Sista minuten tips till Halloween

Ska ni ha ha fest imorgon, gå bort på eller kanske vill du bara piffa till lite för familjen? Ett enkelt tips för att få halloweenkänsla i hemmet är att blåsa upp några ballonger och rita dit ögon och mun. Kan vara lika roligt att hänga upp över köksbordet som att ha med sig som present till värdparet.
Vill du ha fler halloweentips så kan jag rekommendera dig att ta en titt här i mitt Pinterestalbum. Happy Halloween!
Foto: Pinterest

Höst- och halloweenfelling

Efter att ha lämnat dryga 20 gradersvärme i Japan så kändes det lite konstigt att komma hem till höstkylan i Sverige. Men, villket väder det bjuds på! När det är sådant här väder så går det inte att klaga på hösten och jag är så tacksam för att jag är mammaledig och får njuta av sköna promenader i det fina höstlandskapet.
Jag har också lyckats karva ur två halloweenpumpor i god tid innan Halloween och, jag vet i sjutton hur jag lyckades, men ser ni att det ser ut som de gapskrattar?
Foto: Emmelie

En samling inredningsnyheter

Medan jag har semestrat i Japan har det trillat in både en och två produktnyheter, lanseringar och kommande julpynt i min mailbox. Här har jag samlat på mig lite av godbitarna. Så håll i er, detta är vad som har kommit eller vad som komma skall!
Foto: Pressbild Ferm Living
Ferm LIVING har tagit armkrok med danska Elkeland. Det här, en väggdekoration i 100% ull, är bland annat resultatet. Snyggt som tusan säger jag!
Foto: Pressbild Mimou
Ronnebybaserade företaget Mimou utökar i höst sitt sortiment med en keramikproduktion. Kollektionen kommer i elva delar i både svart och i vitt. Företaget lanserar också en handflätad kollektion som tillverkas i ett kollektiv i Thailand. Kollektionen består utav korgar, tallriksunderlägg och väskor.
Foto: Pressbilder Granit
Granit har släppt sina julbilder. Bilderna är verkligen inspirerande men snyggast är utan tvekan julstjärnan i trä som kommer att finnas i 22 och 44 cm.
Foto: Pressbild IKEA
Den 23 oktober lanserar IKEA kollektionen LATTJO i sina butiker. I kollektionen finns allt från kluriga pussel och säckar att hoppa i till en hel garderob maskeradkläder. Leksaker som uppmuntrar till lek både ute och inne, och som inspirerar barn och vuxna att leka mer tillsammans.
 

Hej hopp - I am back

Ja, jag är "back" i dubbel bemärkelse. Bloggandet har verkligen blivit lidande av vår Japanresa för tro det eller ej så har tiden har helt enkelt inte räckt till. Men nu är vi hemma igen, lite jetlaggade, med massa sol i sinnet och  massa ny bloggkraft. Flera har frågat om lite Japantips, så jag tänkte sätta ihop en liten Japan sammanfattning vad det lider. Tills dess får ni hålla till godo med de här "roliga" bilderna. I Japan är det poppis att fota sig i fotoautomater. Automaterna redigerar dig smal, snygg (tar bort alla rynkor) och gör dig väldigt ljus i hyn. Sedan ska du på cirka 5 min dekorera ditt kort så mycket du bara kan. Ja, här ser ni resultatet av våra kort. På den ena är jag och min barndomskompis Charlotte (som vi hälsade på) och på den andra är la familia, me, min kära och så minichefen!
Foto: Emmelie

Hytteliv väntar

Det känns helt fel att skriva om vinter, snö och skidåkning när jag sitter i ett varmt och svettigt Tokyo. Men, detta till trots så har vi, tillsammans med några vänner, bokat en stuga i fjällen första veckan i januari. Det blir Norge, skidåkning och hyttemys för hela slanten. Även om vår stuga i Hälsingland är fantastiskt på vintern, så ska det bli skönt att få njuta av de norska fjällen och möjligheten att "gå på tur". Jag kan aldrig riktigt se mig mätt på fina fjällstugor. Som inspiration (och med en touch av Norge) kommer här några bilder från norska Hedda Hytter.
Foto: Hedda Hytter

Caffe latte hälsning från Japan

Med ett jet laggat huvud och en (ständig) arm på lillchefen så har jag tyvärr inte ens hunnit skicka ett litet hej från Japan. Vi njuter i fulla drag av Tokyo och bilden här nedan sammanfattar dagarna rätt så bra. Japp, en caffe latte. Vi promenera mycket, äter god mat och fikar mycket. Det har blivit en och en annan kaffe och den här är "banne mig" den godaste latte jag någonsin druckit. Är det så att du har "vägarna förbi" Tokyo så kan jag verkligen rekommendera Streamer Coffee i Shibuya. Du kommer inte ångra dig! Hej så länge, nu väntar sängen! (japp, medan klockan snart är 15.30 i Sverige så är hon snart 22.30 här). Natti-natti!
Foto: Emmelie
RSS 2.0