Måndagssyssla - upp med tavlor

Vi har bott i vårt hus (snart) ett år, men vi har inte fått upp tavlor överallt. I väntan på den perfekta tavlan (som jag inte hittar) har alla ramar blivit stående vid väggen. Nu fick jag ett ryck för ett tag sedan och köpte lite nya ramar och beställde även en ytterligare tavla från Therese Sennerholt.
Mitt måndagsprojekt blir nu att rama in tavlan och få upp den på väggen bredvid tavlan från Lovisa Burfitt. Jag tror det blev en liten miss när vi beställde från Therese och efter ett bra tag fick jag påminna om min beställning. Då kom den fort som raketen och med i paketet låg också några vykort. Som en ursäkt för förseningen kan jag tänka mig. Trevligt!
Foto: Emmelie
 

Söndagsmys med amerikanska pannkakor

Idag smög jag upp ur sängen och gjorde amerikanska pannkakor innan min kära kom upp ur sängen. Tidigare gillade jag inte amerikanska pannkakor, men jag vet inte vad som har hänt - nu tycker jag det är jättegott! Har du inte testat att göra egna, så kan jag verkligen tipsa om det här receptet, som både går fort och är relativt lätt! Mitt tips är att ha lite färska bär, eller banan till och så gärna lite sirap. Mumma!
Foto: Emmelie

Sveriges mest klickade fritidshus

Jag går och räknar dagarna tills semestern börjar och vi far till fritidshuset. I sommartider så är just fritidshus något som det klickas frenetiskt på hos Hemnet. Sveriges mest klickade fritidshus är 26kvm2 och ligger i Västervik. Även om 1,5 miljoner är mycket pengar för ett sådant litet boende så går det inte att jämnföra med det fritidshus som är Sveriges näst mest klickade. Vad sägs om ett fritidshus för 19 miljoner på Tjörn?
Foto: Svensk Fastighetsförmedling och Gofab Fastighetsförmedling

Preimär av Sommar med Ernst

Vissa avskyr honom. Andra älskar honom. Jag sitter som klistrad framför tv:n när Ernst stökar runt i sina projekt. I sommar kommer han att hålla till i en övergiven bondgård i Närke, men i höst kommer vi också att se honom i Toscana. Är du en av de som gillar Ernst så går första avsnittet av Sommar med Ernst ikväll klockan 20.00 på TV4.

Midsommarkollage

Jag fångade så många härliga bilder på midsommar så "ursäkta mitt midsommartjatande" men jag kan helt enkelt inte låta bli. Så, japp, här kommer några fler midsommarbilder. Vi var och tittade på riktigt äkta Hälsingefirande och stången kläddes och hissades traditionsenligt och så var det självklart folkdräkter till höger och vänster. Så vackert så att hjärtat spelar en extra liten trudelutt!
Foto: Emmelie

Midsommardukning

Idag kom vi hem igen efter en härlig midsommarhelg i stugan. Även om inte vädret visade sig från sin bästa sida så har vi njutit x10 av att vara i stugan. Egentligen borde det vara lag på att man ska sitta utomhus på midsommar, men i år gick det bara inte så det dukades helt enkelt upp inne i huset. Och kan man inte sitta i naturen, då får naturen helt enkelt komma in till oss.
Jag band ihop en lång girlang av björkris som jag la mitt på bordet. Jag band ihop det med ett natursnöre och där i stack jag senare ner lite prästkragar.
Japp, så här såg det helt enkelt ut från ovan.
Jag har varit på loppis och fyndad flera små glasvaser. Oavsett storlek och form så tycker jag att de blir väldigt fina tillsammans på bordet.
Foto: Emmelie
Ända sedan jag växte upp så la min mormor och mamma in sill. Som liten förstod jag inte riktigt skillnaden på "köpe-sill" eller egeninlagd, men nu "oh-my". Midsommar, påsk eller jul blir liksom inte det samma utan sin aldeles egna sill. Här är två favoriter, en fantastiskt god senapssill och så den absoluta favoriten, mormors inlagda sill!

Snygg hall

Instagram kan verkligen vara en inspirationskälla. Jag vet inte vad det är men jag tycker att det finns så många snygga norska instagramkonton (vad har alla norrmän gjort?!). Atinapop som jag följer la för någon dag sedan ut en bild på en jätte läckerhall/grovingång. Oj, oj, oj, så snyggt. Inspiration deluxe!
Foto: Houzz

Tillbaka till naturen - dukning

Jag går och funderar vad jag ska hitta på för härlig dukning till midsommar. Bildbevis får helt enkelt komma lite senare. Men behöver ni lite inspiration till dukningen så kan jag tipsa om min kategori här på bloggen som heter Dukning - Sommar. Där har jag sparat flera sommardukningar och bland annat en från förra midsommar, året där innan och även året innan det. En annan dukning som jag verkligen fastnade för är Livet Hemmas (IKEA) härliga sommardukning. Något sådant här till midsommar, kanske?!
Foto: Livet Hemma, IKEA

En pärla i Jönköping

Idag fick jag syn på ett riktigt fin inrett hem i min gamla studentstad, Jönköping. Jag gillar blandningen av det vita och de smakfulla detaljerna. En rekommendation är att ta en liten titt på de andra bilderna. Vilken känsla för detaljer!
Foto: Västanhem

Sugrörs tips

Har du också blivit förtjust i snygga sugrör? Det finns mängder och åter mängder av snygga sugrör, i alla dess färger både i butiker och på nätet. De snygga sugrören har också gjort att det plötsligt känns otroligt tråkigt att plocka fram sina "gamla" mer traditionella sugrör. Jag hade en hel hög kvar och funderade länge på vad jag skulle ta mig till med dom. Plötsligt så var de bara riktigt tråkiga. Sedan kom jag på att man helt enkelt kan pynta dom med washitejp. Antingen kan du göra en eller flera små flaggor. du kan även klä hela sugröret med washitejp så att den "vanliga" färgen inte syns. Bara att plocka fram fantasin helt enkelt!
 Foto: Emmelie

En utzoomad mysplats

Igår visade jag er vart jag satt och slappade på söndagskvällen. Tänkte att jag även kunde zooma ut lite så att ni faktiskt får se hur det ser ut. Vi har fyra olika platåer av altaner. Jag har velat möblera upp fler än en och därför pryder de här stolarna nu vår översta platå. Blev helt toppen!
Samtidigt bröt jag också vår "trädgårdstrend" då jag tidigare har hållt mig strickt till en helt annan stil i våra andra utemöbler, äkta trä och rejäla material. Men här blev det plast och vitt. Men jag kan inte annat för jag har också varit lite barnsligt förtjust i de här snygga stolarna från IKEA.
Foto: Emmelie

Söndagsmys

Jag har varit helt otroligt trött i helgen så även om vi har haft besök så har det känts som jag mest har tagit det lugnt. Jag har avslutat söndagskvällen med lite häng i våra stolar, med en bok och ett kallt glas med rabarber sagt. Mumma! Dags att ladda för en ny vecka!
Foto: Emmelie

IKEA goes Indien

Igår trillade det in ett pressmeddelande om att IKEA gör ett samarbete med kvinnor som driver små företag i byar runt om på landsbygden i Indien. Som en Indien-fantast (jag har bott i Indien i nästan ett halvt år) så fick detta mitt hjärta att klappa lite extra. Kollektion MÅNGSIDIG börjar säljas den 27 juni 2014 på IKEA varuhus i Österrike, Schweiz och på utvalda varuhus i Sverige (Barkarby, Kungens Kurva, Malmö och Älmhult). All vinst från försäljningen av kollektionen återinvesteras i samarbetet med sociala entreprenörer för att stödja en positiv ekonomisk, hållbar och social utveckling. Så bra IKEA!
 Se på deras härliga leenden och fina färger på sina saris. Åh, det är nästan så att jag kan känna dofterna bara jag blundar!
Indien är världens största producent av bananer. Och vanligen slängs resterna av bananplantan när bananen har skördats. Det är olyckligt eftersom fibrerna är
väldigt användbara och 100 procent biologiskt nedbrytbara. Fiber från
bananplantan kan användas till mycket, som till exempel produkterna i kollektion MÅNGSIDIG. För att omvandla rester till råmaterial samlas resterna från bananskörden ihop, strimlas och vävs på handvävstolar.
Foto: Pressbilder IKEA

Förra veckans mest klickade fritidshus

Förra veckans mest klickade fritidshus i Stockholms län ligger ett stenkast därifrån vi bor. Jag dog och kom lite smått til himlen när jag såg det här underbara - fritidshuset!!? Ja, för allvarligt, vi pratar 320 kvadratmeter hus, med sjötomt och helt fantastiska detaljer. Men har man 13 miljoner över i fickan och känner att det passar för ett fritidshus så varför inte?! Jag skulle vara lycklig om jag någon gång kunde få bo i ett liknande hus till vardags (drömma får man faktiskt!). 28 000 klick hade det här fritidhuset förra veckan. Dock undrar jag om räknaren på Hemnet har kraschat och börjat om på noll igen, för när jag tittar in är jag nummer 6292. Oavsett vilket ska jag sätta mig lite i solen och drömma mig bort för en stund till det här fantastiska huset! Kolla in säger jag!
Foto: Bjurfors

Vill du flytta in i detta kändishem, kanske?

Dags för lite kändisskvaller tycker jag. Jag kan faktiskt inte låta bli. Börje Salmings hus ligger nämligen ute till försäljning och för små nätta 27 mljoner får du ett gigantiskt hus på dryga 340 kvadratmeter, pool och självklart en egen brygga. Här är ett litet axplock av bilderna och vill du kicka lite mer så kan du titta här hos Behrer & Partners.
Foto: Behrer & Partner

En middagsglimt från nationaldagen

På nationaldagen gav jag er en liten smygtitt på dukningen som jag höll på med innan middagsgästen knackade på dörren. Eftersom midsommar närmar sig så tänkte jag att de här dukningstipsen kanske även fungerar om någon vecka, så, jag håller tummarna för att detta kan ge inspiration till en eller två!
Jag försökte tänkta blått och gult och funderade på vad jag hade hemma. Det resulterade i en gammal rutig duk, två gula ljus (från i påskas) och lite sparade serpentiner. I taket hängde jag upp pom poms. Just dessa köpte jag (tidsbrist och lathet), men de går precis lika lätt att göra själv. Jag har tidigare publicerat en instruktion för hur du gör pom poms som du hittar här.
Runt tallriken band jag ett gult och blått band. Jag vek till en blå servett som jag placerade under assietten och mellan servetten och bandet stoppade jag ner en liten sverigeflagga.
Foto: Emmelie

Trevlig nationaldag

Jag har just nu händerna fulla med att få till en nationaldagsdukning hemma i vårt kök inför kvällens besök. Tänkte att jag snabbt visar ett litet smakprov, så kommer det mera vad det lider. Hoppas att ni har en bra nationaldag!
Foto: Emmelie

DIY: Mini-vimplar

För någon dag sedan visade jag hur du kan göra små mini-vimplar med tandpetare. I veckan lät jag även mini-vimplarna få pryda en kanelbulle. Liten, men gullig dekoration som är väldigt lätt att göra! Varför inte göra i svenska flaggans färger nu till den 6 juni, studenten eller midsommar?!
Foto: Emmelie

Bye bye Maj

Välkommen första måndagen i juni och bye, bye kära maj! VIlken maj, vilket väder och kära juni - jag hoppas att du kommer att bjuda på minst lika bra, eller ännu bättre sommarkvällar (och dagar).
Här är ett axplock från min maj på Instagram. Vill du leta upp mig, så hittar du mig som emmeliejoh.
Foto: Emmelie (emmeliejoh på Instagram)
Foton: Årets första rabarber (från egen plantering), hängmattan är på plats, rosor från min kära, en rosa dag helt enkelt, solnedgång vid stugan, en kopp kaffe en helgdagsmorgon, årets första rabarberpaj, nybakade kärleksmums och så årets första vitsippor.

Söndag BBQ med washi DIY

I eftermiddags bjöd vi några vänner på söndags BBQ. Eftersom deras barn var med så passade jag på att barnanpassa dukningen med massa små minivimplar. Jag har använt mig utav washitejp och tandpetare. Lätt som en plätt! Hamburgarna fick varsin vimpel och marängsvissen pryddes med massa små minivimplar.
Foto: Emmelie
RSS 2.0