En hälsning

Skickar en härlig valborgshälsning från ett soligt västkusten. Även om jag trivs i huvudstaden så är ju detta mina hemtrakter och det är alltid lika underbart att komma hem. Den här helgen har jag både spetserat i mina gummistövlar i ett hav av vitsippor, druckit en härlig kopp kaffe mot en solig torpvägg och andas riktigt härligt havsluft. Underbart! Hoppas att ni också njuter av härligt väder och har en underbar valborg!

Foto:  Emmelie

Hemmafixat bröllop

Hos bloggen Brooklyn Bridge läste jag om en bok för alla som vill fixa sitt eget bröllop. Boken som heter Handmade Weddings, bjuder på massa inspiration för den om vill pyssla ihop sitt bröllop på egen hand. Många av tipsen tror jag dock passar även om man inte vill bjuda till bröllop, utan till en vanlig fest. Se bara på de här fina dekorationerna nedan. Här hittar du några mer tips från boken.

Foto: Brooklyn Bridge

Brudpar som klädnypa

Vad sägs om den här otroligt fina klädnypan som föreställer ett brudpar. Jag tyckte verkligen den var ursöt. Perfekt att sätta på ett litet kort till ett par som gifter sig, eller ska gifta sig. Där kom jag faktiskt på mig själv, för jag har några kompisar som gifter sig snart. Jag kanske ska se om jag kan ge mig på det här...

Foto: Brooklyn Bride

Vägg gjord av washi tejp

I helgen fick jag syn på "giant washi tejp" och ja, det är precis som det låter, en gigantisk washi tejp. Tejprullen är hela 30 cm bred. Jag hittade sedan mängder av inspiration och dekorationer som var gjorda med den här tejpen. Jag har inte sett det i Sverige än, men jag kan tänka mig att det kommer att komma så småningom. Här nedan ser ni hur de har dekorerat både väggen men också bordet med tejpen. Här är det verkligen bara fantasin som sätter gränser!

Foto: MT

DIY Lampa

Hos den jätte fina bloggen Weekday carnival fick jag syn på den här hemmasnickrade lampan. Visst är den fräck? Japp, Riika, som ligger bakom bloggen, har gjort lampan helt själv. Jag har inte tänkt tanken att det gick att göra så här med annars så "fula" rör, men visst går det och snyggt blir det också.

Foto: Publicerat med tillåtelse av Riikka Kantinkoski

Vill du köpa mitt hem?

Nu tänkte jag visa något som skiljer sig från många inredningsbloggar och det skiljer sig också från vad jag brukar lägga upp här på bloggen. Men, jag kan helt enkelt inte låta bli! Eftersom vi kikar lite efter ett fritidshus så får jag också se många försäljningsbilder som skiljer sig drastiskt från det vanliga, polerade, über-stylade lägenhetsbilderna man vanligen ser i inner Stockholm. Det kan vara tröttsamt när allt ser "likadant ut", men jag kan ändå tycka att det finns ändå "do's and don'ts" när man lägger ut ett hem till försäljning. Tänkte att jag skulle visa er ett litet axplock av vad jag har hittat och vad som gav mig ett litet leende på läpparna.

Foto: Hus i Ramsjö 245.000,-, Skafferi i ett hus i Tandsjöborg 395.000,-, Ovanåker 310.000,- från Fastighetsbyrån.

Washi tejp dekorerat bröllop

Jag kan inte få nog av alla washi tejp idéer när jag började snurra runt efter idéer igår kväll. Ett tips jag verkligen föll för, det var den här dukningen som är gjord med washi tejp. Ni kan bara ana vad min hjärna satte igång med 1000 idéer nu! Visst blev det snyggt?!

Foto: Art Beuty Life

Washi tejp påfyllning

Jag har så fantastiskt gulliga vänner. För en tid tillbaka sedan kom ett Washi tejp paket på posten från min kompis som bor i Japan och igår eftermiddag fick jag ett stort paket med massa washi tejp från min kompis som precis har varit på ett Japan besök. Nu kände jag att jag måste verkligen ta tag i mitt washi tejp pysslande, så igår kväll samlade jag på mig massa bra idéer. Se bara här på mitt pinterest album. Nu är det inget som kan hindra mitt pysslande!

Foto: Emmelie

Upp i ottan eller inte

Jag kan inte helt bestämma mig om jag ska eller inte ska gå upp riktigt tidigt i ottan och rida imorgon. Antingen får det blir riktigt, riktigt tidig, eller så blir det stallet för hela slanten efter jobbet. Jag kanske inte helt bestämmer mig förrän jag sätter väckarklockan?! Tänk om jag kunde få gå upp och vakna upp till den här miljön, då lovar jag att jag sätter klockan riktigt, riktigt tidigt. Nu är det här huset till salu, men tyvärr har jag inte 26 miljoner i bakfikan! Attan också!

Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri

Tapaskväll

Igår kväll fick vi lite ändrade planer då middags värdparet åkte på magsjuka och kvällens middag blev inställd igår eftermiddag. Vi bestämde oss istället för att duka upp till tapas för två  här hemma och japp, så blev det! För första gången så provade jag att göra bacon inlindade dadlar. Mumma, gillar du det lika mycket som mig så rekommenderar jag varmt att du provar att göra det själv. Väldigt enkelt och väääldigt gott!

Foto: Emmelie

Made by Gert Wingårdh

Detta är (tro det eller ej) inte bilder från en inredningstidning utan faktiskt från en säljannons. Jag fastnade för en bild i helgens SvD Magasinet och var tvungen att leta upp annonsen nu på morgonen. Huset, som är på hela 370 kvm är designad av Gert Wingårdh och ligger strax söder om Göteborg. Med egen strand och brygga samt vinkällare och direktacces med en hiss från garage till huset, så ja... vad ska man säga?!

Foto: Residence

Möhippa

Som fredagsinspiration tänkte jag bjuda på en dukning som jag tror jag har visat tidigare. Men, när jag tittade runt i arkivet så hittade jag den inte och om någon har sett den innan, så tror jag ni tål att se den igen. Det här är en "möhippa-dukning" för min kära kompis. Jag fick äran att duka det här bordet och självklart så gick det i kärlekens tecken med massa hjärtan och riktigt tjejiga färger! Härlig fredag till er allihopa!

Foto: Emmelie

Milan Furniture Fair

Nu i dagarna går en av världens största inredningsmässor av stapeln - i Milano! Mässan, Milan Furniture Fair eller Salone Internazionale del Mobile di Milano som den egentlien heter är den största fackmässan för inredning i hela världen(!) 1961 slog den upp portarna för första gången, men då var det fokus endast på italienska möbler. Nu har den växt och 2011 var det över 2730 utställare och 700 designers som ställde ut. Tyvärr, tyvärr så har inte jag möjligheten att befinna mig i Italien, men jag ska allt försöka kika lite på vad som kommer upp och vilka trender som väntas komma. Vill ni ha uppdateringar från mässa så kan jag tipsa om att ta en titt hos Frida som jag tror kommer bjuda på mängder av inspiration.

Sommar, sommar, sommar...

Har precis fått en Japan-uppdatering från min kära kompis som bor i Tokyo. Sommarvärmen hade verkligen slagit in och med tanke på att jag även för cirka en halvtimme sedan bokade en veckas solsemester så kan jag inte annat än att verkligen längta efter värmen. Så med sommar i tanken och en dröm om ett fint hus vid havet bjuder jag på lite fina vyer och omgivningar från hus som faktiskt är till salu just nu. Vill ni ta en extra titt på husen, så hittar ni länkarna under bilderna!

Foto: Warberg & Co (Kyrkesund), Svensk Fastighetsförmedling (Kungsbacka), Bjurfors (Trelleborg) och Mäklarhuset (Härnösand)

Paj-i-form

Nu sitter jag allt och funderar på om de här formarna går att vika till själv. Vad tror ni? Visst borde det gå?! Men, om man inte vill knepa och knåpa själv så går de även att köpa hos Etsy. Otroligt smart för sommarens picknickkorg tycker jag. Eller varför inte ta med sig några hemmagjorda pajbitar, eller tårtbitar till grannen?

Foto: Etsy

das Kranzbach

I helgens Svenska Dagladet läste jag om ett tyskt hotell som jag kände att jag måste spara till arkivet. Om jag skulle ha vägarna förbi så skulle jag absolut vilja stanna en eller två nätter på das Kranzbach. Titta bara på omgivningen. Vem skulle inte kunna koppla av där?

Foto: Das Kranzbach

Följ designtjejen

Nu kan ni följa mig på lite fler ställen än på designtjejen.blogg.se, närmare bestämt både på Pinterest och Twitter. Det är flera som har frågat mig om adresserna och nu kan ni hitta dom både i det här inlägget men också i högermarginalen på bloggen. Men börja följa mig vetja, så får ni uppdateringar när jag lägger upp något nytt.
Pinterst hittar ni HÄR
Twitter hittar ni HÄR
Ni kan också följa mig via Bloglovin HÄR

Washitejp på glas

En morgon fick jag ett inspel av att vilja sätta lite washitejp på ett glas. Lätt och enkel dekoration kan man verkligen säga och så här blev det!

Foto: Emmelie

Pysselsugen

Idag gick vi upp i ottan för att åka och titta på ett fritidshus. Men, det blir nog inget köp idag, men vår jakt på vårt lilla drömhus fortsätter. Efter att ha suttit i bilen i flera timmar så hoppade det liksom lite i min pysselnerv. Men jag fastnade istället med kameran och ja, så här mycket pyssel blev det. Jag tänkte faktiskt också efterlysa om någon har några bra washi tejp tips?! De tas i så fall tacksamt emot! Hoppas att ni har en jätte härlig helg!

Foto: Emmelie

Laura Ashley öppnar svensk webbutik

Idag öppnar ett av världens mest älskade varumärken inom mode och heminredning sin aldeles egna svenska webbutik. Laura Ashley har funnits i Sverige sedan 1981 och har butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.
I den nyöppnade svenska webbutiken finner man i stort sett allt som finns i de fysiska butikerna. En viktig del i webbplatsen är inspirationssidan där Laura Ashleys rumsuppsättningar visas upp med interaktiva bilder. Här kan du kika vidare om du vill se webbutiken!

Foto: Printscreen Laura Ashley

Hus med inredning säljes

Nej, de här bilderna är faktiskt inte från en inredningstidning, utan de är från en bostadsannons. Till råga på allt så säljs huset fullt möblerad. Så för den som köper huset, ja, man kan säga att man verkligen får det man ser. ...och visst är det läckert det man ser?!

Foto: Emmelie

Smällkaramell i dukning

Fråga mig inte hur, men på något vis lyckades jag igår kväll surfa in på en japansk(?) eller kinesisk(?) version av pinterest. Jag förstod inte ett dugg av vad det stod, men jag kunde titta på alla inspirerande bilder som beskrev mängder av olika "vik-varianter". Ja, tips på hur man kan vika papper, tyger, bakdeg och en mängd andra saker som jag aldrig har tänkt på att man kan vika. Jag fastnade för den här bilden, som är en väldigt traditionell smällkaramell. Men visst blev det fint! Ett bra dukningstips tycker jag!

Foto: dultang.com

A really good one

Även om påsken är slut så kan jag inte låta bli att visa den här bilden från bon appétit. Har man en snygg handstil. så varför inte skriva så här snyggt på frukostägget? Perfekt att plita ner något fint morgonmeddelande till de andra personerna vid frukostbordet eller varför inte bara "ha en bra dag" eller traditionellt "fånga dagen"?!

Foto: Bon Appétite

Hemnet guldklimpar

Det är bara att erkänna "Jag är en Hemnet-knarkare". Jag är liksom nästan lite besatt, lite beroende, lite "jag-kan-inte-låta-bli-måste-bara-titta-lita-idag-också-beroende". Nu när jag har ekänt kan jag lika väl bjuda på några av dagens guldkorn. Hej hopp här kommer dom.

Foto: ESNY, Bjurfors och Svenska Mäklarhuset

God morgon påskdagen!

Söder står i strålande solsken den här vackra påskdag! Attan, vi som hade tänkt att dagen skulle spenderas inomhus med målning och lite snickrande och nu vill jag endast gå ut i det vackra vädret. Vi kanske helt enkelt får tänka om och kombinera lite av båda delar. Tills dess njuter vi av en härlig påskfrukost framför nyhetsmorgon! Härlig påskdag till er allihopa!

Foto: Emmelie

Washi-ägg

Till frukosten fick jag ett infall av att dekorera frukostäggen med washitejp. På det ena ägget tejpade jag ränder med washitejp, medan jag på det andra klippte till ett litet hjärta. Med Dymon så skrev jag påskpuss, men av någon anledning trillade ett S bort så det ser mer ut som påskpus *smile*. Ett väldigt lätt och snabbt "a-lá-dekoration-påskägg"!

Foto: Emmelie

Slottstart på påsken

För att få en ordentlig start på ledigheten testade vi något som vi inte gjort tidigare - vi bokade in en slottsweekend (där weekend betyder en natt). Efter lite googlande bestämde vi oss för Yxtaholms slott, strax utanför Flen. Vilken fullständig avkoppling! Med både fantastisk natur runt hörnet, god mat och härligt bad... så ja, blev det en riktigt härlig start på helgen. Nu är vi hemma igen och det står istället "projekt lägenhet" på schemat. Men.. lite ägg och påskgodis ska vi nog också hinna med! Hoppas att ni har fått en bra start på påsken!

Foto: Emmelie

Blåbärsägg

Hos Anna läste jag ett tips om att färga påskäggen med hjälp av blåbär. För att få äggen lite spräckliga så slog jag in dom, tillsammans med några blåbär i folie. Sedan la jag dom i vattnet precis som vanligt. Ja, så här blev det! Har du inte blåbär så kan du även färga med gul lök (gul), kaffepulver (brun), eller skalet av rödlök (gulbrun).
Foto: Emmelie

Vårfeeling

Idag gick min förmiddag i turbofart. Man kan säga att jag skrev på datorn i 150 innan jag skulle springa iväg på ett sent eftermiddagsmöte. Vid lunch åkte näsan upp ur datorn en snabbis och då fick jag syn på vår vackra innergård som riktigt strålade i solen. Snabbt tryckte jag iväg några foton innan näsan flög ner i tangenterna igen. Kan inte låta bli att bjuda på den här härliga "vårfeelings-bilden". Tjohoo.. våren du är så välkommen!
Foto: Emmelie

Påskdukning ovanifrån

Påsken behöver inte alltid vara gul. Här har jag istället dukat en svar-vit påsk. Även om jag gillar färg, så kan jag också gilla det enkla och rena. Fjädrar fungerar jämt vid påsk! Det spelar ingen roll om du sätter dom i ris, runt servetten eller runt besticken. Här har jag också pyntat små ägg. De så kallade påskäggen är små vaddkulor som jag har målat svarta och vita. Ja, det är en svart och vit påskdukning helt enkelt!

Foto: Emmelie

Ombyggd skola

Efter att ha följt programmet Hustoppen i flera avsnitt så kan jag inte låta bli att drömma om att få inreda ett stall, en lada eller en skola. Här kan man verkligen säga att de som har inrett och restaurerat den här skolan har lyckats fullständigt. Jag är otroligt nyfiken på vem som egentligen bor där. Hemmet är väldigt stilrent samtidigt som det känns varmt (trots de kalla färgerna). Släng en liten extra titt på de smarta benen till vardagsrumsbordet.
Håll till godo, här kommer en bildkavalkad utan dess lite. Men är ni ändå sugna på att titta lite mer, eller kanske ni slå till? Ta då en titt här, det är nämligen till salu!
Foto: SkandiaMäklarna

Medeltidsbesök

I helgen har det blandats nytta med nöje. En dos av jobb har blandats med frisk Gotlandsluft och ett litet släktbesök. Det sägs att man ska fånga seden dit man kommer så vi checkade in på Gotlands medeltidshotell. Alla rum ska vara olika och hotellet pryddes av saker som fick tankarna att vandra tillbaka i tiden.
När jag läste på om hotellet i efterhand så såg jag att hotellet har ett husspöke eller ja, några stycken. Även om jag kan tycka det är både spännande och läskigt så kanske det var tur att jag såg det först nu?!
Foto: Medeltidshotellet, Emmelie

Semesterdrömmar

Nu när årets vintersemester är avslutad så har vi börjat semesterdrömma. En veckas solsemester i början av sommaren ska in i schemat och vi funderar bara på vart. Det kanske är någon som har något bra tips? När jag tittade runt lite kaste jag ett långt öga på det här fina hotellet i Antalya, Turkiet. Mums!
Foto: Ving
RSS 2.0