Tankar kring uteplats

En kollega till mig skickade över en bild på sin uteplats med frågan "Vad tycker du vi ska göra här?". Bilden föreställde en väldigt typisk uteplats, med ett bord och sex stolar.  Inte så stor plats, men med stora möjligheter att göra något mer. Jag har samlat några av mina idéer och tankar till henne här då jag tänkte att det kanske är fler som funderar på att fixa sin uteplats och vill ha några enkla men effektfulla tips.
En utevägg är ofta inte så rolig. Min kollega bor i ett parhus och deras uteplats är en väldigt typiskt uteplats för ett radhus eller ett parhus. Vill man pigga upp en "tråkig" vägg med lite pengar så kan man köpa armeringsnät/armeringsgaller. Antingen kan man använda det som det är eller att spraymåla det i önskad färg. Därefter kan man hänga blomkrukor, en stråhatt eller exempelvis hängande ljuslyktor på armeringsgallret. Är du nyfiken på en bra och smart lösning kan jag tipsa om att titta här hos Hemmafix. Vill du inte bygga en egen kan man också slänga ett litet öga på den här från SMD.
En matta kan göra stor skillnad. De senaste åren har vi börjat inreda ute som inne. Det vill säga att det även finns massa bra mattor som faktiskt går att ha utomhus. Just denna är från Ellos.
Den här bilden från Pinterest tycker jag sammanfattar väldigt fint vad man kan göra med blommor på en uteplats. Här ser ni en annan variant av en snygg spalje. Det går verkligen att leka med upphägningarna och få liv och rörelse på en annars tråkig vägg. Tänk också på att ställa blommor i olika höjder. Använd gärna pallar för att skapa olika nivåer. Glöm inte heller fina detaljer. Det kan exempelvis vara en vattenkanna, en lykta eller en fin korg.
Här ser ni en snygg men prisvärd pall från IKEA.
Den fina spaljen är från SMD och lanternan är från PB Home. Just de här lanternorna har funnits i butik relativt länge, men jag tycker fortfarande att de är väldigt fina och framförallt ger de ett väldigt fint ljus. Vi har en över vårt vardagsrumsbord i stugan, så de fungerar faktiskt lika bra inne som ute. De finns i tre olika storlekar och har man utrymme så blir de väldigt fina att sätta ihop i olika storlekar. Minna har gjort det otroligt snyggt på sin terass. Ett tips är att inte bara titta på hur hon har hängt lanternorna utan hur hon faktiskt har inrett hela sin altan.

En tjej- eller killhelg på en Lodge kanske?!

I veckan var jag på styrelsemöte i Skåne. Den här gången var vi på ett helt fantastisk lodge. Dessvärre reste jag fram och tillbaka samma dag för annars hade jag verkligen kunnat tänka mig att stanna en natt. Gaspari Lodge som ligger vid Flyinge går också att hyra, till ett rätt ok pris tycker jag. Jag ska själv ha kvar det i minnet för eventuella tjejhelger eller kompishelger framöver. På baksidan fanns ett spabad och vill man inte laga mat själv så låg Gastro Gaspari nästan vägg i vägg. Vill du se fler bilder så kan du ta en titt här.
Foto: Emmelie och Gaspari Lodge

Kryddträdgård

Har ni vågat plantera ut några kryddor än? Vi chansade för någon vecka sedan, men även om det har varit riktigt varmt flera dagar så har flera nätter varit riktigt kyliga. Slutsatsen är att en har dött och resten har verkligen grott i värmen som har varit.
Min sambo snickrade ihop en pallkrage på hjul förra året och den fungerar perfekt som kryddträdgård. Just att den är på hjul gör den väldigt lätt att flytta runt och ställa där den passar. Snyggt blev det också!
Foto: Emmelie

Trevlig långhelg

Den här långhelgen njuter vi i vår stuga. Tro det eller ej så har vi inte varit här sedan i början av februari. Tiden har bara rusat och helgerna har varit fullspäckade. Men nu så! Jag ska njuta av solen, röja i trädgården, åka till den lokala kötthandlaren och bara vara! Jag ska också plocka in en stor bukett med vitsippor och försöka läsa en bra bok! Därmedbasta!
Foto: Emmelie

Hur mycket kan man göra med 23kvm?

Ja, hur mycket kan man egentligen göra med 23 kvm? Rätt så mycket om man tänker till. Se bara på de här bilderna som är från en lägenhet som just nu är till salu på söder i Stockholm. Enkelt men väldigt snyggt inredd med få utvalda detaljer. Snyggt som tusan helt enkelt!
Det är också så lätt att välja vitt på väggarna, men visst är det snyggt med den här färgen? Blir en helt annan känsla! Vill du se fler bilder så tipsar jag om att titta in hos Fantastic Franc. 
Foto: Fantastic Franc
 

Morgonstund och morgonbröd

Härliga helg och härliga söndag. Idag har det varit den första dagen med riktig vår och sommarkänsla. Yippi! Jag längtar verkligen efter fler liknande dagar! Jag började morgonen med att gå upp med den lille mannen i huset och baka donsöbröd. Detta recept blir riktigt gott och är ett perfekt bröd att ha i frysen och bara tina efter behov! Vill du baka så hittar du receptet här.
Foto: Emmelie
RSS 2.0