjejen

Asa Selection muggar

Jag fick en liten fråga vad det var för muggar jag hade vid frukostbordet igår. Muggarna kommer från Asa selection som är ett av mina favoritmärken vad det gäller krukor (och jag har även en del porslin där ifrån som jag är välidgt förtjust i). Just dom här muggarna är köpta i Estland men jag är övertygad om att dom går att få tag på även i Sverige. Vad som är lite speciellt med dom är att dom går att använda både som muggar, men även som en skål för soppa, desert osv. Käcka till mycket helt enkelt!


Foto: Designtjejen

Ölands tips: Gårdby

I Gårdby på östra Öland finns det en jätte mysig liten lanthandel. Man kan säga att det är 3 i 1 för det är både lanthandel, café och inredningsbutik. Lanthandeln startade 1923 av Sigfrid Rudberg som höll butiken i sin ägo tills han gick bort 1969. Därefter tog dåvarande affärsbiträde Birgit Johnsson över fram till sin sista dag sommaren 2006. Affären har varit öppen varje dag sedan öppningen, med undantag för juldagen. 2006 så köpte de nuvarande ägarna, Marcus Holm och Marie Persson lanthandeln och drriver den idag med syfte att ta besökarna tillbaka till en gammaldags atmostfär - något dom verkligen lyckas med!


Foto: Designtjejen

Personlig konst i modern tappning

Vill du ha en personlig tavla i modern tappning så kan jag tipsa dig om att ta en titt på den danska sidan Illux. Där kan du med hjälp av kreativa designer skapa en väldigt personlig tavla som verkligen kommer att bli unik. Med hjälp av dina önskemål och foton så tar dom fram en tavla som passar just dig När du har godkänt förslaget på designen så trycker dom tavlan. Leveranstiden är mellan 7-14 dagar.


Foto: Eget kollage med bilder från Illux

Frukost på tisdagsmorgonen

Det var väldigt många som gillade gårdagens frukostinlägg, så jag tänkte att jag tar lite foton även idag :-) Jag älskar ju att duka upp fint men på vardagarna när man jobbar så hinner man aldrig riktigt (inte jag i alla fall). Men nu när man är ledig så är det så skönt att gå upp på morgonen och duka upp för en mysig frukost. Hoppas att ni får en jätte härlig tisdag!


Foto: Designtjejen

Loppmarknad i Danmark

Har du planerat en tur till Danmark framöver och är sugen att gå på loppis? I så fall kan jag tipsa dig om att ta en titt på Boligmagasinets lista över loppis i Danmark. Dom tipsar om hela 28 olika loppisar i olika delar av Danmark. Om inte någon av dom passar så tipsar Boligmagasinet dig att ta en titt på http://www.markedskalenderen.dk/ eller www.antikguide.dk.

Landets loppemarkeder
Foto: Boligmagasinet

Frukost muggar

Jag fick en fråga idag angående vilken frukostmugg jag hade på frukostbordet imorse. Japp, Johanna hade rätt.. det var muggarna från Rörstrand som är designade av Hanna Werning. Hanna har som specialitet att göra mönster för textil och tapeter och har designat för bland annat Boråstapeter, IKEA och så självklart Rörstrand. 2004 fick hon Elle Interiörs designpris för "Väggdekor & Tapeter" (EDIDA) för sin egen produkt AnimalFlowers affischtapeter


Foto: Designtjejen

Hello Cupcakes

För er som är intresserade av cupcakes (antingen ni har bakat några redan eller går och funderar på att kanske baka) så har jag hört att boken "Hello Cupcakes" ska vara jätte bra. Den har väldigt enkla förklaringar och det är lätt att följa med. Den är inte så farligt dyr heller utan kostar endast 113,- hos Bokus.


Foto: Eget kollage med bild från Bokus

Måndagsfrukost i regnet

Idag står regnet som spön i backen. Jag tog bilen och åkte och köpte lite färskt börd imorse... (skippade faktiskt cykeln idag). Sedan tände jag massa ljus och gjorde en härlig frukost. Det är faktiskt rätt så mysigt med regn också.. speciellt när man kan sitta inne, mysa och titta ut.
Hoppas att ni får en härlig måndag och kan mysa inomhus!


Foto: Designtjejen

En liten hare

Jag vet att det här är en inredningsblogg men jag är bara tvungen att visa er den här lilla söta harungen som jag sprang på idag. Jag kunde inte låta bli att sätta mig en bit bort med kameran och fota den lilla harungen. Efter ett tag blev den lite tuffare och var inte alls så rädd för mig utan kom faktiskt riktigt nära.


Foto: Designtjejen

Sommriga cupcakes

Vad passar inte bättre än en sommrig cupcakes en härlig sommardag? Det behöver faktiskt inte heller vara så komplicerat. Se bara på dom här som kommer från Martha Stewart.
Om du inte vill "krångla" till det med dekorationen - så varför inte bara göra det enkelt? Lägga en liten glasskula på toppen, eller vispa bara lite grädde och stick ett litet paraply i kakan, eller gör som nedan strö på lite rostat kokosnöt. För att piffa till det lite så servera cupcaksen istället med en liten fin, sommrig servett .
Jag har tidigare tipsat om ett bra cupcakes recept - det kan du hitta här. Cupcaksen går även jätte bra att frysa. Jag brukar göra det och sedan ta upp dom efter behov. Då är man alltid redo för besök!


Foto: Martha Stewart

Ölands tips: Mejeriet

I veckan gjorde vi återbesök på ett otroligt mysigt café som vi besökte första gången för några år sedan. Mejeriet som det heter ligger i Vickleby strax söder om Färjestaden på Öland. Mejeriet ligger mitt i en konstnräsdjungel och strax intill  Capellagården som skapades av Carl Malmsten i slutet av 1950-talet. Idag är Capellagården en fristående internatskola som drivs av en ideell stiftelse för som dom säger "gestaltande arbete". Absolut värt ett besök och eleverna brukar ofta ställa ut sina verk som det kan vara roligt att titta på.
När ni har tittat klart så kanske det är dags för en fika på Mejeriet. Otroligt inspirerande miljö... känns nästan som man är på ett fransk café när man stiger in.. absolut inspirerat av sin konstnärliga miljö.


Foto: Designtjejen

Tårtfat

Jag är väldigt förstjust i tårtfat (vad är jag inte förtjust i???). Dom här tårtfaten i superfina färger kommer från Rusta och kostar endat 98,- st. 38 cm höga och 34 cm där dom är som bredast. Ett kap om man inte vill lägga massa pengar på ett tårtfat!

Foto: Rusta

Ölands tips: Wannborga vin & lamm

Igår kväll var vi på grillbuffé och jazzkväll hos Wannborga vin och lamm på Öland. Wannborga har egna vinodlingar och om du åker dit kan du passa på att besöka deras bränneri och vineri. Två kvällar i veckan under sommaren är det jazzkväll (onsdagar och fredagar). Det började även med en gillbuffé en timma tidigare. All mat som serverades var lokalt odlat och KRAV märkt. Men om du inte vill äta en hel middag så kan du bara åka dit och njuta av en kopp kaffe och ta en titt i deras butik.
 

Foto: Designtjejen
RSS 2.0