Saltapinnar med choklad

När jag tittade in hos Martha Stewart fick jag syn på detta underliga(?) receptet. Dom har doppat saltapinnar i choklad. Vid första anblick kan jag inte påstå att jag tycker att det ser så gott ut. Men ibland är det vissa saker som man absolut inte tror ska passa, som faktiskt passar otroligt bra. Dock hade man kanske aldrig testat om ingen hade introducerat det. Kanske är det samma med det här? Värt ett försök kanske.... sött och salt brukar ju faktiskt passa bra ihop!
image232
Foto: Eget kollage med bild från Martha Stewart

Äggvas

Jag fastnade verkligen för den här bilden. Så enkelt och så snyggt. Tänk vad mycket man kan göra med väldigt enkla medel. Den här iden kommer från bhg och där har man tömt ett ägg på innehåll och sedan hällt lite vatten i och satt en tulpan i. Ägget och tulpanen har man sedan satt, väldigt dekorativt, i en äggkopp. Tänk så enkelt... det gäller bara att komma på det!

Tulip and egg in silver holder
Foto: Bhg

Kollegas kök

Min kära kollega mailade flera kort på hennes kök idag. Hon har nyligen renoverat det och visst blev det snyggt?!

image232

Påsk hos Cosas

Påsken har letat sig in i webbshoppen hos Cosas. Jag tycker att dom ofta har jätte söta saker och så även en här gången.

Kråk(k)ungar - Större bild/fler bilderFiltband, gul - Större bild/fler bilder
Halmhönan Agda, stor - Större bild/fler bilderHalmrede - Större bild/fler bilder
Foto: Cosas

Blostervaser från Eva Solo

Jag är väldigt förtjust i Eva Solo. Just nu är jag även inne i en svart trend i inredning. Därav fastnade jag verkligen för de här blomstervaserna. De går också att få i rött, om man gillar det bättre. Vaserna kostar 399,- respektive 449,- och 349,-. Går att köpa hos Handladesign.se

Eva Solo blomstervas Svart 567330Eva Solo blomstervas Svart 567331Eva Solo blomstervas Svart 567332

Foto: Handladesign.se

Sätt färg utomhus

Våren börjar ju att närma sig (även om det känns som inte ens vinterna har varit här). Nu är det kanske dags att snart börja sätta färg på trådgården och sakerna utomhus. Mycket att det mar har.. krukor, fågelholk, stolar går ju faktiskt att måla om dom börjar att se lite tråkiga ut.

Klicka för att se en större bild Klicka för att se en större bild Klicka för att se en större bild
Foto: Nordsjö

Väggstol från Kraxa

Den här väggstolen som går att köpa hos Kraxa tycker jag är lite rolig.

Den är i mattborstad aluminium med rund sits, från Edblad & Co. Design Hans Edblad. Den runda sitsen kan fås i vitt eller cognacsfärgat skinn, eller i naturfärgad filt. Stolen går att montera på en regel förutsatt att regeln är tillräckligt kraftig. Fransk skruv 8x50 mm medföljer. Den väger 6,5 kg och kostar 2.475,- hos Kraxa .



Foto: Kraxa

Duka Rätt

Jag har tipsat om många dukningstips men ibland är det svårt att veta hur bestick, glas och tallrikar egentligen ska stå. Därför tänkte jag att jag kunde visa det här som jag hittade hos Bröllopsguiden. Något dom inte tipsar om men som jag också har lärt mig en gång är att besticken ska ligga cirka en tumme från bordskanten.
image228
Foto: Bröllopsguiden

Orientalisk dörr

Ni som har följt mig ett tag vet kanske om att jag håller på att måla om min innerdörr (till ytterdörren) - i rött! Bilder kommer snart att komma på det slutliga resultatet. Har idag även påbörjat att måla om i hallen så ni får se bilder när allt är klart! Jag tyckte de här bilderna påminner lite om mitt kära projekt så jag kände att jag ville visa dom. De här färgerna som den här dörren är målad i orientaliska färger; kryddigt saffransgult och rödorange som ger huset värme, vila och en gnutta mystik.

Klicka för att se en större bild Klicka för att se en större bild Klicka för att se en större bild
Foto: Nordsjö

Duka med Liljekonvalj

Jag har en  kompis som ska gifta sig i slutet av maj och jag har lovat att hjälpa till med dukningen (vet att jag har berättat det tidigare). Hon funderar på att gå i tema "liljekonvalj" och visst är det mysigt med liljekonvaljer! Dom luktar så otroligt gott och så tycker jag att även att dom är jätte fina.
image228
Foto: Bröllopsguiden

Svart-vit inredning

Jag håller på (tycks aldrig bli klar) inreda mitt vardagsrum. Jag går i svart och vitt. Jag sprang på den här bilden på tic-tock och tycker att den var riktigt läcker. Jag är på jakt efter ett runt matsalsbord. Det är så trevligt att sitta runt ett runt bord eftersom det är lättare att tala med alla vid bordet. Mer socialt helt enkelt!


Foto: Tic-tock

Använd glasburkar

Jag fastnade så för den här bilden från Hostess with the mostess så jag är tvungen att visa den. Tänk så enkelt man kan göra när man ska dekorera. Här har man samlat på glasburkar och sedan trätt lite ståltråd längst upp på burken. Namnet på personen är satt på en liten lapp på framsidan och den är fastsatt med ett snöre runt glasburken. I glasburken kan man lägga lite sand och sedan ett litet ljus eller vad man nu önskar. Man skulle kunna använda det här vid dukningen som bordsplacering.

Längst ner har man satt alla namnen till festen(?) på ett snöre, där man har fäst pappret med en klädnypa.
image229
Foto: Hostess with the mostess

Magisk ägg planta

Den här jätte roliga "I love you-plantan" går att köpa hos find me a gift.com. Det är ett litet ägg som man vattnar och då kommer det att komma upp en liten planta som det står "I love you" på. Om du inte vill ha just I love you som text så kan du också välja på Best Wishes eller Happy Birthday.
image226
Foto: Find me a gift.com

Duka med äpplen

Ja, visst kan man använda mycket i sin dukning. Varför inte äpplen? Här har man använd både äpplen som "namnskylt" och även lagt en hel del äpplen i en stor rund vas.
image225
Foto: Eget kollage med bild från Bröllopsguiden

Gör eget placeringskort som ett hjärta

Det  är inte så svårt att göra egna placeringskort. Oftast kanske det bara är fantasin som tryter(?!) Hos Brud & Bröllop hittade jag en jätte bra mall där man endast behöver välja färg på kartongen och sedan skriva ut (nästan). Brud & Bröllop har gjort en mall för A4-ark med 12 hjärtan på.

Du kan hämta mallen som antingen Word-dokument eller PDF.
Klicka här för att hämta Word-mallen Klicka här för att hämta PDF-mallen

Klipp ut och skär upp längs den v-formade linjen. Sedan skriver du antingen namnet direkt på hjärtat eller som på bilden nedan, klistrar fast en liten namnskylt i annan färg och kortet är klart

image224
Foto: Eget kollage med bild från Brud & Bröllop

Tyg till barnrummet

Har du barn och letar efter tyg till barnrummet? I det fallet skulle jag verkligen tipsa om den här söta tyget som är designat av Klaus Haapaniemi för Marimekko. Tyget föreställer en istbjörnsfamilj som sitter och tittar vid en litet hål i isen.

Foto: Marimekko

Några strån till dukningen

Jag vet att jag har sagt det så många gånger.. att man ska gå ut och titta i naturen när man ska duka. Här tänkte jag visa några bilder där man har tagit in några strån och satt fast runt servetterna. Snyggt och enkelt. Du kan enkelt göra en servettring genom att skriva ut namnet på ett papper och sedan fästa det som på bilden.


Foto: Brud och Bröllop

Ari Behn designar skålar och fat

Prinsessan Märtha-Louise man, Ari Behn släppte förra året sin första utgåva av kollektionen "Hjerte", som var en begränsad upplaga på 300 signerade exemplar (som gick åt som smör i solsken i butikerna).
Nu har han åter igen släppt en lite mindre och billigare utgåva av "Hjerteskålarna". Både skålen och fatet går i kärlekens färg - rött.


Foto: Tilbords

Fler romantiska rum

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag hade varit på möte i en fantastisk miljö och underbar gammal, romantisk inredning. Jag lovade att jag skulle visa fler rum.. så här kommer ett till.
image219
Foto: Designtjejen

Hjärtligt kort

Idag har jag haft en lång jobb dag. Har lyckats kypa till kojs nu efter en sen jobbmiddag. Puh.. känner mig mätt som en tunna... Hoppas att ni har haft en bra dag. 

Här kommer ett litet kort som jag tycker är lite sött (och inte så svårt att göra). Jag har fastnat för "the cardmaking" trenden och tycker att det är väldigt roligt att göra kort. Det här kortet är inte så svårt att göra även om man inte har någon vana. Klipp till ett rektangulärt papper som du syr fast dina urklippa hjärtan på. Sedan är det bara att klistra pappret på ett kort.
 

Foto: Bhg

Svart bäddsoffa

Jag kan inte hjälpa det men det var något som fick mig att fastna för den här bäddsoffan(!) från Ilva. Deluxe som den heter är i svart konstläder. Bredd 90,0 cm. Längd 203,0 cm. Jag tycker att priset var väldigt förmånligt; endast 5.999,-.
Deluxe
Foto: Ilva

Vill du ha inspiration?

Om du vill ha inspiration från olika rum så kan jag tipsa om engelska BBC. Dom har samlat alla inredningsidéer från deras samtliga program. Du kan begränsa dig till att titta på något rum,  viss stil, färg, eller från ett visst program etc. Finns en mängd av olika bilder från olika rum.

Påsk-cupcakes

Jag skrev ju för ett litet tag sedan om cupcakes. Det var många som tyckte att dom var jätte söta och några undrade hur man gör krämen etc. Oftast så används vispgrädde på toppen. Om man vill ha en annan färg än vit så är det vanligt att man blandar i lite karamellfärg. Det finns också en mängd andra fyllningar man kan spritsa på toppen av cupcakes, men mitt bästa tips är att titta runt lite bland olika recept och se vad som rekommenderas.

Dom här söta ljusen nedan hittade jag hos Wrapables. Du kan antingen använda de små (påsk-)hararna på toppen av cupcakes eller låta dom flyta i en skål med vatten.

image221
Foto: Eget kollage med bild från Wrapables

Gör egna tabletter

Om man ibland vill duka i speciella färger så kan det vara svårt att få tag på tabletter. Jag har tidigare tipsat här om hur man kan göra tabletter i filt. Men du kan även enkelt klippa ut tabletter i vaxduk. Just nu tycker jag faktiskt att det finns väldigt många snygga mönster som vaxduk. Åhlens brukar exempelvis ha ett väldigt bra utbud. Den vaxduken som används i det här exemplet kommer från Mingla Design och kostar 245,-/m. Det du sedan behöver är en sax, penna och en oval mall (tex. rund eller oval bricka). Rita därefter en rund ring (med hjälp av mallen) på vaxduken. Sedan är det bara att klippa ut. Du behöver inte fålla kanterna eftersom vaxduken inte fransar sig. Visst blir det snyggt?!

image220
Foto: Expressen

Romantiska rum

I veckan hade jag ett möte i en helt otroligt fin omgivning och lokal. Jag var bara tvungen att titta runt i ett av husen och tjuvkika på rummen. Helt underbara. Jag ska visa fler rum.... men jag börjar med det här...
 image218
Foto: Designtjejen

Lunchlåda på höjden

Här är en lite ovanlig lunchbox. Det är 4 blommiga lådor och klassisk låsning kombinerad med bärhandtag. Den översta lådan är uppdelad i 3 småfack. Kostar 475,- hos inreda.com.

Foto: Inreda.com

Dekorera i höga vaser

Jag är väldigt förtjust i att dekorera i höga vaser. Jag brukar skära av en ros och sätta i en hög vas.. så enkelt men så snyggt. Här är lite inspiration i höga vaser. Det mesta går faktiskt att hämta i naturen...
image213
Foto: Wiggyflowers.com

Massa tidningar

Det har varit hektiska dagar på min front. Jobb, jobb och åter jobb. Därför kom det ingen "hoppas att ni har en bra alla hjärtans dag" och inget bloggande igår. Hoppas nu att ni hade en jätte bra alla hjärtans dag!
Jag måste tacka för alla som skriver så underbara kommentarer. Det är alltid lika härligt att logga in och se kommentarer som väntar. Jätte roligt att det verkar som det är så många som tycker om bloggen!

Idag har jag varit hos ett annat bolag inom vår koncern. Dom annonserar till och från i inredningstidningar vilket gör att dom i stort sett får ALLA inredningstidningar tillskickade till sig. Lyckans ost! Efter mitt besök idag så stapplade jag ut därifrån med ett berg av tidningar.. så nu är jag lyckans ost istället! Nu ska det läsas och tittas.. kan knappt vänta.. :-)

Tidningen Allt i Hemmet Tidningen Aof/På landet Tidningen Drömhem & Trädgård Tidningen Gods & Gårdar Tidningen Lantliv

Duka i rosa

Här kommer lite härliga "sommar" bilder med dukning i rosa.



Foto: Brud och Bröllop

Min ytterdörr

När jag höll på att måla innerdörren till ytterdörren (krångligt?) så fick jag för mig att börja fota min ytterdörr... efter lite kravlande på golvet och titt ut genom brevinkastet så blev det här resultatet. (Vilka infall man kan få mitt i målningen...)

image215
Foto: Designtjejen

Projekt: Dörr

Nu ska jag börja att fixa min hall och till att börja med fick jag ett totalt infall för någon dag sedan - jag skulle måla mina dörrar. Från början hade jag tänkt att måla alla dörrar (toalett-, vardagsrum-, sovrum- och innerdörrern till själva ytterdörren) vita. Men så fick jag något infall där jag tyckte att det vore jätte snyggt att måla innerdörren till ytterdörren i rött(!) Jo, jag tror faktiskt fortfarande att det ska bli snyggt..  jag har mina idéer i huvudet. Ni ska få se... Jag har ju inte kommit så långt än och den rödad färgen som ni ser på bilden är väldgit stark och orange.. så kommer den inte riktigt att bli utan den ser inte riktigt ut som den ska eftersom det är första målningen (och på vit grundfärg). Fortsättning följer...

image217
Foto: Designtjejen

En titt ut

Jag har fått frågor innan på hur det ser ut hemma hos mig. Ni får hålla i er lite till. Jag ska visa, men det är inte klart än och tyvärr så har det blivit så mycket jobb på min front så mina hemmaprojekt har kommit lite efter. Men jag har fotat mina fönster (hur kul låter det..?) och så här ser det ut när jag tittar ut.

På kortet till vänster så ser man en liten bit av min fondvägg... sedan ser man en väldigt tunn men svart gardin.

image209
Foto: Designtjejen

Rosa inspiration


Rosa är väldigt i ropet just nu.. och då passar det ju utmärkt med lite rosa inspiration!
image211
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

1. Midsummerlight rosa, Men at work, 929,- hos Inneonline
2. Blomster vas 59,- hos IKEA
3. Rosa tvål från Designers Guild
4. Rosa lakan från Designers Guild
5. Rainbow låda B 42, D 34, H 27 cm 290:-. hos Mio

6. Matta Isa Rosa, 29,- från Rusta

7. Grödby flytljus 25,- för 10 pack hos IKEA
8. Kudde Bamboo 39.90 från Rusta
9. Brödrost 199,- från Rusta
10. Pjätteryd tavla 699,- hos IKEA

Amerikansk cheesecake

Jag tänkte att även om den här cheesecaken inte kan mäta sig med kakerna nedan.. så kommer här ändå ett litet cheesecake recept (från Arla).
image214
Foto och recept: Arla

Cheesecake factory

Har du varit i USA men inte varit på the Cheesecake factory... åh, du måste bara gå dit nästa gång. Jag har bott i Chicago en halvt år och jag upptäckte the Cheesecake factory på tok för sent. Deras cheesecake går inte att jämföra med något annat.. Jag trodde faktiskt aldrig att det skulle vara sådan skillnad (mot de jag hade ätit innan), men det här var en smakupplevelse som var av en helt annan sort. Underbara!



Foto: The Cheesecake factory

Dekorera med blommor

Hos Wiggyflowers.com kan man hitta massa inspirerande och jätte fina blommdekorationer. Dom här nedan tycker jag är enkla men ändå väldigt snygga. Det är så lite som egentligen ska till för att det ska bli snyggt.

image61 Klipp ner blomman och lägg den i en liten skål/vas, liknande de nedan. Dekorera sedan runt blomman med lite gräs strån. Ett tips är att använda vass som är väldigt stabilt, starkt och bra att dekorera med.
image212
Foto: Wiggyflowers

Gör din egen kärlekstavla

Hos Homedecor kan man beställa en specialgjord tavla  med personlig prägel. Man kan designa tavlan med egen text och typsnitt. Du kan även beställa en t-shirt med ett liknande tryck.

 
Foto: Homedecor

Mammas toalett

I helgen har jag tagit en liten tur till min mamma. Jag är här och kurerar mig från en envis förskylning. Jag tänkte att jag kan passa på att visa hennes söta lilla toalett. Tyget på väggen kanske ni känner igen(?). Jag har tidigare skrivit om det här.

image210
Foto: Designtjejen

Maräng hjärtan

image200
Foto och recept: Martha Stewart

225 grader. Full beskrivning hittar du här.

Underbart barnsovrum

Jag fastnade verkligen för det här enormt söta och jätte fint inredda barnrummet. Samtliga saker på bilden går att köpa från Design Public.

image206
Foto: Design Public

Hjärtlig dukning

Här kommer lite inspiration till hjärtlig dukning.


Foto: Brud och Bröllop

Utomhus tapet

Sessan bad mig att komma med lite tips till balkongen. Jag sprang in i den här som jag verkligen fastnade för. Det är ett outdoor wallpaper som är designat av Susan Bradley. Den är 1 m hög och 57 cm som bredast. Helt underbar tycker jag.
image207
Foto: Susan Bradley

Cupcakes

Jag har inte testat att göra cupcakes än, men jag har länge velat testa (tid.. varför har man inte hur mycket som helst?) När jag ser dom här korten från Martha Stewart så kan jag inte heller låta bli att bara längta efter att få göra cupcakes. Det är ju som att baka och pyssla i ett(!)

För er som inte känner till cupcakes så skulle jag vilja förklara det som en "dekorerad muffins".

Om ni vill se fina bilder och massa idéer av cupcakes så kan jag också tipsa om Blixmans blogg. Hon har helt underbara bilder och bakar mängder av cupcakes.



Foto: Martha Stewart

Dukning till alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag närmar sig... och jag tänkte att det kunde passa med lite dukning i rött.

















Foto: Brud och Bröllop

Foto från helgen

I helgen så hade jag ju min sjuka bästis på besök. Men även om hon var lite hängig så kom vi ut och såg oss omkring. Jag passade på att fota i lördagskväll då det var så otroligt vackert. Det blåste och var busväder men samtidigt var det ändå så vackert.
image203
Foto Designtjejen

Väggkonst

Christoffer Thuresson Björn gjorde detta projekt som sitt examensprojekt på Beckmans Designhögskola. Jag tycker att det är jätte läckert.
image198
Foto: Beckmans Designhögskola

Rabatt-tyg!

Det är mycket blommor, grenar och träd på tyg för tillfället. Det här tyget som är designat av Karin Mannerstål är lite läckert. Just här så syns tyget i svart och vit, men det finns också i vit/grön, vit/röd, vit/brun, röd/vit, rosa/vit och vit/vit.Tyget Rabatt (som det heter) ges ut av Mairo som också (om du gillar just Karin Mannerståls design) har väldigt många andra tyger som är designade av Karin.
image196
Foto: Mairo

Pysselböcker

Jag älskar ju att pyssla och fixa. Därför blir jag också helt såld i sådana här böcker... tänkte att jag kan ju tipsa om några som jag verkligen kan tänka mig. Samtliga är från Adlibris.

          
Foto: Adlibris

1. Nytt liv åt gamla prylar
"...Udda bestick blir en kristallkrona eller en handdukskrok, kaffekoppen en fin ljuslykta, saftkannan förvandlas till en snygg lampa och assietterna till ett kakfat i flera våningar."

2. Betong som hobby
"I en gammal wokpanna gjuts en skål och en ful plastkruka blir grunden till ett fågelbad med mosaik." 

3. Flower power: buketter och enkla arrangemang
"Flower power är en bok att frossa i för dig som älskar blommor och blad. Det finns massor att upptäcka och det behöver inte bli dyrt."

Söndagsfrukost

I helgen har min bästis varit på besök. Hon har varit sjuk och krasslig så i morse gjorde jag frukost på sängen.

Detta är min favoritbricka. Jag tycker att man blir så glad av den. Jag fick den för 1,5 år sedan i sommarpresent från jobbet. Brickan kommer från Mingla Design (som jag har bloggat om även tidigare). Dom designar inte endast brickor utan också (bland annat) jätte fina textilier och dukar. 

image200
Foto: Designtjejen

Stilsäker fjällstuga

Jag håller på att leta efter en liten stuga i fjällen till påsk. I år blir det inte alperna men jag skulle absolut inte tacka nej till Moormannberge Hotel i Aschau im Chiemgau. Vilket underbart hotell! Här är bilder från ett av rummen.
image197
Foto: Eget kollage med bilder från Moormannberge Hotel

Stapelbara stolar i roliga färger

Lord Yo Stol är en stapelbar stol från Vålamagasinet som både går att använda inne och ute. Jag tycker att den är lite rolig eftersom den finns i så många färger. Om man vill ha den inomhus så finns det en överdragsklädsel som ger lite "varmare" intryck.

Foto: Vålamagasinet

"Happy" grytunderlägg

Det här grytunderlägget från Happysthlm tycker jag är ursnyggt. Det är ett grytunderlag i blad - gjord i gjutjärn. Man kan lägga flera underlägg på rad så kommer de att bilda en dekorativ bladranka på bordet.

image195
Foto: Happysthlm

Fin ostkupa

Den här ostkupan tycker jag är lite fräck. Den är gjord i glas och är cirka 25 cm hög (diameter på 29 cm). Den finns i 8 olika färger och går att köpa för 495,- hos JellyBean.
image191
Foto: Eget kollage med bild från JellyBean

Får-wallstickers

Dem här wallstickersen tycker jag är jätte söt till ett barnrum. Ett paket för 450,- innehåller 6 st svarta får och 6 st beiga får. Går att köpa hos Green Jelly Toys.
Klicka för att visa större bild...
Foto: Green Jelly Toys

RSS 2.0