Från en solstol vid poolen

Skickar ett vykort med flera bilder från en solstol vid poolen. Jag har länge varit den inbitna "jag-tar-vad-får-får-resenären" och har då mestadels bott på relativt "halv-bra" hotell. Den här gången ändrade vi oss helt och bokade ett hotell som vi verkligen ville bo på. Jag kan lätt konstatera att det absolut är värt lite mer pengar för känslan, upplevelsen och stämningen. Så håll i er, ett vykort från solen.
Foto: Emmelie

DIY: Inspireras av koppar och guldtrenden

Just den här bilden är från ett bröllop i Moskva, men jag tyckte att de spraymålade gamla vinflaskorna är ett bra tips till andra tillfällen. Känner man att man vill ha fler detaljer i koppar och guld (som är väldigt trendigt och poppis just nu), men inte vill lägga så många kronor på det så kan man faktiskt spraymåla gamla saker eller varför inte gamla vinflaskor. Sprayfärg hittar du bland annat hos Panduro, men jag vet också att Biltema brukar ha flera färger. VIll du ha lite mer inspiration och se hur fint det kan se ut, så titta och se på Hildurs fina spraymålade galgar, Sköna Hems kopparmålade blomkrukor eller massa inspiration hos Ink361.
Foto: Ruffled/Sonya Khegay Photography

En pausbild

Bjuder på en pausbild från "where-we-are-right-now". Lite färre blogginlägg beror just nu på en semester i solen. Vi bor på ett riktigt trevligt hotell och vad det lider ska jag försöka visa liter mer bilder. Hej så länge!
Foto: Emmelie
 

Inspirerande kontor hos modecommunity

Jag har haft lyckan att få se väldigt många snygga arbetsplatser genom mitt nuvarande och tidigare jobb. Att gå in i en väldigt kreativ miljö med ett väldigt snyggt kontor, japp, det är något extra!
Genom Stina ZinsmeisterSTYLIGHT.se fick jag äran att kika in i deras inspirerande kontorsmiljö och jag kunde inte låta bli att dela med mig av bilderna även till er.
Foto: STYLIGHT.se

DIY: Fina ord på frostad vas

Ofta är det enkla även det vackra. Här kommer ett relativt enkelt tips på hur du kan göra en fin och personlig vas som jag hittade hos Julep. Jag tycker att detta är ett perfekt tips till studentmottagningen (då man ofta får mycket blommor), kalaset eller varför inte som dekoration till midsommar eller bröllop.
Just här har man använt en frostad vas. Har du ingen frostad vas så kan du lätt frosta en själv genom att använda en sprayfärg. Vill du ha en liknande vas som på bilden så har IKEA nästan en kopia. Vasen ENSIDIG (15 kr) påminner väldigt mycket om vasen på bilden. 
När du är klar med vasen är det bara att börja skriva. Vill du kanske skriva en sång, en dikt, något personligt eller kanske gästernas namn så att du kan använda vasen som bordsplacering? Ett tips är att först skissa med en blyertspenna för att sedan fylla i med en penna som fäster på glas. Lycka till!
Foto: Julep

Ljus och fräsch tvåa

Kanske är det just för att vi har mycket vitt, ljusa träslag och milda färger som gör att jag tycker att färgkombinationerna i den här lägenheten är jätte fina. Lägenheten känns generellt väldigt nordisk och (håller ni med mig?) sommrig? Som vanligt så känner man igen sig i Alvhem Mäkleri "till-salu-objekt", men snyggt - det är det!
Foto: Alvhem Mäkleri

Snart så

Med lite rosiga och rödlätta kinder sitter vi och slappar efter en jätte härlig påskhelg! Vilket väder den här påsken har bjudit på. Nu ska vi ladda för några jobbdagar innan vi far iväg till värmen en vecka. Den här gången la vi faktiskt lite tid på att hitta ett hotell som vi verkligen tyckte om och nu längtar jag verkligen dit. Dags att ladda för några fler arbetsdagar. Trevlig måndagskväll på er!
Foto: Apollo

Glad påsk

Hoppas att ni njuter av en härlig påsk! Vi har precis njutit av en riktigt lång frukost och ska nu ge oss ut i det fina vårvädret! Hoppas att ni får en jätte bra påskdag och en riktigt härlig påsk helg!
Foto: Emmelie

DIY: Påskägg

För drygt två veckor sedan så visade jag ett fint tips på hur man kan dekorera påskäggen med nagellack. Idag testade jag själv och oj, så lätt och oj, så fint det blev. Det är verkligen ett jätte lätt tips.
Jag hällde lite vatten i en gammal glasskartong. Därefter doppade jag ner några droppar nagellack i vattnet.
Rör om i vattnet med en liten pinne. Då delar sig nagellacket i vattnet och ser lite marmorerat ut. Doppa därefter ner ägget i vattnet och låt det därefter torka på lite papper. Vill du att ägget ska ha flera färger så fyll på med någon annan färg i burken och doppa ägget en gång till.
Foto: Emmelie

Blå drömmar

I sommar har jag tänkt att göra om vårt ena sovrum i stugan och full planering pågår (i mitt huvud). Jag har fastnat vid tanken att göra ett blått och lite romantiskt rum. Väggarna kommer att få bli vita så istället blir det att "gå loss" på detaljerna. Något i den här stilen tror jag det ska bli.
Foto: Kudde, Bangalow Rani Blue från Kuddaronline 299,-, Kudde Jasmine Blue från Kuddaronline 299,-, Pols Potten 4 muggar från Svensson i Lammhult 199,-, Dalarö Matta från EM 299,-, Skåp Isala från IKEA 1995,-, Spode Blue Italian kopp från Tehuset Java 599,-, Påslakan Gripsholms loe Blå från Sovtex 295,-, Hortus Blå Rund Bricka från Hjerten&Hjerten.

Gör påskscones

Det trillade in ett litet mail i min postlåda från Ferm Living härrom dagen. Lagom till påsk har det danska företaget gjort en liten påsktidning som bjuder på bilder med fina produkter, recept och lite påskpyssel. Jag föll för de här hararna som inte bara är fina att se på utan även är "buttermilk scones". De har helt enkelt använt sig utav en kakform och stansat ut påskharar. Vill du läsa hela tidningen hittar du den här.  
Foto: Fräulein Klein för Ferm Living

Påskägg i papier maché

Idag har det varit en riktigt lyxig söndag. Vi har haft besök av min syster och  i morse blev det en brakfrukost i med nybakat bröd, en stor kopp te och massa förmiddagsprat. När hon kom fick vi en stor bukett med tulpaner och ett ovanligt, men väldigt fint påskägg som är gjort i papier maché. Jag minns att jag har sprungit på de här äggen tidigare på Formex och de fungerar lika bra som påskägg, dekoration eller att till exempel ha smycken i. Är du nyfiken på just det här ägget så hittar du det här.
Foto: Emmelie

Piffa till engångsbesticken

Träbestick har blivit väldigt poppis och speciellt engångsbesticken i trä. Jag fick syn på ett enkelt pysseltips där man har dekorerat ändarna av besticken i glitter. Ett enkelt tips om man vill få till en annan och kanske lite lyxigare känsla på dukningen. Jag funderar faktiskt på att doppa mina träbestick i lite gult glitter inför påsk. Vill man dekorera ytterligare kan man även dekorera muggar eller kanterna på en tallrik. Är du på jakt efter träbestick så går det bland annat att köpa hos Lagerhaus.
Foto: Partycrafts

Läcker pärla på Första Långgatan

Nu har Alvhem kommit ut med en ny pärla som är till salu. Jag föll som en fura för den vita tegelväggen. Vi hade precis en likadan tegelvägg i vår förra lägenhet och det ger en sådan härlig känsla i hemmet. Jag tror allt att det har varit någon i hemmet och stylat, men det är ändå lika snyggt med svart och vitt!
 
Foto: Alvhem Mäkleri

Somrig inspiration från Vipp

För några dagar sedan så trillade det ner ett mail i min mailbox med några jätte härliga och somriga bilder från danska företaget Vipp. Vipp har samlat ihop sina finaste keramikföremål, lagt till alster av lokala hantverkare från Köpenhamn och tagit in lite av naturen till en lekfull dukning. Somrigt och härligt, eller hur?!
Foto: Pressbilder Vipp

Gratis "printables" för påsken

Vi ska (för en gångs skull) vara hemma över påsk och det får mig verkligen att vilja påskpyssla. Är ni fler som är sugna på ett lättare pyssel så finns det mängder av fina "free printables" på nätet. Det vill säga, bilder, texter och dekorationer som går att skriva ut, klippa till och klistra på ett kort, sugrör eller kanske ett litet påskägg. Just dom här på bilden kommer från Karas Partyideas och du hittar dom här om du vill skriva ut.
Foto: Karas Partyideas

Huset bara ropar på mig

När man är liten så tänker man att man är så olik sina föräldrar och "nej, man ska inte bli som dom". Ju äldre man blir, desto mer börjar man förstå hur lik man är (och faktiskt tycka att det är helt ok ändå). Någon mer som känner igen sig? Jag är född och uppvuxen på landet i ett gammalt hus med trägolv som knarrar, öppna spisar som sprakar och dörrkarmar som man slår huvudet i. För varje år som går så blir jag bara mer och mer svag för liknande hus. Det är som de ropar på mig och säger "kom-och-ta-mig". När jag såg det här huset utanför Norrtälje så kände jag att jag säljer allt och flyttar dig bums! Nu fungerar det ju inte helt så, men oj, så svag jag är för liknande hus!
Foto: Magnusson Mäkleri

En blå romans

Är det någon mer än jag som längtar efter ljumma sommarkvällar, bara tår i gröngräset och en värmande sol i ansiktet? Jag vet inte vad det är med mig i år, men jag längtar mer än någonsin efter sommaren. Vi har planerat att tillbringa stor del av sommarledigheten i vår stuga. Vi har lite projekt på agendan och bland annat har vi tänkt att göra klart ett av våra gästsovrum. När jag fick syn på den här mysiga bilden från IKEAs blogg Livet Hemma så kände jag att så här skulle det verkligen kunna se ut i vår stuga(!)
Det blå skåpet (som är som gjort för en liten sommarstuga tycker jag) heter Isala. Vill man inte köpa det nytt så tror jag allt att det går att hitta något liknande på en loppis i sommar.
Ett annat bra tips tycker jag är att blanda skärmarna som på bilden nedan. Det är bara att köpa en blandning av lampskärmar. Alla behöver ju inte ha en riktig lampa i sig, utan de passar lika bra som fin dekoration.
Foto: Livet Hemma, IKEA

Nagellack på påskäggen

Ikväll surfade jag runt efter lite bra påskpyssel och fick då syn på ett otroligt bra tips om hur man kan göra marmorfärgade ägg med hjälp av nagellack. Ja, ni hörde rätt - nagellack! Det enda du behöver är en liten burk med vanligt vatten. Häll i några droppar nagellack (gärna flera färger) och rör runt i vattnet. Doppa sedan äggen i vattnet och låt de därefter torka. Vill du ha en tydligare förklaring på hur du gör kan jag tipsa dig om att titta in hos Camille Styles. Är du nyfiken på att färga även andra saker så går det också utmärkt. Se bara på de här.
Foto: Camille Styles

Idag släpps...

...IKEAS kollektion NORNÄS, en möbelserie tillverkad i Sverige av virke från svenska skogar i norr. NORNÄS består av sammanlagt 18 produkter för vardagsrum och sovrum. Kollektionen har formgivits av Marianne och Knut Hagberg i nära samarbete med fabriken i Lycksele där alla möbler i NORNÄS tillverkas. Jag måste säga att det är en underbar kollektion. Det finns faktiskt flera delar av kollektionen som jag kan tänka mig!
Foto: Pressbilder IKEA
RSS 2.0