Går du igång på texter?

Texter, ordtavlor och citat börjar så smått försvinna alltmer som inredningstrend. Men att säga att de inte finns kvar är helt fel. Är du en av de som fortfarande går igång på texter, är på jakt efter en fin tavla eller bara vill ha ett fint vykort med en text? Webbshopen One Lantern på Etsy har flera fina texter och tavlor till bra pris. Se bara på den här fina bilden.
 

Älskade skånelänga

Det är något med skånelängor. De har liksom en charm, en värme och något unikt som andra hem inte kan få. Den här skånelängan är inte som andra längor, den här har något utöver det vanliga. Paret Odler som bor i huset jobbar egentligen i New York och LA, men de bor här i sin älskade gård på landet. Tidningen Residence har otroligt många fina bilder från deras hem. Här kommer ett litet smakprov. Vill du se mer så rekommenderar jag dig att titta HÄR.
Foto: Residence

SMÄM

Sprang på de här fina kuddarna lite av en slump. Visst är de urläckra?! Sara Woodrow, som kallas för SMÄM är art director, designer och illustratör. Sedan tidigare så säljer Sara väldigt fina illustrationer, men kuddserien är relativt ny i sortimentet.  Även om kuddarna inte har funnits så länge så har de inte bara blivit omnämnda i Sverige utan även i flera media i Europa. Inte helt oväntat tycker jag!
Foto: Smäm

Världens bästa

För något år sedan hittade jag ett fantastiskt recept på jordgubbssylt från Leila Lindholm. Sylten blev verkligen helt fantastisk(!) I år har jag letat jordgubbsplockning så att jag skulle kunna göra ny sylt. Men... jag lyckades aldrig pricka in en öppen jordgubbsplockning så det slutade med att jag köpte på mig några liter och kokade lite sylt. Jag lovar er, det var värt varenda öre för den här syltet är otroligt god. Limen gör liksom det där lilla extra. Vill du koka egen sylt så hittar du receptet här.
Foto: Emmelie

Resugen? Madrid kanske?!

Ikväll frågade en kollega mig om tips på hotell i Madrid. För nästan exakt ett år sedan var jag senast i staden och bodde på det här fina hotellet. Om jag skulle åka tillbaka skulle jag absolut kunna tänka mig att bo på samma ställe igen. Om det är någon mer som går i Madrid-tankar så tänkte jag att jag kan dela med mig av ett bra hotelltips. Ta en extra titt på den fina takterrassen. Man kan inte tro att man är mitt i centrala Madrid när man står där och njuter av solen. Hotellet hittar du här.
 

En riktig pärla

Alltså, detta är verkligen en underbar pärla i Göteborg. Jag kan inte helt se mig mätt på de fina bilderna. Lägenheten är som en liten dröm inne tycker jag, men titta sedan på den fina balkongen. Wow! Vill du se mer bilder så hittar du dem här hos Alvhem Mäkleri.
Foto: Alvhem

Än är sommaren kvar

Vilken dag det har varit idag och vilken värme! Jag tror knappt att det är sant när man fortfarande kan gå ner till vattnet, ta sig ett dopp och njuta av värmen. Bjuder helt enkelt på ett litet sommarvykort så här en söndagseftermiddag sent i augusti!
Foto: Emmelie

Kvällsmys

Även om vi fortfarande får njuta utav flera fina och varma dagar så tycker jag att kvällarna och nätterna börjar bli allt kyligare. Igårkväll tände vi brasan i köket och att efter en lång jobbvecka får sjunka ner i stolen med en bok - då är det helg!
Foto: Emmelie

Inspirationsdukning till kräftkalas

Nu närmar det sig väldigt många kräftskivor. Jag har flera vänner som ska på kräftskivor i helgen och vi ska själva på en kräftskiva nästa helg. Som inspiration till både stort och litet kräftkalas kommer här lite dukningstips från Livet Hemma, IKEA. Jag tycker verkligen att det blev jätte snyggt att lägga fler kräftor i en skål till var och en av gästerna. Skålen är Galej från IKEA för 29 riksdaler.
Foto: IKEA, Livet Hemma

Nu toklängtar jag

Japp, nu börjar det bli riktigt tråkigt att gå och vänta på våra beställda möbler. Flyttkartongerna kan liksom inte helt försvinna förrän våra skåp är på plats. Vi har även sålt vår kökssoffa, vilket innebär att vi knappt har några stolar kvar. För någon dag fick jag ett meddelande om att våra stolar troligtvis dyker upp om fyra veckor. Jag längtar tills jag kan börja räkna dagarna, för just nu räknar jag veckor(!) För er som minns, så hade jag lite stolkval tidigare. Det vill säga, jag kunde inte helt besluta mig för vilka stolar vi skulle ha. Tillslut föll lotten på Hay och jag tror inte att vi kommer att ångra oss. Men nu toklängtar jag till jag kan få sjunka ner i dom och äta en god frukost!

Altanhäng

Igår hade jag egentligen en ledig dag, men ack så svårt det kan vara ibland att inte jobba. Slutligen satt jag ändå ute i solen och njöt av värmen, en kopp te och försökte att slutföra min distanskurs som jag bara måste göra klart(!) Även om jag känner att jag börjar bli mer och mer klar för hösten så måste jag erkänna att solen, värmen och altanhäng - det är verkligen inte fel det heller!
Foto: Emmelie

Formex: Trend zone

Formex anordnade för tredje gången i rad Trend Zone, där besökarna erbjuds ny inspiration och kunskap. I området lyfts fyra internationella trender som tolkas ur ett nordiskt perspektiv i en utställning. Uppdraget att tolka och gestalta höstens och vinterns trender gick till Svenska Moderådet och de skapade en utsällning som de valde att kalla Kub-ismen. I utställningen är det kuber som är placerade på varandra likt byggklossar.
Jag bara måste visa den här bilden för mässing, jag lovar er, det och marmor skulle jag säga är höstens material. Tycker du att det är snyggt så ta en titt på tradera, blocket eller loppis. Jag tror verkligen det går att fynda!
Foto: Pressbilder Formex

Formex: Lounge by Habitat

För första gången någonsin så har Formex bjudit in en inredningsbutik att utforma den 170 kvadratmeter stora loungen på entrétorget till Formex. Lagom till att Habitat öppnade sin första butik i Sverige den 15 augusti (på varuhuset PUB i Stockholm) så fick inredningskedjans grundare Sir Terence Conran utforma Formex stora lounge. Kommer ni ihåg att jag har sagt det förut - vi kommer att få se massa blått framöver!
Foto: Pressbilder Formex

Hälsning från Sälen

Tänkte att jag skickar ett snabbt "vykort" från Sälen. Vi håller egentligen till i Mora, men susade upp till Sälen tidigt på morgonen för att få ordning på några saker. Då passade vi på att snabbt titta in på Gammelgården som är ett av mina favoritställen. Åker ni förbi så måste ni nästa ta ett våffelstopp. Jag lovar, dom är "do-die-for"!
 
Foto: Emmelie

Formex: Eclectic Touch

Imorgon börjar en av höstens stora inredningshändelser, Formex! Tyvärr, tyvärr, tyvärr passar det nog inte in i mitt schema den här gången. Dock är det med lite betoning på nog för jag skulle eventuellt kunna göra ett besök på söndag.
För er som inte känner till Formex så är det den största inredningsmässan för nordisk design. Här möts 850 utställare, 25 000 nationella och internationella besökare och över 850 mediarepresentanter. Mässan som anordnas två gånger per år sedan 1960 samlar agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och inköpare från hela den nordiska inrednings- och presentbranschen.
Varje gång Formex anordnas så är det ett nytt tema. I år är trendtemat Eclectic Touch, en benämning som ska stå för ett harmoniskt lapptäcke av möbler och objekt med olika uttryck.
Foto: Pressbild Formex
Min gissning är att vi kommer att se väldigt många material som blandas. Nytt och nött. Nutid med dåtid. Matt mot blankt. Starkt mot neutralt. Konventionellt mot originellt. Färgtonerna vi kommer att få se är i grått, blått och brunt som skapar en elegant symbios med varmt tegelrött, konjaksbrunt, ädelstens- och metallfärger. Med ett stänk pigg neon och vips är känslan modern. Man kan säga att det blir mycket stilblandningar! Visst låter det spännande?!
Förra året lanserade Formex ett nytt koncept, en Trendzone område där säsongens trender lyfts fram i en extra stor utställning. Till höstens mässa är det Svenska Moderådets Lotta Ahlvar som bygger det trendiga området. Vad är det då som gäller? Jo, det är ismer som gäller inför nästa år: maximalism – less is bore, överdåd och maximal synlighet, formalism – betonar form före funktion, materialism – fokus på olika material och ytor, eklekticism – en salig röra blir en ny skön stil.
 
Foto: Pressbild från Formex på Trendzone

Jag har inte sagt hejdå till min stråhatt

Snacka om att jag har haft hektiska dagar.  Efter att jag började jobba så har de senaste veckorna gått i turbofart. Imorgon reser jag iväg med jobbet för att genomföra ett av våra större event. Kul, men jag längtar också till jag bara kan få sitta ner och ta det lite lugnt. Jag hoppas också att sommaren inte är slut än. De sista dagarna tycker jag att man har känt av den lite kyligare höstluften på morgonen. Nej, jag är inte färdigbadad än. Har inte heller sagt hejdå till min stråhatt eller till värmen. Nopp, lite mer sol beställs för då ska jag bara ligga ute i solen en lördag, läsa lite tidningar och njuta av augustisolens strålar!
Foto: Emmelie

Träkärlek

Nu är det inte jätte många flyttkartonger kvar i vårt hem, men det är något speciellt med de där sista kartongerna. De är på något vis väldigt jobbiga att packa upp och det känns som de är fyllda med "tråkiga saker". Men så idag fann jag de här små guldklimparna.
En annan guldklimp som inte har flyttat in hos oss är Rabbit från danska Oyoy. Jag har gått och kikat på den en längre tid och jag tycker den är otroligt snygg. Kostar inte en förmögenhet, men är relativt svår att få tag på. Dock går den att beställa på nätet, bland annat hos Fröken Gul.
Foto: Eget kollage med bilder från oyoy
 

Lyckan och livet på landet

Igår hittade jag av en slump lite hallonbuskar på tomten. Jag erkänner jag har inte helt utforskat vår naturtomt sedan vi flyttade hit så jag kanske hittar mer spännande buskar(!) Imorse när jag gick ut barfota i trädgården, plockade av lite hallon till yoghurten oh satte på en kopp te, då kände jag att livet på landet är faktiskt riktigt härligt! Sedan kanske jag förstörde det "nyttiga" med att ringa lite honung över hallonen. Ja, ja, det är söndag och ruskigt gott! Hoppas att ni får en bra söndag!
Foto: Emmelie

Unik pärla med stil och personlig touch

Vissa hem får mig att undra hur personerna bakom boendet ser ut. Den här unika lägenheten i Göteborg fick mig verkligen att bli nyfiken på ägarna. Med en känsla av stil har de lyckats göra sitt hem trendigt, stilrent men också otroligt personligt. Visst är det läckert? Mer bilder på lägenheten hittar du här hos Stadshem.
Foto: Stadshem

Fredagsfrukost

Det har varit lite ont om frukostbilder på ett tag och det tror jag allt det får bli ändring på! Ofta åker jag till jobbet väldigt tidigt vilket gör att det inte finns något utrymme för mysfrukostar och då blir det inte heller så många bilder! Men, idag hade jag lite mer tid och då hackade jag lite frukt i filen, dukade fram påläggen och gjorde det där lilla extra. Här kommer några snapshot! Trevlig fredagskväll!
Foto: Emmelie
 

Rif har fått flytta in

Jag har gått och suktat, längtat och tittat. Så slog jag till och nu har lite porslin från RIF design fått flytta in. Flytta in och flytta in är kanske att ta i. Vårt hem är fortfarande som i ett stort flyttkaos och vi går och väntar på att våra beställda skåp ska komma. Dock dröjer det lite till. 7 veckor fick jag till svar när jag frågade igår. Ja, ja, den som väntar på något gott...
Foto: Emmelie

Järvsö Creperie

I helgen åkte vi på en auktion i Järvsö och på vägen blev det ett stopp på det här fina creperiet. Järvsö Creperie ligger inte så långt ifrån vårt fritidshus och är verkligen en liten pärla(!)
Varje gång vi åker till stugan så tycker jag att utsikten är "breathtaking". Känner mig nästan lite dum som på något konstigt sätt aldrig vänjer mig. Men de små fina kullarna påminner om att man faktiskt är i norrland. Just på den här bilden fångade jag inte så många kullar, men istället syns den majistätiska kyrkan som står precis brevid Ljusnan.
Förutom ett Creperie så finns det också en liten silversmedja och ett litet konstgalleri. Det är inte stort, men det är precis sådär litet och charmigt.
Överallt är det små fina detaljer. Servetterna hålls på plats på borden utav citroner, stora fina glas som det serveras lemonad i är även till salu och bovetecrepes serveras efterhand som de är klara.
Foto: Emmelie

Kräftor på hemmagjort kakfat

I helgen blev det kräftpremiär! Det ska absolut inte bli de sista för mums så gott det är! Jag la upp kräftorna på ett kakfat som jag har gjort utav gamla kaffefat och en gammal kaffekopp. Är du nyfiken på hur jag har gjort kakfatet, så hittar du beskrivningen här. 
Foto: Emmelie

Underbara söndagskväll

Vi beslutade oss för att stanna i fritidshuset även ikväll och istället gå upp tidigt i ottan och åka direkt till jobbet imorgon. Jag älskar söndagskvällarna i fritidshuset. Det känns verkligen som man semester och det finns inga direkt "måsten". Ikväll har jag till och med tagit mig tid att läsa några av veckans tidningar som jag inte hunnit bläddra i. Söndagslyx!
Foto: Emmelie

Morgonhäng i stugan

Även om vår semester är slut så känns det nästan som det fortfarande är sommarledighet när man får sådana här underbara dagar som det verkar bli idag. Vi njuter av sommaren i fritidshuset den här helgen. Det står bärplockning på mitt schema. Lite sylt och saft till vintern tänkte jag att det skulle få bli! Men till och börja med njuter vi av en lång härlig frukost (med lite nyplockade bär). Hoppas att ni får en jätte härlig lördag och helg!
Foto: Emmelie
RSS 2.0