Julinspiration från Toast

Engelska Toast bjuder inte bara på massa inspiration på sin hemsida, de har även helt underbara saker. Själv fastnade jag för de julinspirerade girlangerna av renarko-klockor till julgranen, julkulor och den här härligt stickade julstrumpan.
Foto: Eget kollage med bilder från Toast

Keep Calm it's only christmas

I helgen 1:a advents tipsade jag på Hemmakanalen. Till en intervju på sidan så fick jag frågan "Vad julen betyder för dig". Jag älskar verkligen julen och jag är trivs med allt julpyssel som december månad bjuder på. Men, jag vet också att många ser december som en väldigt stressig månad då det är mycket som ska fixas och pysslas. För mig är pyssel avkoppling och inget måste. Om jag ska göra ett pepparkakshus eller pepparkakor och inte har så mycket tid, så köper jag hellre färdig deg och njuter av att dekorera det fint. Har jag inte tid överhuvudtaget så köper jag färdiga pepparkakor. Det är viktigare att njuta av att göra en sak, än att skynda sig och göra 3. Då blir december en månad som man bara stressar igenom och inte njuter av.
Så sätt upp den här affischen (eller som ett kort) i hemmet så att du ser den varje dag, som en liten påminnelse om det blir för stressigt. För vi ska faktiskt njuta också för det är ju endast jul en gång om året!
Affischen går att hitta här

Cupcake med pepparkaka

Jag fick syn på den här bilden hos Sweetopia och såg genast hur man kan dekorera cupcakes med små pepparkakor. Just här har dom gjort morotscupcake. I dekorationen är det sedan bara att sätta ner en liten pepparkaka. Om du vill kan du dekorera pepparkakan innan med lite kristyr. Detta tyckte jag var ett bra kaktips till jul!
Foto: Eget kollage med bild från Sweetopia

Lantlig julinspiration

Foto: Eget kollage med bild från Vakre hjem & interior

Tidig frukost på Söder

Jag har precis avslutat ett morgonmöte på Scandic Malmen på söder. Oj, vad fint det har blivit efter deras totalrenovering. Det är ett tag sedan renoveringen gjordes, men jag har inte varit här och tagit en titt innan, men så fräscht och fint det har blivit. Jag har hört att de också kan ha relativt bra priser på helgerna, så ska ni ta en tur i Stockholm är det kanske värt att ta en titt efter ett rum här.
Foto: Eget kollage med bilder från Scandic Malmen

Jultips på Hemmakanalen

I helgen så jultipsar jag på TV4:s Hemmakanalen.se. Här ser ni en liten försmak av de bilder jag bjuder på. Om ni vill se mer så tipsar jag er om att ta en titt på Hemmakanalen till helgen.
Foto: Emmelie

Danska House Doctor till Hötorget

När jag ser danska House Doctors fina saker vill jag ofta köpa hela butiken. Jag antar att det är precis den känsla dom vill att kunden ska känna, dock inte lika bra för mig. Men, jag har hittills klarat mig rätt så bra för House Doctors saker har inte funnits i några av de större butikerna i Sverige och aldrig tidigare haft en egen butik. Men nu kommer deras inredningssaker att komma till PUB-huset vid Hötorget. Idag slår de upp portarna för en butik på 400 kvadratmeter på våning 2 för varumärkena Himla och House Doctor.
Foto: Pressbilder EKPR & Kommunikation

Lisa Rinnevuo

En av mina favoritkonstnärer är Lisa Rinnevuo. På mitt förra jobb gick jag med i konstlotteriet bara för att få chansen att vinna en tavla av Lisa. Mina kära kollegor som satt med i konstlotteriets styrelse köpte (med lite tjat från min sida) en tavla från Lisa och tror ni inte att jag hade sådan otroligt tur att jag vann den när det väl var utlottning. Jag är så otroligt förtjust i den underbara tavlan och har börjat fundera på att kanske köpa en till. Hos Galleri Konst och Folk hade Lisa en utställning tidigare i år. Tyvärr missade jag den, men kommer det en ny så kommer jag hänga på låset.
Men tills dess så får jag nöja mig med Lisas fantastiska blogg. Det är ett varmt tips till andra Lisa fantaster. Där delar hon med sig av sina fina alster med jämna mellanrum.
Foto: Printscreen från lisarinnevuo.blogspot.com

Nedladdningsbara christmas tags

Julen närmar sig och även tiden då det är dags att slå in mycket paket. Om du vill ha fina etiketter kan jag tipsa om de här (gratis) nedladdningsbara jul etiketterna som finns hos Cupcakes for Clarar. Om du vill ha dom på lite tjockare papper så är mitt tips att skriva ut dom på vanligt papper och sedan limma fast dom på en bit tjockare papper, eller kartong. Gör ett litet hål i dom med en hålslag och sedan är det bara att trä i en bit snöre och skriva vem paketet är till förstås!

Foto: Eget kollage med tags från Cupcakes for Clara

Dalahäst sockerkaka

Dalahästar ser man lite här och där i inredning just nu. Det blir även alltmer populärt med olika mönster och former på kakformar. Förra året köpte jag den här Dalahästformen, Drömmar, från IKEA. Den finns fortfarande kvar i sortimentet och kan vara en fin julklapp till någon som gillar att baka, eller kanske en "förjulklapp" till dig själv innan jul?!
Foto: Emmelie

Gilla julen

Jag kan inte riktigt förstå att det är första advent till helgen. Oj, så fort det har gått. Vad hände med hösten undrar jag? För min del så blir det inte så mycket jul eller 1:a advent firande i helgen utan det blir det helgjobb i samband med Stockholm International Horse Show. Men jag har inte kunnat låta bli att spana in liten jultips här och där. Jag började också med lite julmys i helgen med pepparkaksbak och att göra lite julreportage för Hemmakanalen, TV4. IKEA har också haft smygpremiär på sin härliga julblogg, Gilla julen. Det är en inspirationsblogg som heter duga! Rekommenderas varmt.

Pepparkaksbak

Idag har det varit pepparkaksbak hemma hos mig. Jag skulle förbereda ett kommande inlägg för Hemmakanalen och TV4, samtidigt som jag gärna ville ha lite hemmabakade pepparkakor till första advent. Vi invigde också helt nya formar från Formina som var i helt fantastiska former. Jag kan verkligen tipsa om att ta en liten titt på deras hemsida, för oj så många roliga former. Idag har vi inte endast bakat traditionella hjärtan utan även kronor, dalahästar, grodor, grisar och bilar. Nu är det bara kvar att dekorera dom med lite kristyr också!
Foto: Emmelie

Lördagsfrukost

Idag vaknade vi upp till ett snötäckt Stockholm. Vad passar då bättre med en riktigt härlig lördagsfrukost, dricka varmt te och titta ut på den snötäckta marken och den grådisiga himlen. Idag är det ju också längdskidpremiär på TV och det är nästan så jag får en liten julkänsla och myspirr i magen. Vinter närmar sig!
Tänkte att jag får bjuda på lite bilder från morgondagens dukning. Medan min kära låg i sängen så dekorerade jag ett litet ägg till honom, precis på samma sätt som jag beskrev härrom dagen.
Hoppas att ni får en jätte härlig lördag!
Foto: Emmelie

Ägglikt enkelt

Ni som har följt mig en längre tid på bloggen kanske kommer att känna igen en del tips jag kommer att publicera emellanåt. Jag vill att många av de mest omtyckta tipsen som ligger på Hemmakanalen.se (där jag skrivit en längre tid) även ska kunna finnas här, därför kanske det blir några favoriter i repris emellanåt för er som följt min blogg tidigare. Men de gamla tipsen kommer att blandas med nya och det kanske är så att ni som följt mig en tid även missat några av de gamla tipsen?

Här kommer ett litet enkelt frukosttips. Minns ni skrapbokstäverna man lekte med när man var yngre? Dom är även väldigt enkla att skrapa på andra saker än just papper, till exempel ett frukostägg. Här är ett tips på ett ägg som kan serveras till en bästa tjejkompis som kanske är på besök över helgen. Skrapbokstäverna kommer från Panduro Hobby.
Foto: Emmelie

Dymo

En av mina bästa "pysselvänner" är Dymo från Granit. Jag är överförtjust i att gamla glasburkar och har nu märkt upp de flesta med härliga texter. Du behöver inte alltid skriva exakt vad det är i. Jag har till exempel märkt en burk med värmeljus med texten "mys och värme" och i höstas när jag la in saltgurkor märkte jag burken "salt och go gurka".
Foto: Emmelie

Tillbaka!

Under två år har jag bloggat för Hemmakanalen.se på TV4, men nu är jag tillbaka på blogg.se med nya, färska tag. För er som har följt bloggen en längre tid och till och med kanske ända från 2008 kommer nog att se att bloggen har fått en ny design. Innehållet kommer fortfarande att vara det samma, mycket dukningar, pyssel och självklart inredningstrender. Helt enkelt - det jag brinner för!

Jag kommer fortfarande att skriva för Hemmakanalen och TV4, men istället för blogg kommer det att bli inredningskrönikor och jag hoppas självklart att ni fortsätter att följa mig på båda ställena.
Har du några önskemål, något du gärna vill se, tankar, idéer eller kanske har du ett företag som vill annonsera så är du jätte välkommen att höra av dig.
RSS 2.0