En svartvit pärla

Dags att bjuda på ytterligare en av Alvhems mäkleris pärlor. Även denna gång är det en svartvit sådan. Läcker, eller vad tycker ni?
Foto: Alvhem

Kära tomten

När man tittar efter julklappar till alla andra, då kan man ju inte låta bli att hitta massa saker som man själv vill önska sig av tomten. Så kära tomten, jag tror att jag har varit jätte snäll i år! Detta är ett axplock av min önskelista!
Foto och produkter: Cross pläd av Pia Wallén, Matta Björk med läderkant från Design House Stockholm, Grått fårskinn, Kudde med Estrid Ericson tyg Elefanter från Svenskt Tenn, Crux bricka av Pia Wallén, Wooden Hand från Hay, Hommage tändsticksfodral, Tavla av min favoritkonstnär Lisa Rinnevuo
 

Pyssel: Papperssgranar

Igår hade jag en liten pysselstuga och gjorde årets första julpyssel. Tänkte att jag ville tipsa om de här enkla pappersgranar som jag tycker blir väldigt fina. Jag har använt dom till att dekorera paket, men de går också att sticka ner i en cupcakes, eller annat bakverk eller varför inte i en julblomma?!
Jag använde mig utav lite tjockare papper, som jag vek zick-zack. Pinnarna jag har i är grillpinnar och för att få till ett hål i pappret så använde jag mig först utav en vanlig nål innan jag "borrade" igenom grillpinnen.
Foto: Emmelie

Första julklapparna bidrog till första julpysslet

I jakten på några stjärnor till första advents så passade jag på att köpa de första julklapparna. Med julstämning som var i butikerna kom jag helt i "julmood" så när jag kom hem åkte glöggen på värmning! Nu har jag också påbörjat årets första julpyssel och paketinslagningen! Några pysseltips kommer att komma! Hoppas att ni har en bra lördag!
Foto: Emmelie
 

Instagrambomb

Tänkte att det var på tiden att jag bjuder på en "instagrambomb". För er som vill följa mig på Instagram, så hittar ni mig under emmeliejoh. Beskrivning till bilderna hittar ni under bilderna!
Foto: 1. Samlade kottar som jag värmde i ugnen för att göra en krans till stugan. 2. Julen har hittat till skyltfönstret för butiken Room, i PUB-huset. 3. Saffransbullbak i veckan (fantastiskt goda!! recept här) 4. I söndags hejade vi för fullt framför TV och tittade på min sambos bror som åkte sprinten 5. Jag har slitit med förskylning och har försökt att "hänga i" 6. Dekoration på byrån i stugan 7. Hos H&M Home och jag börjar faktiskt längta efter snö 8. Inramat och klar i stugan 9. Födelsedagspaket som kom ändra från Japan. Tack igen underbara Lotta!

Sjuk och skidpanik

Gårdagen sas vara årets tråkigaste dag (fråga mig inte hur det är statistiskt säkerhetsställt). Men, om gårdagen var årets tråkigaste dag så borde alla dagar framöver bli mycket roligare! Skönt, tycker jag, då jag efter att ha kurerat mig med min semestermage dragit på mig en förskylning. Min träning ligger långt ner på minus listan och jag börjar så smått få en liten "skidpanik". Jag har tackat ja till att åka tjejvasan och även om det är ett tag kvar, så behöver formen börja bearbetas. Ännu mer panik fick jag när jag såg de här underbara bilderna från Klövsjö Panorama. Vi var faktiskt där för några veckor sedan och preimäråkte, men det känns väldigt avlägset nu. Dags att bli frisk nu!! Jag tror att skulle jag få sova i sängen nedan.. ja, då tror jag att jag skulle vakna toppenfrisk! Så snyggt!
Foto: Klövsjö Panorama

Gratis juletiketter

Jag vet - det är lite tidigt! Jag vill egentligen inte skriva om jul innan första advent, men med all julinpiration som snurrat omkring så är det svårt att låta bli! Så, nu släpper jag allt vad som heter "vänta-med-jul-inspiration". Det finns kanske en och en annan som är ute i riktigt god tid och som redan har slagit in några paket(?) Behöver du i så fall etiketter så ta en liten titt på de här.
Har du (som de flesta tror jag) inte börjat tänka på julklappar än, så tycker jag att du ska spara de här i minnet tills det är dags, eller varför inte skriva ut dem redan nu så har du dem redo till paketinslagningen?
Tom Kat Studio bjuder, lagom till jul, på en samling gratis juletiketter. Ett tips är att skriva ut dom på självhäftande papper. Sedan är det bara att klistra dom direkt på paketen. HÄR hittar du etiketterna för utskrift.
Foto: Tom Kat Studio

Saffranbullsbak

Ikväll slog baksuget till och jag satte igång med ett saffranbullsbak på ett Leila recept. Bullarna blev så fantastiskt goda så jag måste bara dela med mig av receptet. Så är du sugen på att baka, hittar du receptet HÄR.
Foto: Emmelie

Hemma och "catching up" med födelsedagsfirande

Efter en första vecka på mitt nya jobb och en fullproppad vecka på resande fot landade jag hemma igår igen. Efter att jag också i veckan hade hunnit med att fylla år så överaskade mina kära vänner mig med att komma hit igår kväll och överraska mig. Det blev en "expressdukning" och jag sprang över till favoritbageriet där bland annat Roy Fares (som ofta syns i Go´kväll på SVT) jobbar. Kan absolut rekommendera ett besök där. Deras praliner och tårtor är "to-die-for". 
Foto: Emmelie

Svart och vitt hem

Jag tycker att man ser att det grafiska svart och vita försvinner allt mer i inredningen till förmån för trä och naturnära material. Men, oasett så tror jag att många av er gillar de här bilderna från tidningen Bolig. Trä i all ära, men svart och vitt är också snyggt!
Foto: Eget  kollage med bilder av Morten Holtum för Bolig

Ett besök i Tofta, någon?

Det är något med de naturliga och enkla. Jag föll pladask för de här underbara bilderna som är från Berså, en liten butik som går att hitta i ett gammalt kapell på den gotländska landsbygen, närmare bestämt Tofta. Det var av en slump jag sprang på  "Berså-blogg" och hjälp - ta mig till Tofta direkt! Blir det ett besök på Gotland, så ska det nog allt bli ett besök i Tofta!
Tofta, någon?!
Foto: Berså

Hemma hos Ylva Skarp

I senaste numret av tidningen Lantliv är det en fantastiskt reportage hemma hos formgivaren och kalligrafen Ylva Skarp. Vilket hem! Från reportaget är det speciellt en bild som har florerat runt på nätet efter att tidningen kom ut och det är Ylvas hemmamålade skåp. Se bara så fint det är!
Ylva har verkligen klätt in sitt hem i sitt eget skapande och hennes alster syns både på väggar, tyg och porslin i en vädligt smakfull mix. Här nedan ser ni ett litet axplock av bilder från Ylvas fina hem.
Även om jag tycker att julen inte ska få knacka på dörren riktigt än, så bara måste jag visa de här fina julinspirerade lapparna, design á la Ylva Skarp!
Foto: Tidningen Lantliv och Magdalena Björnsdotter

Sista minuten kort till fars dag

För er som är lite i "sista minuten" för fars dag (som är imorgon) kan jag tipsa er om att surfa in till One Charming Party och skriva ut det här kortet. Enkelt och fint!
Foto: One Charming Party

Back in business

Efter några dagar i solen är jag tillbaka igen på svensk mark och herre mi så fort mina lediga veckor har gått! På måndag börjar jag mitt nya jobb och som en bra uppladdning inför det har jag åkt på några basillusker i magen. Inte kul, men så kan det gå! Nu är det projekt bli frisk som gäller! Bjuder på några bilder från den gångna veckan och passar samtidigt bra på att önska er en jätte härlig helg!

På bordet

Vill bara passa på att önska en jätte bra torsdag med en bild från köksbordet i fritdshuset från förra veckan. Några äpplen och så härliga färger! Hur ser ditt köksbord ut?
Foto: Emmelie

Lisa Rinnevuo i miniformat

Konstnären Lisa Rinnevuo är en av mina absoluta favoriter. Jag har faktiskt haft lyckan att vinna en av hennes litografier i ett konstlotteri (peppar, peppar). Fast sådan tur kan man ju inte alltid ha och då blev jag jätte glad när jag sprang på jätte fina kort med flera en av hennes motiv hos Konst och Folk i Stockholm. För en ynka 20-lapp/st så köpte jag hem flera av motiven. Dom har nu hamnat bakom ram och fått följa med till fritidshuset. Jag vet att jag inte är ensam om att gilla Lisas verk, så finns det någon mer som går och längtar, så kanske ett kort kan vara ett bra komplement så länge!
Foto: Emmelie
 

Paketinspiration

Jag kan inte låta bli att visa de här underbara bilderna från Livet Hemma. Det känns lite tidigt att säga att julen närmar sig, men den gör ju faktiskt det! Tro det eller ej så är det första advent om några få veckor. Jag tycker IKEA har fått in jätte fina papper. Se bara på de här inspirerande bilderna!
 
Foto: IKEA, Livet Hemma

Höstkrans

När vi var uppe i stugan så passade jag på att göra en höstkrans till ytterdörren. Jag visade en liten bild på Intagram på den färdiga kransen och eftersom bilden blev så populär tänkte jag att jag kan passa på att visa kransen även här!
Jag gjorde själva kransen utav blåbärsris. Jag lindade grön ståltråd runt kransen för att själva ståltråden inte skulle sticka ut och synas för mycket. När kransen var stabil fyllde jag den på "framsidan" med lingonris. 
Jag dekorerade sedan kransen med kottar. De var inte helt lätt att hitt fina och torra kottar men jag fick ett tips från min sambos mamma att man kunde torka kottar i ugnen. Sagt och gjort, på 75-100 rader torkade jag kottarna och så slog de ut och blev både torra och fina. Jag virade även fast kottarna med ståltråd. Sedan var det bara att hänga upp kransen och så här blev den!
Foto: Emmelie

Hej hopp värmen

Efter att ha varit en urdålig bloggare i flera dagar (jag har varit i skogen med urdålig täckning) så kommer jag att vara lite dålig bloggare i några dagar till! Jag kommer göra en helomvändning och från snö och skog far jag till värmen några dagar. Men, jag har fuskat lite och förpublicerat några inlägg så håll till godo så är jag snart tillbaka igen!

Pyssel blev till puff

För någon dag sedan visade jag er en hög med kuddar och berättade att det var till ett pyssel. Nu är pysslet klart och det blev en puff! Kuddarna blev fyllningen i puffen, men för att inte den ljusblåfärgen skulle lysa igenom köpte jag lite svart tyg som jag lindade in kuddarna i. Puffen är kanske lite ojämn och förstagångs-aktig, men vad gör det! Jag är inte van vid att virka, men jag kastade mig på hooked zpagetti som faktiskt var riktigt roligt och ja, så här blev resultatet! Jag lovar er, kan jag - kan du!
Foto: Emmelie

Mysdagar i vinterlandskap

Just nu njuter vi för fullt i fritidshuset. Här har vintern knackat på dörren och det är ett vinterlandskap utanför knuten. Tänkte att jag låter bilderna tala och bjuder på lite snapshot från gårdagen. Vår täckning i stugan är nästan noll och man får kryssa fingrarna väldigt många gånger för att eventuellt få till ett inlägg, så vi får se om detta fungerar!
Kunde inte låta bli, utan var tvungen att provsmaka årets japanskpinspirerade Blossaglögg! Den föll flera av oss i smak och ja, annorlunda men god!
Långpromenad och fika utomhus i snön. Aldrig smakar fika så bra som efter lite frisk luft!
Den är fina eldkorgen fick vi av min sambos syster. Vi var tvugna att provelda i den igår kväll och oj, så mysigt! Passar också perfekt att grilla korv över den när glöden har kommit fram!
RSS 2.0