Duka utomhus i en hink

Även om det här är väldigt amerikaniserat tyckte jag det var otroligt snyggt och framförallt var det smart genomtänkt. För ser ni att dom har dukat i en hink? Sakerna till var och en av gästerna ligger i hinken. Om jag skulle vara gäst skulle jag inte kunna låta bli att lite nyfiket kika ner och se vad som fanns där i. Väldigt lätt att duka utomhus då det mesta går att förbereda inomhus innan. När man är klar är det bara ställa ut hinken på bordet.
Foto: Eget kollage med bilder från HGTV

Sidobord DLM från Hay

Jag vet inte hur många gånger jag har sett sidobordet DLM från HAY men igår var det ändå som att jag träffades av blixten och blev helt kär. Snacka om att jag kan vara trög ibland, men plötsligt så såg jag bara hur det här llla fina bordet skulle passa perfekt in i vår nya lägenhet. Så kan det gå... inte kärleken vid första ögonblicket men kanske tionde!
Foto: Emmelie

Etiketter till Mors Dag

Bor ni nära era mammor kanske ni vill bjuda på något hembakat idag... så är det faktiskt inte så svårt att göra de här fina bakverken. Baka vanliga muffins, spritsa på lite grädde och stö på lite strössel eller som här vanliga silverkulor. De här fina dekorationerna kan du ladda ner och skriva ut för att sedan klippa ut och sätta fast på en tandpetare och sticka ner i cupcaksesen. Vill du inte sätta dekorationen på en cupcakes, kan du till exempel göra flera stycken som du sätter i en tårta, eller klistrar fast på ett paket, eller ja, det är bara fantasin som sätter gränser.
Det är Project Nursery som har gjort mallarna och de finns för gratis nedladdning. Så bara att ladda ner och skriva ut!
Här hittar du de runda mallarna
Här inte du de fyrkantiga mallarna
Foto: Eget kollage med bilder från Project Nursery

Mors Dag

Idag är det alla mammors dag, närmare bestämt Mors Dag! Ni har väl inte glömt? Är du ute i sista sekund så är blommor en utmärkt present. Här kommer annars lite inspiration här.. som även passar till en mammas födelsedag och inte endast på mors dag!
Foto: Min mamma, en fyll i bok från Presenteriet, 99,-. Plåtburk Maggie från Greengate, 159,- hos Baldershage. Stor magnet "Queen of Fucking everything" från Bluebox, 35,-. Kudde "Home is where my mom is" från Lagerhaus, 79,. Minivetevärmare som ett hjärta från Bluebox, 69,-.

Designtjejen i Expressens bilaga Leva & Bo

Ni som bor i Sverige får inte missa helgens Expressens bilaga Leva & Bo. Är du nyfiken på vad som inspirerar mig och vad som är mina bästa inredningstips? Det är några exempel på frågar som jag svarar på. Jag skyndade själv att fynda tidningen i morse och ja, det är lite knepigt att se sig själv men samtidigt "oj så roligt!"
Foto: Emmelie

Spraya en lampa

Jag är otroligt förtjust i de gamla industrilamporna. Jag har faktiskt varit och tittat runt på lite loppisar men helt plötsligt har de gamla lamporna blivit otroligt populära och rusat i pris. Men, IKEA har en industrilampa, lampan FOTO som IKEA bloggen Livet Hemma har provat att spraymåla i olika färger. Och titta så bra det blev! Ett riktigt bra tips att ta med sig tycker jag! Här läser du hur du gör.
Foto: IKEA, Livet Hemma

Gör en morsdagbox

Igår tipsade jag om gratis morsdagskort som ni kan skriva ut till helgen, men bor din kära mor nära så kanske du hellre vill ge henne en liten box med något trevligt i. Här hittar ni en gratis mall på en box som bara är att skriva ut och sedan vika ihop enligt instruktioner.
Foto: Eget kollage med bild från Family Fun

Skriv ut gratis morsdags kort

Kommer ni ihåg att Mors dag närmar sig i helgen? Därför tänkte jag att det kan passa att ge lite mors dags tips den här veckan. Först ut blir ett väldigt bra gratis tips. På sidan Familyshopping bag kan du nämligen skriva ut gratis Mors Dags kort. Bara att öppna upp, printa och lägga på posten!
Foto: Familyshoppingbag

Vika Gruvan

IKEAs Livet Hemma bjuder ofta på mängder med inspiration. Just nu ställer dom sig frågan "Vad gillar du att samla på?". Att omge sig med favoritsakerna ger både inspiration och personlighet till ditt skrivbord. Den här veckan bjuder Livet Hemma på VIKA GRUVAN - ett vitrinbord att samla i. Bordet finns också i vitt.
Foto: Eget kollage med foton från Nina Broberg, IKEAs Livet Hemma

Mer inspiration från cupcakes, kakor och cheesecakes

För någon dag sedan visade jag lite inspiration från boken Cupcakes, kakor och cheesecakes som ni hittar i min webbshop. Tänkte att jag ska bjuda på lite ytterliga inspiration från boken.. för visst är det läckert!?

Picknick i prickigt

Lagerhaus Facebooks sida är jag veckans bloggare den här veckan. Just nu pågår också en tipstävling där du har chans att vinna produkterna som du hittar i min webbshop. Så passa på att gå in och tävla! Eftersom det är picknick tema på tipstävlingen så tänkte jag visa några fler picknickbilder. Innan har jag visat hur ni kan slå in picknicken i silkespapper. Här har jag istället använt servetter och plasttallrikar. Servetten har jag lagt runt smörgåsen. Tro det eller ej så stekte jag faktiskt en omelett som jag la i en plasttallriken. Plasttallriken vek jag på mitten och virade en servett runt ena sidan.
Foto: Emmelie

Blommiga och härliga tapeter

Från att ha föredragit bara vitt på väggarna har jag sakta men säkert hör och häpna till och med börjat tycka att blommiga tapeter kan vara riktigt snyggt. Vi har nyligen köpt en lägenhet och planering pågår för fyllt för hur det ska se ut. Generellt är det vita väggar i hela lägenheten och nu har vi börjat kika efter att kanske sätta upp några tapeter i sovrummet. Grönt är skönt och även en väldigt avslappnande färg som ofta passar i sovrum. Så ja.. detta är lite av vad jag har hittat när jag har kikat runt.
Foto: Eget kollage med bilder från Coralie från Sanderson. Wild Flower från Ferm Living. Raphael från Sandbergs. Adele från Sanderson.XXXX Kollektionen Lace från Borås Tapeter. Ur kollektionen Un Bisou de mme Pitou från Intrade.

Picknik söndag

Söndagsmorgonen började med en frukostpicknick på klipporna. Jag känner att jag multianvänder silkespappret som finns i min webbshop. Idag använde jag det runt frukostmackan. Ett litet tips om du ska göra en lite picknick korg är att använda en fin handduk i korgen. Den kan du sedan använda som duk när du plockar upp maten. Det finns så många fina handdukar och det är ingen som inte tänker på att det inte är en duk!
Foto: Emmelie

Fantastic styling

Att fastna vid mäklaren Fantastic Franks stylade objekt är inte svårt. Självklart är det annorlunda, häpnadsväckande men samtidigt otroligt fräckt! Vart får de all inspiration ifrån undrar jag! Se bara på den här lägenheten som just nu är till salu i Stockholm.
Foto: Fantastic Frank

Designtjejen i butik

Med min lilla kamera på telefonen sprang jag in på Lagerhaus på Drottninggatan igår och tog några bilder på dekorationen i butiken av oss bloggar som har Lagerhaus-webbshoppar! Om ni går in i en Lagerhaus butik så kommer ni se den här lilla knappen på just mina favoritprodukter, det vill säga de som ni även hittar i min webbshop. Om ni vill följa Lagerhaus, så glöm inte att gilla dom på Facebook.
Foto: Emmelie

Blommvaser som är ja, ölflaskor!

Egentligen gillar jag inte att göra reklam för alkoholhaltiga drycker, men just nu kan jag faktiskt inte låta bli för när jag var på Systemet för någon vecka sedan fick jag syn på de sötaste ölflaskorna som i mitt huvud genast förvandlades till perfekta blommvaser! Här nedan ser ni dom och visst blev det bra?! HÄR ser ni vilka flaskor det är.
Foto: Emmelie

Servettvikning som ett hjärta

Med min lilla kamera på telefonen lyckades jag få till några halvbra bilder under förra helgens jobbhelg. Jag tyckte servetterna var placerade väldigt fint. Ser nu vad det är? Just det, ett hjärta! Trotts att jag är duktokig så har jag faktiskt inte sett det här innan!
Foto: Emmelie

Pallen Button i blandade designtyger

Mitabs pall Button i design av Form Us With Love har på bara några år blivit något av en ikon för miljömedveten design. Den geniala designen gör att pallen enkelt kan kläs med spillbitar som blvit över. Nu lanserar Button i helsvensk klädsel med blommig kvalitetstyger från olika tidsepoker i design av Dagmar Lodén, Lisa Bengtsson och Josef Frank.
Om du är sugen på att se mer av Mitabs möbler och har vägarna förbi Stockholm så kan jag tipsa dig om att besöka Nordic Light Hotels hållbarhetsutställning Midsummer Pixel som pågår till och med september 2011.
Foto: Pressbild från Trendgruppen

Kärleksfull klädhängare

Av någon anledning så har jag alltid varit svag för fina klädhängare. Eftersom det är bland det första du ser när du går in i en lägenhet så tycker jag att det är roligt om den har en liten extra touch. Min favorit Tree får tyvärr inte plats i min hall just nu utan har fått bli en dekoration i vardagsrummet. Den här klädhängaren designad av Giulio Patrizi som föreställer ett kärleksfullt par tycker jag också var en "eye-catcher".
Foto: Giulio Patrizi

Cupcakes, kakor och cheesecakes

Nu är det dags att visa ytterligare en av mina favoriter i min webbshop. Även om det här är en inredningsblogg så valde jag faktiskt en receptbok. Men, ni som följer bloggen vet ju kanske hur mycket jag gillar att duka (och även baka). Den här receptboken bjuder inte endast på otroligt härliga recept utan även väldigt inspirerande bilder som ger "dukningsinspiration". Se bara på bilderna nedan. Varför inte vända en kaffekopp upp och ned på, lägga faten över och servera kakan på toppen av allt. Visst ser det så läckert ut att man vid en första anblick inte tänker på att det faktiskt är en upp och ned på vänd kaffekopp?! Boken hittar du här.

Ugglor i inredning

Ugglor, ugglor och ugglor. Just nu ser man dom överallt inom inredning. Lite extra varmt om hjärtat ligger självklart den vita ljuslyktan ni kan se nedan. Den är en av mina favoriter från Lagerhaus som du kan hitta i min webbshop.
Här nedan får ni lite uggle-inspiration och har du inte fått uggle-fnatt än så kanske du får det nu!
Ljuslykta från Lagerhaus. Går att köpa i min webbshop, 59,-
Halsband från Happy Store, 229,-
Ljusstake från House Doctor, hos Inreda.com 65,-
Bokstöd från Zuny, hos Inreda.com 465,-
Krok från Home Sweet Home 329,-
Sparbössa från KG Design, hos Busfröt 125,-
Uggla i vinyl från 349,- Finns även precis likadan i svart plexiglas för 399,- Båda från JTP Design
Foto: Kollage med bilder från företagen ovan

Hus i ett stall

Det är inte ofta jag tycker att bostäder är så här "breathtaking". Men det här huset i Skåne tycker jag var helt outstanding. Vilket hus! Kanske har det att göra med att jag är en hästtjej och att det här huset faktiskt är inrett i ett gammalt stall(!). Ser ni exempelvis hur man i köket har bevarat spiltorna efter hästarna? Självklart går inte priset av för hackor, men att titta kostar ju inget!
Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri

Frukostdukning

Lagom till helgen kommer lite inspiration från förra helgens frukostdukning. I mina gömmer hittade jag några klistermärken (hjärtan). Ett av dom klistrade jag på min käras frukostägg. Hoppas att ni nu får en jätte trevlig helg! Själv är jag i Göteborg just nu och har lite jobb som väntar på mig i helgen. Hej hopp så länge!
Foto: Emmelie

Stek ägg i en form

Pepparkaks- eller vanliga kakformar går att använda till så mycket mer än bara till att baka kakor. Jag använder dom ibland även när jag bakar bröd. Det är lite jobb, men det blir väldigt fint om man gör små hjärtbröd med hjälp av en form som ett pepparkakshjärta. Men, man kan även steka ägg i formarna. Se här nedan så fint det kan bli.

Röda stolar

Jag vet inte vad det är med mig och rött, men jag är otroligt svag för färgen. Jag kanske inte skulle vilja klä in ett rum i rött, men jag säger gärna ja-tack till röda detaljer. Eftersom jag redan tidigare tycker om de här stolarna så säger jag verkligen inte nej-tack till dom just i rött!
Foto:Luxury Furniture Design, Nordouestantiquites

Agrippa pärmar - stilren nostalgi

Jag har fått helt dilla på att jag vill ha snygga, vita pärmar. Jag har sett framför mig hur jag istället för att gömma tråkiga pärmar i garderober, ska kunna ställa snygga pärmar på en hylla, väl synliga! Japp, självklart har jag fått dilla på de gamla Agrippa pärmarna. Minns ni dom? Jag kommer ihåg att min mamma hade en mängd, men de var inte snyggt vita eller svarta, nej, de var mossigt gröna.
Visste ni att den första Agrippa pärmen konstruerades och utvecklades 1923 utav den kände konstruktören Gustav Larsson som 1927 konstruerade den första Volvobilen(!) Idag finns pärmarna i flera olika färger, allt från guldfärgat till rött. Pärmen som sägs vara världens starkaste pärm har självklart även ett pris som inte går av för hackor. Därför blev jag så otroligt glad när jag fick syn på en annons på Blocket där begagnade pärmar såldes för 1/10 av det vanliga priset. Självklart slog jag till! Tror allt att det blir veckans fynd!!
Foto: Emmelie

Paket av silkespapper

Mitt prickiga silkespapper kommer till användning både här och där. Igår slog jag in ett litet paket till min kompis som hon sedan fick idag. Jag tycker att paket som slås in i silkespapper får en lite finare touch. Det ger en speciell känsla och känns ja, lite finare helt enkelt. Om ni inte vill använda jätte mycket silkespapper runt paketet så kan ni göra som mig och först slå in paketet i ett vitt papper. Jag gjorde en liten solfjäder på toppen av paketet. Jag klippte också ut ett litet hjärta av silkespappret som jag satte på kuvertet.
Alla mina tips som har en koppling till produkterna som ni hittar i min webbshop hittar ni under kategorin Webbshop i arkiv menyn!
Foto: Emmelie

Gult när det är långt ifrån fult

Gult är en av vårens färger och man börjar se det allt mer i inredning, ofta som detaljer, men ibland även som möbler. Jag tycker faktiskt om gult, när det är i rätt miljö och som rätt detalj. Här tycker jag är några exempel på gult, när det är långt ifrån fult!
Foto: Eget kollage med bilder från House to Home och Apartment Therapy

Mon-Amie serien har fått tillökning

Långt innan 2009, då den kända Mon-Amie serien från Rörstrand började reproduceras, hade jag gått och tittat, längtat och velat ropa in den flera gånger på auktion. Men det blev aldrig så.. och ja, anledning var oftast att den blev otroligt dyr. Sedan när den kom ut 2009 var jag helt bestämd på att jag skulle köpa den, men jag har fortfarande inte slått till. I april i år fick serien tillökning och finns nu även i en kopp med öra, burk med lock och stor kopp och mattallrik. Jag som älskar te blev väldigt svag för den stora koppen som passar perfekt som tekopp. Så det kanske är nu jag äntligen ska slå till!
Foto: Rörstrand

Ljusslinga med massa bollar

Ser ni vad det är jag har monterat ihop ikväll? Jo, det är en av mina webbshop-favoriter. Det är en jätte fin solcells ljusslinga bestående av 10 små "boll-lampor". Slingan är 4,7 meter lång och är anpassad för utomhusbruk. Ja, det stämmer.. jag bor i lägenhet och hur har jag tänkt nu? Jo, innan jag valde ut den här produkten som favorit så gjorde jag lite efterforskningar och den ska nog gå att ladda även i fönstret. Eftersom man förutspår strålande sol även imorgon så har jag monterat ihop lampan och nu ligger solcellsplattan i fönstret och väntar på att bli laddad!
Ljusslingor är något som jag tror att vi kommer att se en hel del av i inredningstidningar i sommar. Jag har redan börjat se det här och där vid utomhusdukningar, men jag tror inte att vi har sett tillräckligt än. Jag önskar självklart att jag hade ett litet mysigt hus, där jag kunde hänga upp slingorna mellan äppelträden och duka under. Men.. nu bor jag ju i lägenhet! Fast jag har lite andra idéer.. jag ska bara ladda dom först så ska ni få se! 
Foto: Emmelie

Tillsammans med Lisa Bengtsson

Den fantastiska grafiska formgivaren och mönsterdesignern Lisa Bengtsson har släppt ett nytt personligt mönster. Tillsammans är namnet på mönster som ger uppmärksamhet åt olika finurliga karaktärer, våra rötter och hur vi tröts allt tillsammans är ganska lika men samtidigt olika. Vid en första blick ser man ett medaljongmönster men om man kikar närmare ser man tolv styckens himlans festliga personligheter i form av taxar!
Mönstret kommer att finnas som tapet, tyg och kuddar (tillsammans med Mairo) och 6 st illustrationer (tillsammans med Rädda Barnen).

Foto: Pressbilder Lisa Bengtsson

Servettring av silkespapper

Ikväll testade jag och gjorde servettringar av silkespappret som ni kan hitta i webbshoppen. Allra först hade jag tänkt att göra dom ovanligt breda, men sedan slutade det att jag gjorde dom i normal storlek. Så feg var jag i att testa något nytt! Jag klippte till små remsor som jag tejpade ihop till en cirkel. Med hjälp av min Dymo så skrev jag namnen som jag klistrade fast på servettringen. Jag klippte också små cirklar som jag satte runt vinglasets fot.
Om du ska ha en stor bjudning och inte har tillräckligt med servettringar så är detta ett väldigt enkelt tips på hur du kan göra hur många som helst, väldigt enkelt och framförallt väldigt billigt!
Foto: Emmelie

Ska vi grilla?

Jag är otroligt svag för grillat och jag bara längtar efter att värmen (förhoppningsvis) ska komma tillbaka till helgen igen. Har du funderingar på att grilla? Skicka en inbjudan av garn. Posten har en idébank som heter Glädjespridaren som är fylld med tips på roliga och pyssliga kort. Där tipsar de bland annat om hur du kan göra det här annorlunda men väldigt roliga inbjudningskortet.
Du behöver två nyanser av rött/rosa garn, tunn frigolitlåda, gladpack, klisteretikett och penna.
Linda garnet runt något hårt som du sedan tar bort för att få till ett "fluff". Skriv en inbjudan i form av en innehållsförteckning med "bäst-före-datum" och vad som händer på grillningen. Tänk på att hälsningen inte bör vara tjockare än 3 cm för att gå in i mottagarens brevlåda.
Foto: Posten

En riktig nyhet

Visste ni att i morse så lanserades inte endast en nyhet här på bloggen utan även en helt ny "internet-idé". Lagerhaus har tillsammans med byrån Prime arbetat fram det här projektet där vi (6 st bloggare från norr till söder) har fått möjligheten att handplocka fem favoriter ur Lagerhaus sortiment. Mina favoriter hittar ni nu i min webbshop. Projektet pågår under en begränsad tid och beräknat slutdatum är sista juni. Så hittar du en favorit - skynda och fynda!
Jag vet faktiskt (med lite efterforskning) att just ugglan som ni hittar i min webbshop har varit en riktigt eftertraktad produkt och jag har till och med hört att den är slut på vissa ställen... så har du varit på jakt på en så kanske din chans att få tag på en är just här!

När jag valde produkterna så valde jag sådana som jag verkligen föll för, men även sådana som jag såg att jag kunde pyssla och göra något med. Därför kommer jag att bjuda på mycket inspiration framöver! Har du kanske själv några idéer på vad jag kan göra, så släng mig ett mail vetja!

De andra bloggarna i projektet är Linneas skafferi, Inspirera Mera, Inspiration och Design, Ellas Inspiration och Sockerrus



Foto: Printscreen Lagerhaus hemsida

Webbshop

Idag smäller det och jag kan äntligen berätta om ett helt nytt projekt. Tillsammans med Lagerhaus så lanserar sex bloggar en webbshop. Jag har valt ut 5 stycken produkter som jag tycker är lite mer unika och som jag tillsammans med Lagerhaus kommer att ge er möjlighet att köpa i min helt egna p://designtjejen.blogg.se/webbshop" target="_self">webbshop. Under dagen kommer ni att få ytterligare information, men passa på redan nu att ta en liten "sneak-peak" på produkterna!
Foto: Eget kollage

Soffbord

I och med att vår flytt närmar sig så ska en del saker säljas bort och några nya ska få komma in. Soffbord är ju en sådan liten detalj - som gör så mycket! Här kommer lite inspiration på soffbord som föll mig i smak. Flera av dom finns även i vitt, vilket jag kanske oftast föredrar!
1. Trayla från Ilva, 1499,-
2. Julia från Ilva, 749,-
3. Soffbord i tre olika färger från Boconcept, 1699,-
4. Breeze (Swedese) från Svensson i Lammhult, 5960,-
5. Bailey Brickbord från Designonline, 1580,-
6. ES Soffbord från The Home, 2195,-
Foto: Eget kollage med bilder från företaget ovan

Nyhet!

Inom de närmsta dagarna så kommer jag att kunna berätta om en nyhet och ett jätte spännande projekt som lanseras tillsammans med Lagerhaus. Det är ett projekt som Lagerhaus gör tillsammans med sex bloggar. Snart får ni veta mer!

Kryddstarkt

Nu är det snart dags att hänga på låset för den 5 maj släpper IKEA sin designkollektion i begränsad upplaga. Den släpps på 8 utvalda varuhus runt om i Sverige. Kollektionen skapades direkt på fabriksgolvet under två veckor i Indien och Vietnam. Idén var att skapa roliga, oväntade saker som sticker ut. Kollektionen är full av roliga detaljer. Lamskärmar har insidan ut, ett metallbord har halsband i trä och en rottingvas dubblerar som förvaringskorg.
Kollektionen kommer att finnas hos: Kungens Kurva (Stockholm), Barkarby (Stockholm), Uppsala, Västerås, Bäckebol (Göteborg), Kållered (Göteborg) och Malmö.
Foto: Pressbilder IKEA


Norska Elle Decoration

När jag var i Norge passade jag på att köpa med mig lite norska inredningstidningar. Helt förvånad blev jag över hur otroligt bra norska Elle Interiör eller som den heter i Norge Elle Decoration var! Oj, oj, oj.. fylld av massa bra tips, bra tips och snygga reportage så kan jag inte låta bli att tipsa er att köpa ett nummer om ni åker över gränsen!
Foto: Eget kollage med bilder från Elle Decoration

Rosenhill Trädgård och Musteri

För någon dag sedan när jag berättade att jag hade varit vid Rosendals Trädgård så skrev Katarina till mig och tipsade om Rosenhills Trädgård och Musteri. När jag tittade in på deras hemsida så såg jag att dom hade bakluckeloppis så idag slog vi två flugor i en smäll och sålde saker på loppisen och tog samtidigt ett besök på caféet och musteriet. Man kan säga att det är rena raka motsatsen till Rosendals Trädgård för på Rosenhill går du mer in i en bohemisk, annorlunda men ändå charmig miljö. Musteriet hade inte helt kommit igång än och vi sprang även på en bagare som om en månad skulle börja baka surdegsbröd i en butik vid sidan om caféet. Så om man väntar en månad så tror jag att det är ett betydligt mer blommande café som passar perfekt som en liten annorlunda men mysig helgutflykt!
Foto: Emmelie

Bakluckeloppis

Bakluckeloppis är något som jag hörde om för första gången när jag bodde i England. Då var det "car boot sale" som var omåttligt populärt. Jag hade faktiskt aldrig hört om det tidigare och skrattade lite när jag såg hur bilar samlades, öppnade upp bakluckorna och sålde saker. Men egentligen är det rätt smart och eftersom vi snart ska flytta och vill passa på att rensa ut lite saker så åkte vi till Rosenhills Trädgård och Musteri på Ekerö där startskottet gick för årets första bakluckeloppis. Så nu har jag också testat det och ja, det kanske blir igen!
Foto: Emmelie
RSS 2.0