Påskpyssel och kaninservett

Till påsk ska vi äntligen åka till stugan igen. Pågrund av graviditeten och sedan lillkillens ankomst så har vi inte varit där sedan jul. Men nu ska det bli påsk i stugan! Idag har jag förberett genom att se över vilket påskpynt som ska få följa med. I dagarna hittade jag gula dekorationsstenar på IKEA för 19,-. Dessa kan passa perfekt i små värmeljusglas eller som dekoration på bordet. Jag hittade också gula löpare på Hemtex (2 för 1). Allt ska nu få hänga med och bli till en påskdukning.
Jag testade också att vika kaniner av servetter. Det var inte så svårt att vika och jag tycker det passar utmärkt på påskbordet. Ett litet tips! Jag hittade instruktionerna här. Sidan är inte på svenska, men jag tittade bara på bilderna. Jag provade att vika med vanliga servetter och inte linneserveter. Eftersom dom inte är lika hårda så fick jag lite problem att få dom att "sitta ihop" på baksidan. Då använde jag mit utav ett litet hårspänne som klämde åt de båda ändarna. Ett litet tips om du vill vika med vanliga servetter.
Foto: Emmelie

Fredagsinspiration från Kungsholmen

Fredagsinspiration får utan tvekan bli den här fina lägenheten på Kungsholmen som just nu är till salu. Jag är väldigt svag för tegelväggar. Det ger en speciell rustik och väldigt mysig känsla tycker jag. När vi bodde på Södermalm  hade vi en gammal rustik lägenhet med vit tegelvägg. Jag fullkomligt älskade det köket. Nu får jag nöja mig med en murad spis istället, men det går faktiskt bra det också. Håll till godo och njut av de här fina bilderna. Vill du se mer av lägenheten så hittar du bilder här.
Foto: Fastighetsbyrån

Heja Våffeldagen

Idag har det svämmat över med våfflor i social media. Det känns som hela Sverige har ätit våfflor. Japp, så blir det också i vårt hem. Jag har gräddat våfflor nu på kvällen för att överraska sambon när han kommer hem. Jag passade på medan lillkillen tog en liten "lur". Dock lyckades han vakna mitt i all disk, men nu har jag lyckats få ordning på det mesta med lillkillen i en sjal på magen. Nu är det bara att vänta på sambon! Trevlig våffelkväll på er!
Foto: Emmelie

Påskinspiration

Nu är det inte lång tid kvar till påsk. Det rycker lite i min pysselådra, men med en liten minikille så är det lite svårt att få två händer fria. Men, påsk är inte här riktigt än så jag har fortfarande lite hopp om lite pysseltid. Som inspiration har jag samlat ihop ett litet kollage med påskinspiration. Förklaring och länkar hittar ni under bilden. Alla bilderna är hämtade från mitt Pinterestalbum. Vill du se mer bilder så hittar du dom här.
Foto: Pinterest
1. Tips på hur du kan måla äggen. Använd en svart tuschpenna. 2. Fin kalender med påskkänsla 3. Plantera i äggskal 4. Påskdukning 5. Påskdukning med fjädrar, washitejp och presntpapper(?) 6. Pyssla ihop några fjädrar 7. Tips på hur du kan färga äggen.

God morgon early birds

Japp, i vårt hem har vi verkligen varit "early birds" idag. Lill-chefen ville starta fredagen redan vid 5 på morgonen så det var bara att greppa dagen. Fördelen är att vi har hunnit massa redan när klockan slog 8. Nu när lillkillen har somnat igen så ska jag njuta av en god frukost. Idag blir det brieost. Jajamensann, efter 9 månaders icke-brie-ätande så ska jag njuta av denna fina ost på fredagsmorgonen. För att kompensera för onyttigheterna så toppar jag med lite tomat. Trevlig fredag!
Foto: Emmelie

ljust idag med

Jag hade förberett mig på kyligare och ruggigare väder idag, men icke! Solen har strålat in i vårt hem hela dagen. Underbart! I morgonljuset fångade jag lite strålar som tittade in i köket. Härlig torsdag helt enkelt och jag njuter i fulla drag av mammaledigheten (som dock inte bara innebär att man får njuta av vädret utan också oootroligt mindre sömn!).
Foto: Emmelie

Badrumsstyling

I och med vårkänslor, värme och massa sol så har jag också fått lust att pyssla, fixa och få fint här hemma. I vårt badrum tycker jag att det lätt blir liggande saker. Jag kan inte skylla på någon annan, för oftast handlar det om mina smycken. Men, nu tog jag tag och fixade lite burkar för smycken och sedan plockade jag fram lite smått och gått och gjorde ett litet stilleben som istället ska få stå för "ordnad prydnad"
Igår var jag och lillkillen iväg och handlade lite växter. När solen har tittat fram ute, man har fått en försmak på värmen och en känsla av vår, då vill jag också ha växter! Så lite grönt har även fått landa i badrummet. Blir så bra med lite färg tycker jag och speciellt levande växter! Jag hade ingen kruka, men ställde växten i en gammal syltburk. För att få lite "roligare" runtomkring la jag lite silkespapper runt krukan och satte ner den i glasburken.
Jag lät mina favoritsmycken få ligga framme. Dom jag använder mest helt enkelt. Jag är lite barnsligt förtjust i det här halsbandet och armbandet. Inköpt i den här butiken när jag var i San Fransisco i höstas. Favvisar!
När vi var i Japan köpte jag med mig hem svarta tops. Det finna säkert att få tag på i Sverige också, men jag har inte sett det. Någon som vet kanske? Jag tog fram en liten kristallskål som jag har ärvt efter min mormor och där i fick topsen ligga. Mitt tips är att titta vad du har där hemma. Ofta kan man dekorera och pyssla till en hel del med det som finns i skåpen!
Foto: Emmelie

Det är tur man kan ändra sig

En het inredningstrend för 2015 är verkligen amplar i makramé. Jag ska erkänna att jag inte tyckte det var något "hit" i början, men sakta men säkert har jag börjat tycka om det och tro det eller ej, idag fick en liten ampel flytta in i vårt kök. Jag har tidigare skrivit om de prisvärda amplarna från Lagerhaus. Jag ville dock ha en i naturlig "färg" och idag hittade jag en hos Granit. Både krukan om ampeln är därifrån. Under en hundring för båda! Det är tur man kan ändra sig!
Foto: Emmelie

Fredags och bebisblomma

Med en liten nykomling i huset så har det också kommit en hel del blombud. Helt fantastiskt! Vi har fått njuta av så många fina blommor och med solen som strålar utanför husknuten så kan man inte annat än att få riktiga vårkänslor. Så härligt! Med den senaste blombuketten så önskar jag er en jättehärlig helg och en underbar fredag!
Foto: Emmelie

Trådlös laddning

Den 15 april släpper IKEA en ny kollektion på varuhusen som innebär att du kan ladda din mobil, eller platta trådlöst. Kanske känns det som att detta är så långt ifrån IKEA det går att komma men saken är den att IKEA har tagit "in laddning i möblerna" och utvecklat en serie möbler och inredningsdetaljer med inbyggd trådlös laddning. De har förvandlat lampor och sidobord – sådant som ofta är nära till hands – till platser för trådlös laddning. Hur funkar det? Bara att lägga telefonen på plustecknet. Enkelt eller hur?
Foto: Pressbilder IKEA

Första dagen hemma på egen hand

Idag har kära sambon börjat jobba igen efter tio dagars pappaledighet. Det innebär att detta är första måndagen på egen hand med lillkillen. Hittills går det utmärkt och medan han nu snusar och sover har jag passat på att få några minuter vid datorn. Men solen lyser in så genom fönsterna så jag längtar faktiskt bara mer och mer ut i vårvädret. Hoppas att ni också får njuta lite av solens strålar den här måndagen!
Foto: Emmelie

Vasasöndag

Den här bilden är egentligen från ett "sportlovsreportage" på IKEA:s blogg Livet Hemma. Men, jag tycker den passar perfekt som lite Vasaloppsinspiration den här söndagen. Vi sitter nämligen bänkade framför tv:n och hejar och följer tv-sändningen. De senaste åren har vi följt Vasaloppet på plats, men med lite mini-bebbe blir det i år att följa loppet framför tv:n. Jag tror inte heller att vi är helt ensamma om det, eller? Trevlig söndag på er!
 Foto: IKEA, Livet Hemma

Vasaloppsinspiration

Med några timmar kvar till årets start av Vasaloppet så bjuder jag på en liten "favorit-i-repris". Den här dukningen gjorde jag inför Vasaloppssöndagens frukost 2011, men den är faktiskt lika "aktuell" imorgon. Så här kommer lite inspiration inför morgondagen. Ska ni sitta framför tv:n och följa morgondagens Vasalopp? Se till att gör en riktigt god frukost och njut! Hinner ni förbereda lite ikväll så kan jag tipsa om att sätta en deg med kalljästa frallor (jättegoda!). Receptet hittar ni här. Låt de jäsa över natten och sedan är de bara att baka ut imorgon. 
Foto: Emmelie

En riktig pärla till gårdshus

 
Ibland får man syn på sådana där pärlor. Sådana där pärlor som man vet är helt unika och helt ensamma i sitt slag. Jag tror bestämt att det här gårdshuset som just nu är till salu på Kungsholmen i Stockholm är en sådan pärla. Man kan absolut säga att det är unikt. Hade vi bott kvar i stan så hade jag absolut kunnat tänka mig detta boendet. Ok, det gäller att hosta upp en del pengar för tyvärr tror jag inte att det kommer sluta på dryga 6 miljoner som det ligger ute för nu. Men det är gratis att titta och inspireras!
Foto: Erik Olsson

Lampan Miffy har äntligen fått flytta in

Jag har en längre tid gått och tittat, suktat och drömt om en jättefin barnlampa från det holländska företaget Mr Maria. Miffy som lamp-kaninen heter är egentligen en barnboksfigur som skapades och ritades i början på 50-talet av Dick Bruna. Originalnamnet är egentligen Nijntje och det kommer från ett barns uttal av det nederländska ordet "konijntje", som betyder "liten kanin". Nu finns det mängder av "Miffy-saker" att köpa så lampan är egentligen bara "en i mängden". 
Även om jag har gått och längtat efter lampan så har jag inte helt kunnat "rättfärdiga" ett köp. Men, nu när vi kom hem med bebben och det var på tok för mörkt i sovrummet, då blev det en beställning. Igår kom den efterlängtade Miffy och nu står den fint placerad i barnrummet. Miffy finns i två olika storlekar, en "jätte" och en i storlek S (som ändå är rätt så stor).
Foto: Emmelie

Sommarlängtan

Är det bara jag eller börjar det dra lite i "sommarlängtan-nerven"? Tro det eller ej så fick faktiskt "beachväskan" följa med till BB för en vecka sedan men det var verkligen av praktiska skäl (rymmer väldigt mycket och är lätt att bära), men nu längtar jag efter att få ta med mig den till stranden (passar lite bättre tycker jag). Någon mer som längtar efter varmare tider kanske?!
Foto: Emmelie

Vårfeeling in da house

Just nu kurerar jag mig och vi försöker komma in i det nya livet med en ny varelse i familjen. Det betyder dock att vi mestadels håller oss inomhus. Men, vårt hus har fått trevligt besök av flera, jättefina blombuketter så nu är det vårfeeling in da house. Både det och det faktum att jag fick sova lite mer sammanhängande inatt ger en riktig energikick. Trevlig söndag på er!
Foto: Emmelie
RSS 2.0