Vårdröm i Malmö

Fick syn på den här fantastiskt fina lägenheten som är till salu i Västra Hamnen i Malmö. Såg också att Frida redan hade visat den och att många av er kanske har sett dem. Men, den är så snygg så den tåls att visas igen! Kuddarna i soffan påminner mig om årets Formex nyheter och jag känner att den här fina lägenheten blir helt enkelt min vårinspiration!
Foto: Bjurfors

Drömmen om en dagbädd

Jag har helt fått dilla på dagbäddar och snygga schäslonger(!) Vi har en liten yta i vårt vardagsrummet där jag tror en liten dagbädd skulle passa helt utmärkt. Dock får den absolut inte vara för stor då platsen är rätt så liten. Jag vacklar fram och tillbaka men slutsatsen blir varje gång att det ska vara en skön och användbar plats där man verkligen vill sitta. Heja nyttan och snyggheten!
 
Foto: IKEA, Livet Hemma

Nyhet från Lisa Bengtsson

I veckan har Lisa Bengtsson lanserat en ny tapet, COCO Tiger. Den här gången har Lisa inspirerats av det djuriska och naturens egna mönster.  Tanken är att det djuriska ska möta lyx tillsammans med en gnutta inspiration från modevärlden. Resultatet blev en rosa och en grå tapet med detaljer i guld.
Foto: Pressbild Lisa Bengtsson

Nu är det snart dags för...

...semlor! Fast att det är "snart" är kanske helt fel att säga då fettisdagen i år är först den 4 mars. På konditorier och fik svämmar det nästan fullkomligt över med semlor just nu och då är det ju svårt att hålla sig ända till mars innan man får provsmaka. Därför blev det semmelbak i helgen och nu har jag lyckats provsmaka inte endast en, utan två! Ett litet baktips (om du vill göra egna) är att prova det här receptet från Leila som jag tycker är riktigt bra.
Foto: Emmelie

Inredningsnyheter

De två senaste veckorna har det släppts otroligt många produktnyheter i inredningsvärlden. Det har bokstavligt talat rasslat till i inboxen med olika nyheter. Jag har samlat ihop ett litet axplock av vad det har kommit för nytt på marknaden. Håll i hatten, här kommer en del!
Foto: Norrgavel
Norrgavels vårnyhet är att de har kommit med egna trasmattor som är tillverkade av återvunna tyger från klädindustrin. Några av mattorna kommer i både utan och med fransar och den flerfärgade mattan kommer även som ett kuddvar med en baksida i lin.
Foto: Pressbild Photowall
Photowall har i veckan lanserat High Above, en tapetkollektion från den holländska designstudion Lilesadi. Det är en grafiskt fantasifull tapetkollektion som är inspirerad av grafiska strukturer och vilda djur i karga berglandskap.
Foto: Pressbilder IKEA
Den 7 februari släpper IKEA kollektionen BRÅKIG som är resultatet av ett nära samarbete mellan IKEA och det kreativa kollektivet ArtRebels i Köpenhamn. Det är en lekfull kollektion som kombinerar plywood, pastellfärger och grafiska mönster med en nostalgisk twist. Kollektionen som nästan förtjänar ett helt blogginlägg består av både möbler, brickor, porslin och textilier är riktigt fin.
Foto: Pressbild Mr Perswall
Specialisten på digitaltryckta design- och fototapeter, Mr Perswall, lanserar nu Interaction, en kollektion där varje mönster bjuder in till integration, före eller efter tapeterna trycks. Inspirationen är hämtat från barndomens pysselböcker och finn fem fel, dra streck mellan siffrorna, hitta ut ur labyrinten eller att spela ett parti memory.
Foto: Pressbild Vipp
En annan nyhet (som ni kanske redan har hört eller sett) är att Vipp öpnnar webshop även i Sverige. På vipp.com kan nu hela produktfamiljen beställas, även den populära pedalhinken!
Foto: Pressbild Rotor
I vår utökar Boråsföretaget Rotor sin Stripes-serie med oglaserade blomkrukor i lergods, dekorerade med vitra ränder. De vita ränderna målas för hand på krukan med pensel vilket gör varje kruka unik.

En liten julsak dröjer sig kvar

Allt julpynt har dansats ut för flera dagar sedan, men det finns en liten sak jag inte kan förmå mig att kasta ut - minigranen! Är det någon annan som kanske står inför samma dilemma? Jag måste ändå erkänna att hur mycket jag än tycker om julen så är det också rätt så skönt när den försvinner och ersätts av det vanliga pyntet!
Foto: Emmelie

Ferm Living 2014

Det är många företag som har släppt sina vårnyheter den senaste veckan. En av dom är danska Ferm Living. I deras pressbilder ser man många av de trenderna man såg på Formex i förra veckan; den rosa färgen, mycket växter, mönstrade kuddar och så mässing.
Foto: Pressbilder Ferm Living

Hallen tar form

Vår hall börjar äntligen ta form. Vi har verkligen låtit vår hus sakta men säkert få växa fram till så som vi vill ha det. Nu har ett skåp kommit på plats i hallen och nästa steg blir att fundera ut vad som ska hänga på väggen. Den här gamla galgen (som följde med hem från en kemtvätt) fungerar just nu som dekoration tillsammans med en tidning. Praktiskt faktiskt och ett väldigt enkelt dekorationstips!
Foto: Emmelie

Formex 2014: Vad var det vi såg egentligen?

Som avslut på förra veckans Formex och som en sista rapport av min gedigna Formex-rapportering kommer här en sista summering från årets inredningsmässa som sammanfattar vad det var vi såg egentligen!

En del av Entrétorget var i år möblerat som ett parisiskt gatucafé. Sänglinnen såg ut att hänga på tork från ett gäng klädstreck som var halvhögt upphissade i taket. Det hela var en gästutställning av Agneta Törnqvist från Himla och tanken var att det skulle vara en lugn och avslappnande plats där man kunde vila sina fötter.

Formex trendcafé gick självklart i samma färger som övriga Formex. Jätte fint! De vita paraplyerna som hängde i taket skapade en härlig känsla och nästan lite drömsk (vilket var meningen)!

Den fina mässrestaurangen som skulle få besökarna att drömma sig bort. Snygg gjort av Synnöve Mörk.

Vi har sett det förr och vi såg det igen - pasteller och jordtoner. Förutom dessa och färgen rosalila så kommer vi också att få se grått, blått och grönt.

Färgerna och detaljerna från danska H. Skjalm P får spegla nästa trend - metall. Förra årets trend av koppar håller i sig med även mässing och guld kommer stort. Man skulle nästan kunna säga att vi gillar allt som glimmar!

Foto: Emmelie
Duktiga Åsa som har bloggen Killing Your Darlings hade stylat en hörna för Laura Ashley. Stor eloge till Åsa som hade lyckats jätte bra. Är du nyfiken att läsa hur hon hade tänkt och se hennes skisser så kan jag tipsa dig om att titta här.

Formex 2014: House Doctor

En av årets mest populära montrar var utan tvekan House Doctor. Det var tydligt att besökarna i montern tyckte om vad de såg och jag måste säga att House Doctor har prickat väldigt rätt för 2014. Håll i er, House Doctor kommer växa ännu större under det kommande året.

Tidigare år har jag upplevt House Doctors monter relativt "plåttrig" och den har fyllts med väldigt mycket saker. I år var den mer avskalad, stilren och väldigt snygg. Var sak fick då också sin rätta plats och en välförtjänt exponering.
Foto: Emmelie

Formex 2014: Årets färg syntes på Formex

Den lila orkidéfärgen som är utsedd till årets färg av Pantone gick att se i många montrar på Formex och självklart även i trendutställningen. Här är ett axplock av färgen vi kommer att se mer av under 2014.
 
Produkterna som skulle symbolisera temat Day Dream i trenduställningen gick mestadels i årets färg. Ser ni att till och med cykeln är i årets färg?


Mässrestaurangen som var designad av Synnöve Mörk gick även i temat Day Dream och naturligtvis i årets färg. Ytan på 400 kvm bjöd på flera pasteller och om jag igår skrev att trendutställningen var sådär så tycker jag att mässrestaurangen var riktigt trevlig.
Foto: Emmelie och pressbild Formex

Formex 2014: Trendutställningen Day Dream

Trendutställningen som möter besökarna i entrén till Formex var i år skapad av, kreatören och formgivaren, Jan Rundgren. Tanken med entéutställningen är att den både ska inspirera inför besöket och vara en avkopplande plats i bruset av produkter. För några år sedan tyckte jag att trenduställningen var riktigt bra, men jag tycker att den har försämrats med åren och i år ägnade jag inte alls mycket tid åt utställningen.
Oavsett vad man tycker så går det i alla fall att konstatera att trendutställningen lyfter fram flera av 2014 års trender. I år var det fyra större trender som lyftes fram - Day Dream, Deep Flow, Down to Earth och Indian Summer.
Day Dream - "Ett klassiskt och modernt tema, där den tidigare lite anonyma hotelltrenden går över mot mer elegans. Här handlar det om kvalitet och harmoni med en drömsk känsla. Färgskalan består av softade, lite smutsiga pasteller. Materialen är ofta transparenta och gärna med frostade ytor, ibland i flera lager. Ytorna är matta, även metalldetaljerna. Spännande strukturer skapar mycket av stilen: vikt, veckat och plisserat eller reliefer och stuckaturer ger intressanta effekter. Ett tema där man väljer få saker av god kvalitet – och som passar både för hemmet och för offentlig miljö".
Down To Earth - "Här hämtas inspirationen från ett kargt landskap, det kan både vara Gotland och en het öken. Materialen är naturens egna: sten, läder, trärena ytor, ben, strå, papper, hampa. Återanvändning är ett viktigt inslag i hantverksmässiga design- och bruksföremål liksom keramik som ser ut att vara soltorkad och grafiska mönster. Allt accentueras av guld som gör de råa materialen eleganta. För konsumenten är koppar fortfarande stort men guld och mässing blir nästa grej"
Indian Summer - ”Starka färger som rött och gult med inslag av blekt rosa och brunt ger en spännande färgbild. Framför allt är det Indien som inspirerar men också Afrika, både genom färgerna och häftiga mönstermixer där stora ikatmönster blandas med mosaik och exotiska blommor. Grova trämöbler, rotting och mönster och ytor lånade från djurvärlen sätter tonen. Och förstås – som i alla teman – guld!”
Deep Flow - ”Ett härligt, grönskande sommartema, inspirerat av allt som finns under vattnet. Blå, gröna och turkosa toner mixas med varandra och kompletteras av starka toner som hämtas från koraller och annan växtlighet under ytan. Blått, som vi ser mycket av här, känns som den enskilt viktigaste färgen för våren och blått glas är plötsligt helt rätt igen. Blåvita mönsterbilder är också viktiga: blåvitt porslin, ikat och batik och till det strandinspiration i form av grova rep, makramé, recyclat trä.”

Redigerar bilder och söndagsmyser i soffan

Det är söndagsmys på hög nivå hemma hos oss idag. Jag sitter i soffan och redigerar Formexbilder och ser på skidskytte. I väntan på Formexrapport så bjuder jag på en just-nu-bild från soffan. Den här Starbucks-koppen köpte jag i USA 2010. Jag har sedan varit på jakt efter fler men det tycks vara omöjligt. Nu har jag sett att Starbucks i Sverige serverar sina gäster kaffe i just de här kopparna, men köpa dom får man inte. Någon som vet vart man får tag i fler, så tar jag tacksamt emot tips!
Foto: Emmelie

Nyhet från Rosendahl

Jag skäms för otroligt dåligt bloggande de senaste dagarna, men tiden har helt enkelt inte helt räckt till. Kameran blinkar också proppfull med massa bilder från Formex så inspiration, nyheter och tips kommer att komma. Min målsättning är att bilderna ska få landa på datorn imorgon och sedan bli till ett blogginlägg. Så håll ut!
Tills dess tänkte jag visa något som jag såg på Formex och som jag tror kommer att synas i många hem och inredningsreportage under 2014. På Formex lanserade nämligen Rosendahl Kay Boyesens Love Birds. Urfina tycker jag!
Foto: Rosendahl

Halltankar

Jag går just nu i halltankar. På torsdag kommer en efterlängtad byrå till hallen och då börjar det arta sig vid entren. Men, en hall är ju inte klar bara för att en byrå är på plats, utan det gäller att även få till alla små detaljer. Jag tycker hallen är jätte viktigt, det är trots allt det första du möter när du går in i ett hem. Den här hallen, från en lägenhet i Göteborg, tycker jag är enkel, men väldigt snygg. Tänk att en pall, blomma, tavla och en lampa från taket kan göra så stor skillnad!
Foto: Alvhem Mäkleri

Före och efter: fåtölj

I somras fick vi en fåtölj av vår "fritidshus-granne". Fåtöljen eller stolen skulle egentigen slängas, men jag fångade in en av dom innan den hamnade på tippen. Projektet "gör-om-fåtölj" började i somras, men slutfördes först i julas när mamma hjälpte oss att sy ett  nytt överdrag. Den gamla IKEA fåtöljen var så otroligt skön att sitta i så den var helt enkelt för skön för att slänga bort. Här ser ni före och efter bilder!
Foto: Emmelie

Kärlek i en liten mugg

När jag visar bilder med porslinet Rif Design så brukar det trilla in en fråga eller två. Många undrar vart man kan hitta kopparna eller skålarna. Jag tycker att de har börjat poppa upp på många ställen och allt fler butiker erbjuder nu stora delar av Rifs sortiment. Idag åkte delar av porslinet fram. Jag blev nämligen så inspirerad av Hemtrender att bygga upp en liten fotostudio här hemma och fota. Så, det var precis vad jag gjorde ikväll. Jag hade på tok för dåligt ljus, men det här är en av bilderna jag fick till!
Foto: Emmelie

Lördagsbrunch

I morse höll vi nästan på att hungra ihjäl (nästan) för vi väntade ända till 12 innan vi fick besök och dukade upp en ordenlig brunch. Ägg och bacon, nybakat bröd och så amerikanska pannkakor. Jag har inte gjort amerikanska pannkakor hemma tidigare, men oj, så goda de blev. Jag gjorde utefter det här receptet, och det rekommenderas varmt!
Foto: Emmelie

DIY: Guldballonger

Fick syn på det här roliga tipset på Pinterest. Ett utmärkt och roligt tips för att få till lite roligare ballonger. Tycker också det är ett bra tips om man till exempel vill ha ett guldkalas hemma (eller vilken färg som  helst egentligen). Om man inte vill måla med pensel så går det också att spraymåla ballonger!
Foto: Pinterest

Save it for next christmas: vörtröd

Strax innan jul hittade jag flytande vört och ett riktigt gott recept på vörtbröd hos en av mina favoritbutiker i Stockholm, Cajsa Warg. Receptet är från surdegskungen Pain de Martin och även om detta inte är helt "riktig" surdeg så ska jag säga att det blir fantatiskt gott! Nu tror jag att många av er har tröttnat på vörtbröd för i år men jag inte låta bli att lägga detta i arkivet inför nästa jul. Absolut värt att lägga på minnet! Receptet hittar du här.
Foto: Emmelie

Med en touch av ljusrosa

Jag är egentligen en riktig "sucker" för starka färger och speciellt rött. Men, starka färger till trots så tycker jag att det här rummet i den dova färgskalan är riktigt fint. Appropå trender som jag skrev om igår så ligger de här färgerna väldigt nära 2014 års färgskala. Även om just färgen lila är årets färg så är det också dova färger som vi troligtvis kommer att se mycket under våren och sommaren 2014. Är du nyfiken på vilka som är de 10 färgerna som Pantone förutspår vara de trendigaste färgerna under våren och sommaren 2014 så hittar du de här.
Foto: Fantastic Frank

Välkommen 2014

Jag har nästan lite svårt att förstå att det är nytt år, redan januari och att det faktiskt är dags att börja jobba igen(!). Nytt år innebär också nya händelser och självklart nya trender. Nästa vecka, den 13 januari, går Stora Trenddagen av stapeln. Trendspanaren, Stefan Nilsson, presenterar då 2014 års trender. Strax efter det, den 15 januari, öppnar portarna till årets första Formex, den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign.
Det innebär också att inredningssverige snart kommer att svämma över av reportage, bilder och pressrelease om nylanserade produkter. Spännande, säger jag!
Men, jag tänkte faktiskt försöka mig på att trenspana lite inför 2014 innan alla nyheter har släppts helt och hållet. För vad är det jag tror vi kommer att få se?
2014 års trendkulör (som utses varje år av Pantone) är Radiant Orchid. På svenska skulle jag säga att det rätt och slätt är - lila! Årets färg är väl underbyggd genom att man har studerat alla typer av kollektioner och produkter som lanseras 2014. Så, håll i er, vi förväntas nog få se en och annan sak i den här lila orkidéfärgen.
Jag såg att Frida skrev om det för någon dag sedan - att gult syns allt mer och mer. Jag har den senast tiden reflekterat över exakt samma sak. Även om årets färg ska vara lila så tycker jag att gult dyker upp mer och mer som accentfärg. Jag har sett det på Instagram, på nätet, i reportage och här ser man det väldigt tydligt i H&M Homes vårstyling.
Nästa bild från Kvänum låter jag visualisera nästa trend - vit marmor. Vi har redan sett det en hel del under 2013, men jag tror inte det kommer att minska. Jag har själv jagat House Doctors marmor skärbräda i flera månader, men det är fler än jag som tycker att den är snygg, för där är slut precis överallt. Ett annan dyr, men ack så vacker marmorsak är även det här bordet från Olsson Gerhtel. Ett billigare tips är att leta marmor på lopps. Jag lovar er att ni kan göra både ett och ett annat marmorfynd!
De här jätte snygga krukorna i mässing från Skultuna får stå för nästa trend - mässing och guld. Generellt så tror jag att det kommer att glimma betydligt mer i våra hem under 2014.
På vägen hem från vår stuga i somras besökte vi Växbo Lin i Bollnäs. Jag kan varmt rekommendera ett stopp om du har vägarna förbi eller vill ha en utflykt. Jag tror vi kommer att se mer utav vävda handdukar och dukar under 2014. Jag har absolut inga belägg för detta, men jag tycker att jag har börjat se det lite här och där. Ett annat material som vi även kommer se mer utav tror jag är linne. Mer naturliga material helt enkelt! I höstas investerade jag faktiskt i ett par linne påslakan och jag är fullkomligt förälskad i dom. Går inte att sova skönare!
Sista bilden kommer från House Doctors kollektion Everyday för våren 2014. Jag tror att naturen kommer att göra sig mer och mer påmind i våra hem under 2014. I många inredningsbloggar har det börjat bloggas allt mer om växter och plantor. Sophora har synt "överallt" och till julen var det rumsgranen som många ville ha. Jag tror också att trä har kommit in i våra hem för att stanna ett tag och läder, det tror jag vi kommer att se mer av! 

Nyårsdukning

Vi håller fortfarande till i stugan och eftersom täckningen ute i skogen är lika med noll så blir det inte riktigt lika många blogginlägg just nu. Ska erkänna att jag just nu sitter inne i "city" på en parkeringsplats med lite tillgång till internet. Japp, det är ungefär så jag lyckas blogga!
Så håll i er, här kommer en bildkavalkad från nyår och vår nyårsdukning! Hoppas att ni har fått en bra start på det nya året!
Den här skylten gjorde jag faktiskt för några år sedan, men den åkte fram i år igen och fick pryda väggen i stugan!
Foto: Emmelie
 

Pausbild i julledigheten

Det blir lite ont om inlägg från mig för tillfället. I stugan har vi inte någon täckning eller uppkoppling, så jag har lite vila på internet och telefonfronten. Tänkte att jag passar på och bjuder på en liten pausbild och hoppas att ni är fler som njuter av ledigheten!
Foto: Emmelie
RSS 2.0