Kära ballong

Jag måste bara visa en helt underbar ballongidé som jag tycker passar bra som tips i kommande student- och avslutningstider.  Fyll en vanlig ballong med helium (finns att köpa hos bland annat Teknikmagasinet). Köp en ballong i en enkel färg och skriv istället något på i någon rolig färg. Personligt och trevligt!
Foto: Tumblr

Skummis, munk, skummboll... kärt barn har många namn

När jag växte upp så var detta en munk för mig. När jag några år senare kom utanför mina hemtrakter så insåg jag att en munk även kunde uppfattas som en Donut (eller Doughnut på engelska). Då bytte jag till att säga skummboll som även ibland blev skummis. Vad kallar du det, något annat kanske? Skummis, Skummboll eller munk, i vilket fall är de väldigt bra att ha hemma i frysen (ja, de går urmärkt att frysa) ifall man får oväntat besök. Här har jag gjort en liten washi-tejp flagga på en tandpetare och satt ner i skummisen! En liten sak som gör att att det blir något extra!
Foto: Emmelie

Rosa is da shit

En färg som verkligen är en hit är rosa. Tro mig, har du inte sett det än så kommer du se att det poppar upp allt fler rosa möbler och detaljer både här och där. Det är dock inte den skrikrosa, eller starka rosa färgen, nej utan det är mer en pastellrosa som sakta men säkert smyger sig in i våra hem. Fint eller fult, här kommer lite rosa inspiration!
Foto: Produkter från Mhy Rose taklampa från Muuto, 1250,- hos Länna Möbler, VIsu stol rosabetsad från Muuto 2650,-hos Svenssons i Lammhult, 2 st rosa pappaskar 65,- från Panduro Hobby, Sarjaton mugg gammelrosa  från Iittala 140,-, The Dots Rose Small från Muuto, 159,- hos Länna Möbler , Ferm Living Wire Basket Small Rose 459,- hos roomplus

Från sängen till soffan

Bjuder på en stillbild från vardagsrummet. Jag har lyckats att ta mig från sängen idag till soffan, men fy vilken jäkla förkylning rent ut sagt. Nu vill jag inte vara sjuk mer! När man ligger och tittar i luften så slog det mig hur otroligt länge de här små videkvistarna har överlevt! Jag talar inte om dagar utan veckor! Fortfarnde är de jätte fina! Hej hopp, nu blir det sängen för mig igen! Hoppas att ni är friska och krya och får njuta av det fina vårvädret istället för att ligga i sjuksängen!

Vinnare i Lady-tävlingen

Nu är tävlingen med Lady avslutad och vinnaren av 1000 kr valfri LADY-färg blev Linda Ohlsson. Stort grattis till Linda och ett stort tack till alla er andra som också har deltagit!

Sekelskiftsdröm

Det är något med sekelskiftslägenheter. Se bara på den här ljuvliga lägenheten som är till salu i Göteborg. Jag måste erkänna att de slitna dörrarna också har en viss charm. Allt behöver inte alltid vara perfekt välstaljat och fint.
Foto: Stadshem

En långhelg i London

Som ett paket på posten efter en underbar helg i London så ligger jag däckad i förskylning och feber. Inte helt önskat, men jag hoppas på supersnabb tillfriskning!
Från sjuksängen så bjuder jag på några bilder från hotellet vi bodde på. Jag och min kära kompis brukar ha förmågan att bo på väldigt knepiga ställen, men nu kändes det som vi höjde standarden och bodde väldigt trevligt! Hotellet rekommenderas verkligen!
Foto: Emmelie

Trädgårdsdrömmar

Jag har börjat toklängta efter trädgård, efter att få plantera blommor och göra fint på en altan. Efter en lång och ihållande vinter så tror jag inte att jag är helt ensam om att känna så här. Som en försmak av vår och sommarvärme bjuder jag på några inspirerande bilder från hemnet!
Foto: Stadshem, Valvet, Skeppsholmen och Skeppsholmen

Skynda, skynda

Nu är det inte många timmar kvar på bloggtävlingen. Dur har fortfarande möjlighet att vara med och tävla om 1000,- färg. Kanske går du och har tankar på att göra om några möbler, ett rum eller kanske måla ett golv?
Tävligen hittar du här
Foto: Emmelie
 
 

Drömmen om en...

Nordea har just nu en lite rolig och annorlunda tävling som jag fick för mig att prova. Tävlingen går ut på att du ska ladda upp en film som du gjort själv där du på något sätt förklarar din dröm och vad du sparar pengar till. Vinsten är att Nordea dubblar ditt månadssparande under ett år. Det är värt att prova tänkte jag (totalt okunnig på filmning!). Jag har en dröm om att kunna ha en bastu vid vår stuga. Tänk att en kall vinterdag, efter ett skidpass kunna sätta sig i en riktigt varm bastu! Det drömmer jag om! Här kan du se mitt bidrag och självklart får ni gärna rösta!

Hej då lägenhetsmys i innerstad och hej hej hus och kustnjutning

Idag blev det signerat och färdigt med vår lägenhet. Om mindre än två månader säger vi hej då till känslan av att bo mitt i "där allt händer" till förmån för frisk havsluft och hus. Det känns lite konstigt, men ändå fantastiskt härligt. Vi älskar verkligen vår lägenhet och till minne av många fina stunder bjuder jag på köksbild!
Foto: Länsförsäkringar

Omgjord toalett

Vår toalett har fått en makeover och tänk vad lite färg och tapet kan göra! För att ni ska förstå hur spektaklet såg ut innan så kommer här en före bild.
Jag började att måla taket och runt handfatet. Färgen jag använde (Lady Wonderwall Kalk) var så jäkla snygg så jag stod allvarligt och funderade på om jag skulle skrota de köpta tapeterna och måla hela toaletten istället. Men, eftersom jag hade planerat att tapetsera en tid så höll jag fast vid min plan. Nu låter jag som en reklampelare, vilket inte alls är min mening, men om ni gillar den industriella känslan och vill ha en känsla utav puts då kan jag verkligen rekommendera färgen kalk!
Vi har över 3 meter i takhöjd i vår lägenhet så man kan säga att toaletten är liten men väldigt luftig. Det blir också väldigt snyggt om man inte tapetserar ändå upp utan avslutar tapeten en bit ned på väggen.
Min kära sambo brukar inte vara den som kommenterar tvålar men den här tvålen har han blivit helt förälskad i. Förutom att den syns i bloggvärlden både här och där så är det en riktigt härlig tvål och den doftar ljuvligt!
Här är det slutliga resultatet! Jag målade runt handfatet och jag valde också att måla listerna mörka. Schakrutorna på golvet är inte helt svarta så därför valde jag att måla listerna i färgen sober (Lady Supreme Finish 40). När jag pratade med färghandeln så sa dom att det har blivit väldigt populärt att måla listerna i en mörkare färg. Lite ovant för mig som brukar måla allt i vitt, men här är jag faktiskt glad att jag valde en mörkare färg!

Arbetsvecka

En bild från vårt skrivbord får illustrera en hektisk vecka. Jag har riktigt mycket den här veckan och måndagen har verkligen gjort en rivstart. Det är bara att kavla upp armarna, köra huvudet i sandet och mala på (det är ungefär så jag känner mig just nu). Som tur vad har jag något roligt att se fram emot till helgen då jag och min kompis åker till London. London tips tas tacksamt emot!!
Foto: Emmelie

Glöm inte bort...

...att tävla! Till och med söndag kan ni vara med och tävla om valfri LADYfärg för 1000,-. Tävlingen hittar ni HÄR. Nedan ser ni ett av mina projekt - a la toilette! Jag ska snart visa er före och efter bilder och jag kan lova er, det blev stor skillnad!
Foto: Emmelie
 

Söndagsmys

Tack vare vår snälla kompis Karin har vi söndagsmys de luxe hemma hos oss på söder. Vi har varit utan ved allt för länge men nu tog Karin med sig lite ved till oss från sin stuga. Egentilgen så bunkrar vi ved till vår visning av lägenheten, men vi kunde inte låta bli att tända en liten brasa på kvällen. Hoppas att ni har en mysig kväll!
Foto: Emmelie

Chokladpuddig a lá Design House Stockholm

I veckan bjöds det på tjejmiddag på söder. Jag fick lite ont om tid, men ville ändå bjuda på någon dessert. Då fick jag för mig att testa chokladpudding (som jag inte ätit på väldigt många år). Våra Design House Stockholm glas fick agera skålar och det fungerade utmärkt. Glas tycker jag ofta passar väldigt bra till både förrätter och till desserter. Mer användningsområden helt enkelt!
Foto: Emmelie

Fredagskväll

Njuter av att en hektisk vecka går mot sitt slut och har nu däckat i soffan framför tv:n. Vill bara passa på att önska er en jätte trevlig helg och hoppas att ni får en jätte skön fredagskväll!
Foto: Emmelie

TÄVLING - LADY WONDERWALL, VINN 1000 KR FÄRG

Här i vårt hem har de senaste veckorna varit fulla av renovering och piffning inför vår kommande lägenhetsförsäljning. Jag ska ärligt talat erkänna att jag har frågat mig själv väldigt många gånger de senaste dagarna VARFÖR vi inte målade om och gjorde ordning tidigare? Varför gör man det först när man ska flytta?!
Har du också ett projekt som du gått och funderat på? Passa på att vara med och tävla om en färgcheck på 1000 kr valfri LADY färg. Tävlingen pågår till 21 april 24.00.
 
Vinster:
1:a pris "färgcheck" 1000 kr valfri LADY-färg
2:a pris LADY penselkit (3 st penslar) värde 317 kr
3:e pris LADY penselkit (3 st penslar) värde 317 kr
 
Frågor:
1. Vilken färg gillar du mest ur färgserien LADY WONDERWALL? Färgkarta hittar du här
2. Motivera varför just du ska vara en vinnare och vad du vill måla om ifall du är en vinnare?
 
Lycka till!
Foto: Eget kollage med bilder från LADY. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 21/4 kl. 24.00.

Påskdessert - Baileyspannacotta

Det slog mig att "shit, jag har ju glömt att visa en av mina påskdesserter"! Jag provade att göra en baileys panacotta. Jag dekorerade sedan med lite riven choklad och en urklippt påskhare som jag satte på en tandpetare. Gillar du baileys så rekommenderar jag verkligen det här receptet! Du kan hitta det här.
Vill ni ta desserten ett snäpp till så kan jag tipsa om Linda Lomelinos recept. Där hittar du baileys panacotta a lá lite mer avancerad.
Foto: Emmelie

TÄVLING MED IITTALA - avslutad

Tävlingen tillsammans med Iittala är nu avslutad. Stort grattis till Ragna Marie!
Foto: Iitttala

Book art

I helgen fick jag för mig att prova Book Art. något som har synts allt mer i bloggvärlden. Vad är Book Art? Man kan säga att det är så konstverk som är skapade av gamla böcker (ofta pocket). Självklart var jag tvungen att prova och nu ligger det en halvvikt bok längst upp på stringhyllan. Någon mer som har provat?
Foto: Emmelie
 

Inramad Lovisa Burfitt

Igår så ramade jag äntligen in min födelsedagspresent, Lilla stora kjolen av Lovisa Burfitt. Jag pysslade om lite och apan fick också byta plats. Vi får se hur långvarigt det blir. Just nu är det mycket pyssel hemma inför kommande visning av lägenheten. Flera saker får byta plats och jag funderar "varför har jag inte gjort så förut?". Typiskt att det blir så när man ska flytta!
Foto: Emmelie

Klassiska elefanten har blivit tapet

I veckan lanseradet ett av Svenskt Tenns mest älskade textilmönster, Elefant, även som tapet. Tapeten lanserades i tre olika färgställningar: midnattsblå, elefantgrå och hallonröd.
Svenkt Tenns grundare, Estrid Ericson reste mycket, och tog med sig idéer hem. På en marknad i Sydfrankrike hittade hon batiktyget från Belgiska Kongo som gav inspiration till mönstret med de små elefanterna. Vid slutet av 1930-talet trycktes Elefant för första gången på textil och nu trycks den för första gången på tapet. Tapeten kostar 750,-/rulle och räcker till fyra våder om 2,5 meter.
Foto: Pressbild Svenkt Tenn

Skynda och tävla

Nu är det bara några få timmar kvar på bloggtävlingen. Har du inte tävlat än, så passa på innan det är för sent. Du har chans att vinna två stycken Iittala Essence Plus vinglas. Frågan är vem du gärna delar ett glas vin med? HÄR hittar du tävlingen.
Foto: Emmelie
 

Söndagsfix

Godmorgon kära söndag! Idag är det projekt söndagsfix i vårt hem. Igår var det lite tungt med lördagsfix då solen riktigt strålade utanför fönstret. Idag tittar jag ut och det snöar(!). Jag måste ändå erkänna att jag föredrar solen även om jag måste vara inne. I veckan blir det fotografering av vår lägenhet och innan det ska det både målas, städas och piffas. Ett roligare projekt på agendan är att rama in den här underbara tavlan, Lilla stora kjolen av Lovisa Burfitt. Jag fick den av min mamma när jag fyllde år (i november, så den har väntat på inramning alltför länge!). Tjopp, tjopp dags för fix! Trevlig söndag!
Foto: Emmelie

Bara döda fiskar flyter med strömmen

Börjar lördagsmorgonen med lite energipepp och peppande ordspråk! På vår agenda står det idag många punkter och det är bara att hugga i. Min stora förhoppning är att vi under dagen ska tapetsera klart vår toalett. Efter mycket jobb igår kväll så visade det sig inte gå så lätt som vi trodde. Men, skamm den som ger sig! Pepp, pepp!! Härlig lördag! Ps. Glöm inte att vara med att tävla. Ni hittar tävlingen här.
Foto: Emmelie

Minivimpel som dekoration i dricksglaset

I helgen gjorde jag små "minivimplar" som jag använde som dekoration. Jag använde mig utav washitejp, men har man inte det så fungerar det till exempel lika bra med svart eltejp eller brun-beige maskeringstejp. Jag satte de små tejpbitarna på ett presentsnöre och klippte sedan till de som små vimplar.
Jag gjorde små varmchoklad som jag hade baileys i. Jag ville inte bjuda på så mycket så istället för vanliga glas använde jag värmeljushållare från IKEA. Jag delade ett långt sugrör i två och satte ner den lilla stumpen i glaset och hängde minivimpel över sugröret. Snabb, enkel men ändå trevlig dekoration!
Foto: Emmelie

Våren har kommit (tror jag)!

Idag kändes det verkligen som om våren kom till Stockholm. Solen värmde och det har till och med soppats gator i storstaden idag. Är inte det ett tecken på vår så säg?! Även om vintern har varit härlig så måste jag erkänna att våren är mer än välkommen! Hoppas att ni också har fått känna på solens strålar och njutit av vårvädret!
Foto: Emmelie

TÄVLING MED IITTALA

År 2001 skapade Alfredo Häberli vinglaskollektionen Essence och jag tror jag törs säga att det är en kollektion som har blivit väldigt populär. I början av 2013 lanserades en ny dimension av glasen. Alfredo utvecklade vinglasen med tanken att lägga mer fokus på själva vinet, och bryta tänkesättet om särskilda vitvinsglas och rödvinsglas. Istället ligger fokus på vinets karaktär. Det gör att Essence Plus passar allt från rika och mogna viner till unga och skarpa bouqueter. Den mjuka runda formen på kupan gör vinet lätt att rotera och framhäver karaktären hos varje vinsort, samtidigt som det är vackert för ögat med sin rena feminina design.
 
Tillsammans med Iittala har jag fått möjligheten att låta er vara med och tävla om Iittala Essence Plus vinglas (2 st). För att vara med och tävla svarar du på frågorna i kommentarsfältet. Lycka till!
Tävlingen pågår till söndagen 7 april 24.00. Vinnare publiceras på bloggen.
 
Frågor:
1. Alfredo Häberli är känd för sin formgivning. Hans samarbetspartner under senare år är till exempel Georg Jensen, Kvadrat, Moroso, Schiffini och Vitra. För Iiitalla har han förutom Essence och Essence Plus formgivit en populär porslinsserie. Vilken? (Tips: titta här)
2. Vem skulle du vilja bjuda på ett glas vin om du vinner Essence Plus?
 
Tävlingen är nu avslutad! Grattis till vinnaren Ragna Marie, som svarade 3 april klockan 17:57.

Foto: Emmelie. Du har möjlighet att vinna 2 vinglas av serien Iitalla Essence Plus från Iitalla. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 7/4 kl. 24.00.

Hej då fritidshuset, påsken och snön

Vi har haft underbara påskdagar i fritidshuset. Fortfarande så ligger mängder av snö kvar utanför husknuten och skidorna har åkt fram fler gånger under påsken. Men, nu har jag faktiskt lämnat skidorna i stugan och nu tycker jag allt att vintern får säga hej då och så vill  jag säga hej, hej till våren istället.
Påskliljorna fick hamna i den gamla mjölkkannan (som jag på sommaren plockar blåbär i). Sista dagen i stugan slog alla påskliljorna ut. Lite typiskt tänkte jag. Men, så lyckades jag få med mig blomman hem till Stockholm. Jag som inte brukar vara kompis med blommor fick faktiskt påskliljorna att se lika fina ut när den kom hem!
Foto: Emmelie
RSS 2.0