Fäbodsbesök med sommarkänsla

Vi är fortfarande kvar i vår stuga så, ja, ni som följt mig förstår varför ni inte hör så mycket från mig - det råder internetdöd i stugan. Men, när man åker till byn då kan man passa på att säga hej och jag passar på att även visa lite bilder från veckans besök på en fädbod i närheten. På sommaren hålls fäboden igång vilket innebär att det bor folk där, det mjölas, kärnas mjök, görs ost etc. Mysigt!
Foto: Emmelie

En gnutta sommarfeeling

Även om vädret inte visar sig från sin bästa sida så finns det inget som kan ta bort känslan av sommar när man får plocka lite smultron på ett strå. Jag känner mig som 7 år igen och blir lite barnsligt lycklig. Mini fick inte smaka i år, men nästa år så är han kanske också med och hjälper till att plocka smultron vid stugan. 
 

Hålkaka och spöregn

Alltså, jag gillar inte att klaga - men vad är det för sommarväder vi har? "Höstvädret" gör att det blir mer fix inne och desto mer bak i köket. Jag testade att göra en hålkaka för någon dag sedan och oj vad gott det blev. Brödet blev även riktigt fluffigt och högt. Varför inte fylla frysen med hembakat en tråkig sommardag? Jag lovar att du gillar det i höst!
Foto: Emmelie
 

Ett vykort från stugan

Det har bloggats lite dåligt den sista veckan och förklaringen är - stugan. Ni som har följt mig ett tag vet kanske att det i vår stuga råder radioskugga och internetdöd. Tro det eller ej så har det faktiskt satts upp en ny mast på berget så täckningen är lite bättre, men att blogga på datorn, nja det går inte riktigt än. Skickar en liten hälsning med en bild från husväggen i stugan. Trevlig sommartisdag!


En sommardröm på Österlen

Vi har precis kommit hem från en vecka hos goda vänner på Österlen. Vi har njutit av härliga kvällar i solen, god mat, sand mellan tårna, mysiga restuaranger och så massa fina hus. Våra vänner bor i ett fantastiskt hus och när man är i det fina landskapet på Österlen kan man inte låta bli att drömma sig bort till en skånelänga. Jag hittade bland annat det här fina och somriga huset som är till salu i Löderup. Jag kanske inte hade inrett det precis som dom, men ser ni vilket hus! Titta på vinklarna, utsikten, läget och omgivningen. Wow!
Foto: Fastighetsbyrån

Babyshorts

Detta är ingen barnblogg, men jag kan ändå inte låta bli att tipsa om väldigt enkla sommarshorts. Jag sydde dessa till mini i förra veckan. Jag tycker de flesta shorts som finns i butiken är i jeanstyg eller med hårda sommar och jag ville att han skulle ha några sköna shorts som ändå var snygga. Jag lovar er att dessa går att sy på en halvtimme och samma modell går att sy oavsett hur stort barnet är. Just dom här är väldigt små, men de går att anpassa i storlek. Är ni intresserade av samma tyger så kommer de första från amerikanska Andrea Lauren och går att köpa hos Happy Fabrics. Den randiga har jag köpt hos Myrins Tyger.
Foto: Emmelie

Tips på annorlunda "blomma"

I vår trädgård har vi smultronplantor och jordgubbsplantor lite här och där. Vårt hus ligger på en gammal fridishustomt och jag tror att plantorna är kvar från den tiden. Min sambos mamma planterade om några i en kruka tidigare i år och de har tagit sig otroligt bra. Sedan är det en väldigt trevlig planta att ha på altanen. Ett litet tips om du vill ha något annat än en vanlig blomma. Bara att plantera tillbaka i marken igen när hösten kommer.
Foto: Emmelie

Nyheter från Ernst

Jag ska ärligt inrömma att Ernst i Toscana som visades på tv tidigare i vår inte var någon favort, men när det kommer till Sommar med Ernst, då sitter jag som klistrad vid tv:n. Har ni sett köket har har renoverat i den lilla stugan? Otroligt snyggt tycker jag.
Nu har Ernst släppt en ny kollektion för hösten 2015. Naturliga toner med inslag av grått och blått.

Härlig stugromantik och skönt linne

Bilderna från IKEAs blogg Livet Hemma får mig verkligen att tänka på stugromantik. Den här färgerna och kombinationerna skulle passa utmärkt i vår stuga. Nu har vi valt att ha blått och vitt i vårt stora sovrumet, men de här bilderna får mig nästan att vilja ändra om. Visst är det snyggt med grönt?
De fina skolplanscherna har blivit omåttligt populära. Vill du hitta gamla kan jag tipsa om loppis och auktioner. Vill du köpa nya så kan du bland annat hitta dom hos Ölands Byggnadsvård. De vi har i stugan hänger över köksbordet.
 Foto: IKEA Livet Hemma

Hängmattsmys

I veckan så åkte hängmattan fram för första gången i år. Jag och mini låg i skuggan och myste när det var som varmast. Hemligheten med att få det riktigt mysigt i hängmattan tycker jag är mycket kuddar och så självklart något gott att dricka! I veckan som gick kokade jag flädersaft och vad smakar egentligen bättre i sommarvärmen?!
Foto: Emmelie

Stilrent i Hammarby Sjöstad

 Just nu är det en väldigt stilren lägenhet till salu i Hammarby Sjöstad (Stockholm). Den 84 kvm stora trean är minst sagt ren och enkelt inrett. Det ser väldigt snyggt ut men jag kan inte låta bli att undra om personen(-erna) som bor här har så lite saker i verkligheten? Vad tror ni? Oavsett, snyggt är det!
Foto: Fantastic Frank

Morgonmys

Idag är det officiellt den stora dagen. Japp, sambon går på semester och vi har första semestern med lillkillen. Planen är att resa iväg söderut idag, men jag ligger däckad i förkylning så vi får se hur det går. Så typiskt. Vi har haft rundgång på sjukdom i vårt hem den senaste månaden. Nu får det faktiskt vara slut. För att kurera mig så ligger jag och lillkillen och myser i sängen. Eller jag kanske ska säga att jag försöker vila och hans armar och ben är överallt och han har nog sparkat på varenda kroppsdel hos mig snart. Men det är lite mysigt det också! Trevlig fredag!
Foto: Emmelie

Sommarblomster

I helgen fick vi besök och de hade med sig en helt underbar, egenplockad bukett med blommor. Nu står den och förgyller vårt köksbord och jag längtar bara mer och mer efter att sambon går på semester. Bara några ynka dagar så är vi hemma båda två. Antar att ni kanske är fler som räknar ner dagarna nu?!
Foto: Emmelie
RSS 2.0