Moodboard uteplats

Medan snön blänker klarvit i strålande solsken så kan jag inte låta bli att tänka sommar och uteplats. Vid vår stuga har vi en jättehärlig uteplats som vetter ner mot sjön. Allt vore toppen om det inte vore så att solen går i lä relativt tidigt. För två år sedan byggde vi ett uthus (som mestadels fungerar som vedbod). Uthusets ena sida brukar bada i solsken på kvällen och D Ä R funderar vi på att göra en liten uteplats. Jag har fastnat lite i spaljeer så att man kan hänga upp lite växter och få en levande uteplats. Ja, tankegångarna fortsätter och jag lovar att dela med mig efterhand. Tills dess så får ni hålla ut med lite inspirationsbilder från Pinterest.
Foto: 1, 2, 3, 4, 5

Nostalgi

Om mindre än en vecka fyller vår lillkille 1 år. Det år som jag trodde skulle kännas som en evighet (positivt) har istället gått i raketfart. Jag har svårt att förstå vart tiden har tagit vägen och hur vår lilla kille redan kan vara 1. Mycket av det jag hade tänkt att göra har jag faktiskt inte gjort. Jag trodde jag skulle ha så mycket tid, men ja, istället undrar jag vart tiden har tagit vägen. Nu ska jag ta tag i hans årsbok med bilder och när jag sitter här och blir nostalgisk över alla bebisbilder så hittade jag också bilder från vår gamla lägehet på söder. Nostalgi upphöjt till 2. Så hepp, här i min nostalgiafton bjuder jag på två gamla bilder från var lägenhet! Trevlig kväll!
 

Önskelista februari

Den sista tiden har vår lilla knatte börjat sova bättre på nätterna vilket också betyder att vi äntligen får sova lite fler timmar.  Plötsligt har jag fått massa ny energi vilket har bidragit till att huvudet spritter av idéer och tankar. Bland annat har jag börjat fundera på "göra om" lite här hemma. Eller, jag skulle snarare säga "göra klart". Våra väggar är fortfarande relativt kala och på vissa ställen i hemmet saknas det lite detaljer som gör helheten. Ja, ni förstår. Så, jag tyckte det var på tiden att sätta ihop en liten önskelista för februari. Varför jag önskar mig just de här sakerna? Se nedan!
 
 
Om två veckor (alltså två fjuttiga veckor) börjar jag jobba igen. Efter graviditeten har jag fått större fötter och 80% av mina gamla skor passar inte. Tro mig, jag har försökt att pressa ner fötterna i några av mina favoritskor, men icke. Jag har fortfarande inte helt gett upp hoppet, men tills dess så behöver jag några nya skor. Kvalitet tycker jag går före kvantitet och därför vill jag gärna satsa på ett par klassiskt snygga pumps. En av mina favoritermärken på skor är Tiger of Sweden och de här skorna skulle passa utmärkt i min basgarderob.
Både i stugan och hemma i huset behöver vi få upp fler saker på väggarna. I helgen, när vi var i stugan, så slog det mig att det är väldigt tomt i flera rum. Japp, ramar står på vill ha listan!
Carolina Neurath har verkligen växt i mina ögon. I det senaste har jag sett mycket av henne i tv (speciellt Nyhetsmorgon) och jag blir bara mer och mer imponerad. Så kunnig, så smart och så ung! Heja! Hennes senaste bok står nu på min önskelista!
Jag har velat fram och tillbaka, för Elefantkuddarna från Svenskt Tenn syns nästan överallt. Men, trots det så skulle de göra sig väldigt bra i vår kökssoffa. 
Den här otroligt snygga ljusstaken från Klong är verkligen en "vill-ha-pryl". Ja, bara för att den är så snygg. I veckan fick den pris på Elle Decoration Swedish Design Awards som årets inredningsacessoar, så tro mig - vi kommer se mer av den här i år!

Norrgavel 2016

Norrgavels pressträff i veckan var något jag hade plitat ner i min kalender. Men, som sagt, jag lyckades inte ta mig till någon träff i veckan utan får istället njuta av fina pressbilder. 
Deras stora nyhet för våren var Easy Chair, en stol som har blivit resultatet av finsnickeri på hög nivå, skapat av utvalda naturmaterial. En sadelgjord av lin bär en sittdyna av hästsvanstagel och ryggkudde av sjöfågelfjäder, båda i fodral av naturgarvat Tärnsjöläder.
Personligen föll jag för den gröngrå färgen som företaget lanserar som väggfärg och möbelkulör samt som en ny färg bland linneprodukter för bädden och köket. Snyggt som tusan!
Företagets linneprodukter för bädden och köket är tillverkade av 100 % lin och är förtvättade för att ge en mjuk och skön känsla. Inga farliga kemikalier har använts under produktionen. Infärgningen sker enligt GOTS (Global Organic Textile Standard) kravspecifikation.
Foto: Pressbilder Norrgavel

En japansk touch på Iittala

I veckan är det Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair. Det innebär också att det har presenterats en mängd nyheter. Jag hade en tanke att ta del av en del pressträffar, men min kalender ville inte helt det samma och så är det inte helt bekymmersfritt kan tar med sig en lite pigg (snart) 1 åring. Men, mycket kan man följa även om man inte är på plats och jag tänkte dela med mig utav en av de nyheterna som jag hade velat se - Iittalas samarbete med det japanska modeföretaget Issey Miyake.
Kanske är jag lite "japanifierad" efter höstens långsemester i Japan, men jag gillar verkligen kollektionen, Iittala x Issey Miyake – A Home Collection for Everyday Rituals.
Kollektionen som nu ser dagens ljus började diskuteras för fyra år sedan. Kollektionen består av ett trettiotal produkter i form av glas, textiler, keramik.
Foto: Pressbilder Iittala, Trendgruppen PR
 

Läckert i Göteborg

Ibland kan jag saknar Göteborg så att det riktigt gör ont ända in i hjärtat. Om jag skulle kunna flytta dit? Nej, det känns faktiskt rätt så avlägset, men skulle jag säga tvärnej så skulle det kännas ännu mer i hjärtat. En dag kanske! När jag ser den här fina lägenheten i Linné så drar jag en liten suck och tänker "oj, så snygg, här kan jag tänka mig att bo!"
Foto: Alvhem Mäkleri

Fredagströtthet och fredagsstädning

Här hemma är det ofta ingen lugn stund längre. Den lille chefen i huset är minst sagt energisk. Tyvärr var han energisk även inatt så idag är jag riktigt däckad av trötthet. Trodde att en långpromenad i solen skulle ge lite ny energi, men icke. Den bästa medicinen är nog helt enkelt  mer sömn!
Bjuder på en aktuell fredagsbild. Många av våra saker i köket har nämligen flyttat in längs väggarna (i skydd från chefen). Men nu börjar den lilles armar bli så långa så att snart städas sakerna bort i ett skåp tror jag allt. Trevlig fredag på er!
Foto: Emmelie

Sommar 2016

Nästa vecka släpper IKEA en ny (och väldigt snygg) kollektion. VIKTIGT är skapad av glasformgivaren och keramikern Ingegerd Råman. Det är en stilren, enkel och väldigt snyggt kollektion. Men, mer om det nästa vecka. Nu tänkte jag istället visa IKEAs pressbilder för sommaren 2016. Hur läckert är inte detta? Det får mig verkligen att längta till varmare temperaturer, härliga grillkvällar och varma bad. Hepp, bered er på en bildbom!
Foto: Pressbilder IKEA
RSS 2.0