Semesterfelling i stugan

Nu har vi landat i fritidshuset för vår första semestervecka. På vägen upp köpte vi utemöbler så äntligen (med ett stort, fett Ä) så kan vi duka ordentligt utomhus. Trä i all ära, men det blev faktiskt underhållsfria möbler. Vi bestämde att det helt enkelt ska vara enkelt när vi är här och har ledigt. Vilken sekund som helst dyker min mamma upp, så min kära står nu vid grillen medan jag har dukat bordet. Jag plockade vilda blommor som jag satte i en gammal mjölkkanna. Väldigt enkelt, men det blir charmigt! Hoppas att ni får en bra lördagskväll!
Foto: Emmelie

IKEAs nya pappersavdelning

Jag har inte sett den i verkligheten än, men på nätet går det att se varenda pinal av IKEAs nya pappersavdelning. Jag tycker faktiskt också att flera av sakerna är förvånansvärt snygga. Det finns allt från block, silkespapper, etiketter, dekorationer, klistermärken och tejprullar. Vill du se hela utbudet så ta en titt här.
Foto: Eget kollage med bilder från IKEA
 

Filippa K & Rörstrand - 10 år tillsammans

Tro det eller ej, nu firar faktiskt Filippa K och Rörstrand 10 års jubileum tillsammans. Jag börjar faktiskt allvarligt fundera på hur fort åren går för jag tycker det var igår som den första muggen kom ut. Jubileumsmuggen som heter White tycker jag nog är en av de absolut snyggaste. Är du sugen på den så finns den i butik från september.
Foto: Pressbild Filippa K

Sommarlunch

Igår blev det sommarlunch hos en gammal kollega. När vi dök upp hade hon dukat upp lax och paella ute i strålade solsken. En surdegsbaugette låg också på den härliga sommarduken. Någon kamera hade jag inte med mig, men jag fotade med telefonen och tänkte att jag delar med mig av en av bilderna. Det slog mig också hur otroligt fint det är med en sommarduk. Nu har jag fått helt dilla på att jag vill ha en fin duk i somriga färger. Funderar faktiskt på att gå på jakt efter en prickig imorgon. Ja, ni vet ju, jag-hjärta-prickar!
Foto: Emmelie
 

Trädgårdskärlek

Med hus kommer trädgård och då även trädgårdsarbete. Jag som är pricktokig blev självklart jublande glad när jag idag skulle köpa trädgårdshandskar och en liten spade och fick syn på de här trädgårdsredskapen. Nu är de invigda, lite smutsigare men fortfarande lika fina. Är du sugen på likadana så hittade jag dom på K-Rauta.
Foto: Emmelie

Jakten på den perfekta utemöbeln

Vi har inte köpt utemöbler till fritidshuset än. Det resulterade i att midsommaraftonens middag fick avnjutas på bockar som var ihopsnickrade av plankor och en bordsskiva som bestod utav två tillfälligt avhakade garderobsdörrar. Nu till helgen börjar semestern och då far vi upp till stugan igen och då sjutton måste vi skaffa oss utemöbler. Därför är vi i valet och kvalet vad i ska välja. Jag har inte lust att lägga en halv förmögenhet på utemöbler till stugan så vad sjutton ska man välja?! Alla tips tas tacksamt emot!
Foto: IKEA, Livet Hemma
Detta bordet från IKEAs serie Äpplarö har jag tittat på. Dock funderar jag på hur sköna stolarna är att sitta på. Men de finns även i andra varianter som jag funderar på.
Sedan är det något med vita utemöbler som gör mig helt svag. Just de här är IKEAs serie Ängsö men just den här har jag inte tittat på utan främst från andra butiker. Japp, som sagt, tips tas tacksamt emot!
 

Hälsingemidsommar

Nu har vi landat hemma i Stockholm igen efter en långhelg i Hälsingland. Hoppas att ni har haft en jätte härlig midsommar. Jag tänkte att jag bjuder på en bildbomb från helgen. Håll i er, här kommer massa midsommarbilder!

Vad är midsommar utan en midsommarstång, folkdräkter och folkmusik? Ljusdals Hembygdsgård bjöd på allt det och även strålande väder.
Vid flytten hittade jag blå och gula vimplar som fick åka med till stugan. Nu hängde vi upp dom över altanen och jag måste verkligen erkänna att snyggare och lättare dukningstips går knappt att hitta. Lite vimplar över bordet förgyller verkligen vilken dukning som helst!
Blommor från ängen satte vi i gamla mjölkkannor. De här mjökkannorna ropade jag faktiskt in på auktion förra året för en väldigt billig penning.
Vad är midsommar utan jordgubbar? Vi hade tänkt att göra en liknande marängtårta som jag tipsade om för någon dag sedan. Men det verkade som halva Sverige skulle göra marängtårta för marängbottnar var helt omöjligt att få tag på. Istället blev det en vanlig sockerkaksbotten, som jag fyllde likt marängtårtan (ena lagret med vispad grädde, hackad dajm och banan). Det blev verkligen fantastiskt gott. Den andra botten fyllde jag "som vanligt" med jordgubbssylt. Detta tåls verkligen att testa, för det blev väldigt bra.
Foto: Emmelie
Jag kan inte låta bli utan måste bara visa den här bilden från sjön. Tro det eller ej så bjöd midsommarhelgen inte endast på årets första dopp utan också på dagliga morgondopp. Just den här bilden är från midsommaraftonsmorgon. Även om det var lite småkyligt så måste jag säga att det var underbart!
 

Glad midsommar

Skickar en hälsning från ett soligt Hälsingland. Hoppas att ni får en jätte bra dag! Själva ska vi nu packa picknikkorgen, sitta i gröngräset och njuta av midsommar! Hoppas att ni får en jätte fin dag!
 

Midsommardukning

Idag åker vi upp till vår stuga i Hälsingland. Vi hade som förslag att vi skulle fira midsommar i vårt nya hus, men icke sa nicke, våra kära vänner ville verkligen upp till vår stuga i Hälsingland. Så, Hälsingemidsommar ska det bli och det ska faktiskt bli riktigt, riktigt härligt! Eftersom jag inte kan visa någon midsommardukning förrän efter den är gjord så tänkte jag bjuda på lite inspiration från midsommardukningarna två tidigare år. Just förra året var vi faktiskt i Grekland, så dessa är från 2010 och 2011. Jag har visat dom tidigare och har du sett dom förut får du inspiration igen helt enkelt.
Foto: Emmelie
Den här dukningen är från 2010. Jag använde väldigt mycket blommor och gröna växter. Runt servetterna och runt vaserna knöt jag växter och en blomma. Jag hade stämplat Idas sommarvisa på små papper som jag klippte ut och satte på framsidan till sånghäften.
Foto: Emmelie
2012 års midsommar firades i Dalarna. Regnet öste ner och något bad var det inte frågan om. Blommor hör ju midsommar till, men instället för mycket gröna växter som 2011 blev det lupiner och prästkragar. Dukningen gick också i blått och vitt och duken, tallrikarna och plädarna matchar nästan med lupinerna.

Sommaravslutning

Ikväll har vi haft sommaravslutning på vår avdelning på jobbet. Vid midsommar går den första av oss på semester och självklart ska det firas att vi har jobbat på bra under året. Medan eftermiddagen stod för jobb i solen så har kvällen stått för grillning och så självklart en sommartårta. Detta var verkligen en jätte enkelt tårta. Det är marängbottnar med grädde, krossad daim och banan emellena. Toppen är fylld av grädde och massa jordgubbar. Man kan säga att det är en 10 minuters tårta (om man köper bottnar), men den blir otroligt god. Ett tips till midsommar kanske?
Foto: Emmelie

Snabba tips inför midsommar

Midsommar närmar sig med stormsteg! Vi ska fira midsommar i vår stuga tillsammans med flera vänner. Jag som annars brukar älska att pyssla och ordna innan har helt fått lägga det på hyllan i år med tanke på vårt flyttfokus. Men igår kväll så kom till viss del min räddning när jag surfade in på ICA:s hemsida. ICA har nämligen lagt upp små guider och tips som enkelt går att skriva ut. Vill du inte endast ha recept så hittar du även tipspromenad, sånghäfte och midsommarlekar. Här hittar du allt.
 

Nysläpp av Lovisa Burfitt

Fantastiskt duktiga Lovisa Burfitt har nyss kommit ut med nya illustrationer. Själv blev jag oerhört svag för just den här illustrationen, Dance 4 Me. 1150 riksdaler kostar om man vill lägga vantarna på ett exemplar. Dock tror jag man får skynda sig för Lovisas illustrationer brukar ta slut rätt så fort och just den här kommer endast ut i 301 exemplar.
Foto/Ilustration: Lovisa Burfitt

Grannhuset

Jag kan inte låta bli att visa er det här fantastiska huset. Det är faktiskt grannhuset (så nära det kan bli granne på landet) där jag är uppvuxen. Här har jag sprungit i gräset, ridit på vägarna och plockat smultron längs vägkanten. Mina föräldrar gillade alltid den här typen av hus när jag var liten och letade oerhört länge innan vi fick tag på vårt röda hus. Medan de sedan kunde leta i flera månader efter den perfekta lampan eller leta efter just rätt nyans till trägolvet till vårt gamla hus så förstod jag aldrig riktigt varför. Förrän nu! Nu är jag också otroligt svag för den här sortens hus och jag kan inte låta bli att visa er det här huset, som jag tycker är helt underbart! Vill du se mer hittar du bilder här.
Foto: Bjurfors

Flyttat och tillbaka!

Det har varit så otroligt mycket de senaste dagarna så bloggandet har verkligen blivit lidande! Jag har varit på kurs och mitt i allt har vi flyttat och så fort jag kom hem såldes vår lägenhet. Från sent i torsdagskväll har det varit att kryssa mellan flyttkartonger och samtidigt har vi försökt få upp det mest nödvändigaste. Idag har vi njutit av första helgdagen på vårt nya ställe och vilken dag det har varit. Att efter frukosten kunna sätta sig på altanen med en kopp te, lite jordgubbar och dagens tidning är verkligen något jag har längtat efter! I lägenheten mitt i stan har vi inte varit bortskämda med detta!
Foto: Emmelie
 

Pausbild

Veckan jag har längtat efter har äntligen startat! De kommande dagarna kommer att vara minst sagt fullspäckade och om två fjuttiga små nätter har vi flyttat ut ur lägenheten. Mitt i allt ska jag resa bort med jobbet så nu är det struktur på högsta nivå för att få allt att klaffa. Därför är det lite mycket just nu, så jag bjuder på en stilla pausbild. Det är något med den här bilden som jag bara gillar. Solen, värmen, känslan av sommar, tidningen, en god dricka och en härlig uteplats!
Foto: Stadshem
 

Bröllopslördag

Solen har idag strålat på en klarblå himmel och vilken underbart dag för ett prinsessbröllop! Tyvärr har vi (med endast några fjuttiga dagar kvar till flytt) stoppat huvudet i våra sista flyttkartonger och istället för att följa bröllopet utomhus har vi slängt ett getöga på tv:n. Dock sprang vi ut på klipporna och fick en liten glimt av båten när det nygifta paret åkte förbi söder i båten Stockholm.
Som en inspiration till den här bröllopslördagen så tänkte jag också visa er några bilder som jag såghos "Ditt bröllop". Det är förutom ett varmt tips att surfa in och titta på den sidan om ni vill ha bröllopsinspiration(!) Det finns massa fin insipiration från olika slags bröllop!
Foto: Från ditt bröllop
 
 

Bröllopsinspiration: monogram

Dagen till ära så tänkte jag att jag tar tillfället i akt och tipsar om en jätte bra sida där du kan göra egna monogram. Imorse så visade Elisabeth Tarras-Wahlberg upp Prinsessans Madeleine och Chris O'Neill bröllopsinbjudan i tv. på framsidan pryddes inbjudan av ett fint monogram. Ska du kanske gifta dig, fylla år, eller vill du av någon annan anledning ha ett monogram så kan jag tipsa om en sida där du lätt kan skapa dina egna. Nedan ser du några exempel som går att utgå från, men du kan också skapa dig ett eget helt från början. Här hittar du sidan.

Utforskar omgivningarna

Om mindre än en vecka så har vi flyttat in i vårt nya hus. Som jag längtar! Det ska bli underbart att slippa bo i en blandning av damm och flyttkartonger (ja, det är så det känns just nu!). Idag gjorde vi en paus i packandet och tog med oss vårt besök till en tur runt i omgivningarna runt vårt nya hem. Vilket väder det har bjudits på också! Helt underbart! Vi utforskade också Vaxholm lite mer än vi gjort tidigare och då måste jag passa på att tipsa om Hembygdsgården i Vaxholm. Otroligt trevligt och mysigt! Se bara på bilderna!
Foto: Emmelie

Trädgårdskärlek

Jag har verkligen börjat toklängta efter en trädgård. Då ska jag också säga att jag aldrig har varit en trädgårdsperson och jag har verkligen inte god hand med blommor. Men, det är något i mig som verkligen har börjat längta efter att få borra ner händerna i jord, spatsera runt i trädgården med en kratta och dra upp ogräs. Jag hoppas att det är en längtan som inte är på tillfälligt besök utan att den faktiskt håller i sig även när flytten har ägt rum. När jag såg de här bilderna från IKEAs Livet Hemma så längtade jag ännu mer. Det är så otroligt fint när det är några krukor med blommor och någon pläd som ligger slängd över en bänk. Men sedan i nästa sekund så kan jag börja undra hur pratiskt det är. Är det inte lite stökigt att plocka ut och in allt hela tiden... och om det börjar regna? Vad säger ni som redan har hus och vet?!
Foto: Livet Hemma

IKEA lanserar nytt kök

Igår lanserades IKEAs nya kök, Metod Köket är går att kombinera i olika funktioner och former. Det är också nya mått 20, 40, 60, 80 och 100, samt en lägre sockel som gör det möjligt att maximera utrymmet och skapa en unik lösning som passar hemmet. Själv tycker jag faktiskt att köken är riktigt fina!
Foto: Pressbild IKEA

Helg och sommarbomb

Idag kom vi tillbaka till huvudstaden igen efter en jätte härlig helg hemma på västkusten. Det är konstigt för oavsett vart man flyttar så kommer ändå platsen där man kommer ifrån och sitt barndomshem alltid att vara hemma också! Så känns det för mig i alla fall! Jag tänkte bjuda på en helgbonanza med flera bilder! Hej hopp här kommer dom!
 
Mitt gamla barndomshem är egentligen ett väldigt gammalt hus som mina föräldrar byggde om när vi flyttade dit. Stommen på huset var ett gammalt torp från slutet av 1800-talet.
Till höger i bild ser ni en liten skymt av en hästhage. Hästtokig som jag är i grund och botten så har det varit underbart att få växa upp i den här miljön. Jag kan faktiskt sakna det väldigt mycket men, det fungerar ju inte helt med en häst runt knuten när man bor inne i stan.
I båda husen där jag är uppvuxen har vi haft väldigt stora kök. Det är verkligen något jag har tagit med mig och som jag verkligen tycker om. Köket har ofta en tendens att bli en samlingsplats! Det var också just köket som vi föll för i vårt nya hus, för där är köket det största rummet i hela huset!
Foto: Emmelie

Gött mos i Götet

I helgen åkte vi hem till västkusten för studentfirande och vi passade också på att njuta utav helgen i mitt gamla barndomshem. Vilken lycka det har varit att få vara ute i friska luften och njuta av vädret istället för att ha huvudet i flyttkartonger. Jag bjuder från en bild från sittande ställning i solstolen! Hoppas att ni har haft en bra lördag!
Foto: Emmelie
 
RSS 2.0