Två har blivit tre

Det har varit lite tyst på bloggen i några dagar för nu har vår lilla kille kommit till världen och två har blivit tre. Vi har nyligen landat hemma och försöker att anpassa och lära oss av det nya livet. Så om det är lite tomt mellan inläggen - håll ut! Kram till er!
Foto: Emmelie

God morgon måndag

God morgon måndag! Tänkte att jag bjuder på en liten bild från vårt sovrum så här på måndag morgon. Jag måste "piffa" till här inne lite, men jag har inte helt kommit till skott. Jag skulle behöva få upp något mer på väggarna och kanske ska vi ha något mer på sängborden från Kartell. Jag älskar kuddar så vi sover nästan i ett hav av kuddar, men jag behöver ta mig en liten funderare på hur det ska bli pricken över i:et här inne. Trevlig måndag på er!
Foto: Emmelie

Prinsen lanserar skålar med Stelton

Stelton tror jag de flesta förknippar med deras populära termos. Men nu i veckan premiärvisades en nya kollektion Stelton Aquatic i design av Bernadotte & Kylberg för Stelton. Serien innehåller tre vaser och fyra skålar, alla i emalj eller aluminium. Just nu finns nyheterna på NK Glas innan serien den 2 mars börjar säljas i hela landet. Den första serien som nu lanseras kommer att följas upp av en serie till, Stelton Horizon som kommer senare under året.
Foto: Pressbilder Stelton

Amplar i mässing

Amplar är som jag berättat tidigare lite av en het trend våren 2015. Jag fick syn på den här DIY tipset för någon dag sedan och de här är nog något av en favorit. Fungerar inte bara till blomkrukor utan kan även fungera som hängare för exempelvis en smyckeskål. Hos I spy diy får du tips om hur du går tillväga om du vill göra en sådan här själv.
Foto: I Spy Diy

Nu är det inte långt kvar

Håll i hatten nu är det inte lång tid kvar innan någon har tittat ut. Jag känner mig lite som en blandning av en valross och jätte. Jag antar att det är meningen att man ska känna lite så här i slutet. Hej hopp, håll tummarna för att bebben snart tittar ut!
Foto: Emmelie

Första VM-dagen och slapp torsdag

Tack vare fina kollegor och medarbetare så fick jag flera tidningar när jag gick hem på ledighet. En prenumeration på tidningen Mama är verkligen en toppenpresent till en gravid. Första numret trillade ner i brevlådan igår så nu har jag slappat, sett på VM, druckit te och bara varit. Slappis x100!
Foto: Emmelie

Bullbak

Nu har jag förberett mig för att ta emot besök när bebben har kommit - jag har bakat bullar! Det var igår det stod bullbak på mitt schema. Jag har inte använt mig utav bullformar på jättelänge, men jag fick ett ryck och igår fick det bli helt traditionella bullar i traditionell form. Ett enkelt tips om du vill "piffa till" bullarna till kalaset eller besöket, är att ta en tandpetare och sätta på lite washitejp. Jag klippte sedan som en liten flagga i änden. Snabbt, lätt och enkelt!
Foto: Emmelie

Tillfällig kollektion hos IKEA från 27 mars

Den 27 mars släpper IKEA en tillfällig kollektion, NIPPRIG. Kollektionen är framställd av förnyelsebara naturmaterial och är resultatet av ett kreativt samarbete mellan IKEA och lokala hantverkare i Vietnam och Indonesien.
Jag har några favoriter i kollektionen. Bland annat kommer det en flätad väska som är identisk i storlek och form med IKEA's blå kasse. 49 riksdaler kommer den säljas för i butik. Sedan tycker jag mig ha sett en hel del snygga mattor som är handvävda med vattenhyacint och sjögräs. Tyvärr fanns det inte så många pressbilder varken på väskan eller mattorna, så ni får helt enkelt hålla utkik i butik.
Korgar kommer det i mängder, även möbler och lampor. 27 mars helt enkelt!
Foto: Pressbilder IKEA

Äntligen får jag också semla

Det har totalt svämmat över med semlor på bloggar, tv och instagram idag. Snacka om att semlorna i år har fått en riktig "hype". Jag köpte semlor strax efter lunch men tänkte att jag så snällt fick vänta tills kvällen med en fika och överraska sambon med semlor. Jag har ett "mammaledig-i-väntan-på-bebis-löfte" som är att jag ska försöka göra lite fotokurser på nätet och fota lite mer. Så semlorna åkte fram idag i min påhittade studio. Jag lekte bara runt lite och tänkte att jag kan dela med mig av några tips på hur jag gjorde.
Här har jag (tro det eller ej) använt en ugnsplåt som bakgrund. Smart, va?! Fungerade hur bra som helst. Semlan ställde jag på en marmorskiva. Tyvärr var jag lite sent ute med mitt fotande så jag lyckades inte fånga dagsljuset. Den enda ljuskällan jag har använt mig utav på den här bilden är faktiskt tv:n som är till vänster om semlan. I övrigt var det i stort sett kolmörkt i rummet.
Foto: Emmelie
Även här har jag använt mig utav en enda ljuskälla, tv:n som är till vänster om semlorna. Jag har rullat ut ett presentpaper som jag har använt som "fotovägg". Sedan har jag helt enkelt testat mig fram!

DIY: Kort eller partydekoration

Det är ett litet tag kvar till morsdag (31 maj), men antingen får ni se det som att ni är ute i väldigt god tid, eller så är detta ett tips på ett bra kort som går att göra till vilken tjej eller kvinna som helst. Det kan bli ett födelsedagskort, ett "välkommen-till-världen-kort" eller ett "jag-tänker-på-dig-kort". Det går också att vika liknande klänningar och ha som dekoration vid en tjejfest, sätta på ett sugrör eller varför inte på en godispåse till tjejerna på barnkalaset. Vill du göra en matchande kille till så  går det att hitta beskrivning för det här.
Jag köpte Origami papper för en liten guldpeng hos TGR i helgen. Det finns också att köpa i de flesta bokhandlarna eller hos exempelvis Panduro Hobby. Jag har inte testat att vika detta tidigare, men jag kan lova er att det går väldigt fort. Det är ett bra pyssel för otåliga *smile*. Instruktioner hittade jag här och jag följde helt enkelt bara filmen.
Foto: Emmelie

Inleder "ledigheten" med frukost i sängen

Nu har jag gått på ett års ledighet. Just nu är jag "i-vänta-på-bebis-ledig". Känns väldigt märkligt! Jag inledde min första mammalediga dag utan bebis och med frukost i sängen. Det är lite konstigt att vänta på något som man inte vet om man ska vänta på i några timmar eller flera dagar. Ny och väldigt märklig upplevelse! Trevlig måndag!
Foto: Emmelie

Tips!

Trädjur har länge varit väldigt poppis. Ofta är det Kay Bojesens fina skapelser man ser i många hem men alla kanske inte känner att de vill lägga en dryg tusenlapp på ett trädjur. Igår gjorde jag ett klipp inne i den danska butiken TGR. För ynka 30 kronor så blev den här fina giraffen min. Med följde det också en pensel och tre färger, så att man kan färglägga den om man önskar. Jag tycker dock den gör sig finast precis som den är, i ljust trä. Nu står den på hyllan i barnrummet. Söndagstips!
Foto: Emmelie

Alla hjärtans frukost

Idag smög jag upp ur sängen när min kära fortfarande låg och snusade och sov. Sedan pysslade jag lite i köket för att överraska honom med en alla hjärtans dag frukost. Jag gjorde amerikanska pannkakor som jag stekte i en pepparkaksform. Jag ska visa er!
Rött känns nästan obligatoriskt på alla hjärtans dag så det fick bli rött och vitt.
Jag stekte amerikanska pannkakor i en pepparkaksform. När den hade stekt klart på ena sidan, vände jag hela pepparkaksformen i stekpannan. Sedan lossade jag pannkakshjärtat med hjälp av en kniv och medan hjärtat stekte klart kunde jag börja steka ett till.
Fina och väldigt goda pannkakshjärtan. Vill du använda samma recept som jag gjorde, så hittar du det här.
Jag satte en liten skylt på en grillpinne. Jag tog av grillpinnen något, så att den inte skulle bli för lång och sedan satte jag den i pannkakorna.
Foto: Emmelie

Längtan

Just nu längtar jag jättemycket till vår stuga. Dock förväntas bebisen titta ut inom väldigt snart framtid så vi vågar inte riktigt åka iväg. Men, det får mig inte att längta mindre och suget efter att fara fram i skidspåret eller i skibacken har nog aldrig varit så här stort. Kanske är det just för att jag inte kan!
Den här underbara bilden tog jag från köksfönstret i stugan för något år sedan. Visst är det vackert? Det är så fantastiskt med årstider och i stugan tycker jag verkligen att dom är lite extra tydliga. Hoppas att ni passar på att njuta av vintern och veckan med för den delen!
Foto: Emmelie
 

DIY Guldfärgad inspiration

Jag har fått dilla på guld. Mycket går faktiskt att förändra med sprayfärg. Jag funderar på att spraymåla en gammal kruka, men egentligen är det bara fantasin som säger stopp. Vad skulle sägas om en guld: -galge, -flaska, -ram eller -lampa. Det går också att spraymåla mat. Här nedan ser ni en tomat som dekoreras. Tro det eller ej så är den här sprayen inte farlig, utan den går faktiskt att äta. Hmpf.. vet inte helt om jag skulle vilja äta men, är du sugen på att spraya med ätbar färg så hittar du den här. 
Nedan är lite inspiration på vad du kan förändra med lite färg. Kanske vill du inte ha just guld, utan koppar, svart eller rött? Som sagt det är bara fantastin som sätter stopp!
Foto: 1, 2, 3, 4, 5

underbara vinterdag och söndagsfynd

Vilken underbar söndag och vinterdag det har varit idag. Långa promenader och skidåkning i vintersolen är inte helt min grej just nu med tanke på den extra vikten på magen. Men, istället blev det en söndagsutflykt via Vaxholm och så slutligen till Gustavsberg. Vi tog ett stopp på Iittalas outlet i Gustavsberg och fyndade några skålar ur serien Kastehelmi. Vi har assietterna sedan tidigare och jag är lite löjligt förtjust i det här enkla men väldigt snygga porslinet. När vi kom hem strålade solen fortfarande in i köket och jag fångade den här bilden som jag inte kan låta bli att inte visa. Hoppas att ni har haft en trevlig söndag!
Foto: Emmelie

BLOGG.se tipsar om designtjejen

Fick just syn på att Blogg.se på sin förstasida tipsar om fem inspirerande inredningsbloggar. En av de fem är Designtjejen. Jättekul! Jag säger välkommen om du är en ny läsare som tittar in och självklart skickar jag även en kram till alla er som tittar in här titt som tätt!
Foto: Printscreen/eget kollage från blogg.se

Fikadax

Jag försöker att hålla mig från socker för tillfället, då bebben i magen har visat sig vara en liten jätte. Jag hoppas innerligt att han inte blir tokstor, men även om man inte kan tro det så var min kära sambo en liten bamse när han föddes. Så ja... vi får se vart det slutar *scary*. Men, idag blev det lite helglyx och en lördagsfika med semla. Jag gillar inte mandelmassa, men jag lovar er vaniljsemlorna som går att köpa går inte av för hackor! Trevlig lördag!
Foto: Emmelie

Grått till bebisen

Innan jag blev gravid hade jag ingen aning om vilken djungel det är med barnsaker. Jag har verkligen försökt att inte snöa in, men mitt matchande och inredningsintresserade hjärta kan ändå inte låta bli att smälta lite för vissa saker. Webbshoppen Elodie Details fick jag nys om för att tag sedan och kolla bara in alla dessa detaljer i grått. Snyggt är bara förnamnet. Ja, ni hör, även om jag försöker att inte snöa in så är det lite svårt.
Foto: Stockholm Stroller 2699,-, Nappar Moon Baloon 79,-, Påslakanset Marble Grey 499,-, Napphållare Marble Grey 99,-, Haklapp Dry Bib 79,-, Förvaringskorg StoreMyStuff 399,-, Badcape Marble Grey 299,-, Filtar Bamboo Muslin Blanket 349,-

Tisdagstips: Snygga pärmar

Även om man skriver ut mindre, har mindre papper och spar på mindre dokument så kommer man inte ifrån att det finns saker man bara måste spara på. Jag har länge varit förtjust i de gamla Agrippa pärmarna. Den första Agrippa pärmen konstuerades och utvecklades 1923 av den kända konstruktören Gustav Larsson (som även konstruerat den första Volvobilen). Pärmen är än idag förknippad med kvalité, funktionsduglighet och hållbarhet.
Jag snöade helt in för några år sedan på att hitta vita Agrippa pärmar. Slutligen fyndade ett helt dussin på blocket för en spottstyver. Ja, för helt gratis är de inte om man vill köpa dom nya. Ett tips är att kolla Blocket. Många företag säljer ut gamla pärmar och de är mer intresserade av att bli av med dom än att tjäna pengar på försäljningen. Jag fick till och med en guld(pärla) på köpet. Ville jag inte ha den sa vaktmästaren att den skulle hamna i sopporna. Hepp, den fick absolut följa med!
Foto: Emmelie

Sommarlängtan

Alltså, jag kan inte hjälpa det - jag har sommarlängtan! Värme, sol och härliga bad! Längtar efter att få packa strandväskan med badkläder och fika. Mumma. Egentligen är jag en vinterälskare och jag gillar verkligen att åka skidor. Men på grund av stor bulle på magen har det inte blivit så mycket som en centimeter på skidor den här vintern. Tro det eller ej så börjar jag också imorgon på min sista jobbvecka. Svårt att förstå att det sedan väntar en tid hemma med bebis. Märkligt!
Foto: Emmelie
RSS 2.0