Vårkänslor

När jag fick syn på de här härliga bilderna ffrån House Doctor fick jag verkligen vårkänslor. Bara tvungen att visa.. för visst längtar man till våren nu.
image272
Foto: House Doctor

Duka med löv

Den här dukningen är lite höstinspirerad men jag kunde ändå inte låta bli att visa den. Bilderna som kommer från Brud och Bröllop visar hur lätt det kan vara att duka med lite höstlöv. Om det är så att det inte är höst så kan man faktiskt skriva ut liknande löv på datorn. Runt ljusen så har man rullat runt röda kulor på band. Lätt och snyggt!


Foto: Brud och Bröllop

Gör den nyttiga maten roligare

Man kan faktiskt göra så mycket roligt med maten... egentligen! Se bara på de här förslagen från ICA där man piffar till den nyttiga maten!

Foto: ICA

Mini cupcakes

På bloggen Bakerella visas det att cupcakes behöver inte alltid vara jätte stora. Jag kan nämligen ibland tycka att cupcakes är helt otroligt söta, men kan se lite mastiga ut. Men då är det inget som hindrar att man kan göra mini cupcakes ...och är inte dom här helt fantastiskt fina? Jag tycker det var en jätte bra ide att sätta dom på en pinne. Ett tips är att sätta dom på grillspetts pinnar som ofta går att köpa i mataffären.

Cupcake Lollipops
Cupcake Cake Bites
Foto: Bakerella

Gräsvas

Normann Copehagen har kommit ut med en underbar vas som tar in naturen. Grass föreställer precis det man kan tro - gräs. Alla vaserna är handgjorda och är därför unika och ingen är den andra lik. Normann Copehagen menar att vasen ska få dig att le och den unika designen ger nytt liv till avklippta blommor!

image265
Foto: Eget kollage med bilder från Normann Copenhagen

Tasssen - en stapelbar pall

Jag tycker att den här pallen, Tassen, från norska företaget Kloss är jätte söt. Det är en barnstol som är lätt att stapla och inte väger så mycket. Tassen är gjord i playwood och sedan täckt med en laminat färg. Perfekt till barnrummet eller kanske som en pall till köket?!

Foto: Kloss

Tema: Trafikljus

Nu är det faktiskt flera dagar sedan jag visade något foto... så nu tänket jag att jag kan slinka in ett litet foto-inlägg :-). Det här kortet har tema: trafikljus. Jag tog det här kortet när jag bodde i Estland. Jag passerade det här övergånsstället varje morgon när jag gick för att ta bussen till jobbet. Minnen..
image251
Foto: Designtjejen

Designa din egna lampa

Det har ju blivit väldigt poppis att inreda visuellt på nätet. Några exempel är ju att du kan inreda ditt rum (Åhlens), kök (IKEA) eller kanske provtapetsera hos Eco tapeter.
Vill du nu kanske även designa din egna lampa som du sedan kan beställa? Hos Inhabit kan du skapa din egna lampa, med klossar och färg... ett tips för er som gillar att skapa på nätet :-)
image269
Foto: Printscreen Inhabit

Kuddar från Himla

Himla har nyligen kommit ut med en ny färgglad kollektion v kuddar i silke med härliga blommönster. Kuddarna går att köpa hos designonline (399,-) och för er som inte bor i Sverige kan ta en titt på designonlines motsvarighet och systersida Scandinaviandesigncenter.

himla monterey fuchsia 146himla monterey all 146himla monterey fuchsia 146
Foto: Designonline

Trees

Många av er vet nog att jag är väldigt förtjust i klädhängaren Tree  från Swedese som jag har skrivit om tidigare, både en och två gånger. Idag sprang jag på ett annat träd som fångade mitt intresse. Trees som den heter kommer från finska Lovi. Det här trädet kanske inte fungerar lika bra som klädhängare(?) men kan bli dekorerat efter säsongen - ägg vid påsk, röda kulor vid jul och något färgsprakande under sommaren kanske.
Trädet finns i tre olika storlekar: 135 cm, 68 cm och 34 cm. Samtliga träd är i naturfärg.

image267
Foto: Lovi

Mer från ExMez

För en tid sedan så skrev jag om lite saker från ExMez. jag blev så otroligt förtjust i dom så jag var bara tvungen att visa lite till... 

image242
Foto: Eget kollage med bilder från ExMez

Rumsavdelare

I början var jag sådär småförtjust i de här rumsavdelarna, men med tiden har jag faktiskt börjat tycka om dom. "Plattorna" heter Koziol Fusion och kan användas på en rad olika sätt, t ex som rumsavdelare eller fönsterdekorationer. Måttet 27x27cm. Plattorna köpes styckvis (55,-/st hos Blueboox) och levereras med två krokar.
Fusion finns i många olika färger och går bra att mixa med andra plattor i olika färger och mönster från Koziol.


Foto: Blueboox

Bordsplacering på ägget

Jag vet att påsken har varit men jag kan ändå inte låta bli att visa det här jätte bra bordsplaceringtipset. Ni får spara det i er gömma tills nästa år! Fast det kanske är så att ni kan få använding av tipset till en frukostdukning?

Med gnuggisar (finns i pappershandlar) så har namnet på personen gnuggats in på ägget. Blir både snyggt och kan användas som bordsplacering! Ägggkoppen kommer från Höganäs keramik och kostar 59,-.
image264
Foto: Patric Johansson, Expressen

Tillbaka från fjällen

Nu är jag tillbaka från ett par underbara påskdagar i fjällen. Hoppas att ni har haft en lika bra påsk som jag har haft. Det är så skönt att komma iväg, vila upp sig, vara ute, röra på sig (vara helt mör på kvällen) och bara ha det skönt! Som tur var har vädret varit toppen och det gör ju allt ännu härligare!
Det är så roligt att komma tillbaka också och finna alla söta kommentarer på bloggen. Tack alla härliga besökare!
Nu ska det bli ordning på bloggen igen.. men först är jag bara tvungen att visa er några härliga fjällbilder!
image261
Foto: Designtjejen

Tema: Gult

Här kommer sista veckans bild i färgveckan: gult. Ja, ja har fuskat och släppt ut alla färger lite för tidigt i veckan (redan onsdag). Jag åker till fjällen idag för några dagars skidåkning och då kommer bloggandet att få ligga lite på is. Därför fuskar jag och lägger ut lite temafärger för tidigt. Ska bli jätte kul att se era andras bilder när jag kommer tillbaka igen. Hoppas nu att ni får en jätte härlig påsk!

Lördagens färg är som sagt påskfärgen gult! Jag hade egentligen tänkt att fota något riktigt påskigt, men jag fuskade och det fick bli en citron. Hoppas att ni inte har tröttnat på mig nu och alla mina foton. Detta är ju egentligen en inredningsblogg och oj, så mycket foton det har blivit de senaste dagarna. Men nu lovar jag - här kommer sista veckans färgfoto: citrongult!
image259
Foto: Designtjejen

Marimekko musen

Vill du piffa till designen vid datorn - vad sägs om en Marimekkomus? Jag tycker verkligen att dom piffar som en liten färgklick vid datorn. Musarna finns i ett flertal olika färger och mönster..... samtliga från Marimekko.

Foto: Marimekko

Tema: Svart

Fredagens färg i färgveckan är svart. Svart kan bli en dysterfärg men jag ville göra något roligt av det. Roligt kanske är fel ord, men vackert kanske är mer rätt. Jag har fotat ett löv. Jag har faktiskt fuskat lite för det här är ett foto jag tog i höstat när jag bodde i Estland. Men jag tänkte att det tåls att visas ändå. Min pojkvän klagade och sa at kortet är mer grått än svart men det är ju faktiskt svart-vitt... ja, ja.. här är fredagens färg: svart.
image258
Foto: Designtjejen

Äggkoppar i wellpapp

Hos Slöjd Detaljer hittade jag det här tipset på hur man kan göra egna äggkoppar i wellpapp. Perfekt påskpyssel.

Klipp till en bit wellpapp ca 20 x 12 cm. Klipp den så att du får ett huvud baktill när du böjer ihop den. Limma ihop framtill, vänd den ojämna sidan utåt. Måla vita prickar invändigt och utvändigt. Limma på kam av filt och och små vingar av filt på sidorna. Måla ett par vita ögon och limma på en svart pärla till pupill. Klipp även ut ett litet näbb av filt. Wellpapp och glaspärlor går att köpa på Slöjd Detaljers hemsida.

image260
Foto: Eget kollage med bild från slöjd detaljer

Tema: Rosa

Ni som har tittat in på min blogg den senaste veckan har kanske läst om att jag har hängt på färgveckan vilket innebär att man fotar en ny färg varje dag. Idag bär det av till fjällen för min del och lite skidåkning över påsk. Därför tänkte jag fuska lite och vara ute i lite god tid... jag vill ju så gärna fullfölja min färgvecka. Rosa är ju egentligen torsdagens färg i färgveckan, men eftersom jag ska åka iväg så är jag på tok för tidig och lägger ut torsdag, fredag och lördagens temafärger lite för tidigt. Först ut är i alla fall torsdanges färg rosa. Jag har fotat något ni kanske känner igen... eller?
image257
Foto: Designtjejen

Tema: Grönt

Idag är det tema grönt i färgveckan. Jag tänkte att ett litet päron får stå för grönfärgen idag. Hoppas att ni får en härlig onsdag!
image256
Foto: Designtjejen

Påskkärring av kotte

Det var många som gillade mitt "kott-pyssel" och jag fick även lite förfrågningar om mer "kott-pyssel". Tänkte att jag faktiskt kan tipsa om en till - hur man gör en lite påsskärring av en kotte. Tyvärr har jag ingen bild på påskkärringen men jag hoppas att ni kan se det framför er!
Påskkärringen kan du antingen hänga i riset, kanske lägga i en djupskål vid dukningen, hänga i ris på bordet till dukningen eller varför inte hänga runt vinglaset?

Du behöver:
- Kotte
- Flirtkula
- Tyg
- Penna (måla ansikte)

Gör så här:
Klistra fast flirtkulan på kotten. Vira tyget ett varv runt kotten och limma ihop. Sätt en tygbit till huckle. Måla ansikte på flirtkulan. Färdigt!

image255
Foto: Designtjejen

Mollys Hus

Lantliga trender blir allt mer och mer populär och det är flera som har frågat om jag inte kan tipsa om lite ställen eller butiker som har "lantlig" inredning. Mollys Hus är ett sådant exempel. Dom har en liten butik på Storgatan i Tranås men har också en väldigt trevlig webbshop. Upp till 1000,- så är frakten 69,- och om du handlar för mer än 1000,- så är frakten gratis.
Är du inte intresserad av Mollys saker så har de även riktigt härliga delikatesser. Vad sägs om jordgubbar i mörk choklad, choklad fondue eller svensk sommarkrydda?
image255
Foto: Eget kollage med bilder från Mollys Hus

Tematisdag: Vitt

Idag är det tema- vitt! Ni som undrar vad jag håller på med kan ta en titt på mitt tidigare inlägg där jag har skrivit om färgveckan. Idag är det "härgårman med barn" som får stå för färgen vit. Även detta foto togs i söndags då det var så underbart väder. Idag tror jag inte att härgårman med barn syns... för marken är täckt med snö.
image253
Foto: Designtjejen

Njut av blomster

Sköna Hem visade sådana underbara bilder på blommor i ett reportage som de kallade blomsternjutning. Var bara tvungen att visa ett litet utkast. Nu när vintern försvinner (??? idag har det ju faktiskt kommit massa snö) så är det så härligt att visa fram alla lökar och blommor. Är inte våren härlig?! Jag tycker det är så underbart när man placerar lökar i både det ena och det andra. För visst blir det vackert?!

Anspråkslöst och näpet. Kaffekopp med en enkel hyacintblomma, en hattnål och mossa. Soppterrin fylld med narcisser 
och hyacinter, en enkel vit tulpan 
i porslinsljusstake och ljust blå scilla 
i en gammal engelsk tekopp. 
Våren är nära.I potatiskorgen. Hyacint och narcisser färdiga för omplantering.Scilla i äggkopp. 
Fin dekoration till påskbordet.
Foto: Sköna Hem - Christian Petersen

Tema: Färgvecka

Nilla som har bloggen tankebubblor har uppmanat till en temavecka - färg! Varje dag så ska det fotas en ny färg. Så här ser veckan ut:
Måndag : blå
Tisdag: Vit
Onsdag: Grön
Torsdag: Rosa
Fredag: Svart
Lördag: Gul
Mitt internet krånglade lite tidigare så tyvärr är det kanske lite svårt för er att börja nu? Men varför inte börja imorgon i så fall?
Här kommer min månadags bild under temat blått! Bilden tog jag igår då det var så otroligt vackert väder. Annat mot idag det.. då det har snöat!

image252
Foto: Designtjejen

Kortkyckling

Ska du bjuda på påskmiddag. I så fall tycker jag att det vore jätte fint att göra dom här små kottkycklingarna och använda vid dukningen. Kanske ska namnet på personen (bordsplacering) hänga runt foten på kyckligen. Det här lilla tipset har jag hittat hos ungfakta.


Du behöver:

- Tallkottar
- Sax
- Lim
- Färgat papper
- Gul färg tex hobbylack







1. Torka kottarna så att de spärrar upp sig (det brukar ta ca 1 dygn inomhus). Måla hela kotten i gul färg.
2. Rita upp och klipp ut näbb, ögon och fötter på färgat papper som bilden visar. Vik efter de streckade linjerna.
3.  Limma fast näbben och ögonen på kottens "baksida". Limma fast benen under kotten mellan fjällen (använd gärna smältlim).


Foto och bilder: Ungfakta

Fruktskål

Den här frukstkålen är designad av den mexikanska designern Mauricio Valdes Orozco. Från början gjordes den av hantverkare i Mexico men nu är den producerad i plast i en helt annan skala. skålarna finns i en mängd olika färger, är lätta och böjliga. Designen fick "the red dot award" 2008 för produktdesign.


Foto: Designboom

Garland Table Lamp

Den här fina lampan är gjord silver satin-inplastad stål. Lampan har en dimmer som sätter på eller av lampan. Garland Lamp går att köpa hos MOMAstore och kostar $165.00. Visst är den läcker?!


Foto: MOMAstore

Slice plate

Vad sägs om att äta en pizza bit eller en bit paj på en såkallad slice plate? Den här lilla tallriken är formad som en "slice". Tallriken är designades 2006 av franska Jean Sebastien Ides. Går att köpa för 15 hos MOMAstore.
Slice Plate
Foto: MOMAstore

Tema: Telefon

Eftersom jag är så otroligt förtjust i att fota (och för att jag ska försöka att göra det lite oftare) så tänkte jag börja med att ibland ha ett tema.  Jag tänkte att jag skulle börja med tema telefon där jag tänkte visa ett kort som jag tog för många år sedan.. men som jag fortfarande tycker väldigt mycket om. Nu har jag gjort om bilderna lite så ni ser dom kanske inte riktigt som dom "egentligen" är men jag hoppas att det ska gå bra ändå.


image249
Foto: Designtjejen

Gör ett enkelt påskkort

Här kommer ett litet enkelt tips på hur du (även om du inte är så pysslig eller konstnärlig) kan göra ett litet fint kycklingkort.

Det du behöver är...
- Papper
- Sax eller papperskniv
- Pennor eller kritor att färglägga med
- Gul färg (hobbylack eller täckfärg, till exempel)
- Lim

Vik arket på mitten två gånger. Färglägg kortet som du tycker det blir snyggt. Doppa tummen i gul färg och "tumma" några gånger på kortets insida. Rita ben och näbbar på tummarna, så har du fått ett kort som vimlar av kycklingar. Limma ihop kanterna, vik ihop kortet och skicka eller ge bort!

 
Bild: Ungfakta

Ta in plantorna i hemmet

Den är så kallade Plant Farm tar in växtligheten i hemmet. En fyrkantig ruta gör att (?) gräs frodas (extra bra är en fråga?). Den här lilla formen kan aningen kanske placeras i fönstret, på bordet eller monteras på väggen. Gräset ingår i priset. Du kan hitta den här lilla skapelsen hos MOMAstore för $35.00.
Plant Frame

Foto: MOMAstore

Grenpenna

Det är ju mycket grenar både här och där för tillfället. Därför var jag bara tvungen att visa den här utbytbara pennan som jag såg på designboom. Pennan är tillverkad av det japanska företaget bonboog. Har du tröttnat på en kvist är det bara att byta till en annan. Käckt, va?!



Foto: Från Designboom

Grönt är skönt i mitt kök

image247
Foto: Designtjejen

Schablonmålning hos Designtjejen

Nu har jag hållt på och schablonmålat i flera dagar. Puh, vilket jobb att få det bra men nu är det faktiskt nästan helt klart. Jag ska finputsa lite på kanterna med vit färg bara. Jag har ju flera gånger nämnt att jag funderat på att scablonmåla upp i taket. Med tanken "jag kan alltid måla över igen" så testade jag. Jag är faktiskt väldigt nöjd med resultatet. Först så målade jag upp hela målningen med blyertspenna. Jag ville vara helt säker på att det skulle bli rätt så jag fyllde därför i allt med färg i efterhand. Väldigt mycket jobb, men det gjorde att det inte kladdade + att jag lättare kunde flytta om någon schablon om jag tyckte att det inte passade just där. Jag har lämnat några löv omålade och funderar på att måla dom i samma röd som dörren för att fånga upp den färgen. Det är bara pyttesmå löv jag ska måla i så fall och endast 3-4 st. Ni ska få se när det är helt klart och möblerat sedan!
image247
Foto: Designtjejen

Fina saker till trädgården (eller balkongen)

Hos Cosas har dom fått in massa fina saker till trägården (eller balkongen). Jag längtar faktiskt efter att få börja pyssla och göra min balkong jätte mysig så att man kan vira in sig i en stor filt och sitta där på kvällarna. Men då vill man ju ha det lite mysigt också och det tycker jag att man kan fixa med de här sakerna:

Plantskylt i zink - Större bild/fler bilderLanterna vägghängd, liten - Större bild/fler bilder
Odlingsklocka - Större bild/fler bilderZinketikett - Större bild/fler bilder
Foto: Cosas

Lantlig inredning

Om du gillar lantlig inredning så skulle jag vilja tipsa om webbshoppen Countrystyle som har både en jätte smakfull sida och väldigt fina saker till salu. Många av produkterna som finns på sidan är från deras egna agenturer i England - som man bara hittar hos Countrystyle. Om du hellre vill besöka deras "riktiga" butik så har de en gårdsbutik på sin gård Thyrasgård i Falkenberg. Thyrasgård ligger precis vid E6:an vid avfarten in mot Falkenbergs Centrum!
 
skylt vit emalj Välkommenhängkorg fil de ferkedja med clips och prismor
Foto: Countrystyle

Striking Design

Striking Designs inredningskollektion innehåller textilier, bruksföremål och accessoarer med ett tidlöst och lekfullt formspråk. Tygerna är handtryckta och alla produkter tillverkas i små serier. Mönster och produkter är formgivna och tillverkade av Katarina von Wachenfeldt. Produkterna finns bland annat att köpa hos designonline.

 striking kudde monstera 146 striking tyg alvik 146 striking kudde ormbunke 146
Foto: Striking Design
 

Häng vad du vill på väggen

Det finns inga fel när man ska inreda, tycker jag. Huvudsaken, enligt mig, är att man hittar sin egna stil och att man trivs. Vad är det då som säger att man inte kan hänga upp vad som helst på väggen? Den här bilden hittade jag hos Alcro och den visar hur man har gjort ett kollage/konstverk på väggen av blandade saker. Kanske har du speciella saker från en resa, minnen från din kära? Varför inte samla dom och sätta upp upp dom i en liten ruta på väggen?
image243
Foto: Eget kollage med bild från Alcro

Blomlådor

Våren närmar ju sig mer och mer och jag går och planerar vad jag ska ha på min balkong. Därför tänkte jag att det kanske även kan passa med lite inspiration om blomlådor!
image241
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

1. Blomlåda i plast för vägg, Red, Rice 95,- från inreda.com
2. Salvia 39,- hos IKEA
3. Ampel, 29,- från Rusta.
4. Blomlåda ek 300x600 mm och 400x400 mm från Fröbergs
5. Blomkrukor från Ventura. Från ca 350,-
6. Salvia 89,- hos IKEA
7.Blomlåda i plast, Pink, Rice 95,- från inreda.com

Enkel korthållare

Den här lilla korthållaren tycker jag är både enkel, stilren och snygg. Korthållaren är tillverkad av Exmez och tillverkas av sandgjuten aluminium. Produkten går att köpa hos akvihome och kostar 49,- för 4st.

Korthållare 4-packKorthållare 4-pack
Foto: akvihome

Nya wallstickers från IKEA

Nu har IKEA kommit med ytterligare några wallstickers. Jag vet att jag har hört en del klagomål angående klistret på de tidigare väggklistermärkena, tydligen har de inte fäst så där jätte bra. Jag kan tyvärr inte svara på hur dom här fäster, men man kan ju alltid ta hjälp av till exempel dubbelhäftande tejp. Idag är dubbelhäftande tejp väldigt poppis för scrapbooking (jag har själv en rulle) och det rekommenderas varmt både till det ena och andra. Går att hitta i många pysselaffärer. Oj, jag glömde visst att säga vad klistermärkena kostar - 149,-/st.

SLÄTTHULT VäggdekorationSLÄTTHULT Väggdekoration
Foto: IKEA

Välkomsttext på dörren

Jag har länge planerat att min nymålade röda innerdörr (till ytterdörren) skulle få ett ordspråk eller någon text på sig. Jag har velat ha en väldigt välkomnande text och blev jätte glad när jag insåg vad det stod för förklaring till välkommen i den svenska ordlistan. Ni kan själva se nedan; "som man tar emot med glädje" och det tycker jag låter jätte trevligt. Så när man öppnar ytterdörren så kommer man mötas av en knallröd innedörr och den här texten. Trevligt, eller hur?
Idag lånade jag med en proktor från jobbet och så slog jag upp texten på en vägg (se översta bilden nedan).  Lite inredningstidningar hjälpte mig att få projektorn i rätt höjd. Sedan målade jag av texten på dekorplast. Jag har köpt dekorplast på rulle från Coop, ca 49,-. Finns både svart, vit och mörkblå. Eftersom dekorplasten är självhäftande är det sedan bara att sätta fast den på dörren. Jag hann inte klippa ut alla bokstäver men jag kunde sätta fast välkommen på dörren (dock utan prickar när jag tog kortet). Ni ska få se det slutliga resultatet när jag har klistrat fast alla bokstäver.

image246
Foto: Designtjejen

Tapetsera ditt skåp

Jag fastnade verkligen för det här tapetserade skåpet som jag såg hos Elle Interiör. Detta skåpet var faktiskt med i Elle Interiör så länge sedan som 2005 (nummer 5). Det är ett helt vanligt skåp som har fått ett personligt uttryck med tapet på luckorna. Detta skåpet är Finnby som fanns på IKEA tidigare. Elle Interiör tipsar dock nu istället om att man till exempel kan använda skänken Box från Mio.

image237
Foto: Eget kollage med bild från Elle Interiör (Magnus Anesund)

Fina namnskyltar

Exmez tillverkar jätte fina nammnskyltar. Lite ovanliga namnskyltar tycker jag. Ja, sådana som man inte ser överallt. Dom har ett ännu större urval på sin hemsida så ta gärna en titt där om dom här faller dig i smaken.
image240
Foto: Eget kollage med bilder från Exmez

Före och efter

Är du som jag som kan bli fast i före och efter bilder? Jag sprang på de här på den amerikanska hemsidan HGTV och oj, vilken skillnad det är... före och efter!
image235
Foto: Eget kollage med bild från HGTV

Gör en egen lampskärm

Här är ett tips om hur man gör en egen lampskärm. Visst ser det lätt ut? Lätt som en plätt! Lampan är gjort på tapet så om du vill matcha upp något i ditt rum så är det här ett tips.

Påskdekoration

Här kommer lite tips til påskdukning och påskdekoration. Kommer ni ihåg de där ljusstakarna som var så populära för ett antal år sedan (se på bilden längst ner)? Har du någon sådan som ligger kvar hemma kan du faktiskt pynta den så här fint med ljus.

Om du ska ha en påskbjudning, varför inte skriva namnet på dina gäster på några ljus. Töm ut ägget (eller du kanske vill ha ett kokt ägg som sedan ska ätas?) och måla det och skriv namnet på.

image230
Foto: Eget kollage med bilder från bgh

Skapa ditt eget bord

Varför inte göra ditt aldeles egna, personliga bord? Elle Interör tipsade i nr 2 2006 om hur du kan få ett helt eget bord om du laminerar valfritt tyg på en mdf skiva. Lamineringen bör utföras av fackman. När Elle Interör gjorde bordet nedan anlitade de Formica.
Jag har dock också läst om så kallat perstorplaminat som tydligen ska gå att laminera med på egen hand med. Men detta är inget jag är helt säker på. Beijer ska tydligen också ha laminat för hemmabruk.
image236
Foto: Eget kollage med bild från Elle Interiör (Magnus Anesund)

Ny design

Bli inte rädda om ni inte känner igen er... ny design är på gång..... :-)

Gör din dörrmatta personlig

Visst är det roligt att kunna göra sakerna personliga? Kanske vill du att något speciellt ska stå just på din dörrmatta? Något tal, namn eller kanske en bild?

Hos Martha Stewart tipsar dom om hur man kan göra en billig dörrmatta väldigt personlig. Och, oj, så enkelt det var med!
Köp en billig dörrmatta och klipp ut de mönster du vill ha. Tänk på att det du du täcker mattan med, är det som inte kommer att få någon färg på sig.
Martha Stewart tipsar sedan om att man ska använda så kallad Enamel spray paint. Jag har tittat runt lite för att se vad för slags spray det här är och har funnit att det är en rätt så generell spray färg. Var noga med att titta på förpackningen när du köper att den fäster. Låt mattan torka i 2 timmar (med mallarna på sig) efter att du har sprayat så att färgen inte ska kladda. Lycka till!

image234
Foto: Eget kollage med bild från Martha Stewart

Alcros wallstickers

Nu har även Alcro börjat med wallstickers. Deras wallstickers är gjorda så att man kan måla dom i önskad färg. Även både lätta att använda och ta bort.
Idag var jag dock och istället köpte en av Alcros schablonmålningar. Nu ska jag måla min vägg i hallen. Har faktiskt tänkt att måla ända upp i taket. Ni ska få se senare!

Foto: Alcro

Färgglad konst på väggarna

Det är ett tag sedan jag tipsade om någon konst, så det är faktiskt på tiden. Jag fick syn på den här väldigt färgglada konsten idag. Tavlorna kommer, och går att köpa, hos Art Revolt vilket det är Rickard Ölander som står bakom. Rickard är en självlärd konstnär som tidigare har varit elitcyklist.

   
Foto/Konstnär: Art Revolt, Rickard Ölander

Otroliga bröllopstårtor

Jag är bara tvungen att visa dessa otroliga bröllopstårtor som visas på sidan the knot. Tårtorna är verkligen som små konstverk. Sidan the knot kan jag även rekommendera som är en verklig informationbank och inspirationskälla för den som snart ska gifta sig!


Foto: the knot

Gör egna påskljus

Gillar du att göra ljus? Varför inte ta vara på äggskalet efter att du har ätit ett ägg och gör egna äggljus?

Jag brukar alltid spara alla små ljusstumpar som man annars brukar slänga. Sedan är det bara att göra egna ljus. Hur? Johanna som har bloggen inredning och pyssel har tidigare tipsat på ett jätte bra sätt om hur man gör egna ljus och det kan du ta en titt på här.
image233
Foto: Martha Stewart
RSS 2.0