Sortera böckerna i färg

På allt fler ställen så har jag sett att allt fler har börjat att sortera sina böcker efter färg i sina bokhyllor. När igår kväll surfade runt lite på Hemnet så såg jag även där flera bokhyllor som var sorterade efter färg. Jag kanske helt enkelt ska sortera om lite i vår bokhylla. Hm... jag har ställt alla efter sin höjd och innan det så sorterade jag efter namnet på författarna. Egentligen behöver man kanske inte sorter överhuvudtaget... sorterar ni?

Foto: Hemnet - Högalid och Hemnet - Värmdö/Nacka

Tänk vad man kan göra med lite färg

Har ni tänkt på så mycket man kan förändra med lite färg? När jag (som vanligt) Hemnet-knarkade lite så fick jag syn på en reklam från Beckers. När jag tittade lite vidare så hittade jag flera härliga bilder på deras hemsida och ibland blir man faktiskt lite förvånad över hur mycket man faktiskt kan måla om!

Foto: Beckers
Här är både plankorna och krukorna målade i en gråsvart skala. Men det som jag tyckte var lite extra roligt är spaden. Ser ni den? Både spaden och korgen är målade i hallonröd. Lite kul! Inte har jag tänkt på att man kan måla en spade!

Foto: Beckers
Här är bordet målat randigt i syrenlila och pistagegrön. På den här bilden tycker jag också det är lite roligt att brickan är målad! Japp, den är målad i samma färg fast en metallfärg för att få rätta glansen.

Bröllopsdax

Av en slump sprang fick jag syn på ett album på Pinterest som bara är proppfullt med bröllopsinspiration. The Pefect Palatte har också en blogg, men jag måste säga att jag tycker allt att Pinterest bjöd på mer inspiration. Se bara på min print screen nedanför. Här har hon delat upp i olika kategorier beroende på vilken färg bröllopet ska ha. Mega-inspiration även för de som inte ska gifta sig!

Foto: Printscreen

Indisk specialkollektion på IKEA

IKEA har rest till Indien och tagit fram en blå, indieninspirerad kollektion som kommer att komma ut i begränsad upplaga. Kuddar i sköna former samsas med mattor, överkast, gardiner, saronger och en hängmatta för slappa stunder. Och saker som glimmar! Tanken med kollektionen var att överraska och skapa något utöver det vanliga - i en materialmix som känns spännande och intressant.Kollektionen kommer att finnas i 21 länder från och med 1 juni och så långt lagret räcker. 


Foto: IKEA/Livet Hemma

Eurovision middag

Igår kväll kom ett samling härliga vänner hem till oss för att titta på Eurovision (och vilken final det blev!) Heja Loreen! Vi bjöd på tapas buffe och dukningen gick även idag i Sverige färger. Startlistan klistrades upp på väggen och...

...vi fick en egen röstningslapp som jag klistrade direkt på bordet. Känner ni igen tejpen? Tyvärr (som svar på flera frågor) så går tejpen vad jag vet idag, endast att köpa i Japan. Min Japan-kompis hade med sig en rulle till mig när hon kom på besök i början av veckan. I den blå rutan skrev vi numret på låten och sedan i det vita fältet skrev vi våra egna poäng. Lätt och käckt!

Foto: Emmelie

Balkongnjutning

Vi svenskar sägs vara väldigt "upphängda" av vädret och när vi inte har något att prata om, då pratar vi just väder! Så därför är jag så tråkigt och också kommenterar vädret, för vilket underbart väder! Som tur vad så har den underbara solen hållt ut och inte bara velat visa sig på veckodagarna! Jag sitter och njuter av vädret på vår innegård och gör inköpslistor för kvällens tapas och Eurovisionkalas. Skickar en härlig somrig balkongbild från en lägenhet som är till salu hos Alvhem. Min innegård är inte fel, men den här balkonen skulle inte heller vara fel!

Foto: Alvhem mäkleri

Tacomys med Japanbesök

Idag kom min kära kompis hem som till vardags numera bor i Japan. Eftersom det är ett tag sedan hon var i Sverige så dukade vi upp med något långt från sushi och tonfisk, det blev tacos!

Gamla Norrlands Guld flaskor är inte bara perfekta som små vaser, utan även som vattenflaskor eller som en lite fördrink. Här har jag fyllt dom med en riktig tjejig mjölkdrink. Det som fattas är sugrören som jag tror har fått ben och sprungit och gömt sig.

För några dagar sedan fick jag en väldigt härlig förfrågan från Fanny som snart fyller 13 år och undrade om jag kunde tipsa om lite dukning till ett tacoskalas. Jag valde en gul och blå dukning med just tanken på födelsedag, men även på grund av att min kompis kom till Sverige och för att gult och blått också kanske passar som inspiration till stundande student och examenfester.

Min favorittejp, washi tejpen, åkte fram även nu och jag dekorerade bordet genom att tejpa längder på bordet. Här kan man anpassa med de färgerna man önskar, men just till ett Sverige tema passar det ju utmärkt med blått och gult.

Även vattenglaset fick lite washi tejp på sig. Runt vinglaset satte jag istället en liten tejp runt foten på glaset.

Ofta tycker jag att man lägger tacos tillbehören i små skålar. Men det går lika bra at lägga det på tallrikar. Det ser faktiskt till och med lite trevligare ut. Här har jag använt avlånga assietter som jag sedan har placerat i ett zick-zack mönster mitt på bordet. Har du inte några bra tallrikar kan du även slå in en bricka i till exemepel folie och lägga ut salladen i små högar.

Flaggor fungerar både vid examen, student eller födelsedag. Stick ner dom i något hårt, som en gurka eller tomat, så att de står upp.

Foto: Emmelie

Tisdagskvällen i en smaskig bild

Vilket väder det var i kära Götet idag! Solen bara strålade och det måste verkligen ha varit värmerekord! Mamma bjöd på en fantastisk sommarsallad igår. Kameran åkte fram och jag tyckte att mitt snapshot blev så otroligt smaskigt så jag kan inte låta bli att visa det! Hoppas att ni njuter av solen!

Foto: Emmelie

Tack, alla fina läsare!

Efter en lång tågresa (med en aning försenat tåg) har jag landat hemma i Göteborg. Det är en blixtvisit för ett möte innan jag imorgon vänder hemåt till Stockholm igen (visst är det konstigt egentligen att två platser faktiskt kan vara hemma... kom på mig själv med att skriva hem om båda två. Göteborg hem - där jag kommer från. Stockholm hem - där jag bor. Japp, två hem!). Igår hamnade mitt inlägg "Söndagens snapshot" på första sidan på blogg.se. Jag blir alltid lika super glad när ett inlägg "lyfts upp", men jag blir även så otroligt glad över alla nya läsare som tittar in och lämnar små fina ord. Tack för era fina kommentarer och ord! Om jag kunde ge er varsinn blomma, så hade jag gjort det utan att blinka!

Foto: Emmelie

Helgens snapshot

I helgen läste jag en artikel om att stress hämmar kreativiteten. I söndags så riktigt hoppade kreativiteten i min kropp och kanske beror det just på att vi har haft en otroligt lugn och skön helg! Igår lyste ljuset så fint in i lägenheten och jag gick loss med kameran och tänkte att att jag kunde visa er lite snapshot!

Hur löjligt det nästan än låter så kan jag bara sitta i vår soffa och titta ut på balkonglådan. Men visst är det fantastiskt att färgglada blommor kan sprida så mycket glädje?!

I veckan fick jag äntligen in några fina vykort i tavelramarna. Det var när jag rensade i lite gamla kartonglådor som jag hittade gamla gratiskort som jag har plockat på mig och sparat. En av dom var från när jag bodde i Norge och min kära han skrattade härligt när han såg texten. Så, i ramen fick den hamna! För vem blir inte glad av en fråga om bio?

Vår härliga kökslampa hittade vi i somras i Tyskland. Jag trodde vi hade gjort ett kap och ett unikt sådant.. ända till jag kom hem och såg exakt samma lampa hänga och dingla i Dennys Homes Stockholms butik. Så, ja, unik blev den inte, men fin är den för det!

Foto: Emmelie
Efter att vi hade rensat i mitt förvaringslager nere i Göteborg under Valborgshelgen så hittade jag en matta som jag hittade på loppis för flera år sedan. Det är så enkelt som en vit trasmatta men den är faktiskt rent utsagt skitsnygg och passar nästan i alla hem. Så nu åkte den fram på vårt, annars rätt så matt-lösa hem. Jag har varit lite av tanken att det är synd att gömma de fina trägolven under mattor, men jag tror jag börjar ångra mig, för vad snyggt det är med fina mattor!

+23 grader. Kommer sommaren nu?

Idag tror jag det slog värmerekord i Stockholm för 2012. 23 grader visade biltermometern när vi tuffade på en utflykt till Sigtuna. Har ni haft lika skönt där ni har varit? Sigtuna är ett sådant pefekt "inte-så-långt-från-Stockholms-utflykt". Jag har mestadels varit i Sigtuna på konferenser tidigare, men det är verkligen en riktigt härligt utflyktsmål, speciellt när solen skiner och man kan njuta av solen på hamnbryggan och café Våfflan.


Såg också att den fina inredningsbutiken i Sigtuna är till salu, och vilken fin lokal(!) Med takbjälkar i taket, öppen spis och fina trägolv får jag lust att göra om lokalen till en fin bostad!


Foto: Era

Svart och vit washi tejp dukning

Tänkte att jag börjar söndagen med att bjuda på en frukostdukning från helgen! Nu kanske ni snart blir lite trött på alla mina washi tejp idéer, men här kommer en till! Svart och vit washi både på bordet, men också runt servetten!
Hej hopp och ut i det fina vädret! Hoppas att ni får en bra söndag!

Foto: Emmelie

Yippi - det är helg!

Idag har vi verkligen passat på att njuta av ledigheten - utan massa måsten! Cyklarna fick sig en make over innan det blev en cykeltur runt söder, med ett stopp för en latte i solen. Mmm... vad skönt det är med långhelg! Hoppas att ni också njuter av ledigheten och gör något som ni bara mår så där bra av! Jag märker att när jag är lite mer ledig så får jag en enormt lust att vara kreativ, så jag hade lite pysselstuga här innan. Skickar en liten hälsning från köksbordet med stämplar, sax och washitejp! Hej så länge!

Foto: Emmelie

Brödbak på morgonkvisten

På lediga dagar får jag ofta ett slag av "baklust". Det slog till även idag så fredagsmorgonen började med ett brödbak. Detta är ett sådant där härligt bikarbonatsbröd som innehåller lingonsylt och russin. Mums. Egentligen ska det vara solrosfrön och linfrön, men eftersom jag är allergisk mot "gud-vet-allt" så hoppar jag det och fyller på med lite mer havregryn och rågsikt istället.
För er som är som är sugna på ett frukostbröd (imorgon kanske?) så kommer receptet här:
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrö (jag byter mot 1 dl havregryn)
1 dl solrosfrö (jag byter mot 1 dl rågsikt eller grahamsmjöl)
2 tsk bikarbokat
1 tsk salt
1 dl russin
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
4 dl fil
Blanda ihop alla ingredienserna och häll degen i en långsmal brödform. Grädda i 175 grader i 65 minuter.

Foto: Emmelie

Tjejig dukning med tema - skor!

Igår kväll hade jag en riktigt tjejkväll! Även om den inte slutade okristligt sent så har jag varit oerhört trött idag! Jag har allt blivit en riktigt ovan partyprinsessa! Med tanke på tjejkväll så tänkte jag tipsa om den här dukningen från ett "outdoor fashionista theme party". Visst kan man tro att det ligger ett par skor i varje låda, men tvärt emot så är det små lunchboxar. Servettringarna är egentligen armband och blomman i mitten står i en liten brun påse som ska illustrera en shoppingpåse.

Foto: Hgtv

Tänkvärt

Ikväll är jag tok-trött! Det har varit en lång dag och jag har avslutat kvällen i stallet med ett riktigt härligt men hårt ridpass. Nu sitter jag med ben som spagetti och jag bara längtar efter att få sova. Avslutar kvällen med ett litet tänkvärt citat från Greta Garbo. Jag blev lite kär i det när jag såg det första gången, så jag satte ihop lite text på en svart bakgrund (i Word) och skrev ut. Sedan ramade jag in mitt egenpysslade konstverk och ja, så här blev det!

Foto: Emmelie

Detaljerna gör det

Det enkla är ofta väldigt snyggt. Se bara på de här väldigt enkla "dekorationerna". Visst drar dom blickarna till sig?! Även om det är enkelt så är det något snyggt över det hela. Jag håller ju fast vid att det är detaljerna som gör ett hem, det där lilla extra och så självklart måste det vara lite personligt också!

Foto: Stylizimo

Smart washi i dropbox

Tänkte passa på att ge två tips i ett. Vet inte om ni har hört talas om Dropbox? För er som inte hört det tidigare, skulle jag kunna förklara det som en hårddisk på nätet. Hårddisken går att dela mellan flera personer, vilket gör det lätt att dela filer, dokument och bilder mellan två eller flera personer. Min svenska kompis som just nu bor i japan, överöses av massa härlig pysselinspiration. För att jag också ska kunna få del av det har vi delat en Dropbox där hon lägger upp  bilder som jag lätt kommer åt. Nu hade hon lagt upp en bild på en väldigt smart washi tejp. Den här "kom-ihåg tejpen" går att sätta på väggen, i kalendern eller vart man nu önskar. När den är full är den bara att dra bort! Enkelt och smart tycker jag!

Pippi på väggen

Långt innan vi köpte vår lägenhet hade jag sett en tapet från Ferm Living som jag bara "föll pladask för". När vi bestämde oss för att tapetsera om sovrummet i lägenheten så klippte vi till och tapetserade hela rummet i den här fantastiska tapeten. Vi har inte ångrat oss en dag! Men, jag har varit lite dålig på att få upp saker på väggarna. Men för några veckor sedan fick jag upp de här fina sparvarna. Dom fungerar perfekt som både dekoration, men även om hängare till halsband. Fina, eller hur?!
Foto: Emmelie

Washi-paket

Det är nog sant som det är sagt, det är bara fantasin som sätter gränser! Därför packade jag in två skvallertidningar på ett väldigt kärleksfullt sätt och skickade iväg till mina kära vänner i Japan. Jag funderade på om jag skulle skicka tidningarna platta eller ihoprullade men det senare vann. Jag har åter igen använt min fina japanska washi-tejp till att dekorera det här paketet. Ja, funkar till allt helt enkelt!

Foto: Emmelie

Kan det vara New York?

De senaste veckorna har jag haft en enorm reslust! Det är som att det bubblar lite i kroppen och den skriker efter en utlandstripp! Till råga på allt så åker folk runt mig just nu iväg på resor både till höger och till vänster. Jag är så suggen! Men, jag får nöja mig med att drömma lite till och titta på den här underbara bilden. Kan det vara NY, tro?!

Foto: Solhunting

Onsdag morgon

Idag blev det en tidig onsdag morgon för att beta av lite jobb saker med min kollega innan ett möte. När man går upp i ottan är det trevligt med lite blommor och en trevlig frukost. Man måste ju liksom ha något som kompenserar! Hoppas att ni får en jätte bra onsdag!

Appropå....

...nya tidningar, så trillade det ner en annan ny tidning i min brevlåda igår. Femina har nämligen precis lanserat en tidning med fokus på inredning. Är du nyfiken på hur tidningen är så kan du läsa ett smakprov HÄR.

Foto: Emmelie

Ernst får egen tidning

Ernst Kirchsteiger kommer ut med en aldeles egen tidning i höst. Tidningen kommer att handla om det som ligger Ernst varmt om hjärtat, trädgårdsarbete, inredning och matlagning. Till att börja med blir det fyra nummer per år, kring jul, påsk, sommar och höst. Ernst är högst delaktig i tidningen och kallar den sin bebis, även om det är oklart vem som blir chefredaktör än, skriver Dagens Media.

Washi tejp i dukningen

Jag börjar bli fruktansvärt trött på att vara förskyld. Min förskylning har nu exakt hållt i sig i en vecka och verkar inte vilja ge med sig. För att pigga upp tillvaron något (istället för att bara se på tv i sängen) så lekte jag lite med washi tejpen innan frukosten. Lite roligt att använda tejpen på porslinet. Fördelen med just washi mot vanlig tejo är just att den är väldigt lätt att ta bort, så man behöver inte lägga massa tid på att ta bort den. Ja, resultatet ser ni här nedanför!

Foto: Emmelie

Alessi öppnar butik i Stockholm

För er som har ett hjärta som klappar lite extra för Italienska Alessi så har dom nu öppnat en flagshipstore i den nya MOOD galleria i Stockholm. Butiken bjuder på såväl nyheter som klassiker från Alessi. Butiken rymmer tre divisioner från Alessi och har självklarts Sveriges största sortiment av Alessi.

Foto: Pressbild Alessi

Mike Monteiro

Det vimlar av snygga illustrationer, posters och tavlor med ordspråk. Men, vissa sticker ut som lite finare och lite snyggare. Ett exempel tycker jag är de fina svart vita illustrationerna som är gjorda av Mike Monteiro.

Washi vägg

För några dagar sedan skrev jag om väggar som var dekorerade med washi tejp. Tänkte att jag kunde bjuda på lite ytterligare inspiration för er som blev lite nyfikna på vad man kan göra med den här bredare varianten av washi tejp. Det kan verkligen bli en otrolig skillnad och det bästa är kanske att det går att dra bort väldigt lätt och att det inte förstör väggen.

Foto: MT

Ateljékänsla

Hos Skanskas egna tidning "Nya Hem" fick jag syn på en underbar bild. Bilderna är tagna i ett litet radhus strax utanför Stockholm. Många kanske skulle tycka att köket saknar lite färg, men jag tycker inte att det gör så mycket. Genom att placera de fina illustrationerna och bilderna både på väggen och golvet så har man skapat en väldigt snygg ateljékänsla vid matplatsen. Tycker dom har lyckats placera allt så det liksom blir pricken över i:et!

Foto: Anna Kern

Synnöve Mörk och Mateus

Den här dukningen föll jag pladask för. Det är Synnöve Mörk som har stylat för svenska porslinstillverkaren Mateus. Även om dukningen är gjord i mörka färger så ger snäckorna en känsla av sommar och hav. Jag gillar också det slarvigt virade snöret runt servetten. Dukningstips som jag tar med mig till sommaren! 

Foto: Per Ranung, styling Synnöve Mörk
RSS 2.0